^
 • Kør-selv i Nova Scotia

  15 dage fra kr. 11.300

 • Kør-selv i Nova Scotia

  15 dage fra kr. 11.300

 • Kør-selv i Nova Scotia

  15 dage fra kr. 11.300

Kør-selv i Nova Scotia

Oplev smukke nationalparker og masser af historie og kultur på denne kør-selv ferie i Nova Scotia, hvor du har god tid til at nyde rejsen.

15 dage fra kr. 11.300

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 15.900 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 1.000
Prisen inkluderer: Fly, billeje samt overnatninger

Dette er en rejse med fokus på historie, kultur og ikke mindst natur. Der er overskuelige afstande i Nova Scotia og på Prince Edward Island, der kun ligger 6-7 timers flyvning fra Danmark. Nova Scotia er et anderledes Canada end det de fleste kender. 

Med havet som nabo
Canadas tre mindste provinser - New Brunswick, Nova Scotia og Prince Edward Island - bliver samlet kaldt de maritime provinser på grund af deres beliggenhed ved Atlanterhavet, og her sætter havet på mange måder dagsordenen.

Historien har sat sine tydelige spor i det østlige Canada. Det var her, vikingerne bosatte sig, og franskmændene og englænderne kæmpede om magten.

Mange naturoplevelser
På kortet fylder de tæt befolkede områder ikke meget i forhold til vildmarken, men du behøver ikke at tage til kanten af civilisationen for at få naturoplevelser. De er let tilgængelige i de mange national- og provinsparker.

Kom til rejseforedrag om Canada
I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Ankomst til Halifax

Afrejse fra Danmark og ankomst til Halifax i Nova Scotia i det østlige Canada.

Dag 2: Halifax

Mange af attraktionerne i Halifax kan opleves til fods - f.eks. havnefronten med mange historiske bygninger, The Citadel og de spændende museer. Du kan også tage på en sejltur - muligheden for at spotte hvaler er rigtig god. Bilen afhentes i dag. Læs artikel om Halifax.

Dag 3: Western Shore

Fra Halifax går det sydover mod Peggy's Cove - en af mange hyggelige byer langs Nova Scotias østkyst. Byens ensomme fyrtårn hører til et af de mest fotograferede i verden. Turen går videre langs kysten til Western Shore.

Dag 4: Western Shore

Her på Nova Scotias smukke sydlige kyst har du en skøn udsigt over Mahone Bay og den legendariske Oak Island. Tag på en vandretur ad stierne langs kysten, hvor du med lidt held kan se hvaler ikke langt fra land. Spis en god middag, og nyd udsigten til vandet hvor sejlbådene glider forbi. 

Dag 5: Digby

I dag går turen videre mod vest - tværs over Nova Scotia. Du kan vælge at gøre stop på vejen og nyde en vandretur i Kejimkujik Natinoal Park. Eller hvad med en tur i kano på Kejimkujik Lake og de tilstæødende søer. Kør videre mod dagens mål Digby. Her fanges nogle af verdens bedste kammuslinger, og lystfiskere valfarter til Digby i maj-måned, når der afholdes Windsor Fishermans Regatta.

Dag 6: Truro

Turen går videre nordpå langs Bay of Fundy, der har verdens største tidevandsforskel. Forskellen på ebbe og flod kan her være helt op til 15 meter. Det har naturligvis sat sit fingeraftryk på landskabet, hvilket gør dette sted enestående. Stop eventuelt undervejs, og lær mere om Nova Scotias historie - for eksempel ved Grand Pré National Historic Site og Fort Edward National Historic Site. Du over natter i byen Truro.

Dag 7: Charlottetown

Du kører til Pictou og tager færgen til High Bank på Prince Edward Island. Øen er Canadas mindste provins. Prince Edward Island er et charmerende sted med frodig grønne bakker, og øen danner desuden rammen om de kendte bøger om Anne fra Grønnebakken. Brug dagen på at udforske det skønne landskab, eller tag på café-besøg og shopping i Charlottetown, hvor du overnatter.

Læs artikel om Anne fra Grønnebakken, der foregår på Prince Edward Island

Dag 8: Charlottetown

Du bliver måske i Charlottetown eller kører en tur rundt på Prince Edward Island. I Charlottetown skaber de victorianske huse og hyggelige gader en historisk atmosfære, og du bliver fristet til flere café-besøg. Men du får også en uovertruffen naturoplevelse, hvis du tager på en tur i havkajak.

Dag 9: Antigonish

Tag færgen tilbage til Nova Scotia, og kør videre nordover til Antigonish. Her kan du bruge resten af dagen til at slappe af. Det var skotter, der i tidernes morgen bosatte sig her, så byen emmer af skotske traditioner og god ølkultur.

Dag 10: Baddeck

Du kører videre mod øst til Cape Cape Breton Island, som udgør den nordligste del af Nova Scotia. Her er det som at komme til verdens ende.  Fortsæt gennem de bløde bakker til lavlandet ved Bro D'or Lake og videre mod Baddeck, hvor du skal overnatte i dag.

Dag 11: Cape Breton Highlands

Du har hele dagen til rådighed, så du har flere muligheder. Kør for eksempel ad Cabot Trail op i højlandet i den nordlige del af Cape Breton Island, hvor du kan opleve stejle klipper og små øde bugter. Dagen byder desuden på en guidet sejltur ved Cheticamp, hvor du kan opleve både hvaler, søløver, ørne, fugle og andet dyrliv langs med kysten.

Dag 12: West Bay

Dagens mål er West Bay. På køreturen kommer du forbi små charmerende maritine samfund, som stadig bærer præg af deres skotske arv. Oplev også en af de mest betydningsfulde Canadiske havne under Anden Verdenskrig. Besøg Forrtet Louisburg, hvor de rekonstruerede bygninger og interaktive demonstrationer, som fremføres af de ansatte, er en sjov og lærerig oplevelse for både børn og voksne. På din vej til West Bay kan du nemt tage en tur til Bras d'Or Lake - et af verdens måske bedste steder til sejlads. 

Dag 13: Liscombe Mills

Fra West Bay går turen til Canso Causeway, som forbinder den østlige del af Nova Scotia med den vestlige del. Kør langs med den sydlige kyst, som er rå og smuk. Du kommer gennem fantastiske naturområder, til dramatisk kyststrækninger og små strande inden du ankommer til Liscombe Mills, hvor du overnatter.

Dag 14: Afrejse fra Halifax

Bilen afleveres i Halifax Airport, og du flyver tilbage til Danmark.

Eller forlæng rejsen med flere oplevelser i nærliggende Newfoundland. Læs mere om Newfoundland her.

Dag 15: Ankomst til Danmark

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 15.900  Fra kr. 11.300
 Højsæson  Fra kr. 16.900  Fra kr. 11.900

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Danmark - Canada tur/retur.
 • 14 dages leje af bil inkl. forsikringer, fri km og en tankfuld benzin
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Halifax
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Western Shore
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Digby
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Truro
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Charlottetown
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Antigonish 
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Baddeck
 • 2 timers hvalsafari ved Cheticamp/Cape Breton
 • 1 nat på godt turistklassehotel i West Bay
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Liscombe Mills
 • Entré til Fortress of Louisbourg
 • 'Explorer Kit' med beskrivelse af rute og attraktioner
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson for rejser til det østlige Canada er generelt i folkeskolernes sommerferie samt omkring højtider. 

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

De vejledende priser er baseret på børn i alderen 2-11 år som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.