^
 • Kør-selv i Canada & krydstogt til Alaska

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Kør-selv i Canada & krydstogt til Alaska

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Kør-selv i Canada & krydstogt til Alaska

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Kør-selv i Canada & krydstogt til Alaska

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

 • Kør-selv i Canada & krydstogt til Alaska

  Vi tilpasser rejsen helt efter dine ønsker. Dette er blot et forslag til inspiration.

Kør-selv i Canada & krydstogt til Alaska

Er du naturelsker, kan du se frem til en række helt unikke oplevelser i Canadas dyrerige nationalparker og på et krydstogt til Alaska. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder i Canada og Alaska med dig.

Priseksempel: 19 dage fra kr. 22.700
Pris pr. person ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 3.000.
Prisen inkluderer: Fly, overnatninger, billeje og krydstogt med mad og nogle drikkevarer

*Denne rejse er blot ét eksempel på, hvordan et krydstogt i Alaska kan se ud. Der er mange at vælge mellem, og både skib og rute kan variere meget afhængig af afrejsedato. Find inspiration i vores rejseforslag, og tag en snak med en rejsekonsulent om dine muligheder.

Er du naturelsker, er dette den perfekte rejse for dig. Udforsk Canadas dyrerige nationalparker i bil, og sejl gennem den canadiske skærgård til Alaska på et krydstogt. Rejsen starter i Edmonton, og snart er du omgivet af forrevne bjergtinder, klare søer og dybe nåleskove i nationalparkerne Jasper og Banff, hvor du har god tid til at nyde nationalparkernes fantastiske natur. Du fortsætter via Sun Peaks og Whistler til Vancouver, hvor du har tre dage til at nyde storbyen, inden du står til søs på et fantastisk krydstogt nordpå langs Canadas og Alaskas rå klippekyster. Kig efter bjørne, hvaler, spækhuggere og ørne, mens du sejler mellem historiske guldgraverbyer, mægtige gletsjere og barsk, uberørt natur.

Kom til rejseforedrag om Canada eller om autocamperferie i Canada

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada og rejseforedrag om ferie i autocamper i Canada.
Tilmeld dig et foredrag i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Se mere og tilmeld dig her.Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Edmonton

Du rejser fra Danmark mod Edmonton, hvor du lander samme dag på grund af tidsforskellen. Her afhenter du din lejebil i lufthavnen og kører til dit hotel. Brug resten af dagen på at hvile ud oven på rejsen, eller kig dig omkring i Albertas hyggelige statshovedstad, der ikke ser ret mange udenlandske turister. Edmonton er en ægte canadisk storby med glimrende shopping, gode restauranter og en udpræget stolthed over byens ishockyhold. Edmonton byder desuden på et rigt kulturliv og en populær musikfestival. Og så venter Canadas storslåede natur lige uden for bygrænsen.
En nat på hotel i Edmonton.

Dag 2: Edmonton – Jasper

Du lægger storbyen bag dig fra morgenstunden. Det første stykke vej er fladt. Men snart begynder landskaberne at rejse sig op mod Jasper National Park, og inden du ved af det, er du omgivet af høje bjerge, dybe skove og blanke søer. Dyrelivet er også rigt, og det er værd at kigge efter bjørne og elge langs vejen. Du indlogerer dig på dit hotel for natten og har resten af dagen til at udforske området. Fortsæt eksempelvis til Maligne Lake, som ligger en god times kørsel sydøst for Jasper by. Det er muligt at leje kanoer på Maligne Lake. Eller tag færgen, og nyd en storslået to timers sejltur til Spirit Island, der er blandt de smukkeste steder i Canada.
Edmonton til Jasper ca. 350 km.
To overnatninger på hotel i Jasper by, Jasper National Park.

Dag 3: Jasper

Du har hele dagen til fri disposition. Udforsk eventuelt Whistler-bjerget sydvest for Jasper. Prøv kræfter med den otte kilometer lange og krævende vandretur til toppen, eller vælg den lette løsning og tag svævebanen. Anstrengelserne belønnes med en imponerende udsigt over dalen, Athabasca-floden og Jasper by. Stierne Path of the Glacier og Cavell Meadows syd for Jasper er også gode steder at snøre vandreskoene. Begge stier er blandt de smukkeste i Rocky Mountains og meget populære. Så der er ofte mange andre vandrer at følges med. Denne aften overnatter du i Jasper.

Dag 4: Jasper - Lake Louise

I dag venter en af verdens smukkeste køreture, når du begiver dig ud på den 232 km lange Icefield Parkway, der snor sig mellem sneklædte bjergtinder, mægtige gletsjere og skovklædte dale mod Lake Louise i Banff National Park. Stå op med solen, og begynd køreturen i det tidlige morgengry, når dyrene ofte kan ses langs vejene. Stop eventuelt ved Athabasca-vandfaldet, inden du fortsætter til Athabasca-gletsjeren, som du kan udforske i en specialbygget bus.
Længere sydpå afløser det ene storslåede udsigtspunkt det andet. For eksempel Peyto Lake, hvor smeltevand fra den omkringliggende gletsjer skifter farve alt efter lyset. Naturen langs Icefield Parkway er let tilgængelig fra bilen. Men der er også rig mulighed for at strække benene på små vandreture undervejs, hvis du ønsker det. Vel fremme ved Lake Louise’ smaragdgrønne vand indlogerer du dig på dit hotel for natten. Her er du omgivet af forrevne bjergtinder og slanke nåletræer, og landskabet fanger den vilde, canadiske natur på storslået vis.
Jasper by til Lake Louise ca. 235 km.
En nat på hotel ved Lake Louise, Banff National Park.

Dag 5: Lake Louise – Banff

I dag kører du videre til Banff by som ligger en kort køretur fra Lake Louise. Du har hele dagen til at nyde Banff, der ligger omringet af dramatiske bjerge, brusende vandfald og smukke søer. Banff er i sig selv hyggelig med sine små butikker, gode spisesteder og interessante museer. Og så ligger den lille by ualmindeligt smukt mellem de majestætiske rå bjerge.
Lake Louise til Banff by ca. 55 km.
To overnatninger på hotel i Banff by, Banff National Park.

Dag 6: Banff

Hele dagen er fri til at nyde de fantastiske omgivelser, der byder på oplevelser for alle aldre og interesser. For de fleste besøgende, er det dog oplevelserne uden for byen, der trækker mest. Sving dig i sadlen, og rid en tur i bjergene, sejl i kano på Bow-floden, lej cykler, eller begiv dig ud på en af de mange vandrestier, som tager deres begyndelse i Banff. Du kan også tage svævebanen til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra du belønnes med en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge og dale. Længere væk indbyder Lake Minnewanka til en sejltur på søen, mens bjerggederne ofte går og græsser i vejkanten nær Two Jake Lake.

Dag 7: Banff – Sun Peaks

Efter morgenmaden sætter du dig atter til rette i bilen og fortsætter gennem storslåede landskaber mod Sun Peaks i British Colombia. Dyrelivet er lige så storslået som naturen, så hold øje med bjørne, elge og andre dyr langs vejen. Gør eventuelt stop i nationalparkerne Yoho, Glacier eller Mount Revelstoke på vejen.
Ved Mount Revelstoke er det værd at tage Meadows in the Sky Parkway, der snor sig gennem utallige hårnålesving til parkeringsområdet nær toppen af bjerget. Herfra tager en gratis bus et par måneder om året de besøgende den sidste kilometer til toppen, hvorfra der er flere gode muligheder for vandreture gennem den smukke alpine natur. Længere fremme smyger vejen sig langs Lake Shuswap på vej mod skisportsstedet Sun Peaks, hvor du overnatter.
Banff by til Sun Peaks ca. 550 km.
En overnatning på hotel i Sun Peaks.

Dag 8: Sun Peaks – Vancouver

Det sidste stykke mod Vancouver går gennem bjergene via skisportsbyen Whistler. Her kan du tage svævebanen op på en af de omkringliggende bjergtoppe, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Canadas bjerglandskaber. På vej op og ned er der gode muligheder for at se bjørne, hjorte og andre dyr, der ynder at holde til i de åbne passager under svævebanerne. Eller besøg Garibaldi Provincial Park, hvor havørne i stort antal samler sig, når laksene kommer op ad Squamish River for at gyde og senere dø i den stenede flod.
Vel fremme i Vancouver afleverer du din lejebil og indlogerer dig på dit centralt beliggende hotel for de kommende tre nætter. Herefter er det måske tid til at strække benene på en kort gåtur. Et godt sted at starte udforskningen af byen er i Stanley Park, der prydes af smukke totempæle. Vancouvers er kendt som en af verdens smukkeste storbyer, og du forstår hurtigt hvorfor.
Sun Peaks til Vancouver ca. 400 km.
Tre overnatninger på hotel i Vancouver.

Dag 9-10: Vancouver

Dagene er fri til at nyde Vancouver, hvor hele verdenen synes at være samlet på ét sted. Spis kinesisk hos Wild Rice i Chinatown eller indisk på Punjab Market omkring Commercial Drive og 48th Ave. Nyd sushi i West End og vegetarisk mad på falafel-oasen Desert på Commercial Drive. Eller prøv hele Vestcanadas familierestaurant White Spot, der ligger spredt over hele Vancouver.

Vi anbefaler, at du tager gondolen til Grouse Mountain, hvor der er en fantastisk udsigt over Vancouver. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, brunbjørne i indhegning og Theatre in the Sky; en biograf med en smuk film om Vancouver og områdets oprindelige folk. Alt sammen er gratis, når du først har indløst billet til gondolen. En anden spændende mulighed er at tage ud til Capilano-broen eller tage færgen til Vancouver Island. En del hvaler holder til i havet ud for byen, og hvalsafarier giver gode chancer for at komme tæt på havets kæmper.

Dag 11: Krydstogt langs Canadas vestkyst

Nyd formiddagen i Vancouver, inden du går om bord på krydstogtsskibet. Kl. 16.30 lægger skibet fra kaj, og du begiver dig ud på en storslået rejse gennem den canadiske skærgård mod Alaska.
Celebrity Cruises er kendt for sine komfortable og moderne skibe, som har et væld af faciliteter. Skibet er reelt et flydende luksushotel med alt, hvad der hører sig til. Tag en dukkert i poolen, forkæl dig selv med en lækker spa-behandling, og nyd udsigten fra de store panoramadæk med en kop varm kaffe eller en kold drink fra baren. Når sulten melder sig, kan du vælge mellem otte forskellige restauranter (hvoraf de fire koster et ekstrabeløb), inden aftenen byder på hygge i de overdådige loungeområder eller måske en forestilling i skibets store teater. Med andre ord er der lagt op til en rejse med forkælelse og oplevelser for alle sanser.
Syv overnatninger ombord på krydstogtsskibet.

Dag 12: Inside Passage

Allerede i dag får du de første indtryk af kystens storslåede landskaber, når skibet sejler ind mellem øerne og klippeskærene i den berømte Inside Passage. Forude venter dramatiske fjorde, høje bjerge og gletsjerskabte landskaber med tempereret regnskove, øde klippekyster og brusende vandfald. Dyrelivet her er særdeles rigt. Spækhuggere jager i dybet under vandoverfladen, mens verdens største koncentration af hvidhovedet havørne svæver på vindende. Så find en god plads på dækket, og nyd en af verdens smukkeste sørejser.

Dag 13: Icy Strait Point

Tlingit-indianerne har boet langs disse kyster i tusindvis af år, men i dag er der ikke mange tegn på menneskelig aktivitet omkring Icy Strait Point, som du når til kl. 15:30. Naturen er derimod fantastisk, og der er gode chancer for at opleve ørne og brune bjørne i fri natur. Kig også efter pukkelhvaler, der ofte holder til i disse farvande. Pukkelhvalen kan blive op til 15 meter lang, og har to meter lange luffer. Den virker ikke specielt sky, og ofte kan du komme ganske tæt på, når det enorme pattedyr stikker hovedet oven vande, vinker med den kæmpestore luffe og pjasker med halen. Er hvalen i det rigtige humør, kan den også finde på at springe helt ud af vandet.

Icy Strait Point er bygget omkring de historiske bygninger, hvor Hoonah Packing Company i sin tid producerede fisk på dåse. I dag er det dog naturen, der trækker. Gåture fører i alle retninger, og nær havnen findes hyggelige restauranter og et gratis museum. Du kan også opleve naturen på cykel og suse mellem trætoppene på en af verdens længste ziplines. Du har en god del af dagen til at udforske området, inden skibet kl. 22.00 fortsætter sin rejse.

Dag 14: Hubbard Glacier

Denne morgen venter et af turens naturmæssige højdepunkter, når skibet sejler tæt forbi den mægtige Hubbard-gletsjer. Som en frossen flod flyder ismasserne fra bjergene ned mod havet, hvor store isbjerge brækker af og fortsætter rejsen til søs. Det er ikke muligt at komme i land ved gletsjeren. Men krydstogtsskibet sejler så tæt på som muligt, så du får det bedste vue af dette storslåede naturfænomen. Fra gletsjeren fortsætter du langs kysten dybere ind i Alaskas farvand.

Dag 15: Juneau, Alaska

Hele dagen er dedikeret til Alaskas hovedstad, Juneau, hvor du ankommer kl. 7.30 om morgenen. Byen opstod under guldfeberen i 1880 og er opkaldt efter guldgraveren Joe Juneau, der sammen med makkeren Richard Harris fandt guld i området. Med deres egne ord kunne man dengang samle klumper på størrelse med ærter og bønner op fra jorden! Pionerånden kan stadig mærkes i Juneaus historiske midtby, der også byder på fine museer, gode restauranter og et udvalg af butikker.

For mange er områdets største attraktion dog den enestående natur, der venter lige uden for bygrænsen. Her ligger smukke fjord side om side med skovklædte dale og mægtige gletsjere, der bare venter på at blive udforsket. Som altid tilbyder krydstogtsskibet et væld af udflugter af forskellig art. Overvej eksempelvis et besøg ved Mendelhall-gletsjeren, hvor mægtige isklumper knækker af og falder ned i en lille sø. Skibet sejler i dag videre kl. 20.00 om aftenen, så du har en god lang dag til at opleve Juneau.

Dag 16: Ketchikan, Alaska

Stødt og roligt fortsætter du sydpå, og kl. 14.00 lægger skibet til kaj ved byen Ketchikan. Byen er berømt for sine farvestrålende totempæle og stejle gader. Tidligere var byen præget af fiskeri og skovdrift, og det er stadig muligt at opleve levn fra de hårde pionerdage i byens gader. Nogle gader er så stejle, at man har lavet trapper i stedet for veje. Ofte lægger der en del skibe i havnen, hvor vandflyvere letter mod Misty Fiords National Monument og andre fjerntliggende naturområder. Krydstogtsskibet tilbyder en række forskellige udflugter på land. Men I er naturligvis også velkomne til at udforske Ketchikans lille midtby på egen hånd.

Southeast Alaska Discovery Center giver en god introduktion til områdets natur og oprindelige befolkning, mens Tongass Historical Museum dykker dybere ned i områdets historie. Totem Heritage Center, hvor du kan opleve en fantastisk samling af mere end 100 år gamle totempæle fra tlingit- og haida-folkene, er også et besøg værd. Flere totempæle kan opleves i Saxman Totem Park og Totem Bight State Historical Park lidt uden for byen. kl. 20.30 sejler skibet videre.

Dag 17: Inside Passage

I dag når du atter Inside Passage. Skibet ligger ikke til kaj i dag, så du har hele dagen til at nyde skibets mange bekvemmeligheder. Nyd nogle timer i skibets spa. Eller tag i fitnesscentret, inden middagen venter i en af skibets gode restauranter, som serverer alt fra grillbøffer og sushi til moderne og eksperimenterende gastronomi. Slut eventuelt aftenen af med en god drink og live-musik i en af skibets barer.

Dag 18: Afrejse Vancouver

Du ankommer til Vancouver kl. 7.00 efter et fantastisk krydstogt langs med Alaskas storslåede kyst. Afhængig af hvornår dit fly mod Danmark afgår, har du måske tid til at nyde et par timers shopping eller afslapning på en café i Vancouver. Når tid er, tager du til lufthavnen og begynder hjemrejsen. 

Dag 19: Ankomst Danmark

Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr i Canada og Alaska.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne
 Lavsæson  Fra kr. 22.700

Denne rejse er blot ét eksempel på, hvordan et krydstogt i Alaska kan se ud. Der er mange at vælge mellem, og både skib og rute kan variere meget afhængig af afrejsedato. Find inspiration i vores rejseforslag, og tag en snak med en rejsekonsulent om dine muligheder.

 

Priseksemplet inkluderer

 • Flyrejse med Air Canada til Edmonton, Canada
 • 7 døgns leje af bil fra Edmonton til Vancouver inkl. forsikringer, ekstra fører, fri km og første tank benzin
 • 1 nat i Edmonton på godt turistklassehotel
 • 2 nætter i Jasper by i Jasper National Park på godt turistklassehotel
 • 1 nat ved Lake Louise i Banff National Park på godt turistklassehotel
 • 2 nætter i Banff by i Banff National Park på godt turistklassehotel
 • 1 nat i Sun Peaks på godt turistklassehotel
 • 3 nætter i Vancouver på godt turistklassehotel
 • 7 nætters krydstogt fra Vancouver til Alaska og retur til Vancouver i indvendig kahyt. Inkl.:
  • 7 overnatninger i delt indvendig dobbeltkahyt
  • Alle måltider, kaffe/te/juice
  • Underholdning
  • Drikkepenge
  • Læs mere om, hvad der er inkluderet her
 • Flyrejse med Air Canada fra Vancouver til Danmark

Tilkøb

 • Air Canada Premium Economy med ekstra benplads og service
 • Opgradering til udvendig kahyt (Ocean View Stateroom eller Deluxe View Stateroom Veranda) og få drikkevarer med i prisen
 • Øvrige drikkevarer
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Prisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg i forbindelse med højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Højsæson

Højsæson for rejser til Canada og Alaska er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme stor variation i priserne.

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere.