^
 • Den store Canada rejse

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Den store Canada rejse

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Den store Canada rejse

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Den store Canada rejse

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Den store Canada rejse

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

Den store Canada rejse

Fra Toronto, Niagara Falls og Montreal til Rocky Mountains og luksustogrejsen med Rocky Mountaineer venter der store oplevelser. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i Canada med dig.

Priseksempel: 20 dage fra kr. 28.900

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 37.800 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 2.400 
Prisen inkluderer: Fly, togture, billeje, udflugter, vandflyvertur og overnatninger 

På denne rejse oplever du det bedste af Canada med fly, bil, bus, tog og færge. Nyd storbylivet i Toronto og mærk suset ved Niagara Falls, inden turen går med tog til Montreal, der byder på fransk kultur og et godt, lokalt køkken. Fra det østlige Canada flyver du til Calgary, hvor en lejebil står klar, så du kan udforske Rocky Mountains storslåede bjerglandskaber. Besøg de berømte nationalparker Banff og Jasper, kør ad Icefields Parkway og nyd synet af Lake Louise, Lake Maligne og Moraine Lake, der glimter i stærke farver mellem forrevne bjergtoppe. I Jasper stiger du om bord på det legendariske luksustog Rocky Mountaineer, der fører dig gennem bjergene og vidtstrakte landskaber til Vancouver. Her har du god tid til at nyde den smukke storby, inden rejsen fuldendes med en dagstur til den historiske by Victoria på Vancouver Island.

Seneste afrejsedag i 2019
Denne rejse kan senest gennemføres med start i Toronto den 1. oktober 2019. Dette skyldes at Rocky Mountaineer togets sidste afgang fra Jasper er 14. oktober 2019. Vender du derimod rejsen om og starter i Vancouver på vestkysten, kan du begynde din rejse senest den 8. oktober 2019, da Rocky Mountaineer togets sidste afgang fra Vancouver er den 12. oktober 2019.  

Kom til rejseforedrag om Canada
I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

 

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

70 12 50 11

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse Danmark

Fra Danmark går turen vestpå mod Toronto, hvor du lander samme dag grundet tidsforskellen. Fra lufthavnen kan du tage en taxi eller lufthavnstoget mod centrum, hvor dit hotel ligger. Du kan bruge resten af dagen på at udforske byens mange oplevelser eller slappe af ovenpå rejsen.

Dag 2: Toronto

Hele dagen er fri til at nyde den spændende storby på egen hånd. Hvis du er til shopping, er mulighederne mange og matcher selv de helt berømte storbyer. Byen har også et væld af museer, og især The Royal Ontario Museum, der årligt byder på skiftende udstillinger, er et besøg værd. 

Toronto er præget af Canadas multikulturelle samfund, hvilket du hurtigt fornemmer, når du bevæger dig rundt i byen. Der findes mere end 100 forskellige etniske grupper i byen, og der tales et utal af sprog – alt fra dansk til urdo. Toronto har flere spændende bydele med hvert sit etniske præg. Du kunne for eksempel besøge Greektown, Little Italy, Chinatown eller hippiernes Kensington Market.

Du kunne også gå en tur ned ad Yonge Street, der ifølge Guiness Rekordbog er verdens længste gade. For enden af Yonge Street ligger færgen til Toronto Islands, Harbour Square Park og havnepromenaden, hvor både cafeer, gallerier, teatre og specielbutikker ligger side om side ved molerne. Nær havnen finder du også det 553 meter høje CN Tower, der med både glaselevator og glasgulv giver dig den bedste udsigt over Torontos skyline.

Dag 3: Dagstur til Niagara Falls

I dag venter en heldagstur til et af områdets største attraktioner; Niagara Falls. I bussen på vej mod de buldrende vandmasser bliver du underholdt af en guide, der fortæller historier om det fascinerende landskab, der har formet det enorme vandfald. Selvom der findes mange vandfald, der er højere end Niagara Falls, er det de færreste, der sender så enorme vandmængder af sted som dette. Hele 3160 tons vand falder hvert sekund ud over klippekanten, hvilket gør Niagara Falls til et af verdens mest imponerende vandfald. 

Dag 4: Toronto – Montreal

Nyd de sidste timer i Toronto, inden det er tid at bevæge sig mod togstationen, hvor togrejsen med VIA Rail mod Montreal begynder. Montreal er med sine 3 millioner indbyggere Canadas næststørste by og den største ”franske” by i landet. Mad, mode og venlighed er tydelig i Montreals gader, hvor den engelske og franske kultur har fundet et harmonisk samspil og skabt et særdeles kreativt miljø. Montreal er en by der omfavner de besøgende med et dobbelt kindkys og suger gæsterne ind i en god rytme. Byens centrum har et amerikansk look med nogle brede gennemgående veje og skyskrabere i et tæt mønster. Men skraber du lidt i overfladen, vil du hurtigt opdage byens dybe franske rødder.

Dag 5-6: Montreal

To hele dage har du til rådighed i den charmerende storby, der byder på et væld af fantastiske oplevelser. Tag en tur i undergrundsbyen RESO, som er en hel by under jorden fyldt med populære shoppingcentre, gallerier, restauranter og caféer. God mad spiller en vigtig rolle i Montreal, og en god måde at komme ind under huden på byen er ved at gå på opdagelse i Montreals deli-kultur. Kig for eksempel forbi Scwartz’s på 3895 Boulevard Saint-Laurent, hvor du finder en af Montreals bedste sandwich bestående af hvidt brød, lidt sennep og en enorm mængde af det møreste røgede kød. Montreal har også nogle lækre bagelbutikker, som laver bagels, hvor selv New York City ikke kan følge med. To af de bedste bagelbutikker i byen er Fairmount og St. Viateur, som uden tvivl er et besøg værd.

Dag 7: Montreal – Calgary

Nyd den sidste morgen i Montreal, inden turen går mod lufthavnen, og du sætter dig godt til rette i flyet mod Calgary. Calgary er i dag en af Canadas hurtigst voksende byer og nærmer sig 1 mio. indbyggere. Det er især Albertas rige olieforekomster, der tiltrækker folk til denne del af landet. I 1988 var Calgary vært for vinter-OL, og det gamle OL-område vest for byen er nu omdannet til et aktivcenter, hvor alle former for udendørsaktiviteter kan prøves. Her kan du spille minigolf, hoppe på trampolin, komme til vejrs i et klatretårn, køre i sommerbobslæde eller tage en tur på mountainbike med OL-skihopbakken i baggrunden.

Dag 8: Calgary – Banff

Du afhenter din lejebil i Calgary og kører videre mod Banff, der ligger omgivet af høje bjerge, smaragdgrønne søer og et rigt dyreliv. Banff er en lille charmerende by med blot 7.000 indbyggere. Omdrejningspunktet er den hyggelige hovedgade med butikker og spisesteder. Men du finder også flere gode museer, der forklarer områdets gribende historie og natur, samt udstiller malerier af kunstnere inspireret af bjergene. Efter ankomsten er resten af dagen fri til at gå på opdagelse i Banff.

Distance: Ca. 130 km fra Calgary til Banff.

Dag 9: Banff

Dagen kan passende startes med en gåtur på golfbanen bag Banff Springs Hotel, hvor du ofte kan opleve kronhjortene gå og græsse i det tidlige morgengry, inden golfspillerne tager over. Men mange flere store naturoplevelser venter lige udenfor byen. 

Banff ligger smukt omgivet af Mount Rundle, Sulphur Mountain og Cascade Mountains. Floden Bow River flyder stille gennem byen, inden den rammer det brusende vandfald Bow Falls lige neden for Banff Springs Hotel. Så mulighederne for naturoplevelser er mange i Banff. Tag gondolen til Sulphur Mountain, leg cowboy på en ridetur i bjergene, sejl i kano på floden, lej cykler og tag på udkig efter dyrene langs Bow Valley Parkway. Du kan også gå en tur på en af de mange gode vandrestier, som udspringer i området omkring Banff by.

Bagefter kan dagen rundes af på Banff Avenue, hvor du finder alt fra kulinariske perler til familierestauranter, fast food og en lille fin ”food court” i underetagen på Banff Cascade Mall. Prøv eksempelvis en canadisk steak på The Keg, god italiensk mad på Giorgio’s Trattoria eller en monsterburger på Wild Bill’s Saloon, inden aftenen slutter med countrymusik og two-step samme sted.

Dag 10: Banff – Lake Louise

I dag går turen videre til den smaragdgrønne sø Lake Louise, hvis beliggenhed mellem forrevne bjergtinder og slanke nåletræer fanger den vilde, canadiske natur på storslået vis. Den nærliggende sø, Moraine Lake, er også et besøg værd, og det er muligt at leje kano ved begge søer samt udforske områderne på gåben. Du har god tid til at nyde området, der måske mere end noget andet sted fanger Canadas ikoniske skønhed. 

Distance: Ca. 60 km fra Banff til Lake Louise.

Oplev Canadas smukke natur!

Dag 11: Lake Louise

Du har hele dagen til at udforske området. Det er værd at besøge søerne på forskellige tidspunkter af døgnet, så du har mulighed for at opleve dem i forskelligt lys. Fra morgenstunden kan du følge farveskiftet over bjergene mod vest, mens solen får samlet sine kræfter. Langsomt oplyses søerne helt, og først på formiddagen, når solen kommer over bjergtoppene, stråler søernes i deres berømte smaragdgrønne farve.

Brug også lidt tid på at udforske den lille by ved Lake Louise, der tidligere var porten til de canadiske Rocky Mountains. Byens lille togstation bragte besøgende til byen, som skulle videre til Chateau Lake Louise, og stationen har tilmed været brugt som kulisse i den oscarvindende film ”Dr. Zhivago” fra 1965.

Dag 12: Lake Louise – Jasper

I dag venter en af rejsens allersmukkeste køreture, når du begiver dig op ad Icefields Parkway mod Jasper. Her oplever du, hvordan det ene dramatiske bjergmassiv afløser det andet og indrammer utallige smeltevandssøer og enorme gletsjere, der flyder ned af bjergsiderne som frosne floder. På turen mod Jasper har du mulighed for at gøre stop ved det øredøvende Athabasca-vandfald, hvis vand til sidst når helt ud til Atlanterhavet.

Distance: Ca. 240 km fra Lake Louise til Jasper.

Dag 13: Jasper

Der er mange muligheder for udflugter i Jasper, og et godt bud på dette kunne være Maligne Lake. Hvis du starter din køretur tidligt om morgenen, er der gode muligheder for at se både tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne langs vejkanten. Vel fremme ved søen har du mulighed for at leje kano eller tage på en to-timers sejltur til maleriske Spirit Island, hvorfra du har et af de mest fotogene vues i hele Canada.

Kun få kilometer nord fra Jasper ligger Patricia Lake og Pyramid Mountain, der spejler sig i søens blanke vand. Sydvest fra Jasper ligger Whistler-bjerget, hvor du kan prøve kræfter med den otte kilometer lange, krævende vandretur til toppen. Hvis du vil spare på dine kræfter, er der også mulighed for at tage gondolen til toppen i stedet. På toppen af bjerget belønnes du med en flot udsigt over dalen, Athabaca-floden og Jasper by.

Du kunne også tage til Mount Edith Cavell ved highway 93A lidt syd for Jasper. Her begynder stierne til Path of the Glacier og Cavell Meadows for enden af vejen. Især Path of the Glacier er en af de smukkeste, korte vandrestier i Rocky Mountains. Så her får du sjældent lov at gå alene, medmindre du kommer tidligt om morgenen.

Dag 14: Jasper – Kamloops med Rocky Mountaineer

Du afleverer lejebilen i Jasper og stiger om bord på toget Rocky Mountaineer, der vil føre dig ud på en uforglemmelig smuk togrejse. Toget snor sig forbi flere bjergkæder, over et dusin broer, gennem tunneller og langs med søer og kløfter med brusende floder langt under dig. Maden om bord er et kapitel for sig, og med Rocky Mountaineer’s Gourmet Dream Team er du sikret en kulinarisk oplevelse, som du sent vil glemme.

Rocky Mountaineer-togrejsen til Vancouver over Kamloops har vundet flere præmier og titler for at være blandt de bedste togrejser i verden. National Geographic har kaldt turen for en af ”The World’s Greatest Trips”, og listen med udmærkelser til Rocky Mountaineer er lang. For at få mest muligt ud af Canadas enestående natur, kører Rocky Mountaineer kun i dagtimerne. Efter mange timer med naturoplevelser i verdensklasse, triller toget ind i Kamloops, hvor du overnatter på et hotel i hjertet af byen.

Læs mere om togrejsen i artiklen På togrejse med Rocky Mountaineer.

Dag 15: Kamloops – Vancouver med Rocky Mountaineer

Dagen efter sætter du dig igen til rette i de bløde sæder på Rocky Mountaineer, hvor turen går videre mod Vancouver. Denne del af turen byder også på store naturoplevelser, mens landskaberne gradvist skifter karakter. Undervejs fører toget dig gennem cowboy- og ranchland i British Columbias indre og langs to af provinsens store floder, Thompson og Fraser River. Forrevne bjergtoppe og blødt rullende bakker ses i horisonten, men toget kører mod kystbjergene og Vancouver.

Den sidste del af rejsen går langs Fraser-dalen og Fraser-floden til Stillehavets perle, Vancouver, hvor toget ankommer til stationen ud på dagen. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta med snedækkede bjergtoppe mod nord og havet lige uden for døren mod vest. Den fantastiske beliggenhed gør den til en værdig kandidat til titlen som verdens smukkeste storby. Efter du har tjekket ind på hotellet, har du resten af aftenen til at få de første indtryk af Vancouver. Du kunne eksempelvis strække benene i Stanley Park eller langs promenaden ved Canada Place, hvor byens indbyggere går, løber, cykler eller løber på rulleskøjter.

Dag 16: Vancouver

Du har hele dagen til at udforske denne spændende storby. Dette kan du med fordel gøre med et Hop-on/Hop-off buspas, der gør det nemt at komme rundt til Vancouvers højdepunkter. Du bestemmer selv hvor, hvornår og i hvilket tempo. Busruten har blandt andet stop ved Stanley Park, Vancouver Aquarium, English Bay Beach, Granville Island, Chinatown, UBC Museum of Anthropology, Robson Street, Gastown og Canada Place.

Eftermiddagen kunne bruges på en tur i gondolen til Grouse Mountain, hvor der er en fantastisk udsigt over Vancouver. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, bjørne i indhegning og Theatre in the Sky, som er en biograf, der viser en smuk film om Vancouver og områdets oprindelige folk. Alt dette er gratis, når du har indløst billet til gondolen. 

Dag 17: Dagstur til Victoria

I dag venter en heldagstur til Vancouver Island, som begynder med en vandflyvertur fra Vancouver by til Victoria. Du flyver over Georgia-strædet og skærgården på østsiden af Vancouver Island. Hvaler og spækhuggere holder ofte til i disse farvande, og med lidt held kan du spotte de store dyr komme op til overflade for at få luft. Vel fremme ved den historiske by Victoria venter en sightseeingtur til byens mange fine bygninger, haver og seværdigheder. Turen går blandt andet forbi University of Victoria, Beacon Hill-parken, Royal British Columbia Museum, Thunderbird Park, Empress-hotellet, provinsparlamentet og de eksklusive hjem i Uplands og Oak Bay.

Dag 18: Vancouver

Du har endnu en hel dag til at nyde Vancouver, hvor hele verden synes at være samlet på ét sted. Vancouver er ikke én by. Men flere byer eller bydele med hver deres unikke charme, som tilsammen gør Vancouver-metropolen helt speciel. Spis kinesisk hos Wild Rice i Chinatown og indisk på Punjab Market omkring Commercial Drive og 48th Ave. Nyd sushi i West End og vegetarisk mad på falafel-oasen Desert på Commercial Drive. Du kunne også prøve Vestcanadas familierestaurant White Spot, der ligger spredt over hele Vancouver.

Besøg også frugt- og kunstner-markedet på Granville Island, eller gå en tur rundt om bygningen Canada Place, som var Vancouvers bidrag til verdensudstillingen i 1986. Interesserer du dig for historie og kultur, er Museum of Anthropology på UBC et spændende sted at besøge. Her kan du lære mere om den oprindelige befolkning i British Columbia og se et udvalg af deres totempæle.

Der findes samtidig et hav af shoppingsmuligheder i Vancouver. Byen har flere gode indkøbscentre, men det bedste og største er Metropolis at Metrotown i forstaden Richmond. Her har du mulighed for at shoppe løs i 450 butikker kombineret med masser af muligheder for underholdning. Når sulten melder sig, er du aldrig langt fra en restaurant eller café, hvor du kan hvile benene mellem indkøbene.

Dag 19: Afrejse Vancouver

Fra Vancouver går turen tilbage mod Danmark efter en rejse fyldt med smukke naturoplevelser og fantastiske storbyer.

Dag 20: Ankomst Danmark

Du ankommer til Danmark.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 37.800  Fra kr. 28.900
 Højsæson  Fra kr. 41.000  Fra kr. 31.300

Priseksemplet inkluderer

 • Flyrejse til Toronto
 • 3 overnatninger på hotel i Toronto
 • Heldagsudflugt til Niagara Falls inkl. Niagara Cruise, hvor du kommer tæt på vandfaldene. Derudover får du førsteklasses buffetfrokost på Fallsview Restaurant samt køretur ad den smukke Niagara Parkway og tid til at opleve Niagara-on-the-Lake, ofte kaldet Canadas smukkeste by
 • Togrejse med VIA Rail fra Union Station i centrum af Toronto til Central Station i centrum af Montreal
 • 3 overnatninger på hotel i Montreal 
 • Flyrejse fra Montreal til Calgary
 • 7 døgns leje af standard sedanbil i stil med Chevrolet Impala inkl. forsikringer, fri km og første tankfuld benzin. Udlevering i Calgary Lufthavn og aflevering i Jasper by
 • 1 overnatning på hotel i Calgary 
 • 2 overnatninger på hotel i Banff 
 • 2 overnatninger på hotel ved Lake Louise
 • 2 overnatninger på hotel i Jasper 
 • 2 dages togrejse på "Silver Leaf"-klasse med det luksuriøse Rocky Mountaineer-tog fra Jasper til Kamloops, med overnatning på hotel i Kamloops, og videre til Vancouver inkl. 2 x morgenmad og 2 x frokost om bord på toget. Mulighed for at opgradere til ”Gold Leaf”
 • 4 overnatninger på hotel i Vancouver
 • Heldagsudflugt til Victoria, hvor du flyver med vandflyver fra havnen i centrum Vancouver til havnen i centrum af Victoria. Herefter er der bustur til den smukke Butchart botaniske have og tid til at opleve Victoria
 • Flyrejse fra Vancouver til Danmark
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Obligatorisk gebyr for envejsleje betales lokalt - beløb oplyses ved bestilling.
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Prisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg i forbindelse med højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Højsæson

Højsæson for rejser til Canada er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme variation i priserne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

De vejledende priser er baseret på børn i alderen 2-11 år som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.