^
  • Rejser til Vancouver

    Vi sammensætter din rejse til det vestlige Canada helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Vancouver

Vancouver er kendt som en af verdens smukkeste byer med vandet på den ene side og de snedækkede bjergtinder på den anden.

Vanoucver består af flere forskellige bydele med hver sin unikke karakter, stemning og kultur. De mange forskellige kulturer, der er repræsenteret i byen, afspejler sig også tydeligt i byens mange forskellige restauranter, som tilbyder smagsoplevelser fra hele verden.

Vancouver centrum

Midtbyen er ikke større, end at du kan gå rundt til det meste. Men vil du gemme lidt energi til de store naturoplevelser der venter forude, er der mulighed for at tage busserne eller monorailen rundt i byen. Besøg for eksempel Canada Place, historiske Gastown omkring Water Street eller det centrale Stanley Park, hvor totempæle står mellem træerne. Her kan du også leje en cykel og cykle langs vandet rundt om Stanley Park. Eller læg vejen forbi Nordvestkystindianerne på Museum of Anthropology, hvor du kan se totempæle, masker og lære mere indiansk kunst og kultur.

Grouse Mountain

Fra toppen af Grouse Mountain har du en fantastiske udsigt over byen. Du tager gondolen derop, og inkluderet i billetten er desuden indgangen til Theatre in the Sky, hvor du kan se film om Vancouver og den oprindelige befolkning. Herudover kan du opleve et skovhuggershow og brune bjørne, der holdes på sikker afstand bag et hegn.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det vestlige Canada og Vancouver kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Oplevelser

Rejseforslag

Oplevelser

Fakta

En af verdens smukkeste storbyer. Sådan omtaler mange Vancouver, og du vil hurtigt forstå hvorfor. Vancouver ligger omgivet af vand på flere sider og med de smukke hvidtoppede bjerge i baggrunden. Byen består af forskellige bydele med hver sin charme, stemning og kultur. Flere steder finder du grønne åndehuller, hvor du kan nyde en pause fra storbyens rytme. En af de største er Stanley Park, hvor du blandt andet finder totempæle, blomsterhaver, strande, legepladser og meget mere. Tag eventuelt gondolen til toppen af Grouse Mountain, hvorfra du har en fantastiske udsigt over hele byen.


 


3 fantastiske dage i Vancouver


Der er mange ting at se og opleve i Vancouver, og det kan være svært at vælge, hvad man skal prioritere. Her har vi sammensat et program for 3 dejlige dage i Vancouver spækket med de største seværdigheder og bedste udflugter. Brug det som inspiration, og sammensæt dit eget program for udforskning af byen.


Dag 1: Gastown og Museum of Anthropology


Det er din første dag i Vancouver, så hvorfor ikke starte dagen ved en af provinsens største seværdigheder: totempælene på Brockton Point i Stanley Park. Men gør det inden alle de andre kommer; i den tidlige morgensol. De 9 totempæle er indsamlet fra forskellige steder på Vestkysten og står smukt med parkens store træer som baggrund. Herefter er det tid til at få en god morgenmad, og et godt sted at gøre det er på Red Umbrellla Cafe på Davie St.


Herfra kan du gå ind til midtbyen mod Gastown, som er Vancouvers ældste kvarter. Særligt to butikker skiller sig ud i dette kvarter. Det er Hill’s Native Art og Spirit Wrestler Gallery på Water Street. I Hill’s Native Art kan du gå på opdagelse i lang tid blandt masker, totempæle, armbånd og silketryk. Temaet er First Nation kunst til en overkommelig pris. Spirit Wrestler Gallery byder derimod på kunstværker i verdensklasse. Smut også en tur forbi den smukke Waterfront Station, der blev bygget i 1914, inden du stopper på Tractor, hvor du kan få en lækker, sund frokost. Herfra kan du tage bussen til Museum of Anthropology, hvor du nemt kan bruge nogle timer på at blive klogere på British Columbias oprindelige folkeslag. Køb lidt aftensmad fra for eksempel Wholefoods, og find en bænk ved vandet, hvor du kan nyde din aftensmad og fordøje de mange indtryk, som dagen har budt på.


Dag 2: Foodie tur og Vancouver Aquarium


I dag begynder du med en cykeltur 10 kilometer rundt om Stanley Park. Der er mange forskellige ting at holde øje med på ruten som for eksempel totempæle, statuen Girl in a Wetsuit, der er Vancouvers svar på den Lille Havfrue, de store krydstogtskibe, der ligger ved kaj ved Canada Place samt hængebroen Lions Gate Bridge. Dertil kommer det rige dyreliv, som parken er hjem for. Du kan være heldig at få et glimt af både sæler, vaskebjørne, ørne, egern og bævere. Morgenmaden i dag bliver en kop kaffe og en bagel hos den allestedsnærværende Tim Hortons.


Efter cykelturen venter en såkaldt World’s Best Food Truck Tour, som byder på smagsprøver ved nogle af byens bedste food trucks. Food truck-kulturen er et fænomen, der er voksende i hele den vestlige verden, og Vancouver er den by i Canada med flest food trucks. Turen byder på fire smagsprøver og en masse information om både food truck fænomenet, den enkelte food trucks historie samt Vancouver by. Efter rundturen er det blevet tid til et besøg på Vancouver Aquarium i Stanley Park. Her kan du blandt andet opleve hvidhvaler, havodder og pingviner. I forbindelse med Vancouver Aquarium foregår der en intensiv forskning og indsats for havdyr og havmiljø, og der er også en afdeling dedikeret til at redde havdyr, der er kommet i nød. Aftensmaden kan du nyde på India Bistro på Davie Street. Restauranten er utrolig stemningsfuld og serverer lækker indisk mad.


Dag 3: Cykeltur og Granville Island


Morgenmaden i dag nydes på Forage på Robson Street. Forage minder om en stilren, nordisk restaurant med lyst træ, stentøj og stearinlys. Efter en god morgenmad venter endnu en cykeltur gennem Stanley Park, forbi English Bay og hele vejen rundt om False Creek, til du når Granville Island. Her kan du gøre stop for frokost. Og hvilket perfekt sted. Granville Island er nemlig en stor markedsplads, der ligger på en lille halvø i False Creek. Her er et fødevaremarked, shoppingmuligheder inden for kunst og turisme samt kunstværksteder og en skole for kunst og design.


Så er det op på cyklen igen og mod Stanley Park via Burrard Bridge. Gør stop ved Sylvia Hotel på Gilford Street. Hotellet er fra 1912, helt dækket af efeu, og ligger lige ud til vandet som et vartegn fra en anden tid og livsstil. Nyd en drink i loungen med udsigt over English Bay og stranden, hvor folk går med hunden, læser, snakker og kommer for at se den smukke solnedgang.


Vejret i Vancouver


Vancouver ligger puttet ind mellem Stillehavet og bjergene, hvilket betyder at byens klima er mildt året rundt. Der er dog naturligvis udsving i temperaturerne. Om sommeren kan det blive op til 20°C om dagen og ned til omkring 13°C om natten. Somrene er relativt tørre. Men nedbøren tager til hen over efteråret, og fra oktober og frem til marts falder der en del nedbør - for det meste i form af regn. Temperaturerne om vinteren ligger på 0 - 5°C. Den bedste periode at besøge Vancouver er altså fra juni til august måned, hvor det er tørrest og varmest.


Fakta om Vancouver


  • Provins: British Columbia

  • Areal: 115 km2

  • Befolkning: 610.000

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Canadiske dollars

  • Flyvetid fra Danmark: ca. 13 timer