^
  • Tips til familietur i New Zealand

Tips til familietur i New Zealand

Ingen tvivl om at en tur som denne med hele familien rundt i New Zealand - i hvert fald den del, som foregik i autocamperen - udfordrer ens komfortzone. Men en af hovedpointerne med at tage af sted er jo at være sammen som familie, at opleve alt muligt nyt på samme tid, alle sammen. At bryde det hverdagslige, hvor man er spredt for alle vinde i løbet af dagen. Af ugen.

Se MyPlanets forslag til familieferier og rejseforslag til New Zealand her.

Det er uvurderligt at sidde om aftenen i en eventyrlig kulisse og tale med sine børn og sin ægtefælle om, hvor fantastisk det var med det vandfald i Milford Sound, eller de hvaler i Kaikoura eller den gejser i Rotorua, vi så tidligere samme dag. Eller smugkigge i det digitale kamera allerede samme eftermiddag, man har foreviget hinanden i de varme kilder i Hanmer Springs.

Tips og gode ideer

  • Har man børn med på turen, er det et must med en mellemlanding af nogle dages varighed i f.eks. Singapore (kan anbefales) eller Bangkok.
  • Hvis man alligevel er i nærheden af Coromandel Peninsula på Nordøen, kan det stærkt anbefales, at finde ud til Cathedral Cove i Hahei, hvor man som familie snildt kan gennemføre et lille jungleagtigt trek ned ad en bjergskråning til en helt formidabel lagune. MyPlanets rejseforslag 'Den store kør-selv tur i New Zealand' tager dig blandt andet til Coromandelhalvøen med Cathedral Cove.
  • På Sydøen er man næsten nødt til at køre ud og opleve Milford Sound. Oplevelsen får endnu et nøk, hvis man tager en sejltur ud gennem sundet. Ikke mindst fordi båden bogstaveligt talt sejler helt tæt på adskillige vandfald. Husk regntøj. Se MyPlanets sejltur på Milford Sound.
  • Det er en god ide at ramme New Zealand i deres sommerhalvår af hensyn til vejret, og fra midten af januar og frem er det helt optimalt, da kiwierne selv er ved at være færdige med at feriere - så er der endnu bedre plads.
  • Afhængig af sommer-/vintertid er der 10 - 12 timers forskel mellem Danmark og New Zealand, og det kan mærkes, når man kommer hjem. Beregn nogle dage til at ryste jetlag af sig.