^

Rejser til Canada

Roadtrips, ferie i autocamper, krydstogter og togrejser. Bestil din rejse til Canada her!

Fra øst til vest er Canada et overflødighedshorn af dramatisk og overvældende natur med flad prærie, himmelstræbende bjerge, blikstille søer og dybe skove. Alt sammen krydret med storbyer som Vancouver og Montreal, der indbyder til storbyoplevelser i særklasse.

Rocky Mountains og dyreliv

Rocky Mountains er spektakulære på alle måder. Bjergenes takkede tinder, turkisfarvede gletsjersøer, brusende vandfald og buldrende floder skaber et enestående sceneri, som blot venter på at blive udforsket. Bjørne og elge søger føde i skovene, hvaler og spækhuggere migrerer langs de smukke klippekyster, og højt mod nord jager isbjørne sæler på isflagerne.

Spændende byer i øst og vest

Rejser til Canada byder også på spændende byer. Mærk pulsen i Vancouver, eller dyk ned i Canadas historie i franske Québec. Besøg også de hyggelige fiskerbyer i Nova Scotia, hvor duften af saltvand fylder luften, og dagens fangst serveres på små restauranter på havnene.

Rejseforedrag om Canada

Vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen holder foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig et foredrag i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Canada kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige Canada rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Canada er et fantastisk smukt land. Bjergenes skarpe konturer mod den blå himmel. De turkisfarvede gletsjersøer og brusende vandfald. Floder, der bugner af laks. Stilheden og fornemmelsen af uendelighed. Alt sammen er det med til at skabe en enestående ramme for natur- og dyreoplevelser i verdensklasse. Canadas storbyer som Vancouver, Toronto og Montreal har hver deres charme og karakter og danner en god kontrast til de mange storslåede naturoplevelser, der venter på en rejse til Canada.


 


Canadas historie


Efter sidste istid for 12.000 år siden vandrede de første mennesker over Beringstrædet til Canada. I år 1000 satte vikingen Leif den Lykkelige fod på canadisk grund ved L'anse aux Meadows i Newfoundland. Han overvintrede, men drog derefter tilbage til Grønland. Der skulle gå endnu 500 år, før de første europæere bosatte sig i provinsen Quebec.


Samtidig trængte pelsjægere fra England og Frankrig længere og længere ind i landet vestpå. I 1670 overdrog den engelske konge retten til området vest for Hudson Bay til pelskompagniet Hudson's Bay Company. Først i slutningen af forrige århundrede bredte nybyggerne sig til prærien og de vestlige provinser. Canada blev et land, der strakte sig fra Atlanterhavet til Stillehavet.


Canada er opstået i flere faser. I 1867 sluttede fire østlige provinser sig sammen i en forbundsstat under navnet Canada. I 1869 købte Canada området vest for Hudson Bay tilbage fra Hudson's Bay Company for £300.000. Omkring århundredskiftet kom provinserne vestpå med, og senere i 1949 blev Newfoundland en provins. I 1931 fik Canada sin selvstændighed fra Storbritannien, men først i 1982 fik Canada sin første grundlov, der var uafhængig af Storbritannien.


Top 8 oplevelser i Canada


Canada byder på mange oplevelser og aktiviteter, og det er svært at vælge de allerbedste ud. Vi har dog forsøgt alligevel, og her får du vores otte favoritter. Afhængig af hvilken del af landet du vælger at besøge, kan det anbefales at lægge ruten forbi.


 1. 1. Hvalsafari på Canadas vestkyst

Der er mange gode steder at tage på hvalsafari i Canada. Blandt andet ud for sundet ved Victoria. Flokke af spækhuggere kommer ganske tæt på kysten i jagten på føde, og da der er masser at jage efter, er der også masser af spækhuggere. Foruden spækhuggere kan du også være heldig at opleve både vågehvaler, gråhvaler, marsvin og spættede sæler på en tur ud på sundet. Du kan opleve det spændende dyreliv fra en båd, eller du kan tage turen i en specialbygget zodiac-gummibåd, der sejler i meget høj fart. Tofino, Campbell River, Johnstone Strait og Ucluelet er også gode steder at opleve havets kæmper.


 1. 2. Isbjørne og hvaler ved Churchill

Den afsidesliggende by Churchill ligger i det nordligste Canada og byder på arktisk safari i absolut verdensklasse. Her samles isbjørne i stort antal om sommeren og efteråret, hvidhvaler i tusindvis søger føde i Hudson Bay, og mere end 200 fuglearter lever her. Du kan sejle ud med båd på udkig efter hvidhvaler. Men fra en båd kan du også følge med i isbjørnenes færden på bredden. Du kan desuden udforske tundraen i en specialbygget bus, hvor du kan opleve både ræve, rensdyr og sneugler.


 1. 3. Den fransk-canadiske kultur i Montreal

På den ene side er Montreal en overdådig storby med brede veje og moderne skyskrabere i bedste amerikanske stil. Men byen har også en anden side. Besøger du Old Montreal, vil du fornemme den franske, ja næsten parisiske, stemning. Det er desuden her, du kan besøge byens smukke vartegn; den 170 år gamle dobbelttårnede Basilique Notre Dame, der er som taget ud af Paris’ gader. Fra bistroerne strømmer fransk musik, og byens joie de vivre er ikke til at tage fejl af i mødet med de lokale.


 1. 4. White water rafting på Kicking Horse floden

For et sus udover det sædvanlige, tag på en udfordrende raftingtur ad Kicking Horse River i British Columbia, som byder på strømfald i klasse 3 - 4. Du sejler ad den brusende flod gennem kløfter i en gummibåd godt hjulpet på vej af en professionel guide. Det kræver koncentration at navigere på floden, men forhåbentlig bliver der også tid til at nyde udsigten til de stejle bjergsider, den uendelige skov og de vilde dyr på begge sider af floden. En tur ned ad floden byder på en bred vifte af oplevelser for både den nysgerrige nybegynder og den mere erfarne white water-rafter.


 1. 5. Ranchophold på den canadiske prærie

Den dag i dag findes der stadig ranches på den canadiske prærie, som holder fast i mange af de traditionelle arbejdsmetoder og traditioner. Her drives kvæget på hesteryg, og cowboyhatten er en naturlig del af påklædningen. Så går du med en drøm om at være cowboy for et par dage, er et ophold på en canadisk ranch det helt rette for dig. Flere ranches, som den charmerende La Reata i det sydlige Saskatchewan, tilbyder mulighed for overnatning i små hytter, hjemmelavede måltider, egen hest og diverse aktiviteter relateret til livet på en ranch. Deltag i arbejdet på ranchen eller rid en tur på prærien, hvor hjorte, prærieulve og forskellige rovfugle holder til. Hver aften serveres en god solid middag, som du kan nyde sammen med de folk der arbejder på ranchen og de andre besøgende. Dagen afsluttes ved bålet eller på verandaen med udsigt til stjerne på den mørke himmel.


 1. 6. Køretur ad Icefields Parkway i Alberta

Stå op med solen, og begiv dig ud på en spektakulær køretur ad verdens måske smukkeste landevej, Icefields Parkway, der snor sig hele vejen mellem sneklædte bjerge, spejlblanke søer og enorme gletsjere fra Jasper mod Banff. På en tur ad Icefield Parkway er der mange gode stop, du kan gøre undervejs. Gør for eksempel stop ved Athabasca-vandfaldet, der sender flodens vand videre mod Atlanterhavet. Nyd de spektakulære bjerglandskaber undervejs, og oplev Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren, hvor en specialbus tager dig med helt op på isen.


 1. 7. Togtur med Rocky Mountaineer gennem Rocky Mountains

På luksustoget Rocky Mountaineer venter forkælelse i verdensklasse, både når det gælder komforten og maden om bord, men også når du kigger ud af panoramavinduet på det vestlige Canadas storslåede bjerglandskaber. Rocky Mountaineer har flere gange vundet prisen som verdens bedste togrejse - og det er ikke uden grund. I restaurantvognen serveres det ene overdådige måltid efter det andet, mens du triller gennem Canadas uberørte natur. Fra Vancouver går ruten til Jasper eller Banff. Du kan også rejse den modsatte vej fra bjergene mod kysten. Rejsen varer to dage, og undervejs har du en overnatning på hotel, så du kun kører i dagtimerne og dermed får det optimale udbytte af de enestående udsigter.


 1. 8. Sejltur med Maide of the Mist ved Niagara Falls

Den bedste måde at opleve det imponerende vandfald Niagara Falls er på en sejltur med båden Maid of the Mist. På turen gennem Niagara kløften oplever du både American Falls, Bridal Veil Falls og det ikoniske Horse Shoe Falls. På en stor katamaran med plads til 700 mennesker får du mulighed for at opleve vandfaldenes buldrende vandmasser helt tæt på. Ved afgang får du udleveret en regnponcho, og du vil hurtigt forstå hvorfor. Når du nærmer dig vandfaldet, begynder du at kunne mærke vanddisen i luften, og snart er du indhyllet i en sky af regn, mens den øredøvende buldren fra vandmasserne overdøver al anden lyd. Mærk de enorme kræfter, og nyd oplevelsen fra bådens udkigsdæk, hvorfra du har 360 graders uforstyrret udsigt.


Canadas befolkning og sprog


Canada er i dag en mosaik af mange forskellige etniske grupper. 15% af canadierne er født uden for Canada. Af befolkningen har 59% engelsk som modersmål (det først lærte sprog), 23% fransk, mens de resterende 18% er fordelt på en lang række sprog. Engelsk er med andre ord langt det mest udbredte sprog, undtagen i Quebec, hvor over halvdelen af befolkningen udelukkende taler fransk. Du kan dog sagtens begå dig på engelsk.


Vejret i Canada


I det nordlige Canada er klimaet arktisk, mens det mod syd er tempereret. Her er somrene varme og med mange solskinstimer. Om vinteren sørger Atlanterhavet og Stillehavet for milde vintre langs østkysten og i British Columbia, hvorimod temperaturen falder dramatisk i den øvrige del af Canada, hvor der også falder en del sne. Vintrene i Canada byder på sne og kulde. Så med mindre du er til skisport eller andre vinteraktiviteter, skal du ikke rejse på dette tidspunkt.


Sommerperioden fra slutningen af maj til begyndelsen af oktober er et godt tidspunkt at rejse til Canada, og de fleste rejser til Canada i juli og august. At rejse til Canada i de resterende 10 måneder af året kan også sagtens lade sig gøre. Det kræver blot mere planlægning med hensyn til tøj og udstyr.


Fakta om Canada


 • Areal: 9.984.760 km2 (231 gange større end Danmark)

 • Befolkning: 34 mio.

 • Hovedstad: Ottawa

 • Største by: Toronto (5,6 mio.)

 • Provinser: Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland/Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec og Saskatchewan

 • Territorier: Nunavut, Yukon og Northwest Territories

 • Nationaldag: Canada Day 1. juli

 • Højeste punkt: Mount Logan (5.959 m)

 • Længste flod: Mackenzie River (4.241 km)

 • Sprog: Engelsk og fransk

 • Valuta: Canadiske dollars

Kort