^
  • Rejser til Banff National Park

    Vi sammensætter din rejse til det vestlige Canada helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Banff National Park

Oplev nogle af Canadas mest imponerende og dramatiske bjerglandskaber i Banff National Park.

Banff National Park er en af Canadas ældste nationalparker. Det er også en af de flotteste. Parken strækker sig over et areal, der er lidt mindre end Sjælland, men indbyder trods de enorme vidder til vandreture på egen hånd. Med vandrestier af forskellig længde og sværhedsgrad er der noget for enhver smag og kondition.

Højdepunkterne på mange rejser til Banff er uden tvivl Moraine Lake og Lake Louise. Særligt smukke er de, når morgensolen hæver sig over bjergene, og søerne får deres karakteristiske smaragdgrønne farve. Lake Minnewanka og Two Jake Lake er to andre seværdige søer i Banff National Park, der også byder på rå bjergtinder, brusende floder og dybe skove, hvor du kan være heldig at se bjerggeder, bjørne, elge og et væld af andre dyr mellem træerne.

Banff by og udflugter fra Banff

Banff er mest kendt for den fabelagtige natur, men også Banff by, med sine 7.000 indbyggere, er et besøg værd. Nyd nogle gode måltider på byens hyggelige restauranter og caféer, og tag et kig i byen mange butikker. Forskellige museer tilbyder desuden udstillinger om området. 

Der er også mulighed for at tage på spændende dagsture fra byen. Tag for eksempel gondolen til toppen af Sulphur Mountain, rid på hesteryg i Cascade Mountains, nyd en rolig kanotur omkring Banff, eller begiv dig ud på eventyr ad de mange gode vandrestier i området nær byen.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det vestlige Canada og Banff kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Oplevelser

Rejseforslag

Oplevelser

Fakta

Banff National Park er et sandt paradis for dig, som elsker naturen og et rigt dyreliv. Banff ligger i Rocky Mountains, og få steder finder du så smuk natur som her. Takkede bjergtinder med sne på toppen rejser sig højt mod himlen, mens dybe granskove dækker de nederste bjergsider og danner ramme om blanke turkisblå søer. Her snor mægtige gletsjere sig ned ad bjergsiderne og bjørne, elge og prærieulve søger føde i de uberørte landskaber. Alt dette venter bare på at blive udforsket af dig på din rejse til Banff National Park.


 


Aktiviteter i Banff National Park


Der er mange gode måder at udforske de skønne scenerier. Du kan vælge at leje en kano eller en kajak og sejle en tur på en af parkens fantastisk smukke søer, hvor det turkisblå vand på en stille dag reflekterer bjergenes profil. En anden populær vandsport er rafting på eksempelvis Bow River eller Kicking Horse River, som byder på rafting på alle niveauer. Eller se det hele fra oven fra en helikopter, som tager dig henover de storslåede landskaber med høje bjerge, store søer og dybe skove, som pludselig synes meget små fra luften.


Foretrækker du at udforske naturen til lands, er en mulighed at vandre ad de mange gode vandreruter, der findes i parken. Eller hvad med at tage på en ridetur, som cowboyerne gjorde det for mange år siden. Dette er en fantastisk måde at komme rundt i landskaberne på uden at skulle anstrenge sig for meget. Er du derimod til mere fysisk udfoldelse, så lej en cykel og følg de mange gode stier og veje rundt i området.


Om vinteren er der gode muligheder for at stå på ski i Banff, som er hjem for skisportsområderne Mount Norquay, Sunshine Village og Lake Louise. Her kan du nyde den helt specielle sne champagne powder, som Nordamerika er så kendt for, og lade dig betage af de snedækkede landskaber. Der er også mulighed for at komme på ture i hundeslæde, prøve heli-skiing eller vandreture med snesko og køre på snescooter gennem de hvide landskaber.


Mulighederne er mange året rundt, og du finder helt sikkert en aktivitet, som passer til dig.


6 ting du bare skal opleve i Banff


Banff National Park byder på et væld af spændende steder og oplevelser. Her er nok til flere dage, uger eller endda måneder. Så du bliver nok nødt til at vælge nogle højdepunkter ud. Her får du vores seks favoritoplevelser i Banff National Park.


  1. 1. Banff by

Banff er et godt udgangspunkt for mange af aktiviteterne i nationalparken. Byen er placeret midt i parken, og det er ikke et tilfælde. Banff by var fra start tænkt som en turist-by, hvor besøgende til området kunne bo, og hovedgaden er da også helt bevidst orienteret mod den smukkeste udsigt i dalen. Langs den charmerende hovedgade finder du gourmetrestauranter, barer og butikker. Banff byder også på flere museer og gallerier, hvor du blandt andet kan se malerier inspireret af landskaberne omkring byen.


  1. 2. Sulphur Mountain

Er du i Banff by må du ikke gå glip af udsigten fra Sulphur Mountain. Tag svævebanen Banff Gondola til toppen. Her belønnes du med en spektakulær 360 graders udsigt over stejle dale, dybe skove og forrevne bjergtinder. Fra toppen fører adskillige vandrestier ned ad bjerget og indbyder til videre udforskning til fods. Eksempelvis efterfulgt af en velfortjent middag på en af de to glimrende restauranter på toppen af bjerget, inden turen går med svævebane tilbage til dalen.


  1. 3. Johnston Canyon

Gennem årtusinder har vandet eroderet kalkstenklipperne og skabt den dramatiske Johnston Canyon. Stejle klippesider, brusende vandfald, floden der bugter sig gennem bunden af kløften og den frodige skov, der dækker området har gjort kløften til en af Banff National Parks mest populære udflugtsmål. Du kan vandre gennem kløften hele vejen til to smukke vandfald. Vandreturen til Lower Falls er 1,1 km lang, mens turen til Upper Fall er 2,6 km lang. Der er gangbroer og stier hele vejen til vandfaldene, og turen er ikke specielt anstrengende. Her kan alle være med. Er du i Banff on vinteren, er Johnston Canyon også et besøg værd. Især hvis du har mod på at prøve kræfter med isklatring. Upper Falls fryser nemlig til is om vinteren, og er et godt sted for både begyndere og garvede klatrere at prøve kræfter med isklatring.


  1. 4. Lake Louise og Lake Moraine

Lake Louise og Lake Moraine er de mest fotograferede søer i de canadiske Rocky Mountains, og de figurerer da også på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Begge søer har en helt speciel turkisgrøn farve og ligger smukt omgivet af dybe nåleskove og med de grå takkede bjergtinder i baggrunden. Søerne er skabt af smeltevand fra de omkringliggende gletsjere, som indeholder en tæt koncentration af mineralske partikler, der giver søernes deres smukke farve. Du kan vandre, cykle, ride eller sejle på søerne og bare nyde roen og de smukke omgivelser. Vi anbefaler, at du besøger søerne mellem juni og start september, for at være sikker på at søerne ikke er frosset til is, og du kan se den smukke turkise farve.


  1. 5. Icefield Parkway

Fra Lake Louise i Banff National Park til Jasper National Park finder du en af verdens smukkeste vejstrækninger: Icefields Parkway. Ruten er 232 km lang og tager dig gennem Canadas storslåede landskaber med himmelstræbende bjerge, brede dale, brusende floder og mægtige gletsjere. Turen kan hurtigt komme til at trække ud, for flere steder er du simpelthen nødt til at stoppe op og nyde de fantastiske udsigter eller udforske naturen. Måske oplever du også dyrelivet på din vej. Du kan være heldig at spotte bjerggeder, tykornsfår og måske endda en bjørn i vejkanten.


  1. 6. Dyrelivet i Banff

Banff National Park er hjem for intet mindre end 53 arter af pattedyr. Du kan blandt andet opleve en række hjorte, flere slags geder samt prærieulve. Bjørnene lever også i Banff, og her kan du være heldig at se både sortbjørne og grizzlybjørne. Det kræver ofte lidt mere held at få øje på de mindre dyr. Men her lever også harer, flagermus, egern, mus og en lang række andre gnavere.


Vejret i Banff


Sommeren er et populært tidspunkt at rejse til Banff National Park, da temperaturerne ofte kan komme op over de 20°C. I september venter efteråret med sine smukke gule, orange og røde nuancer. Temperaturerne kan dog hurtigt skifte hen imod oktober, som ofte byder på frostgrader og storme, der river alle de smukke blade af træerne. Til gengæld starter skisæsonen allerede i november, hvor der begynder at falde mere sne. Forude venter en lang og kold vinter ofte med bidende kulde og frostgrader hele døgnet. Foråret byder på meget omskifteligt vejr, hvor der den ene dag kan være frostgrader og den næste solrigt og lunt. Hen imod maj lukker skisportsstederne ned, og vejen op til Moraine Lake åbner for det meste i slutningen af maj, hvor vejret tillader det igen.


Fakta om Banff


Delstat: Alberta


Areal: 6.641 km²


Etableret: 1885