^
  • Vandre- og kajaktur i Abel Tasman

    Tag på en 3-dages vandre- og kajaktur i Abel Tasman, og udforsk nationalparkens subtropiske kystlandskaber

Vandre- og kajaktur i Abel Tasman

3 dage fra kr. 7.980

Udforsk Abel Tasman nationalparkens subtropiske kystlandskaber på denne 3-dages tur i kajak og til fods. Du bor komfortabelt, og bærer kun en lille dagstursrygsæk med en varm trøje, kamera og frokost. Resten af bagagen bliver fragtet for dig, så du kan koncentrere dig om at nyde turen og de skønne omgivelser. 

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Få et tilbud

Program

Dag 1: Ankomst til Abel Tasman

Du bliver hentet på dit hotel i Nelson eller Motueka midt på formiddagen og kørt i bus til Kaiteriteri. Her ligger en båd klar til at sejle dig ind i selve nationalparken. Undervejs er der rig lejlighed til at nyde de smukke kystlandskaber fra bådens observationsdæk, mens gyldne strande og grønklædte klippeskær glider forbi i en ubrudt strøm. Vel fremme ved Totaranui lægger skibet til, og du begiver dig ud på de første to timers vandretur. Snart er du omgivet af vild natur med gamle birke- og rata-træer, inden stien snor sig ned mod en fin sandstrand. Hvis tidevandet er ude, kan du fortsætte til fods. Ellers hopper du ombord i en lille båd, der fører dig over vandet til den anden side. Herfra er der ikke langt til aftenens overnatningssted, hvor middagen serveres, mens natten sænker sig over New Zealand. 

Dag 2: Abel Tasman til fods og i kajak

Dagen starter med en flot fem kilometers gåtur over Tonga-sadlen til Onetahuti, hvor kajakkerne ligger og venter på dig. Har du ikke prøvet at sejle i kajak før, er det helt i orden. Guiden er en erfaren instruktør, og han vil fortælle alt, hvad du behøver at vide for at blive fortrolig med din kajak. Snart glider du ud på det rolige vand, og sætter kurs langs kysten mod Torrent Bay. Forude venter en fantastisk tur, der typisk tager omkring fem timer. Er vejet godt, er det muligt at sejle forbi en koloni af newzealandske pelssæler, der holder til på Tonga Island. Der er altid livlig aktivitet i kolonien. Ikke mindst i december og januar, når små babysæler leger på stenene. Fortsæt forbi stenformationerne Tonga Quarry og Tonga Arches til Bark Bay, hvor frokosten nydes. Efter frokost er der tid til at slappe af, svømme eller udforske de smukke omgivelser, inden du hopper tilbage i kajakken og fortsætter mod aftenens lodge. På vejen gøres der stop ved et par af de smukke strande, og du passerer blandt andet Falls River og Frenchman’s Bay, inden lodgen dukker op forude. Aftenens lodge emmer af atmosfære og ligger perfekt ned til stranden. Så der er rig mulighed for endnu en dukkert, inden middagen serveres.  

Dag 3: Afrejse fra Abel Tasman

Nyd en lækker morgenmad på lodgen, inden turen fortsætter i kajak langs uberørte kyster og gyldne strande. Ikke meget synes at have ændret sig i disse landskaber, siden franske opdagelsesrejsende Dumont D’urville udforskede området i 1827. På vejen passerer du de smukke bugte Te Pukatea og Appletree. Eller tag ruten langs kysten af Adel Island. Hvis vinden er i den rigtige retning, vil guiden vise, hvordan du rejser et sejl og lader dig føre afsted med vinden. Der gøres naturligvis også stop ved en af de mange flotte strande for at spise frokost og svømme i det klare vand. Du har god tid undervejs, og først sidst på eftermiddagen ankommer du til Kaiteriteri. Her holder en bus klar til køre dig tilbage til dit hotel i Nelson eller Motueka. 

Pris pr. person

3 dage fra kr. 7.980

Prisen inkluderer

  • 2 overnatninger 
  • Naturguide på hele turen
  • Alle måltider fra frokost på førstedagen til frokost på sidste dagen
  • Transport fra Nelson til Kaiteriteri t/r
  • Udflugter i henhold til program