^
  • Toronto – The City That Works

Toronto – The City That Works

Den charmerende storby Toronto besøges af mange som et fantastisk alternativ til New York. Canadas største by og kulturhovedstad byder på en diversitet i samme størrelsesforhold som The Big Apple og kontraster, hvor end man kigger hen. ”The City That Works” er et af de mange kælenavne, byen har. Men ”New York City as run by the Swiss” rammer plet for mig. For ligheden med New York er let at se. Men alting fungerer bare i Toronto, der er en ualmindelig rar by at være i.

Toronto er en mosaik af forskellige kulturer og religioner, og det er en af de reneste og pæneste storbyer i verden. Lokalbefolkningen er også en faktor, som vægter højt hos mange, når man rejser. De er med til at gøre oplevelsen til noget særligt. Et tip fra en lokal i stedet for en guidebog er nemlig helt specielt, og denne hjælp er let at få af de venligtsindede indbyggere.

Se vores rejser til Canada her.
Se vores storbyferie i Toronto her.

Byens særlige charme kommer især til udtryk i den smukke arkitektur. Fra de moderne skyskrabere til det hyggelige nabolag og madmarkedet i Kensington. Toronto er i mange sammenhænge den gyldne mellemvej. Om så det er mellem nyt og gammelt, natur og byliv eller det lokale og det internationale. I det multikulturelle Toronto tales ikke mindre end 130 sprog, og hele 8 forskellige religioner er repræsenteret.

En af de største seværdigheder i Toronto området er de imponerende Niagara Falls. Her vælter 3 vandfald ud over klippekanten og sender 3160 tons vand igennem per sekund. Det er et fascinerende naturfænomen på niveau med Grand Canyon, og det skal bare opleves mindst en gang i livet. Med MyPlanet kan du komme ind bag Niagara Falls, eller hvad med en helikoptertur over de store vandfald

Toronto byder på oplevelser for både store og små, og en tur til den spændende storby kan sammensættes på alverdens forskellige måder. Her er vores bud på, hvad du bare skal opleve i Canadas største by.

De 5 ting du skal opleve i Toronto

1. CN Tower

En tur op til toppen af det 553 meter høje radiotårn CN Tower er noget af det smukkeste, du kan opleve i Toronto. Nyd udsigten ud over Canadas største by, alt imens du nyder et lækkert måltid i 351 meters højde. Er du også til adrenalinkicks og hårrejsende oplevelser, kan du prøve at hænge ud over kanten af bygningen i en sele.
Læs mere om Dagsbillet til CN Tower i Toronto

2. Fantastisk mad og lokale øl

Noget af det, der kendetegner Toronto, er de mange mikrobryggerier samt restauranter, som tilbyder madoplevelser ud over det sædvanlige. Prøv ekspempelvis et af de spændende fusionskøkkener som fx Rasta Pasta, som tilbyder et spændende mix af det jamaicanske og det italienske køkken. I Toronto er et måltid ikke bare et måltid, og en øl er ikke bare noget, man drikker til en fodboldkamp. Her går de op i det med liv og sjæl, og det kan smages. Besøg også St. Lawrence Market, som er et fantastisk madmarked fyldt med de bedste oste, lokal frugt og grønt samt det lækreste kød og massevis af friske fisk. Et skønt sted at finde ingredienserne til sin picnic ud til Toronto Islands.
Læs mere om Middagscruise i Toronto

3. Besøg Toronto Islands

Toronto Islands er det ultimative fristed for de lokale indbyggere, der kommer her for at koble af og komme væk fra den indre by. En stor og bilfri ø med lækre sandstrande, smuk natur og den absolut bedste udsigt over Torontos skyline i solnedgangen. Har du familien med til Toronto, er dette også stedet, hvor børnene kan få brændt noget krudt af. Her kan de lege på de mange legepladser og se på de lokale bondegårdsdyr, og du kan tage hele familien med rundt om øen på cykler.
Læs mere om Cykeltur på Torontos øer

4. Besøg et museum

Torontos mange museer er også værd at overveje, da de byder på både gode permanente udstillinger samt skiftende udstillinger i verdensklasse. Besøg eksempelvis Royal Ontario Museum eller Art Gallery of Ontario, og nyd den smukke kunst samlet fra hele verden. Sportsinteresserede bør ikke gå glip af Hockey Hall of Fame, hvor du kommer tæt på de store stjerner gennem tiderne samt Stanley Cup pokalen.

5. Mange flere oplevelser

Som enhver anden storby i denne kaliber byder Toronto selvfølgelig på shopping i absolut verdensklasse. Besøg de fineste butikker på Bloor Street eller nyd de mange muligheder i et Outlet Mall, der er på niveau med de amerikanske. Rejsene med en ustyrlig trang til sport har også rigtig meget at glæde sig til. I Toronto kan du opleve basketball, baseball, lacrosse og ishockey i verdens bedste ligaer og sidde på sidelinjen til kampe med Toronto Raptors, Blue Jays og Maple Leafs.

Er det dyreoplevelser, der trækker, er der også råd for det. Besøg de fascinerende hajer og andre havdyr i Ripley’s Aquarium, eller tag familien med på en gåtur gennem Toronto Zoo. Den nemmeste måde at komme rundt mellem alle de største attraktioner er med en 3-dags billet til Torontos Hop-on Hop-off busser. Med den i hånden, kan du udforske det hele i dit eget tempo.
Læs mere om Sightseeing bustur i Toronto