^
  • Tre generationer på rejse i New Zealand

Tre generationer på rejse i New Zealand

MyPlanets fly-ekspert Kent gjorde det, rigtig mange kun drømmer om. Han og hans kone rejste til New Zealand i fire uger med deres søn og svigerdatter samt barnebarnet Morgan på to år. Det blev ikke blot en fantastisk oplevelse. Det bragte også familien tættere sammen. Her kommer han med 5 gode råd til, hvordan man gør sådan en rejse til en succes.

Se vores mange rejseforslag til New Zealand. Vi skræddersyer naturligvis din rejse specifikt til dig.

1. Tag et stop på vejen

At flyve helt om på den anden side af jorden med en to-årig kan virke som et uoverskueligt projekt. Men med en smule planlægning, gik det faktisk ganske gnidningsfrit. Det er altid en god ide at flyve så direkte som muligt, og er natfly en mulighed, højner det chancen for, at den lille får sovet. Ligeledes er det værd at lægge et stop ind undervejs. Vi fløj direkte fra Danmark til Singapore, hvor vi havde to dage. Det gav mulighed for at strække benene og opleve denne fan - tastiske by, inden vi tog det sidste stræk til New Zealand. Selv uden børn bør alle overveje denne mulighed. Det gør, at flyrejsen til New Zealand virker meget kortere.

2. Vælg overnatningssteder med omhu

Når man rejser tre generationer sammen, kommer man tæt på hinanden.Derfor er det en god idé at have lidt ekstra plads. Vi havde valgt at leje to biler og hytter rundt om i landet. Hytter er perfekte, når man rejser med børn. De har eget køkken, så vi selv kunne lave mad, når sulten meldte sig. De havde også flere soveværelser. Det betød, at vi kunne putte Morgan på det ene værelse og så hygge os sammen i stuen. Hytterne lå desuden på gode campingpladser, hvor der var legeplads og andet sjov for de mindste. En anden oplagt mulighed kunne være en camper, der har en række af de samme fordele som hytterne. Tilmed skal man kun pakke ud én gang i en camper, og så har man alting med sig hele tiden.

3. Ekstra luft i programmet

Rejser man med små børn, er det altid en god idé at lægge lidt ekstra tid ind i programmet. Ting tager bare længere tid med børn, og måske er der brug for en dag i ny og næ, hvor man ikke ser så meget andet end den lokale legeplads eller slapper af i vandkanten. Sådanne hviledage giver mere overskud, når man er ude på sightseeing. New Zealand har masser af oplevelser, der kan pirre en to-årigs nysgerrighed. Morgan var eksempelvis vild med de enorme kauri-træer, der vokser på Coromandel-halvøen. Træerne kan blive 50 meter høje og op til 2.000 år gamle. De er så store, at vi ikke kunne nå rundt om dem, selvom vi stod i en rundkreds med hinanden i hænderne.Stranden ved Cathedral Cove var et andet hit. Men i bund og grund betød de ting, vi så, nok mindre for Morgan. Hun nød bare at have fire voksnes opmærksomhed hele tiden.

4. Del jer op af og til

Det er ikke alle oplevelser i New Zealand, der er praktisk mulige med en to-årig. Men det betyder ikke, at man behøver at gå glip af oplevelsen. En af de store fordele ved at rejse tre generationer sammen er muligheden for at dele sig op. Eksempelvis tog min søn og svigerdatter ud og sejlede i kajak en dag i Abel Tasman National Park, mens vi passede Morgan. Det havde været umuligt med en lille pige på to år. Det samme er den lange flotte vandretur over Tongariro Crossing. Så den gik min kone og jeg den ene dag, og min søn og svigerdatter den næste dag. Der var også aftener, hvor min søn og svigerdatter gik ned på den lokale pub og fik en øl, efter Morgan var blevet puttet. På den måde fik de også lidt tid alene sammen.5. Nyd det i fulde drag – også bagefter

Der er mange fordele ved at rejse tre generationer sammen. For det første giver det en masse gode fælles oplevelser, som vi stadig taler om den dag i dag. Men den største gevinst ved at rejse sammen var at opleve vores barnebarn på helt tæt hold over en så lang periode. Vi kom virkelig tæt på hinanden som familie, og det har uden tvivl styrket vores forhold – også den dag i dag. Vi har noget særligt sammen takket være rejsen til New Zealand, og det er helt uvurderligt. Hop ud i det. Eventyret venter, og jeg er sikker på, at I ikke vil fortryde det.

Kontakt os for en snak om din rejse på 70 12 50 11