^
  • New Zealand med teenagere og camper

New Zealand med teenagere og camper

MyPlanets rejsekonsulent Yvonne tog familien med på et fantastisk camper-eventyr gennem New Zealands vilde natur. En rejse der bød på masser af familiehygge og overraskende højdepunkter.

Se alle vores rejseforslag til autocamper ferier i New Zealand her.

Vi opdagede campingpladsen ved Lake Pukaki ved et tilfælde. Campingplads er måske så meget sagt, for den bestod kun af et lille åbent areal med et par bålpladser. Men udsigten over Lake Pukakis turkisblå vand med de sneklædte bjerge i baggrunden var intet mindre end forrygende. Luften var ualmindelig klar den dag, og i det fjerne kunne vi skimte New Zealands højeste bjerg, Mount Cook, hæve sig 3.764 meter mod himlen. Men det var noget langt mere jordnært, der pressede sig på - nemlig aftensmad.

Knap havde vi trukket håndbremsen, før vores dreng havde fundet fiskestangen frem og kastet linen ud i det klare, kolde vand. Han havde hurtigt heldet med sig, og inden længe lå en friskfanget laks og sydede på grillen, mens vi nød solnedgangen over bjergene med et glas køligt hvidvin i hånden.

Ægte familieferie

Natten ved Lake Pukaki var blot ét af mange højdepunkter på vores rejse til New Zealand. Min mand, vores to børn på 13 og 16 år og jeg havde kastet os ud i det helt store familieeventyr.I fem uger trillede vi fra den ene store naturoplevelse til den næste, og oplevede på nært hold, hvor fantastisk varieret naturen på New Zealand er. På trods af at landet ikke er større, end det er, byder det på alt fra øde subtropiske strande og aktive vulkaner til sneklædte bjerge og idylliske vinområder.

Men nok så vigtigt bød camperen på ægte familiehygge. Selv når vi kørte fra sted til sted, kunne den ene af os sidde og hygge os med børnene ved bordet bag i vognen, og om aftenen gik snakken lystigt om dagens oplevelser omkring bålet. Til børnenes store glæde var der ofte internet på de større campingpladser. Men ofte sov vi på naturcampingpladser langt væk fra alting, og her oplevede vi noget mange familier sukker efter i hverdagen; tid til hinanden. Langt væk fra pligter, lektier og behovet for at være online konstant. Det var vidunderligt.

Fordele ved en camper

Camperen og campinglivet bragte os uden tvivl tættere sammen som familie. Men der var også mange andre fordele ved at køre i camper. Du pakker kun ud én gang, og så har du alt lige ved hånden hele tiden. Bliver ungerne tørstige, er der drikkevarer i køleskabet, og når sulten melder sig, har du et fuldt udstyret køkken til rådighed. Du sparer mange penge på den måde, og det gør det muligt at udnytte de mange fantastiske naturcampingpladser som den ved Lake Pukaki.Svømmetur med delfiner

Når vi tænker tilbage på rejsen, er det netop aftner som den ved Lake Pukaki, der står tydeligst i erindringen. Men også den lille by Akaroa nær Christchurch, hvor der er mulighed for at svømme med vilde delfiner, hvis du har bestilt i god tid. Det er en fantastisk oplevelse at hoppe ned i vandet til de charmerende dyr, der nysgerrigt kom helt tæt på for at undersøge os nærmere. Men også på land er Akaroa en charmerende by med franske kolonitidshuse og lokale markeder omkring en hyggelig havn, der indbyder til en slentretur i det bløde eftermiddagslys.

Et godt råd

Hjemmefra havde vi næppe set hverken Lake Pukaki eller Akaroa som to af turens højdepunkter. Men der har vi netop den største fordel ved at køre i camper; friheden til at lade sig inspirere og overraske undervejs. Derfor er det vigtigt ikke at lave et for tæt pakket program hjemmefra. Det er meget bedre at have god tid til at improvisere undervejs eller blive længere et sted, man har forelsket sig i. Først da, oplever man den følelse af frihed, der er så unik ved at køre i camper. Der skal være tid til overraskelser og tid til bare at være sammen. Det er mit bedste råd til alle, der skal ud at køre camper