^
 • Rejser til Calgary

  Vi sammensætter din rejse til det vestlige Canada helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Calgary

På den endeløse canadiske prærie finder du Calgary, der er blandt Canadas hurtigst voksende byer.

Calgary ligger smukt med de majestætiske bjerge i baggrunden. Byens centrum er præget af imponerende skyskrabere og moderne arkitektur afløst af grønne åndehuller, der skaber en charmerende kontrast til de moderne bygninger. Byen er logisk opbygget med vinkelrette gader, hvilket der gør det let at finde rundt i den smukke storby. 

Calgary OL-værtsby i 1988

Byen er hos mange kendt som værten for vinter-OL i 1988, og det tidligere OL-område i byens vestlige ende er nu omdannet til et stort aktivitetscenter. Her kan besøgende prøve kræfter med et stort udbyd af udendørsaktiviteter. Du kan for eksempel spille minigolf, køre i sommerbobslæde, hoppe på trampolin, klatre i klatretårne og køre på mountainbike.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det vestlige Canada og Calgary kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Fakta

Calgary ligger smukt omgivet af den canadiske prærie og med de majestætiske hvidtoppede bjerge i baggrunden. Byen byder både på moderne arkitektur og skønne parker, hvor du kan få en pause fra storbyens mange tilbud. Mange kender nok Calgary som byen, der var vært for vinter-OL i 1988. Men Calgary er også et godt udgangspunkt for udforskning af nationalparkerne Banff og Jasper, som byder på storslået natur og et rigt dyreliv


 


Top 5 seværdigheder i Calgary


Her kan du finde vores forslag til 5 seværdigheder, som er værd at se nærmere på i og omkring Calgary. Vælg dine favoritter ud og nyd turen.


 1. 1. Calgary Stampede

Hver sommer i juli måned kan du opleve en festlig, farverig og folkelig festival udover det sædvanlige; Calgary Stampede. Det gigantiske årlige arrangement i Calgary kalder sig selv for ”The Greatest Outdoor Show on Earth”. I løbet af 10 dage kan publikum opleve alt fra rodeo i verdensklasse til koncerter og stort anlagte shows. Der er også akrobater, dresserede hunde og stuntmænd på motorcykler samt et væld af andre aktiviteter. Når du trænger til en pause fra al underholdningen, kan du mæske dig i god mad i lange baner. Mange af aktiviteterne er centreret omkring heste, og det er et rent slaraffenland for cowboys og folk med en interesse for cowboykulturen. Find cowboyhatten frem, og kast dig ud i festen.


 1. 2. Tyrrell Museum

Cirka halvanden times kørsel fra Calgary centrum finder du Turrell Museum, som bestemt er køreturen værd. Lad dig føre tilbage til en tid, hvor dinosaurerne regerede på jorden, når du besøger det anerkendte palæontologiske museum og forskningscenter i Midland Provincial Park. Her kan du opleve levn fra dinosaurernes tidsalder: som skeletter og store mammutter, mens du får et dybere indblik i livet på denne tid. Hele historien formidles på en kreativ og underholdende måde, og har du lyst, kan du få en guidet tur gennem museets park.


 1. 3. Canada Olympic Park

I 1988 var byen vært for vinter-OL, og det gamle OL-område vest for byen er nu omdannet til et rekreativt område, hvor alle former for udendørsaktiviteter kan prøves. Vinteren byder blandt andet på skiløb, bobslædeture, ishockey og skøjteløb, så der er nok at prøve kræfter med både for nybegyndere og de mere garvede. På trods af at Canada Olympic Park er et vinter OL-område, er der i dag masser af aktiviteter, som du kan prøve kræfter med i sommerhalvåret. Der findes blandt andet et børne-bungyjump, en klatrevæg, zip-line og et hav af mountainbike-ruter gennem den smukke natur. Her kan du med andre ord nemt få en hel dag til at gå.


 1. 4. Calgary Zoo

Ikke langt fra centrum finder du Calgary Zoo, som altid er et hit blandt både børn og voksne. Parken har en overskuelig størrelse, men er hjem for mange forskellige slags dyr. Canadas eget dyreliv er naturligvis repræsenteret her i form af blandt andet bjørne, elge, bison og ulve. Der findes også Afrikanske dyr samt et udvalg af dyr fra Europa og Asien. For et blik tilbage i tiden kan du besøge dinosaurparken, hvor du kan opleve dinosaurer-figurer i faktisk størrelse.


 1. 5. Prince's Island Park

Trænger du til en pause fra storbyens mange mennesker og indtryk, kan du gå over en af broerne til Prince’s Island Park. Et lille åndehul med grønne græsenge, cykelstier, springvand og legepladser. I sommermånederne vises der Shakespeare-stykker i parkens amfiteater, og du kan også opleve en folkemusikfestival i juli måned. Sætter du pris på gourmetmad, så er det værd at bestille et bord på River Cafe på Price’s Island. Restauranten har vundet flere priser og er kendt som et af byens bedste spisesteder. God fornøjelse.


Vejret i Calgary


Sommeren i Calgary kan byde på ganske høje temperaturer omkring 24°C. Men det kan også blive temmelig køligt med temperaturer omkring 10°C og en del nedbør. Hen imod efterårsmånederne falder temperaturerne yderligere, og allerede i oktober kan du opleve frostgrader i Calgary. Vinteren er kold med temperaturer ned til omkring -12°C i december, januar og februar. Til gengæld falder det ikke ret meget nedbør i vintermånederne. Først hen i april måned kan du være sikker på plusgrader dag og nat igen. Besøg derfor Calgary i sommermånederne, med mindre du godt kan lide sne og kulde.


Fakta om Calgary


 • Provins: Alberta

 • Areal: 825,3 km2

 • Befolkning: 1,5 mio.

 • Sprog: Engelsk

 • Valuta: Canadiske dollars

 • Flyvetid fra Danmark: ca. 11 timer