^
 • Mad og vin i Canada

  16 dage fra kr. 16.900

 • Mad og vin i Canada

  16 dage fra kr. 16.900

 • Mad og vin i Canada

  16 dage fra kr. 16.900

Mad og vin i Canada

Smag på Canadas multikulturelle køkken, besøg vingårde og oplev landets bedste mad-markeder på denne rundrejse til både det østlige og vestlige Canada.

16 dage fra kr. 16.900

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 22.300 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 2.600
Prisen inkluderer: Fly, billeje, og overnatninger samt udflugter og flere smagsoplevelser 

Ahornsirup, smoked meat sandwiches, isvin og fantastisk øl. Canada er fyldt med eksotiske smagsoplevelser, der i høj grad er præget af landets multikulturelle kultur. I århundreder er folk flyttet til Canada fra hele verden, og med sig bragte de deres kogebøger og madkultur, der blev blandet med de oprindelige folks diæt. Resultatet er et fantastisk køkken fyldt med overraskelser, og på denne rundrejse i både det østlige og det vestlige Canada oplever du mange forskellige sider af Canadas madkultur. Både på egen hånd og på en række særligt udvalgte dagsture, der introducerer området specialiteter.

Rejsen starter i Montreal, hvis højt skattede køkken du kan udforske på byens markeder og restaurenter. Fortsæt i bil via Ottawa og Kingston til Niagara-on-the-lake, der er berømt for sine vinområder. Du besøger naturligvis et par af de lokale vingårde og smager på den seneste høst. I Toronto oplever du Canadas multikulturelle køkken for fuld udblæsning. Du besøger også byens glimrende madmarked, inden en flyvetur fører dig til Kelowna i British Columbia. Her venter flere vingårdsbesøg samt frugtplantagerne omkring Penticon. Videre sydpå oplever du ørkenområdet Osoyoos, inden turen går via de varme kilder i Harrison Hot Springs til Vancouver, hvor du blandt andet besøger Granville Island Market. Så der er lagt op til masser af fantastiske smagsoplevelser i Canadas skønne natur.

Læs artikel om det canadiske køkken og de retter, man bare må smage på en rejse i Canada. Klik her.

Kom til rejseforedrag om Canada

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse Danmark

Fra Danmark går turen vestpå mod Montreal, hvor du lander samme dag grundet tidsforskellen. Her bliver du indlogeret på et centralt beliggende hotel og har resten af dagen til at udforske den pulserende storby. Montreal er med sine 3 millioner indbyggere Canadas største ”franske” by. Mad, mode og venlighed er tydelig i Montreals gader, hvor den engelske og franske kultur har fundet et harmonisk samspil og skabt et særdeles kreativt miljø. Byens centrum har et amerikansk look ved første øjekast med sine brede gennemgående veje og skyskrabere i et tæt mønster. Men skraber du lidt i overfladen, vil du hurtigt opdage byens dybe franske rødder.

Dag 2: Smag på Montreal

Start eventuelt dagen på ægte canadisk vis med pandekager og ahornsirup. Det var indianerne, der fandt ud af at udnytte træets saft, og det var dem, der introducerede ahornsirup til nybyggerne. Siden da har pandekager bare ikke været det samme i Canada uden den tykke, gyldne masse. 

Dagen byder på en række spændende oplevelser. Vi foreslår, at du udforsker Montreals historiske bydele, hvor du kan smage på nogle af byens mange delikatesser. For eksempel Montreals ”smoked meat”-sandwich og de berømte bagels. Eller nyd en øl på et af byens mange mikrobryggerier. En anden mulighed kunne være at tage på en tur ud af byen og smage på nogle af de gode vine, der produceres i området. 

Dag 3: Montreal – Ottawa

Det er blevet tid til at tage afsked med Montreal. Så du afhenter din lejebil i centrum og begiver dig videre mod Ottawa, der ligger smukt ved Ottawa-floden og Rideau-kanalen. Byen har 800.000 indbyggere, og det kompakte centrum byder på en livlig blanding af folkeliv, spændende ny museumsarkitektur samt regeringsbygninger i traditionel britisk stil på Parliament Hill. 

Listen over museer og kulturelle oplevelser i Ottawa-Hull-området er lang. Selvom byerne Ottawa og Hull er adskilt af Ottawa-floden og en provinsgrænse, så er det kun en brotur, som adskiller de to byer. Besøg eksempelvis det nye museum Canada Aviation Museum, hvor du kan lære om flyets historie og dets enorme betydning for Canada. Blandt andet i forbindelse med åbningen af det kolde nord. Du kunne også kigge forbi National Gallery of Canada, hvis samling tæller værker af både oprindelige folk, canadiske, internationale og asiatiske kunstnere. Men også tegninger, foto og nutidskunst har fundet vej til museet. På War Museum er der udstillinger om de forskellige krige, der har fundet sted i Canada samt Canadas deltagelse i internationale krige. Derudover kan du få indblik i Canadas store bidrag til fredsbevarende FN-indsatser overalt i verden. FN’s fredsbevarende indsatser opstod faktisk efter en idé af den canadiske premierminister Lester B. Pearson.

Distance: Ca. 200 km fra Montreal til Ottawa.

Dag 4: Ottawa – Kingston

Du forlader i dag Ottawa og drager videre mod den historiske by Kingston, som ligger lige der, hvor Lawrence-floden løber ud af Ontario-søen. I den lille by, hvor indbyggerne primært taler engelsk, kan du opleve Fort Henry som blev bygget i 1800-tallet. Fortet blev bygget med det formål at beskytte Kingston og The Royal Navy under de mange krige mod USA. Du kan afslutte dagen med en gåtur ved strandpromenaden Kingston Waterfront, hvor du samtidig kan tage på en hyggelige sejltur eller nyde et lækkert aftenmåltid på en af de mange restauranter

Distance: Ca. 200 km fra Ottawa til Kingston.

Dag 5: Kingston – Niagara-on-the-lake

Fra Kingston går køreturen videre mod Niagara-on-the-lake. Denne lille charmerende by ved Lake Ontario blev grundlagt af britiske royalister efter den amerikanske uafhængighedskrig. I dag er det en af de bedst bevarede byer i Nordamerika fra det 19. århundrede. Beliggenheden ved søen, træalléer og de gamle træhuse gør Niagara-on-the-lake helt uimodståelig, og det er hyggeligt bare at vandre på må og få i de små gader.

Distance: Ca. 400 km fra Kingston til Niagara-on-the-lake.

Dag 6: Vingårdsbesøg omkring Niagara-on-the-lake

På denne heldagstur kommer du til at opleve nogle af Niagaras mange fantastiske vinområder, når du begiver dig op ad historiske Niagara Parkway og gennem det ene smukke landskab efter det andet. Frokosten nydes på charmerende Queens Landing, hvor du med et godt glas rød- eller hvidvin kan nyde udsigten udover havnen ved Niagara-on-the-lake. Turen afsluttes i Niagara-on-the-lake, hvor der er tid til at udforske området på egen hånd. 

Under opholdet i Niagara-on-the-lake er det værd at smage områdets særlige isvin. Isvin er en sød dessertvin lavet på druer, der bliver plukket og knust i frossen tilstand. Dette bevarer den naturlige frugtsødme og syre, der er så karakteristisk for isvin. En række forskellige druer kan bruges. Riesling, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon er meget populære. Men også Shiraz, Merlot og andre druer finder vej til isvinen. Vigtigst er den rette temperatur på mindst minus 8 grader, når druerne plukkes.

Dag 7: Niagara-on-the-lake – Toronto

Turen går i dag videre mod den multikulturelle storby Toronto. Efter ankomsten er resten af dagen fri til at nyde den spændende storby på egen hånd. Der er masser at give sig til. Shopping i Toronto matcher langt mere berømte storbyer, og byen byder på adskillige glimrende museer. Ikke mindst The Royal Ontario Museum, der i høj grad er et besøg værd.

Der findes mere end 100 forskellige etniske grupper i Toronto, og der tales et utal af sprog. Derfor har byen flere spændende bydele med hvert sit etniske præg. Du kunne for eksempel besøge Greektown, Little Italy, Chinatown eller hippiernes Kensington Market. Denne mangfoldighed giver også udslag på byens menukort, der til tider byder på nogle fantastiske fusioner. Prøv for eksempel Rasta Pasta, der serverer en blanding af det jamaicanske og det italienske køkken. I Toronto er et måltid ikke bare et måltid, og en øl er ikke bare noget, man drikker til en fodboldkamp. Her går de op i det med liv og sjæl, og det kan smages. Besøg også St. Lawrence Market, som er et fantastisk madmarked fyldt med de bedste oste, lokal frugt og grønt samt det lækreste kød og massevis af friske fisk. Et skønt sted at finde ingredienserne til sin picnic ud til Toronto Islands.

Distance: Ca. 130 km fra Niagara-on-the-lake til Toronto.

Dag 8: Markedstur i Toronto

På denne dagstur kommer du først omkring det spændende område Old Town, hvor du får et godt indblik i områdets lokale historie. Herefter går turen videre til St. Lawrence market i Toronto, som har ligget på dette sted siden før Torontos grundlæggelse. Handlen i området går over 200 år tilbage, hvor lokale indbyggere byttede varer langs kysten ved Lake Ontario lige omkring det sted, hvor markedet ligger i dag. I 2012 blev markedet kåret til verdens bedste af National Geographic, og du vil hurtigt forstå hvorfor. Portugisiske snacks, autentiske jødiske bagels, indisk slik, lokal Ontario ost, ukrainske pirogger og byens ikoniske peameal bacon sandwiches er kun få af de lækkerier, du kan opleve på din tur gennem markedet. Undervejs vil guiden fortælle fascinerende historier og sjove annekdoter. Deriblandt fortællingen om en verdenskendt, magtfuld kvinde, der skabte en strålende forretning ved at sælge gulerødder i markedets kælder.

Dag 9: Toronto – Kelowna

Det er blevet tid at tage afsked med Toronto. Så du afleverer lejebilen og sætter kurs mod lufthavnen, hvor flyet går videre mod Kelowna. Her står en anden lejebil klar i Kelowna lufthavn, og inden længe kan du indlogere dig på et nærliggende hotel. Du har resten af dagen til at gå på opdagelse og få de første indtryk af byen.

Dag 10: Kelowna

Dagen byder på en dagstur til en række af Kelownas smukkeste vingårde, som blandt andet Mission Hill Family Estate Winery og Quails' Gate Estate Winery. I løbet af dagen får du naturligvis mulighed for at smage på områdets dejlige vine, inden turen går tilbage mod Kelowna.

Dag 11: Kelowna – Osoyoos

Turen går videre sydpå mod byen Osoyoos, som ligger lige inden grænsen til USA. Her finder du sand, kaktusser og landskaber, der bestemt ikke ligner noget, de fleste forbinder med Canada. Men den er god nok, dette smukke naturområde er Canadas eneste ørken. Undervejs kan du eventuelt lægge vejen forbi byen Penticton, som ligger smukt klemt inde på en landtange mellem Skaha- og Okanagan-søerne. Området er kendt som British Columbias frugtkurv på grund af sine mange frugtplantager og vingårde. Penticton er servicecenter for den sydlige del af Okanagan Valley, hvor der produceres en del vin, herunder en ganske udmærket hvidvin.

Distance: Ca. 123 km fra Kelowna til Osoyoos.

Dag 12: Osoyoos – Harrison Hot Springs

Fra Osoyoos går turen videre mod byen Harrison Hot Springs, som ligger ved den 60 km lange Harrison Lake. Med sine blot 1.600 indbyggere er der ikke tale om nogen stor by. Men i mere end et århundrede har Harrison Hot Springs været et yndet udflugtsmål for Vancouvers indbyggere. Området byder på bløde sandstrande, udsigt til forrevne bjergtoppe og ikke mindst varme kilder at bade i.

Der er sjov og underholdning for alle aldersgrupper i Harrison Hot Springs. Udover at få sand mellem tæerne på stranden, er der mulighed for at leje cykler og udforske naturen. Eller stå til søs i en lejet kano, kajak, sejlbåde eller speedbåde. Tid til fordybelse og afslapning kan findes på golfbanen eller med forkælelse over en gang spa og wellness.

Distance: Ca. 300 km fra Osoyoos til Harrison Hot Springs

Dag 13: Harrison Hot Springs – Vancouver

Turen fortsætter i dag mod den fantastiske storby Vancouver, som ligger i det flade Fraser River floddelta med snedækkede bjergtoppe mod nord og havet lige uden for døren mod vest. Den fantastiske beliggenhed gør Vancouver til en værdig kandidat til titlen som verdens smukkeste storby. Efter du har tjekket ind på hotellet, har du resten af aftenen til at få de første indtryk af Vancouver. Du kunne eksempelvis strække benene i Stanley Park, hvor der står totempæle mellem træerne, eller langs promenaden ved Canada Place, hvor byens indbyggere går, løber, cykler eller løber på rulleskøjter.

Distance: Ca. 135 km fra Harrison Hot Springs til Vancouver.

Dag 14: Granville Island Market Tour

Dagen byder på en dagstur til det populære Granville Island Market, hvor det altid emmer af liv. Her vil du opleve områdets spændende historie og kultur, alt imens du begiver dig rundt mellem de små butikker, der tilbyder alt fra lokal ost til lækre donuts i verdensklasse. Udover at Granville Island Market byder på mange fyldte butiksgader, er det samtidig et af byens mest kulturelle områder med en lang række museer, teatre og adskillige former for håndværk. 

Dag 15: Afrejse Vancouver

Fra Vancouver går turen tilbage mod Danmark efter en rejse fyldt med kulinariske oplevelser og mødet med en række af Canadas mest charmerende storbyer.

Dag 16: Ankomst Danmark

Du ankommer til Danmark.

Læs artikel om det canadiske køkken og de retter, man bare må smage på en rejse i Canada. Klik her.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 22.300  Fra kr. 16.900
 Højsæson  Fra kr. 25.300  Fra kr. 19.500
 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Montreal.
 • 2 nætter i centrum af Montreal på hotel.
 • 5 dages leje af mellemklassebil inkl. forsikringer, fri km og første tankfuld benzin. Udlevering i Montreal og aflevering i Toronto.
 • 1 nat i centrum af Ottawa på hotel med pool.
 • 1 nat i centrum af Kingston på hotel med pool og fitnesscenter.
 • 2 nætter i Niagara-on-the-Lake på hotel med pool og fitnesscenter.
 • 5 timers guidet tur rundt på Niagara halvøen. Du besøger vingårde, hvor der er smagsprøver ligesom frokosten bliver indtaget på et charmerende spisested.
 • 2 nætter i centrum af Toronto på hotel med pool og fitnesscenter.
 • 3 timers St. Lawrence marked og Old Town guidet kulinarisktur. Se og smag på Toronto på et marked, der har eksisteret i længere tid end byen Toronto.
 • Flyrejse fra Toronto til Kelowna.
 • 7 dages leje af mellemklassebil inkl. forsikringer, fri klm og første tankfuld benzin. Med start i Kelowna og aflevering i Vancouver.
 • 2 nætter i Kelowna på hotel med pool og fitnesscenter.
 • 4 timers guidet tur gennem Okanagan områdets vingårde, hvor der blive tid til smagsprøver af området gode vine.
 • 1 nat i Osoyoos på hotel med pool og fitnesscenter.
 • 1 nat i Harrison Hot Springs med pool og fitnesscenter.
 • 2 nætter i centrum af Vancouver på hotel med pool og fitnesscenter.
 • 2 timers guidet markedsbesøg på Granville Island Market, hvor mad, kultur og kunst mødes i skøn forening. I løbet af de to timer bydes der på masser af historier og langt over en håndfuld smagsprøver.
 • Alle overnatninger er på gode turistklasehoteller. Mulighed for opgradering til bedre hotelstandard.
 • Flyrejse fra Vancouver til Danmark.
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Obligatorisk gebyr for envejsleje betales lokalt - beløb oplyses ved bestilling.
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til Canada er generelt omkring folkeskolernes sommerferie samt omkring højtider. 

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

De vejledende priser er baseret på børn i alderen 2-11 år som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.