^
  • Derfor skal du rejse til Canada

Derfor skal du rejse til Canada

En klasse for sig. Så kort kan naturoplevelserne i Canada beskrives. Naturen er mange steder lige så uberørt, som da pelsjægere og eventyrere kom for at tage landet i besiddelse og mødte de oprindelige folk.

Dybe fjorde, himmelstræbende bjergkæder, smaragdgrønne søer, majestætiske gletsjere og masser af dyr. Det hele krydret med imødekommende indbyggere og multikulturelle byer. Dét er Canada.

Med en naturlig skønhed, der tager pusten fra den besøgende, er Canada en skattekiste for turister, en legeplads for fiskere, vandrere, campister - for alle som holder af natur. Canadas natur er blandt de mest storslåede i verden. Ikke mindst i nationalparkerne, hvor Canada viser sig fra sin allersmukkeste side.
Canada er verdens næststørste land og fyldt med muligheder. I øst er maritime Nova Scotia og Newfoundland med klipper, skærgård og hyggelige, små fiskerlandsbyer.

New Brunswick og Prince Edward Island er bølgende, frodige landskaber. Quebec er Canadas største provins, og her er fransk hovedsproget. Ontario har landets største by, Toronto, hovedstaden Ottawa og Canadas mest besøgte attraktion, Niagara Falls. Prærien med Manitoba og Saskatchewan binder øst og vest sammen. Olieprovinsen Alberta byder på verdens 5. største indkøbscenter og de smukke Rocky Mountains-bjerge. Efter at have mistet pusten over skønheden i bjergene kommer British Columbia, hvor du kan stå på ski om morgenen, sejle på havet til middag, vandre om eftermiddagen og køre mountainbike om aftenen.

Udover 10 provinser er der 3 territorier helt mod nord i Canada: Yukon, Northwest Territories og Nunavut.

Top ti oplevelser i Canada

- Hvalsafari på Canadas vestkyst for eksempel ved Campbell River.
- Isbjørne ved Churchill i Manitoba.
- Calgary Stampede i Alberta.
- Den fransk-canadiske kultur i Montreal.
- Vandretur i Rocky Mountains.
Whitewater rafting på Kicking Horse-floden i British Columbia.
- Ranchophold på den canadiske prærie.
- Køretur ad Icefields Parkway gennem Banff og Jasper nationalparker i Alberta.
Togtur med Rocky Mountaineer gennem British Columbia og Rocky Mountains.
- Camping i Canadas fantastiske national- eller provinsparker.

Top ti seværdigheder i Canada

- De canadiske Rocky Mountains i det vestlige Canada.
Niagara Falls i Ontario.
- "Anne fra Grønnebakken"-steder i Prince Edward Island.
- Downtown Victoria på Vancouver Island.
- Dinosaurer på The Tyrrell Museum of Palaeontology, Alberta.
- Dawson City - City of Gold - oplev guldgravertiden.
- L'Anse aux Meadows - hvor vikingerne gik i land i Newfoundland-Labrador.
- Canadas oprindelige befolkning på Museum of Anthropology og totempælene i Stanley Park. Begge i Vancouver, British Columbia.
- West Edmonton Mall i Alberta - verdens største indkøbscenter.
CN Tower og SkyDome i Toronto.

Steder i Canada du bør besøge

Vancouver Island

Fra dybe fjorde til høje douglas fyrretræer, fra klippeskær til brusende floder. Vancouver Island samler i miniformat hele det vestlige Canadas store naturvariation. Sammen med de korte afstande til havet gør det Vancouver Island til et meget attraktivt alternativ til Rocky Mountains. Dertil kommer altid hyggelige Victoria, gavlmalerier i kunstnerbyen Chemanius, totempælebyen Duncan og de gode landeveje. Du har det bedste af det vestlige Canada samlet på et lille område.

Vancouver

Rejser du til det vestlige Canada er det en god ide at begynde rejsen med nogle dage i skønne Vancouver, der er den største by i British Columbia. I evig kamp med Sydney i Australien kæmper Vancouver i Canada om prædikatet verdens smukkeste storby. Udforsk for eksempel Vancouver på cykel.

Verdens smukkeste landevej

Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Banff og Jasper og følger en sti, som fik navnet "The Wonder Trail". Begejstringen for den smukke sti førte til anlæggelsen af den 232 km lange vej, der stod færdig i 1939, og som siden har taget alle med storm. Du kan bruge alverdens malende ord til at beskrive sceneriet, og alligevel vil det aldrig være det samme som at stå der selv med udsigt til de sneklædte tinder med den blå himmel som baggrund. Turen kan ikke klares i det sædvanlige køretempo. Du får hele tiden lyst til at stoppe, til at nyde udsigten, til at indånde den friske bjergluft, til at vandre. Bag hvert sving gemmer sig et nyt bjerg og et nyt fotostop.

Canadas hjerte

De centrale canadiske provinser spænder vidt, fra åbne vidder og masser af kæmpesøer til klipper og skov. Variation gælder også dyrelivet fra hvide bjørne ved Churchill til sorte bjørne i Algonquin. Læg dertil masser af historie, kultur og landets største by, Toronto.

Det østlige Canada

Området har lidt af det hele med mange søer, store skove, rislende floder, men også buldrende Niagara Falls, storbymosaik med Toronto og Montreal. Ved Atlanterhavet venter en maritim middag, blide strande, glatte rå klipper og rød/hvide fyrtårne. Se vores startpakke til det østlige Canada.

Franske fritelser

Quebec er Canadas frække, uregerlige teenager. Musikken er jazzet, bilerne franske, harmonikaen har stadig gode tider, osten er en fremtrædende spise, byerne har snævre gader og brosten, og så er der masser af hyggelige cafer. Det hele i en sproglig indpakning af canadisk fransk. Se vores kør-selv ferie i Østcanada, som tager dig til charmerende Quebec.

Med havet som nabo

Canadas tre mindste provinser - New Brunswick, Nova Scotia og Prince Edward Island - bliver samlet kaldt de maritime provinser på grund af deres beliggenhed ved Atlanterhavet, og her sætter havet på mange måder dagsordenen.