^

Yukon og Alaska i bil eller autocamper

Oplev Nordamerikas vildmark og gamle guldgraverbyer på denne tur gennem Yukon og Alaska i bil eller autocamper.

15 dage fra kr. 17.200

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 25.100 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 3.000
Prisen inkluderer: Fly, billeje, alle overnatninger, sightseeing med fly og en fantastisk togtur

20 dage fra kr. 12.000

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 14.000 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 4.000
Prisen inkluderer: Fly, første nat på hotel, leje af autocamper (km-pakker tilkøbes), udstyr og invitation til VIP før-afrejsemøde

Sæt dig til rette og spænd sikkerhedsselen i den valgte bil eller autocamper. Forude venter et ægte eventyr gennem Yukon og Alaskas uberørte vildmarker. Fra Whitehorse går turen til Kluane National Park, som du oplever både fra landjorden og fra et fly. Kryds grænsen til Alaska og fortsæt mod Fairbanks lige syd for polarcirklen. Flere store naturoplevelser venter i Denali National Park, der byder på åbne landskaber og et rigt dyreliv for foden af Nordamerikas højeste bjerg. Du får en pause fra vildmarkslivet i ”storbyen” Anchorage, inden turen fortsætter gennem bjergene til den historiske guldgraverby Dawson City ved Yukon-floden. Her kan du høre om de vilde dage under Klondike-guldfeberen og selv prøve lykken i floderne, inden Klondike Highway fører dig tilbage mod Whitehorse. Rejsen fuldendes med en fantastisk togrejse gennem bjergene ad en historisk rute med rødder i guldfeberens storhedstid.

Vil du køre bil eller autocamper?
Amerikanske Alaska og canadiske Yukon udgør tilsammen det nordvestlige hjørne af det nordamerikanske kontinent og indbyder til store naturoplevelser. Du vælger selv om du vil tage turen i bil og bo på hoteller eller i autocamper og bo på campingpladser, hvor du kommer helt tæt på naturen.
Dag til dag-programmet er med bil og hoteller, men du kan køre den helt samme rute i autocamper. Hvilke campingpladser du vil bo på er helt op til dig, men vi vejleder dig naturligvis gerne.

Kom til rejseforedrag om Alaska og Yukon
I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Alaska og Yukon. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen vestpå mod Yukons hovedstad Whitehorse, som du ankommer til samme dag på grund af tidsforskellen. Ved ankomsten står lejebilen klar i lufthavnen, så du let kan køre til dit centralt beliggende hotel. Her ligger en informationsmappe med alle detaljer om turen klar til dig i receptionen. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå flyrejsen eller få de første indtryk af Whitehorse på en lille gåtur omkring hotellet. Trods sin beliggenhed omgivet af vild natur, er Whitehorse en både dynamisk og behagelig lille by med gode restauranter, et fint miljø langs floden og et livligt kulturliv. 

Dag 2: Whitehorse til Haines Junction

Knap har du lagt byen bag dig, før vildmarken tager over. Lave bjerge og slanke nåletræer fylder landskaberne på vej mod Haines Junction, der med sine knap 1.000 indbyggere er hurtigt overset. Men ikke langt derfra venter den fantastiske Kluane National Park på at blive udforsket. Navnet kommer fra det lokale indianske sprog og betyder ”Søen med mange fisk”. Men i dag er det først og fremmest den vilde natur, der lokker folk til nationalparken. Her hæver takkede bjerge sig mod himlen og indrammer gletsjere, smeltevandssøer og frodige dale. Sammen med de tilstødende parker i British Columbia og Alaska udgør dette et af Nordamerikas største beskyttede vildmarksområder, og der er rig mulighed for at udforske parken på gåben. Med held ser du måske nogle af de bjørne, elge, ørne, bjerggeder eller andre dyr, der lever i de uberørte landskaber.

Distance: 154 km

Dag 3: Haines Junction til Beaver Creek

Fortsæt vestpå mod Beaver Creek nær grænsen til Alaska. Efter indlogeringen på dit hotel venter en fantastisk flyvetur over Kluane National Park. Fra flyet har du den perfekte udsigt over de rå landskaber. Du kan se bjergene, der strækker sig i alle retninger, og gletsjerne, der flyder som frosne floder gennem dalene. I klart vejr får du måske øje på Mount Logan, der med sine næsten 6.000 meter er det næsthøjeste bjerg i Nordamerika. Tilbage på landjorden er der rig mulighed for at udforske områdets vandrestier til fods, inden en hyggelig aften venter omkring bålet under Yukons funklende, klare stjernehimmel.

Distance: 291 km

Dag 4: Beaver Creek til Fairbanks

Kryds grænsen til Alaska, og fortsæt ad Alaska Highway mod Fairbanks. På vejen passerer du igennem adskillige småbyer såsom Tok, Delta Junction og Eeilson, der alle har spillet deres lille rolle i Alaskas spændende historie. Fairbanks ligger kun 320 kilometer syd for Polarcirklen, og det kan både ses og mærkes. I vinternætternes mørke kan du være heldig at opleve nordlyset danse på himlen. Om sommeren derimod bades Fairbank i sollys næsten døgnet rundt, og du har god tid til at nyde landskaberne omkring byen eller dykke ned i områdets spændende guldgraverhistorie.

Distance: 500 km

Dag 5: Fairbanks til Denali National Park

Forude venter et af turens helt store højdepunkter, når du sætter kursen sydpå ad George Parks Highway mod Danali National Park. Undervejs er det muligt at gøre stop i Nenana, der huser Alaskas jernbanemuseum.

Danali er måske Alaskas mest imponerende nationalpark. Her strækker tundraen sig mod horisonten, og Alaska manifesterer sig for alvor som en af verdens sidste vildmarker. Bag tundraen hæver Nordamerikas højeste bjerg, Mount McKinley, sig 6.194 dramatiske meter mod himlen. Toppen er dækket af sne hele året rundt, og ned ad siderne glider gletsjere som frosne floder mod dalene. Særligt smuk er Denali i sommermånederne, når tundraen står i fuldt flor, eller om efteråret, når gule og røde nuancer fylder landskaberne. Du har to nætter ved Denali, så du har tid til at udforske dette fantastiske naturområde.

Distance: 265 km

Dag 6: Denali National Park

Hvordan du vælger at bruge dagen i Denali er op til dig. Vandrestier snor sig i alle retninger. Men der er også mulighed for at fiske eller tage på kanotur i de storslåede landskaber. En anden mulighed er at tage med nationalparkens bus på en tur gennem parken. Dette giver en god introduktion til landskaberne og det rige dyreliv. Grizzly-bjørne og sorte bjørne ses jævnligt i de åbne vidder. Men også mange andre dyr kan opleves i parken. Elge og nordamerikanske rensdyr græsser i de åbne landskaber, mens bjerggeder holder sig til mere klippefyldte bjergsider. I floderne har bæverne travlt med at bygge dæmninger, og med lidt held støder du måske på en ulveflok, der gør sig klar til jagt. 

Dag 7: Denali til Anchorage

Fortsæt sydpå gennem landskaber, der varierer fra tætte skove med birk, fyr og aspetræer til vindblæste bjergtoppe og frodige dale, hvor 20 timers sollys om sommeren gør det muligt at dyrke enorme grøntsager. Dagens mål er Anchorage. Meget er sket, siden Anchorage blev grundlagt som en teltlejr ved jernbanen i 1914, og i dag er den blevet en moderne by med omkring 300.000 indbyggere. Så dette er et godt sted at nyde civilisationens glæder efter de seneste dage i vildmarken. Det kunne være en shoppingtur, en god middag eller en øl sammen med de lokale på et af byens mikrobyggerier.

Distance: 380 km

Dag 8: Anchorage

Dagen er fri til at udforske Anchorage. Lær eksempelvis om Alaskas oprindelige befolkning på Alaska Native Heritage Centre, eller kig forbi marine-lufthavnen, hvor op mod 800 vandfly lander og letter om dagen i de travle sommermåneder. På byens luftfartsmuseum kan du høre meget mere om flyhistorien i Alaska samt se flere legendariske flyvemaskiner. Trækker naturen mere, er Ancorage’s botaniske have et godt sted for en gåtur. Eller læg byen bag dig og udforsk Chugach National Forest, der er populær blandt både vandrere, lystfiskere og naturfotografer. En hel anden mulighed er at tage på en bjørnesafari med fly til Katmai National Park, hvor du kommer helt tæt på de store dyr.

Dag 9: Anchorage til Tok

Det er tid at lægge storbylivet bag dig og sætte kurs tilbage mod vildmarken. Ruten østpå mod Tok byder på et væld af flotte udsigter samt gode, små vandreture væk fra vejen. Et godt sted at stoppe kunne være Matanuska Glacier State Recreational Area nær vejsten 101. Her fører en let lille gåtur dig langs floden og gletsjeren. Der er også en lille pavillon for dem, der bare vil sidde og nyde udsigten.

Distance: 510 km

Dag 10: Tok til Dawson City

Dagens tur tilbage til Canada snor sig gennem nogle af de vildeste og mest uberørte landskaber i Nordamerika. Du krydser grænsen ved Little Gold Camp, der er den højeste grænsepost mellem de to lande. Herfra snor vejen med det passende navn Top-of-the-World-Highway sig gennem vildmarken mod Dawson. I dag er Dawson en rolig lille by ned til Yukon River. Men sådan har det ikke altid været. Guld blev fundet i området i 1896, og inden længe flokkedes folk til fra hele verden med drømme om hurtig rigdom. Blot to år senere var Dawson forvandlet fra indianerlejr til en ægte wild west-by med 40.000 indbyggere og alt, hvad der hører sig til. Men lykken varede kort. Guldet slap op, og i 1902 var indbyggertallet faldet til under 5.000. Den dag i dag står adskillige fine bygninger tilbage i bymidten som minde om byens korte, men hektiske, guldalder. 

Distance: 300 km

Dag 11: Dawson City

Du har hele dagen til at udforske Dawsons historiske bymidte, eller tage en tur ud til de legendariske guldområder nær byen. Skulle du få lyst til selv at prøve lykken, er der mulighed for at fiske efter guld i floderne. Et andet sted at prøve lykken kunne være i Dawsons notoriske Diamond Tooth Gertie’s Gambling Hall, hvor moderne kasino og traditionel Wild West-underholdning går hånd i hånd. 

Dag 12: Dawson City til Whitehorse

Klondike Highway fører dig videre sydpå mod Whitehorse. På vejen vil du se Steward River, inden den løber ud i den mægtige Yukon River og fortsætter sin 3.500 km lange rejse mod ishavet. Du passerer også områder, hvor kaska-indianerne tidligere jagede, og hvor bjørne, ulve, elge og losser stadig lurer mellem træerne. Har du lyst til mere guldgraverhistorie, er det værd at stoppe ved Bonanza Creek. Her kan du se det præcise sted, hvor klondike-guldfeberen begyndte.  Vel fremme i Whitehorse indlogeres du på dit hotel, hvorefter dagen kan fuldendes med en god middag på et af byens spisesteder.

Distance: 535 km

Dag 13: Whitehorse

I dag kan du lade bilen stå og lade andre om at køre. For dagen byder nemlig på en spændende dagstur med bus og tog. Først kører du i bus sydpå ad South Klondike Highway til Fraser i British Columbia, hvor du stiger om bord på den berømte smalsporsjernbane White Pass & Yukon Route Railway. Forude venter en fantastisk togrejse gennem vilde bjerglandskaber med brusende vandfald, mægtige gletsjere og hurtige floder. Nogle steder synes skinnerne næsten at hænge på bjergsiderne, mens man andre steder har været nødsaget til at bygge tunneller og broer for at føre skinnerne gennem bjergene. Den imponerende jernbane blev bygget under guldfeberen i 1898, og det siges, at det krævede titusindvis af mænd og 450 tons dynamit, at lægge sporene. Togturen slutter i Skagway, bussen holder klar til at køre dig tilbage til Whitehorse.

Dag 14: Afrejse fra Whitehorse

Det er tid at tage afsked med Nordamerikas vildmark og gamle guldgraverbyer. Bilen afleveres i lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. 

Dag 15: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte eller to ankommer du til Danmark. 

Kort

Pris pr. person

15 dage Yukon og Alaska i bil med start i Whitehorse (Yukon)

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 25.100  Fra kr. 17.200
 Højsæson  Fra kr. 29.500  Fra kr. 20.300

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Whitehorse tur/retur
 • 14 dages leje af bil SUV 4WD inkl. forsikringer, fri km og 1 ekstra fører
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Whitehorse
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Haines Junction
 • 1 times flyvesightseeing over Kluane National Park
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Beaver Creek
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Fairbanks
 • 2 nætter på godt turistklassehotel ved Denali National Park
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Anchorage
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Tok
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Dawson City
 • 2 nætter på godt turistklasse hotel i Whitehorse
 • Heldagstur med bus og tog (White Pass & Yukon Route) til Skagway
 • ’Explorer Kit’ med beskrivelse af rute og attraktioner
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

 

20 dage Yukon og Alaska i premium autocamper med start i Whitehorse (Yukon)

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 13.700  Fra kr. 10.900
 Højsæson  Fra kr. 20.600  Fra kr. 15.400

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Whitehorse tur/retur
 • Første nat på hotel i Whitehorse
 • 17 dages leje premium autocamper inkl. forsikringer fra Fraserway. Klik her og se hvilke autocampere du kan vælge imellem, når rejsen går til Canada
 • Transport fra hotellet til udlejningsstationen for afhentning af autocamper samt transport fra udlejningsstation til lufthavnen efter endt autocampertur
 • Udstyr til autocamperen samt personlige udstyrspakker
 • En tank propangas
 • Invitation til VIP før-afrejsemøde, hvor du får information om det at køre i autocamper samt hjælp til planlægningen af din rejse. Holdes i december-marts
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

 

20 dage Yukon og Alaska i standard autocamper med start i Anchorage (Alaska)

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 12.800  Fra kr. 10.300
 Højsæson  Fra kr. 19.100  Fra kr. 13.900

Prisen inkluderer

Tilkøb
 • Kilometer-pakker, hvis du vælger at køre i autocamper.
Højsæson

Højsæson for rejser til Yukon og Alaska er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme stor variation i priserne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

De vejledende priser er baseret på børn i alderen 2-11 år som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.