^
  • Rejser til Rotorua

    Vi sammensætter din rejse til New Zealand og Rotorua helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Rotorua

Oplev Rotoruas sydende undergrund og maori-kultur.

Maorierne kom til New Zealand fra Polynesien i 1300-tallet, og Rotorua er i dag deres primære tilholdssted og kulturelle centrum. Derfor er Rotorua et godt sted at lære om New Zealands oprindelige befolknings historie og mytologi. Start eksempelvis på kulturcenteret, hvor maorierne selv fortæller om deres kultur, og afslut dagen med en traditionel hangi-middag i selskab med maorierne.
Rotorua er, udover at være af kulturel betydning for maorierne, også et område med stor termisk aktivitet. Overalt står varme dampe op ad sprækker i jorden, og mudderhuller bobler stilfærdigt. Andre steder kan du med jævne mellemrum opleve gejsere sende 20 meter høje vandsøjler mod himlen.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til New Zealand og Rotorua kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Rejseforslag

Fakta

Rotorua er en lille by, men området omkring byen bugner af sjove og interessante seværdigheder, som du kan opleve på din rejse dertil. Maorikulturen er stærkt repræsenteret her, og det er det helt rette sted at få et dybere indblik i New Zealands oprindelige kultur. Den livlige termiske aktivitet tiltrækker dog også mange besøgende til området.


 


Top 7 seværdigheder i Rotorua


Når udvalget af aktiviteter er så stort, som det er ved Rotorua, kan det være svært at vælge de helt rette oplevelser. Specielt hvis du kun har en dag eller to til rådighed. Se her hvad for aktiviteter vi foreslår, at du bruger din tid på under dit besøg i Rotorua.


  1. 1. Termisk aktivitet

Rotorua er et område med stor termisk aktivitet. Der står damp ud af sprækker i jorden, kogende mudder giver dovne dampbobler fra sig, og gejserne sender vand 20 meter op i luften med regelmæssige intervaller. Nogle af de bedste steder at opleve dette fænomen er i Wai-O-Tapu Thermal Wonderland og Waimangu Volcanic Valley, hvor du kan komme på en guidet rundtur, der byder på en grundig introduktion til området og den termiske aktivitet.


  1. 2. Maori-kultur

Maorikulturen gennemsyrer Rotorua på alle tænkelige måder. Du vil opleve det, når du snakker med en lokal maori-guide, modtager en hongi-hilsen, hvor pander og næser mødes, spiser traditionel maori mad, får en massage eller hører fortællinger fra gamle dage. Et godt sted at opleve maori-kulturen på tæt hold er i Whakarewarewa. Her kan du besøge maori-landsbyen med en lokal guide, der fortæller om livet for det folk, der har levet her i mere end 200 år. Lige ved siden af landsbyen ligger kulturcenteret, hvor man har bevaret lokalt håndværk, som du kan se udstillet.


  1. 3. Rainbow Springs Nature Park

Rainbow Springs Nature Park byder på frodig, grøn skov og smukke klare kilder. Parken er hjem for kulørte fugle, spøjse insekter, spændende pattedyr og ikke mindst de specielle kiwi-fugle, som er natdyr og derfor meget svære at opleve i fri natur. I Parken kan du desuden se et fugleshow og prøve den sjove vandrutsjebane The Big Splash.


  1. 4. Agrodome fårefarm

Glæd dig til at lære meget mere om newzealandsk fårehold og landbrug til det underholdende Agrodome Farm Show. Agrodome gården er hjem for hundredvis af dyr herunder får, kvæg, alpaca, heste, geder, hjørte, æsler og mange flere. Under dit besøg lærer du om fårehold i New Zealand, og du får samtidig mulighed for at prøve kræfter med klipning af et får, malkning af en ko, fodring af dyrebørn og aktioner. Du kommer også på en sjov guidet rundtur på farmen på ladet af en traktor.


  1. 5. Hangi-middag

Rotorua er centrum for maori-kulturen, og her er der rig mulighed for at få indblik i New Zealands oprindelige kultur. En traditionel Hangi-middag er en ganske særlig oplevelse, hvor måltidet tilberedes af den termiske varme i undergrunden gennem flere timer. Ganske vist har hangi-middagene ofte et kommercielt præg, men Tamaki gruppen i Rotorua formår alligevel på en fin måde at føre denne del af deres kultur videre på en stolt og værdig måde. Der venter en danseoptræden og traditionel musik, inden det traditionelle festmåltid serveres.


  1. 6. Skyline Rotorua

Tag den 900 meter lange tur til toppen af Mount Ngongataha med gondolen, som glider henover det fantastiske landskab. På toppen er udsigten spektakulær, så brug lidt tid på at nyde den, inden turen går ned igen. Men denne gang bestemmer du selv farten. I en slags kælk med tre hjul, som er udstyret med gode styre- og bramse-systemer suser du ad den 2 kilometer lange bane ned ad bjerget. Det er en sjov oplevelse for hele familien.


  1. 7. Whitewater-rafting

Kaituna River ved Rotorua er en sand legeplads for dem, der gerne vil prøve kræfter med rafting, og den er endda kåret som den bedste rafting flod i verden. Turene tilpasses forskellige niveauer, så hvad enten du er garvet i rafting-disciplinen eller aldrig har prøvet det før, findes der den helt rette tur til dig. Der er altid dygtige guider med ombord i gummibåden, og de er blandt andet med til at sikre, at turen ned ad Tutea Falls, som er verdens højeste rafting-vandfald, går godt.