^
 • Rejser til Niagara Falls

  Vi sammensætter din rejse til det centrale Canada og Niagara Falls helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Niagara Falls

Niagara Fall er et af naturens mesterværker.

Ikke langt fra Toronto finder du Niagara Falls. Et imponerende vandfald, hvor enorme mængder vand vælter ud over klippekanten med stor kraft. Mange vandfald i verden er højere. Men de færreste sender det der svarer til 1. mio. fyldte badekar ud over kanten hvert minut. 

Niagara Fall er oplagt som udflugtsmål fra Toronto. Tag eventuelt en overnatning, hvis du ønsker at se faldet fra både den amerikanske og canadiske side. Du kan også komme helt tæt på de buldrende vandmasser på en sejltur helt tæt på faldet med Maide of the Mist eller gennem tuneller, der fører dig om bag vandfaldet. En tur i helikopter over vandfaldene kan varmt anbefales. Her får du det helt store overblik over den imponerende natur.Eller besøg nogle af de nærliggende vinområder ved Niagara by the Lake, hvor der produceres nogle af Canadas mest eftertragtede vine. 

Niagara Falls by night

Om aftenen når mørket falder på bades vandfaldene i farverigt lys, der bestemt også er værd at opleve. Senere på aftenen kan du gå på opdagelse på områdets mange restauranter, hoteller og kasinoer, der byder på underholdning for alle aldre.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det centrale Canada og Niagara Falls kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Områder i Det centrale Canada

Fakta

På grænsen mellem staten New York i USA og den canadiske provins Ontario ligger Niagara Falls. Her sendes ufattelige mængder vand udover kanten og ned i dybet i Niagara kløften. Andre vandfald i verden er højere, men det er de færreste, der sender det der svarer til 1 mio. fyldte badekar vand mod afgrunden hvert minut. Du kan besøge Niagara Falls på en dagstur fra for eksempel Toronto, eller du kan tage en overnatning og opleve vandfaldene fra flere forskellige vinkler. Det kunne være fra en båd, en helikopter eller sågar en zipline. 


 


Top 5 oplevelser ved Niagara Falls


Synet af Niagara Falls er i sig selv en oplevelse. Men vil du give turen til Niagara lidt mere kant og substans, foreslår vi, at du oplever vandfaldene fra lidt forskellige vinkler. Her har vi samlet vores favoritoplevelser ved Niagara Falls. Hvilken er du mest til?


 1. 1. Maid of the Mist

Hjuldamperen Maid of the Mist sejlede sin første tur i 1846. Dengang fungerede den som transport for folk og hestevogne, der skulle krydse kløften. To år senere blev der bygget en hængebro over kløften, og det kunne Maid of the Mist ikke konkurrere med. Derfor begyndte man i stedet at sejle sightseeing-ture ved vandfaldene. I dag er der indsat nye moderne både, men konceptet er det samme som dengang. På en sejltur i Niagara-kløften oplever du både American Falls, Bridal Veil Falls og det ikoniske Horseshoe Falls. Båden har plads til 700 mennesker, og du får mulighed for at opleve vandfaldenes buldrende vandmasser helt tæt på. Som du nærmer dig vandfaldet, kan du mærke vanddisen i ansigtet, og snart er du indhyllet i en sky af regn, mens den øredøvende buldren fra vandmasserne fylder luften. Mærk de enorme kræfter, og nyd oplevelsen fra bådens udkigsdæk, hvorfra du har 360 graders uforstyrret udsigt.


 1. 2. Journey Behind the Falls

Rejsen bag om vandfaldet foregår helt tæt på de enorme vandmasser. For at komme til det 130 år gamle tunnelsystem bag vandfaldene skal du 38 meter ned under jorden. Længe inden du overhovedet ser vandfaldet, kan du mærke de bragende vandmasser sende vibrationer helt ind i klippen. Første stop er et udsigtspunkt tæt på bunden af vandfaldet, hvor du står ved siden af de enorme vandmasser. Videre rundt i tunnelsystemet kommer du til flere blindgyder, hvor tunnellen peger direkte ud bag vandfaldet. Her står du kun få meter fra muren af vand, der tordner mod afgrunden.


 1. 3. Helikoptertur over vandfaldene

En helikoptertur giver dig mulighed for at opleve imponerende Niagara Falls og det omgivende landskab fra luften. Her får du både udsigt til de fantastiske naturscenerier kombineret med suset ved at flyve i helikopter. Du kan blandt andet opleve Niagara River, Whirlpools Rapids, Rainbow Bridge, Niagara Falls, The American Falls og naturligvis The Horseshoe Falls, som er det mest kendte af vandfaldene. Der venter dig en forrygende flyvetur, som børnene med garanti vil elske.


 1. 4. Mistryder zipline ved Niagara Falls

Der findes næppe nogen sjovere måde at opleve Niagara Falls på end fra en zipline 67 meter over jorden. Godt spændt fast glider du i en 670 meter lang wire ned gennem kløften forbi American Falls mod bunden af Horshoe Falls. Du suser afsted med en fart på over 70 km i timen. Så det er en oplevelse, der får blodet til at pumpe og adrenalinet til at stige. Du kan vælge at tage turen efter mørkets frembrud, hvor vandfaldene er lyst op i alverdens farver. I mørket er sanserne skærpet, og oplevelsen bliver endnu mere vild end i dagslys.


 1. 5. Niagara SkyWheel

Ved Niagara Falls finder du Canadas største pariserhjul, Niagara SkyWheel. Du kommer 50 meter til vejrs på turen rundt med hjulet og ikke mindst fra toppen, har du en fantastisk udsigt over hele området og de imponerende vandfald langt under dig. Horseshoe Falls, American Falls, Niagara River og andre vartegn synes pludselig små heroppe fra. Turen varer fra 8-12 minutter, og med en audioguide kan du undervejs få masser af interessant information om både Niagara Falls og konstruktionen af det store SkyWheel. Gondolerne er helt tillukkede og har klimasystem, så du kan nyde en behagelig temperatur året rundt.


Vandfaldets skæbner


Gennem årene er flere personer frivilligt eller ufrivilligt blevet revet med ud over kanten på Niagara Falls og ned i dybet. En af dem var en 7-årig dreng, der i 1960 var ude og sejle på floden sammen med sin onkel og søster, da motoren stoppede og båden tippede. Sammen med sin onkel blev den 7-årige revet med strømmen og udover klippekanten. Han overlevede og blev reddet af båden Maid of the Mist.


Kun ganske få personer har haft held med at tage turen udover kanten og overlevet. Tidligere forsøgte flere sig med at sejle i tønder ud over kanten. Dog ofte med fatal udgang. Både i 2003 og 2009 er en person hoppet i floden for at tage turen uden nogen form for beskyttelse. De overlevede begge, men i dag medfører det bøde eller fængselsstraf at gøre forsøget.


Vejret ved Niagara Falls


Vejret ved Niagara Falls adskiller sig ikke meget fra det, vi kender herhjemme fra. Dog svinger temperaturerne mere fra årstid til årstid. Sommeren ved Niagara Falls byder på temperaturer på omkring 25°C og en del solskinstimer. Om natten kan temperaturerne dog falde til omkring 15°C. Hen imod september og oktober falder temperaturerne, og vejret bliver mere ustadigt. December bringer ofte minusgrader med sig – helt ned til -10°C om natten. Først i april kan du regne med plusgrader igen. Det bedste tidspunkt at rejse til Niagara er i sommermånederne, hvor der er bedst chance for at kunne nyde de mange udendørs aktiviteter og seværdigheder i godt vejr. Niagara Falls kan dog også besøges om vinteren, hvor vandfaldet, specielt når der er faldet sne, er et smukt syn.


Fakta om Niagara Falls


 • Provins: Ontario (USA, New York)

 • Entré: Gratis adgang. Dog kræves der entré i Niagara State Park i USA

 • Bredde på Horseshoe Falls: 792 m

 • Bredde på American Falls: 323 m

 • Største fald: Horseshoe Falls (højde 53 m)

 • Vandmængde: 2,8 millioner liter/ 2.800 kubikmeter pr. sekund