^
  • Rejser til Jasper National Park

    Vi sammensætter din rejse til det vestlige Canada helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Jasper National Park

I Jasper National Park kommer du helt tæt på Canadas smukke natur og rige dyreliv.

Besøg Jasper Nationalpark og nyd udsigten til blikstille bjergsøer og himmelstræbende bjergtinder, lyden af de brusende floder og duften af skovbund i de dybe skove.

Vandreture ved Jasper

Vil du endnu tættere på naturen, så følg nogle af de mange vandrestier i parken. Eksempelvis Path of the Glacier, der er en af de smukkeste vandrestier i hele Rocky Mountains. Eller prøv kræfter med stigningerne i bjergene omkring byen som for eksempel Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Køreture ved Jasper

Jasper by er et godt afbræk i vildnisoplevelserne. Gaderne Patrica Street og Connaught Drive byder på souvenirbutikker, gallerier, caféer og outdoor butikker i massevis. Med Jasper by som udgangspunkt kan du tage på udflugter i nationalparken. Kør for eksempel en tur ad Maligne Lake Road, som er et af de bedste steder i Rocky Mountains at se dyrelivet fra vejkanten. Du kan med fordel tage af sted tidligt om morgenen, for der er chancerne for at møde tykhornsfår, kronhjorte, rener og bjørne allerstørst. Vel fremme ved Maligne Lake kan du leje kanoer og tage ud på egen hånd eller hop ombord på en guidet sejltur til Spirit Island.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det vestlige Canada og Jasper kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Rejseforslag

Fakta

En rejse til Jasper er en rejse fyldt med naturoplevelser, der overgår din vildeste fantasi. Få steder i verden finder du så smukt og bjergrigt et område som i de canadiske Rocky Mountains, hvor Jasper National Park ligger. Brug dagene på at udforske den fantastiske natur på vandre-, sejl- og cykelture. Eller nyd den fantastiske champagne-powder sne, som om vinteren dækker landskaber i hvidt på en skiferie i Jasper.


 


Aktiviteter i Banff National Park


Der er rigtig mange sjove måder at udforske Jasper National Park på. En af dem er at leje en kano eller en kajak og sejle ud på parkens smukke bjergsøer, hvor det turkisblå vand på en stille dag reflekterer de smukke bjerglandskaber. En anden populær aktivitet, som foregår på vandet, er rafting. Der findes ture for nybegynderne og for de mere gravede, der leder efter en god udfordring. En helt anden mulighed er at nyde de storslåede landskaber fra luften i en helikopter. Heroppe fra får du det helt store overblik over parken.


Er du til vandring, er du kommet til det helt rette sted. Jasper byder på en væld af gode vandreruter, som tager dig fra dybe skove, gennem smukke dale, langs spejlblanke søer og højt til vejrs i bjergene. Der er noget for alle. Eller hvad med at tage på en ridetur, som cowboyerne gjorde det for mange år siden. Dette er en fantastisk måde at komme rundt i landskaberne på uden at skulle anstrenge sig for meget. Er du derimod til mere fysisk udfoldelse, kan du leje en cykel og følg de mange gode ruter i nationalparken.


Om vinteren er der gode muligheder for at stå på ski i Jasper, som er hjem for skisportsstedet Marmot Basin. Her kan du nyde den helt specielle sne, champagne powder, som Nordamerika er så kendt for, og lade dig betage af de snedækkede landskaber. Der er også mulighed for at komme på ture i hundeslæde, prøve heli-skiing eller vandreture med snesko og køre på snescooter gennem de hvide landskaber.


Mulighederne er mange året rundt, og du finder helt sikkert en aktivitet, som passer til dig.


Top 6 oplevelser i Jasper


Jasper Nationalpark er et sandt paradis for dig, som elsker naturen og gerne vil opleve, alt hvad den har at byde på. Men det kan være svært at vælge ud, hvad du skal opleve på din rejse til Jasper. Derfor har vi her samlet vores forslag til de 6 bedste oplevelser i nationalparken.


1. Athabasca-gletsjeren


Athabasca-gletsjeren er en af Nordamerikas mest besøgte gletsjere – nok fordi det er så let tilgængelig. Gletsjeren er intet mindre end 6 km lang og smyger sig ned mellem Jasper National Parks takkede bjergtinder. Du kan udforske gletsjeren på flere forskellige måder. En mulighed er at tage med et såkaldt Ice Explorer køretøj, som kan køre helt op på gletsjeren. Du udforsker det dramatiske landskab og får en masse interessant information om dette forunderlige naturfænomen undervejs. En anden mulighed er at besøge Glacier Skywalk; en gangbro, der går i en stor bue ud fra klippen over gletsjeren. Gulvet er af glas, så du kigger direkte ned på de enorme ismasser under dig.


2. Maligne Lake


Maligne Lake er nok den mest besøgte sø i Jasper National Park. Søen er kendt for sin smukke beliggenhed mellem bjergene, det azurblå vand og ikke mindst den lille ø Spirit Island. Egentlig er øen det meste af tiden ikke en ø, men forbundet til søbredden. I perioder med meget nedbør og smeltende sne kan der dog være vand mellem øen og bredden. Du kan leje en kano eller en kajak og selv udforske Maligne Lake fra vandsiden. Eller måske foretrækker du en guidet sejltur, hvor du undervejs får masser af information om naturen, søen og dyrelivet i området.


3. Maligne Canyon


Maligne River har gennem årtusinder skåret sig ned gennem kalkstensklipperne og dannet den smukke Maligne Canyon. Ad gode stier og gangbroer kan du vandre gennem kløften langs med floden, der bruser afsted under dig. Flere steder finder du også fine vandfald, der sender kaskader af vand gennem det rå landskab. Er du i Jasper om vinteren, er Maligne Canyon også et besøg værd. Her er det muligt at vandre gennem kløftens bund på den frosne flod, hvilket byder på helt unikke og smukke udsigter. Har du mod på at prøve kræfter med isklatring, er der også rig mulighed for det for både begyndere og garvede klatrere.


4. Jasper Skytram


Lige uden for Jasper by kan du stå på Jasper Skytram; en lukket gondol, som tager dig højt henover landskabet og hele vejen til 2.263 meter højde. Med i gondolen er en dygtig guide, der på den 7 minutter lange tur fortæller om de ting, du kan se langt under dig. Vel fremme på toppen kan du udforske området af en række vandreruter, som byder på flere fantastiske udsigter over nationalparken. Inden turen går ned mod bunden af dalen igen, kan du nyde et godt måltid mad i restauranter på toppen, som byder på udsigter, der gør, at man helt glemmer maden.


5. Icefield Parkway


Det er i Jasper National Park, en af verdens smukkeste vejstrækninger, Icefields Parkway, findes. Hele vejen fra Jasper til Lake Louise i Banff National Park går ruten 232 km gennem Canadas storslåede landskaber med himmelstræbende bjerge, brede dale, brusende floder og mægtige gletsjere. Nyd en køretur ad den smukke strækning, og gør stop undervejs, hvor du kan nyde de fantastiske udsigter og udforske naturen. Måske oplever du også dyrelivet på din vej. For både bjerggeder, tykornsfår og bjørne forvilder sig nogle gange ned på vejen.


6. Dyrelivet i Banff


Få steder i Canada finder du så rigt et dyreliv som i Jasper National Park. Parken er hjem for 53 arter af pattedyr, så med lidt held venter der dig en række spændende dyreoplevelser på din rejse til Jasper. Du kan blandt andet opleve en række hjorte-arter, flere slags geder og sågar prærieulve. Jasper er også bjørnenes legeplads, og her lever både sortbjørne og grizzlybjørne, som indimellem forvilder sig helt tæt på vejen, hvor du kan være heldig at se dem. De skønne landskaber er også hjem for et væld af mindre dyr. Så hold også udkig efter harer, egern, mus og en lang række andre gnavere, når du færdes i parken.


Vejret i Jasper


Sommeren er det mest populære tidspunkt at besøge Jasper National Park. Temperaturerne ligger oftest omkring de 20°C. Efteråret byder på smukke efterårsfarver, blå himmel, men noget lavere temperaturer. Inden længe begynder en lang og kold vinter, og allerede i oktober kan man opleve de første frostgrader i Jasper. Vintermånederne byder på kulde og sne i store mængder, og søer og vandfald fryser til is. Først hen i april kommer foråret snigende nede i dalene: Men du skal helt hen til midten af juni måned, før det højere terræn oplever de varmere temperaturer.


Fakta om Jasper


  • Delstat: Alberta

  • Areal: 10.878 km²

  • Etableret: 1907