^
 • Rejser til Vancouver Island

  Vi sammensætter din rejse til det vestlige Canada helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Vancouver Island

I havet vest for Vancouver ligger smukke Vancouver Island, der byder på historiske byer, indiansk kultur, masser af vild natur og en rigt dyreliv.

Vancouver Island ligger kun en kort sejltur fra storbyen Vancouver. Men det til trods, byder øen på masser af vild natur og et særdeles rigt dyreliv. Tag for eksempel på hvalsafari eller bjørnetur, og udforsk den smukke natur i Pacific Rim National Park til fods. På Vancouver Island er det let at komme fra et sted til et andet, og netop derfor er øen et attraktivt alternativ til en større rundrejse på fastlandet.

Den historiske by Victoria

Ikke alt handler dog om natur på Vancouver Island. I byen Victoria kan du eksempelvis besøge Royal British Columbia Museum, hvor du kan lære om livet som nybygger samt om indianernes lange historie i området. Du kan også besøge byens Bug Zoo, Gallery of Victoria eller Craigdarroch Castle. Victoria har desuden en lille Chinatown med kinesiske restauranter, små butikker og den klassiske kinesiske port.

Oplev dyreliv på Vancouver Island

På øens vestkyst ligger den lille charmerende fiskerby Tofino ved Pacific Rim National Park. Herfra kan du tage på bjørneture eller sejle ud til de mange små ubeboede øer ud for byen. Fra byen er der ligeledes gode muligheder for at tage på hvalture, hvor du kan opleve de imponerende dyr i deres naturlige element.

Campbell River, som du finder på østkysten af Vancouver Island, er også et besøg værd. Herfra er der rigtig gode muligheder for at tage på udflugter, hvor du blandt andet kan opleve grizzlybjørne og hvaler, fiske eller snorkle blandt laks. Knight Inlet er desuden et rigtig godt sted at opleve bjørnene i det fri.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det vestlige Canada og Vancouver Island kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Oplevelser

Rejseforslag

Oplevelser

Fakta

Mange omtaler Vancouver Island som det bedste fra det vestlige Canada samlet på ét sted. Og der er noget om snakken. De lokale er venlige og gæstfri, og du finder et bredt udbud af seværdigheder og aktiviteter i den skønne natur, som også er hjem for et rigt dyreliv. Mange ankommer til Victoria, når de kommer til Vancouver Island, som bestemt er et besøg værd. Men du bør også udforske andre dele af denne skønne ø. Interesserer du dig for vin og mad, så er Cowichan Valley stedet at besøge. Vestkystens smukke strande er et sandt slaraffenland for dig, der elsker at surfe, hvorimod du nordpå finder fred og ro i afsidesliggende småbyer omgivet af den rå natur.


 


Top 6 oplevelser på Vancouver Island


Tilbring nogle skønne dage på Vancouver Island. Læs her om vores bud på de bedste oplevelser på øen og vælg dine favoritter ud.


 1. 1. Hvalsafari

Vancouver Island er et rigtig godt sted at opleve havets kæmper i fri natur. Gråhvaler og pukkelhvaler passerer hvert år forbi øens vestkyst på deres vej nordpå for at finde føde. På Vancouver Islands østside kan man opleve spækhuggere, når de søger op i strædet mellem Vancouver Island og fastlandet for at fange laks. Et af de bedste steder at tage på hvalsafari er fra Victoria, hvor chancerne for at se spækhuggere er rigtig gode. Campbell River og Telegraph Cove er også gode steder at tage en hvalsafari, og samtidig kan du nyde den fantastisk smukke natur med spejlblankt vand, dybe skove og små øer. På en hvalsafari ved Vancouver Island kan du foruden hvaler være heldig at opleve både ørne, sæler, delfiner og søløver. Eller måske en bjørn, der søger efter føde på bredden. Der er mange udbydere af hvalsafarier, og de varierer i varighed, rute og både. Vælg den, der passer bedste til dig. 


 1. 2. Surfing

Måske var du ikke klar over det, men Vancouver Island er et fantastisk sted at surfe. Specielt på øens vestkyst ved stranden Long Beach, der ligger mellem Tofino og Ucluelet, finder du de bedste surfbølger. Faktisk de bedste i hele Canada, mener mange. Vantemperaturen ligger året rund på omkring 10°C. Det kræver derfor fuld våddragt at surfe her, men til gengæld kan du kaste dig i bølgen blå året rundt, hvis du har lyst. Om sommeren kan vandtemperaturen dog snige sig op omkring 14 grader. Du kan leje alt udstyr i Tofino, og året rundt tilbydes der også surfinglektioner, hvis du er ny i faget.


 1. 3. Victoria

Victoria er hovedstad i provinsen British Columbia og nok den mest britiske by i Canada. Byen går under navnet ”The City of Gardens”, da det er her, du finder Butchart Gardens: en smuk og frodig have med blomster og planter i alverdens farver. Byen ligger på spidsen af Vancouver Island og har et hyggeligt havneområde med masser af restauranter, butikker, barer og kulturelle tilbud. Inde i centrum finder du små brostensbelagte gader med britiske pubber, smukke pladser og små parker. Læg eventuelt vejen forbi Royal British Columbia Museum, hvor du kan blive klogere på områdets historie, natur og kultur. Eller hvad med en kop eftermiddags-the i Empress Hotels skønne omgivelser, som stammer helt tilbage fra 1908. 


 1. 4. Bjørnesafari

I Vancouver Islands dybe skove regerer grizzly- og sortbjørnene, og kun få steder i verden er chancerne for at opleve bjørne i det fri så gode som her. Bjørneture er en af de mest populære typer udflugter på Vancouver Island, og der er rigtig mange steder, du kan opleve de store dyr i fri natur. Du kan tage en vandretur og se bjørnene fra udsigtsplatforme i skoven. Eller tag en sejltur langs kysten, hvor bjørnene ofte kommer for at søge føde. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Du skal dog være opmærksom på, at hvilken type bjørn du ser, afhænger af det sted, du besøger. Tager du for eksempel en tur fra Tofino eller Ucluelet, kommer du til at se de smukke sortbjørne. Går turen derimod fra Port Hardy eller Campbell River til Great Bear Rainforest kan du opleve de store grizzlybjørnene i fri natur. Begge dele er en fantastisk oplevelse.


 1. 5. Mad og vin

Interesserer du dig for mad, er du kommet til det helt rette sted. Vancouver Island er hjem for flere end 2.600 landbrug, så et stykke godt lokalt kød er aldrig langt væk. Og med en kystlinje, der er 3.340 km lang, er du omgivet af friske skaldyr og fisk, lige meget hvor du kommer. Nyd et godt måltid mad ved en foodtruck i Victoria, frisk ceviche i en fjerntliggende fiskerlandsby ved vestkysten eller en lækker frokost på en gletsjer nord for øen. Du skal naturligvis have god vin til den gode mad. Og med flere end 40 vingårde, bryggerier, destillerier og ciderier i Cowichan Valley og på øens sydlige del, er du dækket godt ind. Det tempererede klima og krystalklare vand udgør nemlig den perfekte opskrift på et bredt udvalg af drikkevarer for voksne.


 1. 6. Fiskeri

Vancouver Island er et af verdens bedste steder at fange laks. Ja, selv Alaska kan ikke hamle op med øen ud for Canadas vestkyst. Lystfiskere fra hele verden rejser hertil for at prøve lykken. Udover laks er det også muligt at fange helleflynder og andre bundfisk på strækningen fra Victoria og op langs vestkysten til Haida Gwaii. Der findes rigtig mange gode fiskesteder ved Vancouver Island, men disse kåres igen og igen som de bedste: Haida Gwaii, Winter Harbour, Kuoquot, Nootka Sound, Ucluelet, Port Renfrew og Victoria. Der findes fisketure for enhver smag, interesse og pengepung, så kom afsted. Måske her du heldet med dig!


Transport på Vancouver Island


Vancouver Island er på størrelse med Jylland og 460 km fra den ene ende til den anden. Du kan tage færgen fra fastlandet til Vancouver Island og tage din bil, motorcykel, autocamper eller cykel med. Eller du kan flyve til øen med almindeligt fly eller vandflyver og leje en bil eller autocamper på stedet. Følg for eksempel Island Highway fra Victoria til Port Hardy. Det er en rute på 500 km, som tager dig langs med øens smukke østkyst. Fra Island Highway kan du tage afstikkere mod vestkysten ad mindre veje, som byder på dybe skove, tusindvis af blikstille søer og et rigt dyreliv, som du kan være heldig at få et glimt af. Kører du i bil finder du flere fine moteller og hoteller, som du kan bo på undervejs. Men und også dig selv et par dage på en eller flere af øens skønne lodges midt i naturen og tæt på dyrelivet. Rejser du i autocamper, er der ligeledes et væld af campingpladser at vælge imellem. Nogle tilbyder pladser med en forrygende udsigt over vandet, mens andre kun tilbyder det strengt nødvendige.


Vejret på Vancouver Island


Sommermånederne er uden tvivl det tidspunkt, hvor flest rejser til Vancouver Island. Her ligger temperaturerne omkring 11 - 22°C, og der falder kun lidt nedbør. Efterårsmånederne september og oktober er også et godt tidspunkt at rejse på. Her er knap så mange turister, og temperaturerne ligger ofte på 10 - 15 °C. Nedbørsmængden stiger hen imod vinteren, som bringer frostgrader med sig. I marts bliver det lige så stille varmere, og der falder mindre regn. Derfor er foråret også et godt tidspunkt at rejse på.


Fakta om Vancouver Island


 • Provins: British Columbia

 • Areal: 31.285 m2

 • Længde: 460 km

 • Befolkning: 775.300

 • Største by: Victoria

 • Sprog: Engelsk

 • Valuta: Canadiske dollars