^
  • 9 nationalparker i New Zealand

9 nationalparker i New Zealand

En rejse til New Zealand handler om store naturoplevelser, og dem venter der mange af i landets nationalparker. De præsenterer på bedste vis de store kontraster, du finder i New Zealands natur og byder på alt fra himmelstræbende bjergtinder og brusende vandfald til kælvende gletsjere og paradisiske sandstrande. Her kan du læse mere om 9 af New Zealands smukkeste nationalparker - i tilfældig rækkefølge.

1. Mount Cook National ParkI hjertet af bjergkæden Southern Alps finder du Mount Cook National Park. Over en tredjedel af parken er dækket af sne og is hele året heriblandt toppen af det majestætiske Mount Cook. Oplev det spektakulære landskab på en vandretur, i firehjulstrækker, i kajak eller fra en helikopter. Læs mere om vores dagstur til Mount Cook

2. Tongariro National ParkNew Zealands ældste nationalpark og på UNESCO’s listen over Verdens Naturarv på grund af stedets spirituelle og kulturelle betydning for maorierne. Men parkens dramatiske og rå vulkanlandskaber er dog det, der trækker besøgende fra hele verden til. Læs mere om vandreturen ad Tongariro Crossing

3. Fiordland National ParkOplever du Fiordland på en solskinsdag, bliver du mødt af blikstille vand, der reflekterer de grønklædte bjerge og den dybblå himmel. Men oplevelsen er lige så stor på en regnvejrsdag, hvor tunge skyer omkranser de stejle bjergsider og skaber en dramatisk og mystisk stemning. Oplev Milford Sound med fly eller tag på en sejltur på Milford Sound.

4. Nelson Lakes National ParkI Southern Alps nordligste del finder du Nelson Lakes National Park. Her dominerer dybe skove, spejlblanke søer, brusende floder og takkede bjergtinder med sne på toppen. Alt dette kan udforskes ad parkens mange vandreruter, som findes i alle sværhedsgrader.

5. Abel Tasman National ParkEt frodigt paradis, som let kan udforskes både på land og til vands. Sejl en tur i kajak til nogle af de små hyggelige bugter, hvor den tætte skov møder små fine sandstrande. Du kan også snøre vandreskoene og opleve den smukke natur ad de mange gode vandrestier. Læs mere om vores vandre- og kajaktur i Abel Tasman.

6. Mount Aspiring National ParkMount Aspiring National Park er et sandt paradis for dig, der elsker at vandre. Her blandt høje bjerge, smukke floder og tæt regnskov kan du blandt andet opleve kælvende gletsjere og brusende vandfald på en vandretur gennem parken.

7. Westlands Tai Pouitini National ParkParken er mest kendt for sine mange gletsjere – specielt Franz Josef og Fox gletsjerne, som smyger sig ned mellem de rå klipper mod dalen. Parken byder også på en fantastisk smuk kystlinje, dyb regnskov og et særdeles rigt fugleliv. Læs om vores helikoptertur til Fox Glacier.

8. Paparoa National ParkUd til Sydøens dramatiske vestkyst ligger Paparoa National Park, der byder på mange forskelligartede oplevelser som blandt andet de specielle pancake rocks, mystiske mørke klippehuler og kalkstenskløfter med floder, der bruser afsted i dybet.

9. Arthur’s Pass National ParkArthur’s Pass National Park ligger i Southern Alps og er et storslået bjergområde. Gennem parken går den højeste og samtidig korteste rute fra øst- til vestkysten og turen viser tydeligt kontrasten i landskabet, der skyldes de store temperaturforskelle fra øst til vest.