^
  • En dag i Saskatoon

En dag i Saskatoon

Vi har bedt Tracey Thompson om at tage os med rundt en dag i byen Saskatoon i Canada. Tracey har boet i byen i tyve år, og de seneste ni år har hun arbejdet som Leisure Marketing Coordinator hos Tourism Saskatoon.

Saskatoon har en evne til at overraske én gang på gang, fortæller Tracey. Byen har flere unge mennesker end de fleste andre canadiske byer og kombineret med en helt utrolig igangsætterånd, så betyder det, at der hele tiden er nye tiltag på vej. Det kan være restauranter, modebutikker, udstillinger, festivaller eller rekreative aktiviteter. Byen er fyldt med innovation, kreativitet og kultur.

Her får du Traceys dag i Saskatoon.

MORGENMAD

Vi begynder dagen hos Poached Breakfast Bistro, hvor vi får en god omgang morgenmad med Eggs Benedict. Senere på eftermiddagen skifter bistroen navn og bliver til Flint, en smart martini cocktail lounge.

www.flintsaloon.com

FORMIDDAG

Første oplevelse er Saskatoon Farmer’s Market i Riversdale - et udendørs- og indendørsmarked med musik, som ligger på bredden af South Saskatchewan River ikke langt fra River Landing. Der er en promenade langs floden med en interaktiv vandpark og et fantastisk udsyn til det spektakulære Remai Modern Art Gallery of Saskatchewan.

www.saskatoonfarmersmarket.com 
www.riverlanding.ca 

FROKOST

Modsat Farmer’s Market ligger Drift Sidewalk Café. Et perfekt sted for frokost. Jeg elsker deres hængekøjer og den mexicansk inspirerede atmosfære, og så har de nogle forrygende crepes, sandwich og drinks.

www.driftcafe.ca

EFTERMIDDAG

Ved siden af Drift Sidewalk Café ligger Escape Sports. Lad os tage en tur på floden. Vi kan leje paddleboards i nogle timer og tage en afslappende tur på South Saskatchewan River.

Så går vi fra Riverdale til centrum for at gøre et kort stop hos Bus Stop Refreshments for en forfriskning. I den røde dobbeltdækkerbus skal vi nyde en is og lemonade lavet af saskatoonbær.

Herefter fortsætter vi forbi centrum til Spedina Crescent og PotashCorp Playland i Kinsmen Park, hvor vi skal prøve Saskatoons nye pariserhjul. Fra toppen er der en utrolig udsigt over byen.

www.escapesports.ca 
www.facebook.com/soontobeworldfamousriverbankfrank 

AFTENSMAD

Vi krydser floden ad University Bridge og går til Broadway District, hvor vi skal have aftensmad. Min favorit er Yard and Flagon. En pub med en fremragende tagterrasse, et lækkert menukort og gode lokale øl. Alt sammen til en fornuftig pris.

www.yardandflagon.ca 

AFTEN

Dagen kunne vi slutte af med et besøg hos Ayden Kitchen and Bar, hvor bartenderne er gode til at mixe meget kreative cocktails. Hvis der stadig er energi til mere, så elsker jeg musik og teater. Det kunne være et teaterstykke i Persephone Theatre i Remai Arts Centre ved River Landing. Skal det være levende musik, så Broadway Theatre eller et af de små og mere intime spillesteder som The Bassment eller Village Guitar and Amp Co.

www.persephonetheatre.org
www.broadwaytheatre.ca
www.saskatoonjazzsociety.com
www.villageguitars.ca 

Fakta om Saskatoon

Saskatoon har 300.642 indbyggere. Byen, der kaldes for Præriens Paris, er den største by i prærieprovinsen Saskatchewan. Musikeren Joni Mitchell boede i sine tidlige år i byen.

5 oplevelser du ikke må glip af:

  • Wanuskewin Heritage Park.
  • Remai Modern Art Gallery of Saskatchewan.
  • SaskTel Saskatchewan Jazz Festival.
  • Meewasin Valley stierne som løber gennem byen.
  • Saskatoon Western Development Museum - 1910 Boomtown.