^
 • Om det vestlige Canada

Om det vestlige Canada

Da sporene til Canadian Pacific Railway blev lagt tværs over Canada I 1880'erne, blev de canadiske Rocky Mountains med et slag tilgængelige.

Opdagelsen af de varme kilder i Banff førte i 1885 til oprettelsen af Canadas første nationalpark - Banff National Park. Med jernbanen kom turisterne, og Banff Springs Hotel tog imod de første gæster i 1888. Hotellet ligger, hvor floderne Spray og Bow løber sammen, og har en fantastisk udsigt. Chateau Lake Louise er et andet legendarisk hotel i the Rockies, og selv om en overnatning her ikke er med i dine planer, er Lake Louise og udsigten til Victoria-gletsjeren absolut et stop værd.

Se vores rejseforslag til det vestlige Canada med Rocky Mountains.

Ud i naturen

Du vil snyde dig selv, hvis du ikke bliver i den lille by Banff i nogle dage og oplever naturen i the Rockies. Der findes et væld af gode vandrestier i nationalparkerne Kootenay, Banff, Jasper og Yoho. Begiver du dig af sted på egen hånd, anbefaler vi, at du tager MyPlanets guide "De canadiske Rocky Mountains" med i lommen. Den beskriver mange af de kortere vandreruter på en måde, så alle får blod på tanden.
Det bedste er at tage med på en guidet tur, for på den måde får du meget mere end en naturoplevelse. På hver deres måde øser guiderne af deres store viden om dyr, planter, geologi og historie. De har et lokalkendskab, som du ikke kan læse dig til i en guide bog, og du kan få svar på stort set alt.
De store floder inviterer til oplevelser. Går du efter et kick, er white water rafting på Kicking Horse River en ide. Går du efter en naturoplevelse, kan du flyde ned ad Athabasca River. Vil du udforske området omkring Banff by er det en god ide at gøre det på mountainbike eller tage med på en guidet ridetur.

Smaragdgrønne søer

Søerne i Rocky Mountains er et kapitel for sig og her er vores bud på de smukkeste. Emerald Lake i Yoho National Park. En ædelsten i skønhed og farve. Gå en behagelig 5 km tur rundt om søen eller lej en kano - og se bjergene fra vandsiden.

Moraine Lake har så dyb en turkis farve, at du ikke tror dine egne øjne. Ved Lake Louise skal du også gøre stop.
Vil du udfordres lidt mere og væk fra turiststrømmen, så er Lake O'Hara i Yohoparken at foretrække.

Verdens smukkeste landevej

Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Banff og Jasper og følger en sti, som fik navnet "The Wonder Trail". Begejstringen for den smukke sti førte til anlæggelsen af den 232 km lange vej, der stod færdig i 1939, og som siden har taget alle med storm.

Du kan bruge alverdens malende ord til at beskrive sceneriet, og alligevel vil det aldrig være det samme som at stå der selv med udsigt til de sneklædte tinder med den blå himmel som baggrund. Turen kan ikke klares i det sædvanlige køretempo.

Du får hele tiden lyst til at stoppe, til at nyde udsigten, til at indånde den friske bjergluft, til at vandre. Bag hvert sving gemmer sig et nyt bjerg og et nyt fotostop.

Det vestlige Canada i motorhome

Dybe fjorde på vestkysten og sandstrande på Vancouver Island. Fra klippeskær til brusende floder og fra høje Douglas fyrretræer til himmelstræbende bjergkæder. Det vestlige Canada byder på stor naturvariation. Dertil kommer skisportsbyen Whistler, altid livlige Vancouver med de mange grønne parker, Vancouver Island med hyggelige Victoria, gavlmalerier i kunstnerbyen Chemanius, gode landeveje, og du har det bedste af det vestlige Canada samlet på en rejse i motorhome.

Camping

Det vestlige Canada har mange billige gode offentlige naturcampingpladser i nationalparker, provinsparker og offentlige skove. Dertil kommer de private pladser, hvor der ofte er mange faciliteter og swimmingpool.

Begynde og slutte

Du kan begynde og slutte motorhometuren i Vancouver og Calgary samt Seattle, USA.

Top 10 oplevelser i det vestlige Canada

 • Køre ad Icefields Parkway gennem Banff og Jasper nationalparkerne.
 • Bjørnesafari på vestkysten af Vancouver Island, for eksempel ved Tofino og Ucluelet.
 • De mange smaragdgrønne søer i Rocky Mountains.
 • Floating eller raftingtur ad Athabasca-floden eller Kicking Horse-floden.
 • Vancouver og Stanley Park.
 • Whistler.
 • Hvalsafari, for eksempel fra Campbell River.
 • Victoria.
 • Dinosauerne ved Drumheller.
 • Sejltur ad Inside Passage fra Port Hardy til Prince Rupert eller omvendt.