^
  • 7 unikke steder at bo i Canada

7 unikke steder at bo i Canada

Et hotel skal ikke bare være et sted at sove. Det må gerne være en oplevelse i sig selv, og i mere end 50 år har MyPlanet haft fingeren på pulsen, når det gjaldt om at finde de mest spændende, overraskende og unikke hoteller i Canada. Her har vi samlet 7 meget forskellige bud, der alle har det til fælles, at de er meget mere end blot et sted at sove. 

 

Fogo Island Inn, Newfoundland

Fogo Island Inn ligger som en oase af luksus på en afsides klippeø beboet af havfugle, rensdyr og lokale fiskere ud for New Foundlands kyst. Arkitekturen er futuristisk, og de 29 suiter byder på alverdens moderne luksus. Men dette skal ikke ses som en kontrast til de rå og voldsomme landskaber omkring lodgen. Tværtimod er lodgen designet, så du hele tiden føler dig tæt på naturen. Overalt er der store gulv til loft-vinduer, og på bygningens tag kan du glide ned i et varmt, udendørs bassin til lyden af bølgernes brusen og med udsigt til stjernehimlen over dig.

                                             

Tundra Buggy Lodge, Arktis

Der er ikke meget luksus over Tundra Buggy Lodge. Bygningerne består af gigantiske tundra-køretøjer, der er sat sammen, så de danner en lang kæde. Indenfor er køretøjerne indrettet med lounge, café, toiletter og andre fornødenheder. Overnatningerne foregår i sovesal, og en generator sørger for strøm og varme. Men følelsen af at bo i noget, der ligner en blanding af en rumstation og et arktisk ekspeditionskøretøj er ubeskrivelig. Ikke mindst når du står på den udendørs balkon og kigger på de lokale isbjørne, der forundret undersøger den mystiske, rullende bygning.

 

Hotel de Glace, Quebec

Alt på Hotel de Glace er lavet af is. Det gælder både de 44 værelser og suiter. Men også de overdådige fællesområder, der blandt andet tæller en is-bar, en is-rutsjebane, lobby og sågar et is-kapel. Desuden byder hotellet på faciliteter, man bestemt ikke forventer at finde i en isbygning, såsom spa-bad og sauna. Nogle suiter har endda åben pejs. Hvert år opfører iskunstnere et nyt hotel, så der kan være stor forskel på indretningen år for år. Hotellet har kun åbent fra starten af januar til slutningen marts, hvorefter det smelter, og planlægningen af næste års hotel begynder.

 

Shadow Lake Lodge, Rocky Mountains

Denne hyggelige lodge ligger så dybt inde i hjertet af Banff National Park, at den kun kan nås til fods ad en 14 km lang vandresti. Men selvom du er omgivet af vild natur i alle retninger, mangler du absolut intet. Overnatning foregår i hyggelige bjælkehytter med gode senge, elektricitet og badeværelse med varmt vand i bruseren. Måltiderne er en hyggelig affære med solid og velsmagende mad samt masser af snak om dagens oplevelser. Således kan du udforske områdets smukke søer, bjerg-enge og dybe skove i løbet af dagen, velvidende at der venter en komfortabel hytte, en god middag og måske et glas rødvin på terrassen efter dagens vandretur.

 

Sparkling Hill Resort, Rocky Mountains

Sparkling Hill er ikke noget almindeligt resort. Det står helt klart allerede ved synet af den spektakulære arkitekttegnede bygning beliggende på toppen af en granitknold med 360 graders udsigt over de omkringliggende søer og bjerge. Flere arkitektoniske overraskelser venter indenfor, hvor bygningens indre prydes af ikke mindre end 3,5 millioner Swarovski-krystaller. Værelserne er naturligvis et kapitel for sig. Men det er først og fremmest den store spa-afdeling, der får folk til at komme igen og igen. Det hele er så gennemført, at resortet vandt prisen som bedste nye bjerg-spa-resort i verden, da det åbnede i 2011.

 

Painters Lodge, Vancouver Island

Painters Lodge oser af historisk charme. Den store, klassiske træbygning ligger helt ned til havet nær Campell River, og har taget imod gæster siden 1929. Oprindeligt var lodgen tiltænkt lystfiskere, der kom for at prøve lykken i de laksefyldte farvande. Fiskeriet er stadig i verdensklasse. Men i dag er det i lige så høj grad den smukke natur og muligheden for at se hvaler, spækhuggere og bjørne, der trækker. Samt naturligvis lodgens særlige stemning og den perfekte udsigt over havet, som det er umuligt at tage øjnene fra.

 

Algonquin Log Cabin, Ontario

Med sin beliggenhed ned til en stor skovsø i Algonquin Provincial Park nord for Toronto er Algonquin Log Cabin det perfekte sted at komme tilbage til naturen. Her er du uendelig langt væk fra alting, og dagene bruges på at udforske de omkringliggende skove, søer og vandveje til fods og i kano. Elge og bævere ses af og til, og om aftenen kan du sidde lunt og godt ved pejsen eller på den store veranda og høre ulvene hyle. Bjælkehytten er komfortabel, og måltiderne er gode. Men det er først og fremmest roen og den særlige følelse af at være langt ude i naturen, der gør Algonquin til noget ganske særligt.