^
 • Rejser til New Zealand

  Rejser 100% tilpasset dine ønsker

Rejser til New Zealand

Gejsere, fjorde og mægtige bjerge. Find din rejse til New Zealand her!En rejse til New Zealand byder på et væld af forskelligartede oplevelser. Men de fleste rejser til New Zealand for at opleve naturen.

Her findes alt fra dramatiske vulkaner i Tongariro National Park og spruttende gejsere i Rotorua på Nordøen til flotte strande i Abel Tasman og storslåede fjordlandskaber ved Milford og Doubtful Sound på Sydøen. Men New Zealand byder også på hvalsafari ved Kaikoura, vinsmagning i Marlborough og hyggelige byer såsom Christchurch, Auckland og Queenstown.

Roadtrip i New Zealand med bil eller camper

I New Zealand er afstandene overskuelige, så landet er yderst velegnet til et roadtrip i bil eller camper. I bil eller camper oplever du New Zealands smukke natur på helt tæt hold, og der venter nye oplevelser om hvert sving. Vi råder over landets bedste udvalg af campere og biler og besidder stor ekspertise om mulighederne med begge transportformer.

Gør stop i Singapore 

Gør et stop i Singapore på vejen til eller fra dit New Zealand eventyr. Singapore byder på spændende kultur, masser af god mad og shopping i verdensklasse. Du kan også sagtens besøge Singapore med børn, hvilket du kan læse mere om i artiklen Singapore for familier.

Kom til rejseforedrag om New Zealand 

I løbet af året holder vi foredrag om rejser til New Zealand. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til New Zealand kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige New Zealand rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Fakta om New Zealand


 


En rejse til New Zealand er en rejse gennem storslået og meget forskelligartet natur. Du kan rejse i bil, autocamper, eller firehjulstrækker, hvis du søger væk fra de mest befærdede ruter. Bo på lækre lodges og hyggelige Bed & Breakfasts eller parker autocamperen på en af de mange skønne campingpladser, som giver dig fri adgang til New Zealands skønne natur. 


Natur og gæstfrihed


New Zealand har det hele samlet på et forholdsvis begrænset areal, og det betyder, at du på forholdsvis kort tid kan få landet og dets afvekslende landskaber helt ind under huden. Det er først og fremmest naturen, der hvert år trækker mennesker fra hele kloden til New Zealand, men også de ekstremt eventyrlystne, venlige, varme og ligefremme kiwi'er (newzealænderne) gør deres til, at man bare vil vende tilbage til dette storslåede land igen og igen.


Bedste seværdigheder New Zealand


New Zealand er et relativt lille land i forhold til de mange forskellige oplevelser det byder på. her har vi samlet en lister over de steder, som vi synes er et besøg værd.


1. Auckland


Auckland er New Zealands største by og ligger smukt spredt ud over 63 udslukte vulkaner ned til havet. Auckland bliver også kaldt for ”City of Sails”, da det er den storby i verden, hvor flest indbyggere har deres egen båd. På trods af at byen er en pulserende og kosmopolitisk storby, er den forbavsende overskuelig og nem at finde rundt i. Så du vil hurtigt føle dig hjemme. Nyd storbyens mange tilbud, besøg et par af byens seværdigheder og gå en tur langs marinaen i Waitemata og Manukau, hvor tusindvis af både ligger side om side. Eller hop på en af de mange både til nærliggende øer, hvor storbyen pludselig synes meget langt væk.


2. Nordlandet og Bay of Islands


Bay of Islands er et ufattelig smukt sted. En stor bugt med 144 subtropiske småøer, der hæver sig op ad det dybblå vand. Her er vejret ofte dejlig varmt, så området indbyder til at dykke, snorkle og svømme med delfiner i bugten. Området har desuden en spændende historie og masser af muligheder for at nyde en god middag på de mange fiskerestauranter. Længere mod nord byder Northland på uspolerede strande og hvalture. Ved Ninety Mile Beach strækker den gyldne sandstrand sig mod horisonten, og på den allernordligste spids står et 800 år gammelt, helligt træ.


3. Coromandel-halvøen


Coromandel halvøen øst for Auckland er et smukt naturområde med et dejligt klima. Store dele af halvøens kuperede terræn er dækket af vild vegetation. Men langs de smukke klippekyster ligger hyggelige småbyer og den ene flotte badestrand efter den anden. Særlig berømt er klippeformationen Cathedral Cove og stranden Hot Water Beach, hvor varme, termiske kilder løber under sandet. Her kan du grave dig ned i sandet og nyde et dejligt varmt karbad med udsigt over havet.


4. Maorier og gejsere i Rotorua


Rotorua er et af de mest eksotiske steder i New Zealand. Duften af svovl fra den vulkanske undergrund siver ud af sprækker i jorden, mudderpøle koger lystigt, og gejsere sender kaskader af vand mange meter op i luften. Hele området synes at syde og boble. Rotorua er desuden den by i New Zealand, som har det største antal maorier, og dette er et godt sted at få et indblik i deres mytologi, kunsthåndværk og kultur. For eksempel under en traditionel hangi-middag, der tilberedes i jorden.


5. Taupo og Tongariro


Lystfiskere fra nær og fjern kommer til den store sø Taupo for at prøve lykken. Men selvom du måske ikke drømmer om at få en regnbueørred på krogen, byder området på store naturoplevelser. Det 12 meter høje Huka-vandfald er en stærk kandidat til titlen som New Zealands flotteste vandfald, mens nationalparken Tongariro byder på fabelagtige vandreture i de vulkanske landskaber. Særlig populær er vandreturen over Tongariro Crossing. Den tager en hel dag og fører dig forbi smaragdgrønne søer og forrevne lavalandskaber med udsigt til hellige vulkaner.


6. Wellington og Martinborough


Meget er sket, siden Wellington blev valgt som New Zealands hovedstad i 1865. Byen har i dag mere end 300.000 indbyggere og ligger smukt på grønne skråninger ned mod havet. Det bedste udsyn over byen fås fra udsigtspunktet Mount Victoria. Eller hop på sporvognen Cable Lane til en af de højt beliggende bydele, hvorfra du også har en flot udsigt over byen. Tilbage i centrum byder midtbyen på regeringsbygninger, glimrende shopping samt ikke mindst New Zealands imponerende nationalmuseum, Te Papa Tongarewa.


7. Abel Tasman National Park


Abel Tasman er ikke nogen stor nationalpark. Men den er uden tvivl blandt New Zealands smukkeste. Langs kysten gemmer sig små bugte med klart lunt vand og flotte sandstrande, hvorfra stier fører på kryds og tværs ind i den frodige vegetation. Det er oplagt at udforske Abel Tasman på vandreture. Eller lej en havkajak og sejl langs de smukke kyster, hvor du kan være heldig at se sæler og delfiner. Der er rig mulighed for at gå i land i afsidesliggende bugte og nyde de øde strande, inden du sejler videre.


8. Vingårdsbesøg i New Zealand


New Zealand producerer fantastiske vine. Både krydrede rødvine og aromatiske hvidvine. Men det var hvidvinene på sauvignon blanc-druen fra vindistriktet Marlborough, der for alvor satte New Zealand på vinens verdenskort. I dag er Marlborough blandt de mest populære vinområder i New Zealand og det perfekte sted for vingårdsbesøg. Men også vinområdet Martinborough nær Wellington er et godt sted at smage på den seneste høst og cykle en tur gennem de smukke landskaber fra vingård til vingård.


9. Hvalsafari fra Kaikoura


Den lille by Kaikoura ligger smukt mellem havet og de ofte snedækkede Kaikoura-bjerge. Men det er under havoverfladen, at byens største seværdighed holder til. Havet ud for Kaikoura er særdeles næringsrigt, og det tiltrækker hvaler i stort antal. Kaskelothvaler holder til her året rundt. Men du kan også være heldig at se pukkelhvaler, blåhvaler og sydlige retshvaler. De har selskab af spækhuggere, pelssæler, delfiner og et væld af andre havdyr. Tilbage på land kan du fuldende oplevelsen med friskfangede skaldyr og andre lækkerier fra havet på byens mange glimrende fiskerestauranter.


10. Pandekageklipperne


Sydøens tyndt befolkede vestkyst er et råt og vildt sted fyldt med storslåede naturoplevelser. Alene turen over Arthur Pass giver en indikation af, hvad du har i vente. I Punakaiki kan du besøge de specielle “Pancake Rocks” (pandekageklipperne), der er naturskabte lagdelte stenformationer, der minder om en stor stabel pandekager.


11. Fox og Franz Josef gletsjerne


Længere mod syd tager tempererede regnskove og høje bjerge over. Det er her du finder Franz Josef gletsjeren og Fox gletsjeren, der som noget ganske særligt når næsten helt ned i skoven. Det er som regel muligt at vandre helt op til iskanten. Eller tag på en tur med helikopter, hvor du lander direkte på ismasserne og går en tur oven på gletsjeren.


12. Mount Cook


Mount Cook er det højeste bjerg i New Zealand og et storslået syn med sin snedækkede tinde mod på en dyb, blå himmel. Men også nationalparken omkring bjerget byder på fantastiske naturoplevelser og dramatiske bjerglandskaber. Udgangspunktet for udforskning af Mount Cook er Mount Cook Village, hvor fra du kan vandre ad gode stier, tage ture i firehjulstrækker eller sejle på søerne i nationalparken. Du kan også flyve i helikopter og opleve udsigten over Mount Cook og de ofte sne- og isdækkede landskaber fra luften. Lige meget hvordan du vælger at udforske området, vil du blive belønnet med en fantastisk udsigt til Mount Cook.


13. Queenstown


Queenstown ligger smukt med udsigt over Lake Wakatipu og bjergkæden The Remarkables. Byen er kendt for sine adrenalinfyldte oplevelser såsom bungy jump, paragliding og skydiving. Er du ikke til den slags sug i maven, byder området også på mere rolige oplevelser. Vandreture er der masser af. Eller lej en cykel og kør til den tidligere guldgraverby Arrowtown, der giver et godt indblik i dette spændende kapitel af New Zealands historie. Du kan også tage på sejlture på Lake Wakatipu, flyve over Doubtfuld Sound og lade dig forkæle med wellness og spa. Eller find en plads i solen på en af byens mange caféer, og nyd udsigten over søerne og bjergene i det fjerne.


14. Doubtful Sound og Milford Sound


Få andre områder fanger New Zealands storslåede natur bedre end Fiordland National Park, hvor dybe fjorde indrammes på dramatisk vis af grønklædte bjergskråninger og brusende vandfald. Vejret her er altid ustadigt, og skifter hurtigt. Men fjordene er et imponerende syn både badet i solskin, og når tunge regnfulde skyer ligger som en dyne mellem de lodrette bjergsider. Den bedste måde at opleve fjordene på er ved at tage en sejltur på enten Doubtful Sound eller Milford Sound. Sejlturene fører dig dybt ind naturen, og med held får du måske øje på delfiner eller pingviner i vandet omkring båden.


15. Dunedin og Otago-halvøen


Dunedin ligner ikke andre byer i New Zealand. Her stikker de skotske rødder ualmindeligt dybt, og byen er stolt af sine whiskydestillerier, sækkepibespillere og smukke stenbygninger med tydeligt skotsk forbillede. Dunedin er også et godt udgangspunkt for udflugter til Otago-halvøen, der huser verdens eneste koloni af albatrosser på fastlandet. Du kan også komme helt tæt på pingviner og lære mere om områdets rige natur på det glimrende akvarium. Og så kan sulten bagefter stilles med en gang skotsk haggis og en kold, lokal øl tilbage i Dunedin.


16. Stewart Island


Du kan næppe komme ret meget længere væk fra det hele i New Zealand end Stewart Island. 85% af øen af dækket af Rakiura National Park, og kun 15 kilometer vej forbinder de små, afsidesliggende bosættelser. Heldigvis er der masser af vandrestier, og dyrelivet er særdeles rigt. Mere end 30 fuglearter lever på øen, deriblandt kiwien, og langs kysterne holder delfiner, søløver, sæler og elefantsæler til. Kommer du om vinteren, kan du være heldig at se sydlys, der er den sydlige pendant til nordlys.


Vejret i New Zealand 


New Zealand har sommer, når vi har vinter. De varmeste måneder er december, januar og februar med temperaturer på 20-30 grader C. De koldeste måneder er juni, juli og august med 5-15 grader. Vær forberedt på nattefrost og på, at temperaturen i bjergene typisk befinder sig på den kolde side af frysepunktet døgnet rundt.


På grund af New Zealands beliggenhed og de store bjergkæder, der gennemskærer landet på langs, er vejret meget omskifteligt - selv inden for meget små afstande. Det kan regne voldsomt på den ene side af bjergene, mens solen skinner på den anden. Det er en god ide at lytte til vejrudsigten, før du tager endelig stilling til dagens program.


Fakta om New Zealand


 • Areal: 268.000 km2 (6 gange større end Danmark)

 • Befolkning: 4,1 mio.

 • Hovedstad: Wellington (450.000)

 • Største by: Auckland (1,2 mio.)

 • Højeste punkt: Aoraki / Mt Cook (3.753 m)

 • Længste flod: Waikato River (435 km)

 • Største sø: Lake Taupo (616 km2)

 • Dybeste sø: Lake Hauroko (462 m)

 • Længste gletsjer: Tasman Glacier (28,5 km)

 • Afstand fra nord til syd: ca. 1.600 km

 • Kystlinje: 15.134 km

 • Nationaldag: Waitangi Day, 6. februar

 • Nationalsymbol: Kiwifugl og bregneblad

 • Tidszoner: 1

 • Sprog: Engelsk

 • Valuta: New Zealandsk dollar

Kort