^
  • Skiferie i Canada – hvorfor dog det?

Skiferie i Canada – hvorfor dog det?

”Hvorfor tage helt til Canada for at stå på ski”? Det spørgsmål blev MyPlanets medarbejdere Susan Buchhave og Heine Sahl stillet flere gange inden deres rejse til Canada. Da de kom hjem, var de ikke det mindste i tvivl om svaret.

Vi vågnede den december morgen til et fantastisk syn. Julesne og atter julesne væltede ned fra himlen og dækkede Whistler med frisk, hvid sne så fin som flormelis. Sneen her er mere tør end den, vi kender fra Europa, hvilket har givet den navnet ”Champagne powder”. Vi skyndte os i tøjet, og efter en kæmpe morgenmadsbuffet på Fairmont Chateau Whistler var vi klar til en dag i sneen. Vi havde begge stået på ski tidligere i Europa, men ingen af os ville byste os af at være rutinerede skiløbere. Heldigvis byder Whistler på fantastiske skiskoler og pister til ethvert niveau. Mere end 200 markerede ruter og pister snor sig gennem landskaberne, der også byder på tre gletsjere, 16 alpine bowls og masser af muligheder for at lave de første spor i den nyfaldne sne. Et godt og moderne netværk af lifte sørger for, at man hurtigt og let kan komme rundt, og inden længe stod vi på toppen af den første piste.

Det kan anbefales for erfarne skiløbere at leje en skiguide, der fører én rundt i landskabet og fortæller om naturen og byens historie. Dette er en god måde at opleve området på, og det vil helt sikkert føre dig til pister, du måske ellers ikke ville have prøvet. Eventyrlystne kan også prøve kræfter med heliski, hundeslæde, ziplines, snescooter og meget mere.

Se vores skirejser til Canada her.

En perfekt base

Whistler er i sig selv en hyggelig base at vende tilbage til om aftenen. Beliggenheden nær lifterne er perfekt, og store dele af byen er udlagt med bilfrie gågader. Det skaber en helt særlig stemning om aftenen, når folk hygger sig på de mange restauranter, og lyset fra  vinduerne får sneen til at glimte. Der er mange gode spisesteder at vælge imellem, og alle vil kunne finde noget til deres smag og budget. Fra finere cuisine med tilhørende vinmenu til en afslappet middag i skæret fra en knitrende pejs. Mulighederne for shopping er ligeledes glimrende, og nattelivet byder på både hyggelige lounges, stemningsfulde barer og populære diskoteker. Men sørg for at være klar næste morgen, når den nyfaldne sne venter på bjergene rundt om byen.

Derfor Whistler

De næste dage fløj afsted med fantastisk skiløb, gode middage og masser af vinterhygge. Gradvist blev vi mere og mere selvsikre på skiene, så vi kunne begynde at udforske de svære pister på bjerget. Der er mange gode grunde til at vælge at holde skiferie i Whistler. Den hyggelige by, de smukke omgivelser, den perfekte sne og beliggenheden kun to timers kørsel fra Vancouver er uden tvivl nogle af byens mange fortrin. Men Whistlers stærkeste kort er nok, at her er perfekt skiløb til alle. Lige fra de olympiske skiløbere, der kæmpede om medaljer på dette bjerg i 2010, til nybegyndere, der opdager glæden ved at stå på ski for første gang. I Whistler kan alle få en ski-oplevelse for livet – og samtidig nyde de storslåede bjerglandskaber. Da vi pakkede sammen den sidste morgen og satte kurs tilbage mod Vancouver, var vi ikke i tvivl: De seneste dage i Whistler havde slået alt, vi nogensinde havde prøvet på en skiferie i Europa. Faktisk var der kun ét spørgsmål, der trængte sig på: Hvornår får vi mulighed for at komme tilbage?

Fakta om Whistler

  • Nordamerikas største skiområde med mere end 200 pister og ruter.
  • Gennemsnitligt årligt snefald på 11,63 meter.
  • Flere skilifter end noget andet skiområde i Nordamerika.
  • En lang sæson fra november til maj.