^
  • Med teenagerne i New Zealand

Med teenagerne i New Zealand

Vi opdagede campingpladsen ved Lake Pukaki ved et tilfælde. Campingplads er måske så meget sagt, for den bestod kun af en lille åben plads med et par bålpladser. Men udsigten over Lake Pukakis turkisblå vand med sneklædte bjerge i horisonten var intet mindre end forrygende. 

Ønsker du også at rejse i New Zealand i camper, så se MyPlanets campertilbud i New Zealand. Se også MyPlanets andre rejseforslag til New ZealandTæt på naturen

Knap havde vi trukket håndbremsen, før vores dreng havde fundet fiskestangen frem og kastet linen ud i det klare, kolde vand. Han havde hurtigt heldet med sig, og inden længe lå en friskfanget laks og sydede på grillen, mens vi nød solnedgangen over bjergene med et glas køligt hvidvin i hånden.

Ægte familieferie

Natten ved Lake Pukaki var blot ét af mange højdepunkter på vores rejse til New Zealand. Min mand og jeg samt vores to børn på 13 og 16 år havde kastet os ud i det helt store familieeventyr. I 5 uger trillede vi fra den ene store naturoplevelse til den næste. Men mest af alt bød camperen på ægte familiehygge. Selv når vi kørte fra sted til sted, kunne den ene af os sidde og hygge os med børnene ved bordet bag i vognen, og om aftenen gik snakken lystigt om dagens oplevelser omkring bålet. Til børnenes store glæde var der ofte internet på de større campingpladser. Men tit sov vi på naturcampingpladser langt væk fra alting, og her oplevede vi noget mange familier sukker efter i hverdagen; tid til hinanden.Fordele ved en camper

Camperen bragte os uden tvivl tættere sammen som familie. Men der var også mange andre fordele ved at køre i camper. Du pakker kun ud én gang, og så har du alt lige ved hånden hele tiden. Bliver ungerne tørstige, er der drikkevarer i køleskabet, og når sulten melder sig, har du et fuldt køkken til rådighed. Det er der mange penge at spare ved, og det gør det muligt at udnytte de mange fantastiske naturcampingpladser, som den ved Lake Pukaki.

Frihed til at improvisere

Når vi tænker tilbage på rejsen, er det netop oplevelser som Lake Pukaki, der står tydeligst i erindringen. Det og den lille by Akaroa nær Christchurch. Her er der mulighed for at svømme med vilde delfiner, hvis du bestiller i god tid. Men også på land er Akaroa en charmerende by med franske kolonitidshuse og lokale markeder omkring en hyggelig havn. Hjemmefra havde vi næppe set hverken Lake Pukaki eller Akaroa som to af turens højdepunkter. Men der har vi netop den største fordel ved at køre i camper; friheden til at lade sig inspirere og overraske undervejs.

Oplevet af Yvonne fra MyPlanet.

Se turen 'Svøm med delfiner i New Zealand', hvis du også vil opleve de charmerende Hector delfiner ved Akaroa.