^
 • Det vestlige Canada i bil

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Det vestlige Canada i bil

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Det vestlige Canada i bil

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Det vestlige Canada i bil

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Det vestlige Canada i bil

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

Det vestlige Canada i bil

En kør-selv ferie i det vestlige Canada åbner op for nye eventyr i Canadas spektakulære natur. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i Canada med dig.

Priseksempel: 22 dage fra kr. 15.900

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 24.800 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 3.700
Prisen inkluderer: Fly, billeje, alle overnatninger samt færgeoverfart

En fantastisk naturoplevelse

Det vestlige Canada i bil er en ægte klassiker mættet med utrolige oplevelser. Det bedste af British Columbia og Alberta vises frem, og du kan glæde dig til dybe fjorde, uendelige skove, snedækkede bjergtoppe, smaragdgrønne søer, pulserende byer og områdets oprindelige folkeslag.

Vancouver, Rocky Mountains og meget mere

Rejsen begynder på vestkysten i Canadas smukkeste storby Vancouver, og bringer dig forbi vinområder i Okanagan Valley og til Banff og Jasper i de majestætiske Rocky Mountains. Videre tværs over det indre British Columbia forbi indianer-landsbyer med flot udskårne og dekorerede totempæle til færgebyen Prince Rupert. Her venter der et spændende mini-krydstogt med færgen langs Canadas vestkyst til nordspidsen af Vancouver Island, der opleves fra nord til syd, inden ruten går forbi Victoria tilbage til Vancouver.

Kom til rejseforedrag om Canada

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

70 12 50 11

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse Danmark

Afrejse fra Danmark, hvor du flyver mod Vancouver på Canadas vestkyst. Efter ankomsten til Vancouver og afhentning af den lejede bil går turen til hotellet i centrum af byen. Efter du har tjekket ind på hotellet, er det måske tid til en kort gåtur i Stanley Park eller langs Canada Place, hvor folk går, løber, cykler eller løber på rulleskøjter døgnet rundt. Her mærker du virkelig Vancouvers puls, og hvor glade indbyggerne er for deres by.

De har god grund til at være glade for byen. For Vancouver ligger i evig kamp med Sydney i Australien om prædikatet som verdens smukkeste storby, og du vil hurtigt forstå hvorfor. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta og har snedækkede bjergtoppe mod nord, havet lige uden for døren mod vest og USA's grænse en kort køretur mod syd. Vancouver er noget helt unikt.

Dag 2-3: Vancouver

I virkeligheden er Vancouver ikke én by, men flere byer eller bydele, som har hver deres unikke charme. Alle kulturer er samlet her, og det ses blandt andet på udvalget af restauranter. Spis kinesisk hos Wild Rice i Chinatown, indisk i Punjab Market, sushi i West End, vegetarisk på falafel-oasen Desert, eller prøv Vestcanadas familierestaurant White Spot.

Tag en tur med gondolen til Grouse Mountain, hvor der er en fantastisk udsigt over Vancouver. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, brune bjørne i indhegning og Theatre in the Sky; en biograf, som viser en smuk film om Vancouver og områdets oprindelige folk. Billetten til gondolen giver dig gratis adgang til alle disse steder.

Gå også en tur i Stanley Park, hvor du blandt andet kan møde vaskebjørne, skildpadder, stinkdyr, traner og sågar totempæle mellem træerne. Få din morgenkaffe og en doughnut på det canadiske cafeteria-ikon Tim Hortons, eller besøg frugt- og kunstner-markedet på Granville Island. En tur rundt om Canada Place, som var Vancouvers eget bidrag til Verdensudstillingen i 1986, er også en mulighed. Interesserer du dig for historie, kunne Museum of Anthropology på UBC være et spændende sted at besøge. Her kan du lære mere om British Columbias oprindelige befolkning og se et udvalg af deres totempæle. 

Læs spændende artikel om totempæle samt en artikel om at møde Canadas oprindelige befolkning.

Australien - victoria - Yarra Valley

Dag 4: Penticton

I dag begynder turen mod bjergene i øst. Først kører du gennem Fraser-dalens flade landskaber. Men bjergene står tydeligere og tydeligere frem, efterhånden som du nærmer dig. Fra Hope går det ad Highway 3 gennem Manning Provincial Park, der er en perle blandt British Columbias 600 provinsparker. Manning parken er en oase af skovklædte bjerge, dybe dale og alpine enge med søer og floder. Parken ligger i hjertet af Cascade-bjergene på grænsen til USA og byder på et stort antal naturmæssige og historiske attraktioner plus en rig blomsterflora og mange slags dyr.

Sidst på dagen når du frem til Penticton, som ligger smukt klemt inde på en landtunge mellem Skaha- og Okanagan-søerne. Området er kendt som British Columbias frugtkurv på grund af sine mange frugtplantager og vingårde. Penticton er servicecenter for den sydlige del af Okanagan Valley, hvor der produceres en del vin, herunder en ganske udmærket hvidvin. Syd for Penticton, og lige før grænsen til USA, ligger Osoyoos. Her finder du sand, kaktusser og landskaber, der bestemt ikke ligner noget, de fleste forbinder med Canada. Men den er god nok. Dette er Canadas eneste ørken.

Distance: ca. 400 km fra Vancouver til Penticton.

Dag 5-6: Revelstoke

Fra Penticton går det via Kelowna til Okanagan Lake, hvor Canadas svar på Loch Ness-uhyret, Ogopogo, holder til. Turen fortsætter nordpå til de store ferskvandssøer ved Salmon Arm, hvor det er populært at sejle i husbåde. Den H-formede Shuswap Lake har 1.000 km strandbred og tilbyder mange vand- og sommeraktiviteter.

Mellem Salmon Arm og Revelstoke ligger Craigllachie, hvor den sidste skinne på Canadian Pacific Railway blev lagt den 7. november 1885. Jernbanen bandt for første gang Canada sammen fra øst til vest og er en vigtig del af landets sjæl og historie. Fra Craigllachie følger du den snoede transcanadiske landevej øst på til den lille charmerende by Revelstoke med godt 7.000 indbyggere. Revelstoke Railway Museum fortæller om byens spændende historie, der er tæt knyttet til jernbanen.

Du har hele den efterfølgende dag til at udforske Revelstoke by og Mount Revelstoke National Park, som ligger lige uden for byen. Bjerget og området lige nord for Revelstoke blev på baggrund af lokalt initiativ en nationalpark i 1914. Parken gemmer på let tilgængelig alpin natur i små 2.000 meters højde og er et af kun få steder i British Columbia, hvor det er muligt at køre i egen bil til toppen. Meadows in the Sky Parkway er en 26 km lang asfalteret vej, der med utallige hårnålesving snor sig fra byens udkant og 500 meter opad. Lige inden toppen af bjerget parkerer du bilen. Her kan du, et par måneder om året, tage en gratis bus den sidste kilometer til toppen, hvorfra der er flere gode vandreruter med smuk udsigt til Selkirk- og Monashee-bjergenes toppe. Fra den gamle udkigspost, hvorfra der blev holdt øje med eventuelle skovbrande, er der frit udsyn til den store Revelstoke Lake, der opdæmmes af Revelstoke Dam fire kilometer nord for Revelstoke by.

Distance: ca. 275 km fra Penticton til Revelstoke.

Dag 7-9: Banff

Efter morgenmaden fortsætter du østpå mod Glacier National Park. Et årligt stabilt snefald holder liv i de mere end 400 gletsjere, der har givet parken dens navn. Udover enorme gletsjere, hvor der altid er frisk sne, så betager de mange bjergtoppe. Men også områder med flere århundrede gamle træer trækker besøgende til. Ved Rogers Pass (1.392 meter over havet) ligger besøgscentret Rogers Pass Discovery Centre, med udstillinger om parken, gletsjerne og dyrelivet. Efter Revelstoke og Glacier ligger Yoho nationalparken, som byder på imponerende klippemure, spektakulære vandfald og 28 bjergtoppe på over 3.000 meter.

Fra Trans-Canada går der en afstikker gennem Yoho-dalen. Besøg det smukke vandfald Takakkaw Falls, hvor vandet faldet 380 meter, inden det når dalens bund. Takakkaw er Cree-folkets ord for "det er storslående", hvilket en tur gennem Yoho-dalen bestemt også er. Turen går videre ad Trans-Canada forbi Lake Louise og frem til Banff by. Byen er "The Rockies'" sociale og kulturelle centrum, men også Banffs beliggenhed og omgivelser er bedårende.

Banff by med 7.000 indbyggere byder på en hyggelig hovedgade med mange butikker og små spisesteder. Byen ligger smukt i en dal omgivet af Mount Rundle, Sulphur Mountain og Cascade Mountains. Men området byder også på vådområdet Vermillion Lakes og Bow River, der stille flyder gennem byen, inden vandet rammer det brusende Bow Falls lige neden for Banff Springs Hotel. Det er også værd at besøge et par af byens gode museer, der blandt andet forklarer om områdets gribende historie, natur og dyreliv.

Inden for gåafstand af centrum er det muligt at tage gondolen til Sulphur Mountain, lege cowboy og ride en tur i bjergene, sejle i kano på floden, leje cykler og tage på udkig efter dyrene langs Bow Valley Parkway. Eller du kan snøre vandreskoene og begive dig ud på en af de mange korte og længere stier omkring Banff. Lige uden for Banff by ligger også Lake Minnewanka, hvor du kan opleve bjergene fra vandsiden på en sejltur. Få kilometer fra Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake. Her kan du møde bjerggeder, der græsser i vejkanten og nyde udsigten til Mount Rundle, der spejler sig i søens blå vand.

Distance: ca. 300 km fra Revelstoke til Banff.

Dag 10-11: Jasper

Stå op med solen og begynd dagen med at køre en time ad Bow Valley Parkway, hvor dyrene kæmper med morgensolen om asfalten. Besøg både Moraine Lake og Lake Louise, hvis du ikke stoppede der på vej til Banff. Lige meget hvilken sø, du besøger, får du den bedste udsigt fra østenden. Følg farveskiftet over bjergene mod vest, mens solen samler kræfter. Langsomt oplyses søerne helt og først på formiddagen, når solen kommer over bjergtoppene, ses søernes smaragdgrønne farve klart. Det er muligt at leje en kano på både Moraine Lake og Lake Louise.

Dagens rute er en seværdighed i sig selv. Den går nemlig ad verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, der slanger sig 232 kilometer gennem dalene og mellem sneklædte bjergkæder i Banff og Jasper nationalparkerne til Jasper by. Gør stop ved udsigtspunktet over Peyto Lake, hvor smeltevand fra de omkringliggende gletsjere fylder søen med frisk vand. Fremme ved Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren er det muligt at tage på en tur i specialbus på gletsjeren. Læg også vejen forbi Athabasca-vandfaldet, der øredøvende bruser ned i en smal kløft.

I Jasper er der flere muligheder for udflugter. Et godt bud kunne være Maligne Lake. Begynder du tidligt om morgenen, er denne køretur et af de bedste steder i Rocky Mountains at se tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne langs vejkanten. Vel fremme ved søen kan du leje kano eller tage på en to-timers sejltur til maleriske Spirit Island, hvorfra du har et af de mest fotogene vues i hele Canada.

Få kilometer nord for Jasper ligger Patricia Lake og Pyramid Mountain, der spejler sig i søen spejlblanke vand. Sydvest for Jasper ligger Whistler-bjerget, hvor du kan prøve kræfter med den otte kilometer lange, krævende vandretur til toppen. Eller spar på kræfterne og tag i stedet gondolen til toppen, hvor du belønnes med en flot udsigt over dalen, Athabasca-floden og Jasper by.

Lidt syd for Jasper, ved highway 93A, ligger vejen til Mount Edith Cavell. For enden af vejen begynder stierne til Path of the Glacier og Cavell Meadows. Path of the Glacier er en af de smukkeste, korte vandrestier i Rocky Mountains, så her får man sjældent lov at gå alene. Med mindre du kommer tidligt om morgenen, hvor du ofte har stien for dig selv.

Distance: ca. 300 km fra Banff til Jasper.

Dag 12: Prince George

Efter nogle skønne dage i de canadiske Rocky Mountains er det tid at køre vestpå ad Yellowhead highway 16. En times kørsel vest for Jasper by byder Mount Robson provinsparken på mange gode både korte og lange vandreture. Ved det informative besøgscenter lige ved foden af Mount Robson går vejen til udgangspunktet for Berg Lake stien. Herfra starter den godt 20 kilometer lange, fantastiske vandretur til bagsiden af Mount Robson.

Mellem Tete Jaune Cache og Prince George ligger kilometer efter kilometer uspoleret natur og vildmark kun gennemskåret af Highway 16, der længe følge Fraser-floden. I de store skov- og vådområder, som området er rigt på, holder sortbjørne og elge til. Så måske er du heldig at opleve de store dyr i deres naturlige omgivelser.

Fremme ved Prince George venter det centrale British Columbias største by med 80.000 indbyggere. I årtier har skovbrug været dominerende i denne del af provinsen, men nu er der et skift på vej. Turisme og rekreative fornøjelser tager lige så stille over.

Distance: ca. 400 km fra Jasper til Prince George.

Dag 13: Smithers

På begge sider af Highway 16 er der uspoleret vildmark, hvor bjørne, elge og rener regerer langs søer med regnbueørreder og floder med laks. Området har nogle af verdens bedste fiskesteder, hvis det er laks og ørreder, der står på menuen. Mod vest snor landevejen sig mellem skove, søer og floder mod Smithers, der tidligere var en lille søvnig landbrugsby i Bulkley River Valley. I dag er byen den næstvigtigste i området, som ligger smukt i skyggen af det 2.621 meter høje Hudson Bay Mountain. Kunstnere har taget over i gadebilledet i Smithers, og byen har adopteret et finurligt bayern-tyroler image.

Distance: ca. 400 km fra Prince George til Smithers.

Dag 14: Prince Rupert

I dag fortsætter turen det sidste stykke mod vest og Prince Rupert ved Stillehavet. Lige vest for Smithers ligger Moricetown Falls, der i utallige generationer har været det foretrukne fiskested for områdets oprindelige folk. I sensommeren og det begyndende efterår, når laksen går op gennem Bulkley River, fanger de lokale Gitksan-folk stadig laks på gammeldags manér med fiskespyd, net og ruser.

Skeena River Valley har været hjemsted for Gitksan-folket siden tidernes morgen, og ved Ksan Historical Village er det muligt at få et kig ind i de oprindelige folks levevis, skikke og ceremonier. Kør også til Kispiox Valley, og se en samling smukt udskårne totempæle i den lille by Kispiox, inden turen fortsætter til Prince Rupert, der ligger ved Stillehavet. Prince Rupert blev i begyndelsen af 1900-tallet valgt som endestation for jernbanen. I dag foregår meget transport dog til søs, og hver sommer bliver byen "invaderet" af 300.000 turister, som skal videre med færger til Vancouver Island, Queen Charlotte Islands eller med Alaska Marine Highway til Alaska.

Distance: ca. 375 km fra Smithers til Prince Rupert.

Dag 15: Port Hardy (færge)

Et smukt 15 timers mini-krydstogt ad The Inside Passage langs Canadas vestkyst venter forude. Mens færgen sejler mellem klippeskær og små ubeboede øer i Canadas svar på den svenske skærgård, går tiden med at spotte hvidhovedede havørne, havoddere, delfiner og hvaler. På klippeskærene skal du holde udkig efter søløver og søpapegøjer, ligesom en sortbjørn godt kan finde på at komme ned til strandkanten og lede efter mad, hvis tidevandet er ude. Om aftenen er færgen fremme i Port Hardy på nordspidsen af Vancouver Island.

Dag 16-17: Campbell River

Port Hardy har en charmerende promenade langs havet og havnen. Byen har en stadig aktiv, men mærket fiskerihavn, der ikke længere når tidligere tiders storhed. I Port Hardy er der flere små parker og et museum, der fortæller om områdets oprindelige folks historie. Efter en tur rundt i den lille færgeby går det sydpå ad landevejen, der snor sig gennem tæt skov, snævre dale og små byer. Vancouver Island er 450 kilometer fra nord til syd og 100 kilometer bred fra øst til vest. Det gør den til den største ø på den nordamerikanske vestkyst.

Campbell River ligger som et smørhul på østsiden af Vancouver Island. Fra byen er der mulighed for mange ture i den omkringliggende natur. Vælg mellem dyresafari, hvalsafari, fisketur, eller prøv at snorkle med laks. Fra Campbell River har de godt 30.000 indbyggere kun en kort sejltur til mange af de små spændende øer, som ligger mellem Vancouver Island og fastlandet.

Få kilometer nord for Campbell River afgår dagligt tretimers dyre- og hvalsafariture. Oplev suset ved at sejle i en zodiac-gummibåd ved Discovery Islands, mens kikkerten scanner landskaberne og strandkanten på udkig efter dyr i deres naturlige omgivelser. Sortbjørne og hjorte går ofte på stranden, mens kongeørne svæver under himlen, og det er ikke sjældent at se hvaler, søløver og delfiner lege i vandet omkring båden. For fiskeinteresserede er der mulighed for at komme på en firetimers guidet fisketur og opleve kampen med en kæmpelaks på krogen.

Distance: ca. 250 km fra Port Hardy til Campbell River.

Dag 18-19: Victoria

Turen fortsætter mod syd langs østkysten af Vancouver Island. Til venstre rejser kystbjergene på fastlandet sig majestætisk over havet. Turen går forbi Chemanius med de mange berømte gavlmalerier, der fortæller områdets og byens historie.

Victoria hylder stadig de historiske bånd til England, og især byens førende hotel The Empress holder fanen højt. De serverer hver dag Afternoon Tea med scones. Universitetet og en stadig yngre befolkning i Victoria er dog ved at gennemføre en stille revolution. Byens kerne ændrer karakter, og hyggelige kaffebarer og innovative restauranter og butikker, der fremmer en alternativ livsstil, vinder frem. Om aftenen er der i sommermånederne gøglere, der optræder langs havnepromenaden, mens den røde sol går ned over havnen, og de gammeldags lygter tændes.

British Columbias provinshovedstad byder på flere gode museer såsom Royal British Columbia Museum, hvor udstillingerne fortæller om nybyggerlivet. Men også nordvestkyst-indianernes liv og deres op til tyve meter høje udskårne totempæle er repræsenteret på museet. Flere flotte totempæle kan ses i Thunderbird Park bag museet. Victoria Bug ZOO, Craigdarroch Castle og Art Gallery of Victoria trækker også mange besøgende til. Emily Carr House på 207 Government Street hylder Canadas store kvindelige forfatter og maler, Emily Carr. Victorias lille Chinatown er en af Canadas ældste asiatiske bydele og har en klassisk rød kinesisk port, gadenavne på kinesisk, eksotiske frugter foran butikkerne, familiedrevne restauranter og den smalle Fan Tan Alley mellem Fisgaard S. og Pandora.

Fra Victoria er det muligt at komme på hvalsafari i Juan de Fuca-strædet mellem Vancouver Island og de olympiske bjerge i Washington-delstaten i USA. Eller hvad med en tur i vandflyver over den sydlige del af Vancouver Island? Flyene lander og letter hvert femte minut i havnebassinet i centrum af Victoria.

Distance: ca. 275 km fra Campbell River til Victoria.

Dag 20: Vancouver

Det er tid at vende tilbage til fastlandet. Men på vej mod færgeterminalen er det værd at gøre stop i Butchart Gardens, som er en usædvanlig botanisk have anlagt i og omkring et gammelt stenbrud. Siden 1904 har der på 22 hektar været passet og plejet blomster og træer til den store guldmedalje.

Sejlturen fra Swartz Bay til Tsawwassen fører dig ind gennem skærgården, hvor utallige småøer og klippeskær ligger omfavnet af rå natur. Havet langs disse kyster er meget næringsrigt, og der er chancer for at se både hvaler og delfiner fra båden. Tilbage på fastlandet går det mod Vancouver forstaden Richmond. Hvis der er lidt ekstra tid om eftermiddagen, kan den bruges på at shoppe i Metrotown i Vancouver forstaden Burnaby, hvor 400 butikker udgør British Columbias største indkøbscenter.

Distance: ca. 35 km fra Victoria til færgen og 40 km fra færgen til Vancouver.

Dag 21: Afrejse Vancouver

Det er tid til at sige farvel til Vancouver og Canada. Herefter går turen til lufthavnen, hvor udlejningsbilen afleveres.

Dag 22: Ankomst Danmark

Du ankommer i dag til Danmark efter tre uger fyldt med oplevelser.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 24.800  Fra kr. 15.900
 Højsæson  Fra kr. 29.900  Fra kr. 19.600

Priseksemplet inkluderer

 • Flyrejse til Canada tur/retur.
 • 21 dages leje af bil inkl. forsikringer, fri km og første tank benzin.
 • 3 nætter på godt turistklassehotel i Vancouver.
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Penticton.
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Revelstoke
 • 3 nætter på godt turistklassehotel i Banff.
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Jasper.
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Prince George.
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Smithers.
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Prince Rupert.
 • Inside passage færge fra Prince Rupert til Port Hardy.
 • 1 nat på godt turistklassehotel i Port Hardy.
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Campbell River.
 • 2 nætter på godt turistklassehotel i Victoria.
 • Færge fra Swartz Bay (Vancouver Island) til Tsawwassen (Vancouver).
 • 1 nat på godt turistklassehotel ved Vancouver Airport.
 • Informationsmateriale om rute og attraktioner
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Prisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg i forbindelse med højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Højsæson

Højsæson for rejser til Canada er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme variation i priserne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere. 

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.