^
  • Når Canada er smukkest

    Ruteforslag til tur i autocamper på Vancouver Island

Når Canada er smukkest

Tag på kør-selv ferie på Vancouver Island i autocamper, og oplev det bedste af Canada.

Vancouver Island er som Canada, bare i en mindre og mere tilgængelig udgave. Vancouver Island har dybe fjorde, ru bjerge, brusende floder med masser af laks, hvaler og spækhuggere i havet, blide sandstrande på vestkysten og altid hyggelige og meget engelske Victoria. 

Dette ruteforslag rundt på Vancouver Island er perfekt som en forlængelse af en tur på fastlandet i British Columbia og til Rocky Mountains.

Turen i autocamper (motorhome) kan begynde i Vancouver i det vestlige Canada eller Seattle i USA.
Forslag til varighed: 7-10 dage.
Længde: 1.135 km.

Vancouver Island i autocamper / motorhome
Rejser i autocamper (motorhome) rundt på Vancouver Island kan gøres på mange måder, men her ser du et forslag til en god rute med stop i Vancouver, Victoria, Campbell River og Telegraph Cove, men tag evt. også en afstikker til Tofino og vestkysten af Vancouver Island. 

Rytmen bestemmer du selv. Hvor mange dage du vil bruge de forskellige steder, om du vil lægge flere stop ind, eller om du vil køre en helt anden vej.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

70 12 50 11

Rejsen dag for dag

Stop 1: Victoria på Vancouver Island

Det er en 90-minutters skærgårdstur fra Tsawwessen til Swartz Bay på Vancouver Island. Fra færgeterminalen er der en god halv times kørsel til British Columbias provinshovedstad, Victoria, og byens bedste campingplads: West Bay RV Park. Campingpladsen ligger i havneområdet og er et perfekt udgangspunkt for at opleve Victoria. Lad motorhomet stå på campingpladsen og gå ind til byen eller tag den lille Victoria Harbour mini-færge, som binder havnen sammen.

Færge fra Vancouver til Vancouver Island
Færgene mellem Tsawwassen (syd for Vancouver) og Swartz Bay og mellem Horseshoe Bay i North Vancouver til Nanaimo sejler mange gange i døgnet. Se mere om tider og priser på www.bcferries.com 
Victoria byder på flere gode museer og specielt Royal British Columbia Museum med udstillinger om dyr, nybyggere og områdets oprindelige befolkning er et par timers besøg værd. Bag museet er Thunderbird totempæle-parken, hvor du kan få en introduktion til nordvestkystindianernes træskærekunst og fortællelyst gennem symboler på totempælene. Hovedgaden i Victoria er Government Street, hvor der findes et utal af souvenirbutikker, et par gode boghandlere, en starbucks café, en julhele-året-butik, MEC med udendørsudstyr og et stort shoppingcenter. Om aftenen er der optræden og liv på havnefronten foran det majestætiske Empress Hotel. Vil du gerne have overblikket, så gør som fuglene. FLYV. Tag en flyvetur i vandflyver over Victoria og den sydlige del af Vancouver Island. Der er afgang fra havnen i centrum af Victoria. Besøg Victoria. Havnefronten med liv hele dagen, arkitekturen, de gode retter fra havet og alt, der gør Victoria populær blandt turister.
100 km til Victoria. 

Stop 2: Campbell River

Du forlader Victoria og kører nordpå ad hovedfærdselåren på Vancouver Island. Landevejen stiger over Malahat højlandet, mens du kører mellem de store Douglas fyrretræer og jævnligt har udsigt til havet og Saanich-bugten. Der er flere udsigtpunkter langs vejen og husk at stoppe ved Malahat Summit. I totempælebyen Duncan kan du se totempæle i alle størrelser og udformninger og besøge The Quw'utsun' Cultural Centre, hvor Coast Salish-folket viser og fortæller om deres kultur. Chemanius er et perfekt frokoststop. Da byens store savværk lukkede, fik nogle af indbyggerne den ide, at husgavlene skulle udsmykkes med områdets historie, og det trækker besøgende til. Hyggelig lille by med flere gode kunstbutikker. 
Ved Campbell River findes noget af Canadas bedste laksevand, og du kan vælge at blive på Vancouver Island eller besøge den interessante indianerø Quadra Island og bo på Ripple Rock RV Park ved Browns Bay Resort, hvor krydstogtskibene glider forbi på deres vej til Alaska. I stedet for turen nord for Parksville kan du også vælge at bruge dagene på en tur til vestkysten af Vancouver Island. Her venter tempereret regnskov, sandstrande som ved Vesterhavet og bjørne- og hvalsafari. Besøg strandene i Rathtrevor Beach Provincial Park ved Parksville.
265 km til Campbell River.

Stop 3: Telegraph Cove

Der er mulighed for at køre til toppen af Vancouver Island og havnebyen Port Hardy, hvorfra der hver anden dag sejler færge til Prince Rupert ad The Inside Passage. Vælger du færgen, går resten af turen mod Vancouver over det canadiske fastland.

Færge til Prince Rupert
Færgen sejler om morgenen, og alle de lyse timer bliver brugt på havet. Mens færgen zig-zagger mellem klippeskær og små ubeboede øer i Canadas svar på den svenske skærgård, går tiden med at spotte hvidhovedede kongeørne, der hænger under hvide lammeskyer, havoddere, der tager sig et hvil snoet ind i tang, delfiner, der svømmer om kap med færgen eller hvaler, som i horisonten giver et venligt vink med halen. På klippeskærene skal man holde udkig efter søløver og søpapegøjer, ligesom en sortbjørn godt kan finde på at komme ned til strandkanten og lede efter mad, hvis tidevandet er ude. Sent om aftenen er færgen fremme i Prince Rupert. Kontakt MyPlanet for yderligere information.

Vælger du at blive på Vancouver Island, venter mindst lige så mange spektakulære oplevelser. Vest for Port Hardy prøvede en lille flok danskere at opbygge en koloni, men vejret, havet og det uvejsomme terræn betød, at de måtte opgive efter kort tid. I dag er området en provinspark. Tag en afstikker til Beaver Cove og Telegraph Cove, hvorfra der er spækhuggerture ud i Georgia-strædet. Besøg Cormorant Channel Provincial Park.
320 km til Telegraph Cove inkl. en tur til Port Hardy. 

Stop 4: Qualicum Bay

Du kører tilbage ad samme vej, som du brugte nordpå, så det er en god ide at dele oplevelserne i to. Spændende provinsparker langs ruten inkluderer Morton Lake, Elk Falls og Miracle Beach. Kør efter Qualicum Bay Resort ved at forlade Highway 19 mellem Qualicum Beach og Fanny Bay. Vejen følger Qualicum Bay, der er rig på mad fra havet. Rastepladser langs vejen giver adgang til strandene og flere steder er det muligt at købe frisk og lokalfanget fisk og skaldyr. Besøg Little Qualicum Falls.
300 km til Qualicum Bay. 

Stop 5: Nanaimo

Det er kun en kort tur til Vancouver Islands anden største by Nanaimo, der ligger smukt mellem Mount Benson og Georgia-strædet. Fra byen er der udsigt til de snedækkede kystbjerge på fastlandet. Nanaimo er fyldt med historie og historiske bygninger, ligesom der er mange charmerende butikker restauranter og museer, specielt i Old City Quarter. For de mere udfordringssyge, så er der lige syd for byen mulighed for at bungyjumpe og klatre på klipper. Besøg The Bastion, Hudson Bay Company's gamle fort og stop for en drink på det farverige historiske Palace Hotel.
100 km til Living Forest i Nanaimo. 

Tilbage til Vancouver

Færgen fra Nanaimo til Horsehose Bay i North Vancouver (www.bcferries.com) er kun 10 minutters kørsel fra campingpladsen, og på mindre end to timer er du i Vancouver. Brug nogle dage i fantastiske Vancouver inden du skal aflevere motorhomet hos Cruise America i Vancouver-forstaden Delta. 
50 km fra Horseshoe Bay til Cruise Canada, hvor autocamperen / motorhomet skal afleveres.

Kort