^
 • Rejser til Montreal

  Vi sammensætter din rejse til det centrale Canada og Montreal helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Montreal

Rejser til Montreal | Find din rejse til Montreal hos os - MyPlanet

På den ene side er Montreal en overdådig storby med brede veje og moderne skyskrabere i bedste amerikanske stil. Men byen har også en anden side. Besøger du Old Montreal, vil du fornemme den franske, ja næsten parisiske stemning. Det er desuden her, du kan besøge byens smukke vartegn; den 170 år gamle dobbelttårnede Basilique Notre Dame. En rigtig god måde at komme rundt i byen på er på cykel. Med intet mindre end 5.000 cykler til rådighed på 450 stationer i hele byen er der rig mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt til byens mange forskellige seværdigheder.

Det er også i Montreal, du kan opleve The Underground City. En labyrint af gange under jorden, der forbinder indkøbscentre, lejlighedskomplekser, hoteller og meget mere. Dette er den største af sin slags i verden.
Dit besøg i byen fuldendes af byens berømte køkken samt mødet med Montreals lokalbefolkning. De elsker deres by og byder besøgende velkomne med åbne arme og et smil.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til det centrale Canada og Montreal kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Områder i Det centrale Canada

Fakta

Montreal er en fantastisk blanding af en moderne canadisk storby med shoppingcentre, skyskrabere og brede veje samt den charmerende gamle bydel Old Montreal, hvor smukke kirker, brolagte gader og små butikker præger bybilledet. Du kommer nemt rundt i byen på gåben eller på en bycykel, som kan lejes 450 forskellige steder i byen. Besøger du Montreal på en dag med dårligt vejr, kan du søge indenfor i Underground City; en labyrint af gange, der forbinder shoppingcentre, hoteller biografer og meget mere.


 


Top 6 favoritter i Montreal


Montreal er en smuk by med masser af historie, charme og kultur, som er værd at udforske nærmere. Men hvor skal du starte og slutte? Nedenfor får du vores 6 favoritter i Montreal. Vælg dine favoritter ud, og nyd nogle dejlige dage i Montreal.


 1. 1. Underground City

Montreals Undergound City, som man begyndte at etablere i 1962, er et 32 km langt netværk af gange, der forbinder hoteller, caféer, butikker, kontorbygninger, universiteter, biografer, togstationer og meget mere. Med navnet Underground City skulle man tro, at det hele foregår under jorden. Det er dog ikke tilfældet. Flere steder er gangene i gadeplan, og et enkelt sted kan du endda gå ad en overdækket bro mellem to bygninger. Med andre ord finder du her, alt hvad du skal bruge for at få en hel dag til at gå i Montreal. Det opvarmede gangsystem er specielt populært om vinteren, hvor Montreals gader kan være et meget koldt sted af færdes.


 1. 2. Poutine

Poutine er en canadisk klassiker, som især er kendt hos indbyggerne i Quebec-provinsen. Men hvad er poutine egentlig? Den originale poutine består af pomfritter, brun sovs og ostestykker i skøn forening. Retten kommer dog i dag i mange variationer, hvor der eksperimenteres med forårsløg, cremefraiche, pølsestykker og meget mere. Tre gode steder at prøve poutine i Montreal er Au Pied de Cochon på Avenue Duluth, Montreal Poutine i det gamle kvarter og La Banquise på Rue Rachel. Så smag på en ægte Quebec-klassiker. Måske falder det i din smag.


 1. 3. Oplev Cirque de Soleil

Cirque de Soleil har hjemme i Montreal. Det er her deres hovedkvarter ligger sammen med et stort træningskompleks, hvor akrobater og kunstnere fra hele verden kommer for at forberede sig på deres optrædener i Cirque de Soleils forestillinger. Er du i byen på et tidspunkt, hvor Cirque de Soleil har forestillinger, bør du opleve det fantastiske show. Det foregår i et telt på havnen, hvor du i løbet af et par timer bliver blæst bagover af lys, lyd, imponerende opsætninger og utrolige optrædender. 


 1. 4. Saint-Laurant

Boulevarden Saint-Laurent skærer sig ned gennem Montreal-øen, og deler byen i to. På østsiden lå tidligere de fattigere kvarterer med beboere fra Østeuropa. Mod vest fandt man de rigere familier fra Vesteuropa. I dag er gaden en pulserende og mangfoldig handelsgade med små trendy butikker, charmerende restauranter og caféer. Området omkring Saint-Laurent byder på flere fantastiske vægmalerier. I juni måned hvert år afholder byen en vægmalerifestival, hvor kunstnere fra hele verden kommer for at dekorere gavlene langs med Sant-Laurant. På den måde er gadekunsten en dynamisk udstilling, hvor der hvert år kommer nye malerier til.


 1. 5. Chokolade, chokolade, chokolade

Juliette & Chocolat har fire caféer i Montreal, hvor der serveres varm chokolade og smagfulde desserter – mange med et tvist af chokolade. Prøv for eksempel deres chokoladefondue med vafler, brownies, skumfiduser, jordbær og bananer klar til at dyppe i den varme smeltede chokolade. Eller hvad med en crepes med karamelliserede bananer, karamelsovs, vaniljeis og glaserede hasselnødder. Menukortet byder også på vafler, mørk chokolade, varm chokolade og enkelte sunde retter. Men det er uden tvivl de søde sager, der er i centrum her. Udvalget er enormt, og fristelserne mange.


 1. 6. Bixi rundt i byen

En god måde at udforske Montreal på er på cykel. Byen tilbyder bycykler, som alle er velkomne til at benytte sig af. Netværket af bycykler i Montreal hedder Bixi, og der findes ikke mindre end 5.000 cykler, der er fordelt på 450 forskellige stationer i hele byen. Du betaler med dit kreditkort ved stationen og kan købe én tur, en dagsbillet eller 10 dages leje. Så snup en cykel og kom nemt og hurtigt rundt i Montreals smukke gader.


Montreals historie


Øen Montreal var fra 1400-tallet beboet af St. Lawrence Irequois folket, men i 1642 anlagde Paul de Chomedey de Maisonneuve den første permanente mission på stedet trods stor modstand fra Irequois folket. Byen blev hurtigt centrum for pelshandel, og i 1700-tallet var Montreal udgangspunktet for koloniseringen af områderne omkring byen.


I 1760 blev franske Montreal erobret af briterne, og i årene efter Den Amerikanske Revolution kom mange af de britere, der var bosat i Amerika til byen, da de var forblevet loyale over for den britiske konge. I starten af 1800-tallet kom desuden et stort antal skotter og irer til Montreal, og i 1841 trådte Act of Union i kraft. Den forenede Canada under én regering som Province of Canada.


Historiens begivenheder har været med til at gøre Montreal til den fantastiske by, som vi kender den dag i dag. Byen er et godt eksempel på, at to kulturer - i dette tilfælde den britiske og den franske - fint kan eksistere side om side med alle de traditioner og kulturforskelle, der gør sig gældende.


Vejret i Montreal


I marts og april begynder temperaturerne i Montreal at stige støt og roligt, og dagtemperaturerne kommer op over frysepunktet og omkring de 10°C. Hen over sommeren fra maj til august ligger dagtemperaturerne typisk mellem 20 – 27°C, mens nætterne byder på lidt lavere temperaturer. Efteråret fra september til oktober er mildt, men henimod december daler temperaturen, og den kan komme helt ned omkring -13°C. Der falder en del nedbør i Montreal året rundt, og der falder ofte sne om vinteren. Sommeren er med andre ord det bedste tidspunkt at besøge Montreal, hvis du vil udforske byens gader i behagelige temperaturer. Er det derimod sneklædte Montreal, du gerne vil opleve, er december et oplagt tidspunkt, da der her er pyntet op til jul.


Fakta om Montreal


 • Provins: Quebec

 • Areal: 365.13 m2

 • Befolkning: 1,8 mio.

 • Sprog: Engelsk

 • Valuta: Canadiske dollars

 • Flyvetid fra Danmark: ca. 11 timer