^

Det vestlige Canadas ikoner

Om du er til storbyoplevelser, dyreliv, spektakulær natur eller et krydstogt i Alaska, så kan en rejse til Canada og USA åbne op for nye oplevelser. Vi lytter til dine rejselængsler og deler gerne de helt specielle steder med dig.

Priseksempel: 22 dage fra kr. 10.500 (bil og autocamper)

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 14.900 ved 2 voksne. Tillæg højsæson fra kr. 5.100
Prisen inkluderer: Fly, bil, 10 hotelovernatninger, leje af autocamper, 1.000 kilometer-pakke, udstyr og VIP-møde før afrejse

Priseksempel: 22 dage fra kr. 16.000 (krydstogt og autocamper)

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 19.000 ved 2 voksne. Tillæg højsæson fra kr. 6.000
Prisen inkluderer: Fly, 3 hotelovernatninger, krydstogt, leje af autocamper, 1.000 kilometer-pakke, udstyr og VIP-møde før afrejse

På denne rejse oplever du alle det vestlige Canadas ikoner på den bedst tænkelige måde. Du kombinér flere fantastiske ferieformer. Nyd en storbyferie i grønne Vancouver, tag på et krydstogt langs vestkysten eller på en spændende bilferie på Vancouver Island, og slut rejsen af med en ferie i autocamper i Canadas smukke Rocky Mountains med Banff og Jasper nationalparkerne.

Vancouver, bilferie og autocamperferie eller Vancouver, krydstogt og autocamperferie
Du begynder rejsen med nogle dage i hjertet af Vancouver. Fra hotellet kan du gå rundt til mange af byens attraktioner, tage hop on - hop off-bussen eller leje cykler og udforske Canadas smukkeste storby. Herefter kan du vælge at tage på krydstogt langs Canadas vestkyst til Alaska eller fortsætte på Vancouver Island, hvor du i en lejet bil kan opleve øens mange spændende seværdigheder.

Vælger du bilferien, så har vi reserveret en række gode hoteller til dig på forhånd, så alt hvad du skal gøre er at opleve Vancouver Islands smukke natur og hyggelige byer. Både i Campbell River, Tofino og Victoria er der gode muligheder for at få nogle ekstraordinære oplevelser.

Vælger du krydstoget, så kommer du på et syv dages krydstogt fra Vancouver langs den canadiske skærgård til Alaska og tilbage til Vancouver. 

Efter krydstogtet til Alaska eller bilferien på Vancouver Island går turen mod Rocky Mountains, hvor en autocamper står klar til dig i Calgary. I programmet kan du se vores forslag til en god rute med forskellige stop i bjergene. Rytmen og campingpladser vælger du selv, og du er naturligvis velkommen til at køre en hel anden rute, hvis du hellere vil det.

Har du fire uger til rejsen, så behøver du ikke vælge mellem krydstogt og Vancouver Island, men har tid til nogle dage i Vancouver, krydstogt til Alaska, bilferie på Vancouver Island samt ferie i autocamper i Rocky Mountains.

Stort udvalg af autocampere/motorhomes
Du kan i det vestlige Canada vælge mellem gode standard autocampere fra Cruise Canada og premium autocampere fra Fraserway.
Klik her og se hvilke autocampere du kan vælge imellem, når rejsen går til Canada

Kom til rejseforedrag om Canada

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Vancouver

Du rejser fra Danmark mod Vancouver på Canadas vestkyst, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen. Efter ankomsten til Vancouver Airport går turen til hotellet i centrum af Vancouver. Når du har tjekket ind på hotellet, kan du for eksempel gå en tur i Stanley Park eller langs Canada Place, hvor folk går, løber, cykler eller står på rulleskøjter døgnet rundt. Her mærker du virkelig Vancouvers puls, og du vil snart forstå, hvorfor indbyggerne er så glade for deres by.

Dag 2-3: Vancouver

I evig kamp med Sydney i Australien kæmper Vancouver om prædikatet som verdens smukkeste storby. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta og har snedækkede bjergtoppe mod nord, havet lige uden for døren mod vest og USA's grænse en kort køretur mod syd. Vancouver er ikke én by, men flere byer eller bydele med hver deres hjerte og unikke charme, som tilsammen gør Vancouver-metropolen helt speciel. Hele verden er samlet her, og på byens restauranter serveres lækkerrier fra hele kloden.

Besøg for eksempel frugt- og kunstner-markedet på Granville Island, eller gå en tur rundt om bygningen Canada Place, som var Vancouvers bidrag til Verdensudstillingen i 1986. Interesserer du dig for historie, er Museum of Anthropology på UBC et spændende sted at besøge. Her kan du lære mere om den oprindelige befolkning i British Columbia og se et udvalg af deres totempæle.

Med et hop-on hop-off buspas er det let at udforske Vancouvers mange bydele og attraktioner. Du bestemmer selv hvor, hvornår og i hvilket tempo. Busruten har stop ved Stanley Park, Vancouver Aquarium, English Bay Beach, Granville Island, Chinatown, UBC Museum of Anthropology, Robson Street, Gastown og Canada Place.

Dag 4-10: Kør-selv på Vancouver Island eller krydstogt til Alaska

De kommende 7 dage kan du vælge mellem to meget forskellige oplevelser, som begge byder på store natur og fantastiske dyreoplevelser.

Forslag 1: Kør-selv i bil på Vancouver Island

Fra Vanocuver sejler du til Vancouver Island. Første stop på din rundrejse på øen er byen Campbell River, der ligger som et smørhul på østsiden af Vancouver Island. Her tilbydes et væld af udflugter i den omkringliggende natur. Tag på en tur i zodiac-gummibåd, hvor du kan opleve både bjørne og hjorte inde på bredden samt kongeørne, der svæver over hovedet på dig. Du kan også være heldig at se hvaler, søløver og delfiner på en spændende hvalsafari. Fiskeinteresserede bør unde sig selv en guidet fisketur, og der er også mulighed for at svømme og snorkle med laks.

Fra Campbell River går turen langs østkysten og tværs over Vancouver Island til Cathedral Grove, hvor træerne er næsten 90 meter høje og over 800 år gamle. Målet er Tofino. Her venter der flere dyreoplevelser og vandreture på ubeboede øer gennem skøn natur.

Rundturen slutter i Victoria, som har en imponerende historie og masser af engelsk kolonitidscharme. Victoria byder på gode museer såsom Royal British Columbia Museum, og du kan opleve indianernes op til tyve meter høje og meget flot udskårne totempæle. Victoria Bug ZOO, Craigdarroch Castle og Art Gallery of Victoria tiltrækker også mange besøgende. Victorias lille Chinatown er også et besøg værd med sin klassiske røde port, gadenavne på kinesisk, eksotiske frugter og små restauranter. Gør stop ved Butchard Gardens, som byder på japanske og italienske haver, en engelsk rosenhave og Ross fontænen, inden du på dag 10 returnerer til Vancouver.

Forslag 2: Krydstogt fra Vancouver til Alaska og tilbage til Vancouver

Fra Vancouver Island sejler du med krydstogtskib nordpå mod Alaska. Krydstogtskibet har restauranter, pools, butikker og mange andre aktiviteter, som du kan benytte dig af, når du sejler fra sted til sted.

Første stop er Inside Passage, som er kendt for sine dramatiske fjorde, høje bjerge og gletsjerskabte landskaber. Dyrelivet her er rigt, og du kan være heldig at opleve både spækhuggere og hvidhovedede havørne. Du sejler videre mod Icy Strait Point, som ligeledes byder på et rigt dyreliv med blandet andet brune bjørne og pukkelhvaler.

Et af højdepunkterne på turen er Hubbard-gletsjeren, der som en frossen flod flyder ned mod havet, hvor kæmpemæssige isstykker knækker af og flyder til havs. Skibet sejler helt tæt på gletsjeren, så du kan få den bedst mulige udsigt til dette storslåede naturfænomen. Du oplever også Alaskas hovedstad Juneau, hvor du i midtbyen finder fine museer, gode restauranter og et udvalg af butikker. Det er dog ofte naturen uden for byen der trækker. Så tag på en udflugt og oplev gletsjere, søer og snedækkede bjerge.

Sidste stop på krydstogtet er Ketchikan, der er kendt for sine laks, stejle gader og smukke totempæle. Udforsk også regnskoven uden for byen på en vandre- og kanotur, eller vælg en af de mange andre udflugter, der tilbydes. Skibet sejler tilbage gennem Inside Passage og returnerer til Vancouver igen efter 7 dages fantastisk krydstogt i Alaska.

Dag 11-20: Rocky Mountains i autocamper

Rejser i motorhome i de canadiske Rocky Mountains kan gøres på mange måder. Nedenfor kan du se vores forslag til en god rute med spændende stop i Alberta-provinsen.

Du bestemmer selv, hvor mange dage du vil bruge de forskellige steder. Hvis du ønsker at lægge flere stop ind eller køre en helt anden rute er du naturligvis også velkommen til det. Vi har i rutebeskrivelsen nedenfor foreslået nogle campingpladser. Men der er mange flere at vælge imellem og noget for enhver smag.

Stop 1: Calgary og Canmore

Du flyver fra Vancouver til Calgary på den canadiske prærie, hvor du, når du lander i lufthavnen, kan se de majestætiske Rocky Mountains i horisonten. Brug eventuelt nogle dage i Calgary, inden du henter motorhomet, så du har tid til at opleve byen.

Albertas rige olieforekomster trækker folk til, og Calgary er i dag en af Canadas hurtigst voksende byer. I 1988 var byen vært for vinter-OL, og det gamle OL-område vest for byen er nu omdannet til et rekreativt område, hvor alle former for udendørsaktiviteter kan prøves. Spil minigolf, hop på trampoliner, kom til vejrs i et klatretårn, kør i sommerbobslæde, eller tag en tur på mountainbike med OL-skihopbakken i baggrunden.

Når du får motorhomet udleveret, kan du vælge at tage en campingplads i udkanten af Calgary den første nat. Eller læg byen bag dig og kør mod Rocky Mountains og Canmore-området.

Distance: ca. 100 km fra Calgary til Canmore.

Stop 2: Lake Louise

Campingpladsen ved Lake Louise er et godt udgangspunkt for et morgenbesøg ved både Lake Louise og Moraine Lake. Stå op med solen, og begynd dagen med at køre de få kilometer til søerne. Det er værd at besøge både Lake Louise og Moraine Lake. Følg farveskiftet over bjergene mod vest, mens solen får samlet sine kræfter. Langsomt oplyses søerne helt og først på formiddagen, når solen kommer over bjergtoppene, ses søernes smaragdgrønne farve klart.

Det er muligt at leje en kano på både Moraine Lake og Lake Louise. Der er desuden mange gode både korte og lange vandreture ved Lake Louise. Turene ved Moraine Lake er dog mere for erfarne vandrere. Fra skisportsstedet Lake Louise kan du tage en gondol til toppen af bjerget, og i Lake Louise Village ligger en lille købmandsbutik, hvis du har brug for at handle lidt.

Distance: ca. 100 km fra Canmore til Lake Louise.
Forslag til camping: Lake Louise Trailer Village i Banff National Park.

Stop 3: Icefields Parkway

Herefter går det mod nord ad verdens smukkeste landevej; den 232 km lange Icefields Parkway. Vejen snor sig langs brusende floder, mellem sneklædte bjergkæder med hvide gletsjere og videre gennem nationalparkerne Banff og Jasper til Jasper by.

Gør stop ved Bow Summit og udsigtspunktet over Peyto Lake, hvor smeltevand fra de omkringliggende gletsjere fylder søen med frisk vand. Fremme ved Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren er det muligt at tage på en tur helt op på gletsjeren i en specialbygget bus. Inden du når Jasper by går turen forbi Athabasca-vandfaldet, der vælter overdøvende ned i en smal kløft.

Langs Icefields Parkway er der mange udsigtspunkter, hvorfra du kan tage korte og lange vandreture ud i Canadas imponerende vildmark. Overvej den to en halv kilometer lange Parker Ridge vandretur, der udspringer seks kilometer syd for Columbia Icefield. Ruten stiger kraftigt i terrænet og ender i et alpint engområde med imponerende udsigt til Saskatchewan-gletsjeren. Er der kun tid til én vandretur langs Icefields Parkway, så er Parker Ridge et godt valg.

Distance: ca. 100 km fra Lake Louise til Columbia Icefields Visitor Center.
Forslag til camping: Rampart Creek, Wilcox Creek og Jonas Creek i Rocky Mountains, der alle byder på få faciliteter.

Stop 4: Jasper National Park

Patrica Street og Connaught Drive er de to vigtigste indkøbsgader i Jasper by. Her er gallerier, supermarkeder, souvenirbutikker og outdoor-butikker, der bugner af udstyr og frister sjæle med hang til udendørsliv. I og omkring Jasper er der mange hjorte, og det er ikke usædvanligt, at de går og græsser helt inde i Jasper by.

Nogle kilometer nord for Jasper ligger Patricia Lake og Pyramid Mountain, der spejler sig i søen, mens kanoerne glider gennem vandet. Sydvest for Jasper ligger Whistler-bjerget. Prøv kræfter med den otte kilometer lange vandretur til toppen, eller vælg gondolen, Jasper Tramway. Anstrengelserne belønnes med en flot udsigt til dalen, Athabasca-floden og Jasper by.

Vælg eventuelt at gøre som pelsjægerne, og oplev landskaberne fra floden. Prøv en familievenlig flydetur i gummibåd på Athabasca-floden. Turen begynder syd for Jasper og bringer eventyrerne 16 kilometer mod nord og nord-øst, inden du atter får fast grund under fødderne lige uden for Jasper.

Distance: ca. 150 km fra Columbia Icefields Visitor Center til Jasper by.
Forslag til camping: Whistler campingpladsen lige syd for Jasper by.

Stop 5: Banff National Park

Det er værd at starte køreturen tilbage ned ad Icefields Parkway i det tidlige morgengry. Dyrene er mest aktive på dette tidspunkt af dagen, og der er gode chancer for at opleve dyrelivet søge føde langs vejen.

Fremme i Banff by mødes du af en charmerende hovedgade med forskellige butikker og hyggelige spisesteder. Du finder også gode museer med udstillinger om Banffs historie, områdets dyreliv og malerier af kunstnere, som er blevet inspireret af de smukke bjerglandskaber omkring byen.

Banff bugner af muligheder. Tag gondolen til Sulphur Mountain, leg cowboy på en ridetur i bjergene, sejl i kano på Bow River og Vermillion Lakes, lej cykler eller udforsk de utallige stier på gåben. Lige uden for Banff by ligger også Lake Minnewanka. Her kan du få en sejltur på søen og opleve bjergene fra vandsiden. Få kilometer fra Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake, hvor bjerggederne ofte går og græsser i vejkanten. Mod syd ses Mount Rundle, der spejler sig i søens smaragdgrønne vand.

Distance: ca. 300 km fra Jasper til Banff by. Overvej en overnatning på en campingplads langs Icefields Parkway.
Forslag til camping: Castle Mountain, Johnston Canyon, Tunnel Mtn. Village I, Tunnel Mtn. Village II, Tunnel Mtn. Village II, Two Jake Lakeside og Two Jake Main i Banff National Park.

Fra Banff er der ca. 150 km til Cruise Canadas og Fraserways kontorer i Calgary, hvor motorhomet afleveres.

Kort

Pris pr. person

Standard-pakke med sedan-bil og standard autocamper
samt premium-pakke med SUV bil og premium autocamper

 

Ved 2 voksne og 2 børn

Rejseperiode Standard-pakke Premium-pakke
Lavsæson  Fra kr. 10.500  Kontakt os for pris
Højsæson  Fra kr. 15.600  Kontakt os for pris

Ved 2 voksne

Rejseperiode Standard-pakke Premium-pakke
Lavsæson  Fra kr. 14.900  Kontakt os for pris
Højsæson  Fra kr. 23.100  Kontakt os for pris

Priseksemplet inkluderer

 • Flyrejse til Vancouver
 • 3 overnatninger i Vancouver på hotel med fitness-center og morgenmad
 • 7 døgns leje af sedanbil i stil med Chevrolet Impala (standard-pakke) eller amerikansk stationcar/SUV (premium-pakke) inkl. forsikringer, fri km og første tankfuld benzin
 • 2 overnatninger lige ved vandet i Campbell River på lodge med pool, fitnesscenter og tennisbane
 • 2 overnatninger i Tofino på hotel
 • 2 overnatninger i Victoria på hotel med fitnesscenter
 • 1 overnatning ved Vancouver Lufthavn på hotel med pool og fitnesscenter
 • Alle 10 hotelovernatninger er på gode turistklassehoteller. Mulighed for opgradering til højere hotelstandard
 • Flyrejse fra Vancouver til Calgary
 • 10 dages leje af standard eller premium autocamper/motorhome i mellemstørrelse inkl. forsikringer. Klik her og se hvilke autocampere du kan vælge imellem, når rejsen går til Canada
 • 1.000 kilometer-pakke
 • Køkkenudstyrspakke
 • Personlig udstyrspakke (dyne-tæppe, sengelinned, pude, håndklæder, viskestykker, etc.)
 • Campingudstyrspakke med campingstole og økse (kun premium-pakke)
 • Transport til/fra udvalgte hoteller eller lufthavn til Fraserway udlejningsstation og retur (kun premium-pakke)
 • Flyrejse fra Calgary til Danmark
 • Invitation til VIP-før-afrejse-møde om ferie i motorhome/autocamper i det vestlige Canada. Holdes i decmber - marts
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

 

Standard-pakke med krydstogt og standard autocamper
samt premium-pakke med krydstogt og premium autocamper

 

Ved 2 voksne og 2 børn

Rejseperiode Standard-pakke Premium-pakke
Lavsæson  Fra kr. 16.000  Kontakt os for pris
Højsæson  Fra kr. 22.000  Kontakt os for pris

Ved 2 voksne

Rejseperiode Standard-pakke Premium-pakke
Lavsæson  Fra kr. 19.000  Kontakt os for pris
Højsæson  Fra kr. 27.000  Kontakt os for pris

Priseksemplet inkluderer

 • Flyrejse til Vancouver
 • 3 overnatninger i Vancouver på hotel med fitness-center og morgenmad
 • 7 nætters krydstogt med Celebrity Cruises fra Vancouver langs Canadas skærgårdskyst til Alaska og retur til Vancouver med overnatning i indvendig kahyt, alle måltider og sodavand/kaffe/te. Mulighed for opgradering til udvendig kahyt og til kahyt med balkon. Første afgang i 2019 er 5. maj, derefter hver søndag og sidste afgang 15. september 2019
 • Flyrejse fra Vancouver til Calgary
 • 10 dages leje af standard eller premium autocamper/motorhome i mellemstørrelse inkl. forsikringer. Klik her og se hvilke autocampere du kan vælge imellem, når rejsen går til Canada
 • 1.000 kilometer-pakke
 • Køkkenudstyrspakke
 • Personlig udstyrspakke (dyne-tæppe, sengelinned, pude, håndklæder, viskestykker, etc.)
 • Campingudstyrspakke med campingstole og økse (kun premium-pakke)
 • Transport til/fra udvalgte hoteller eller lufthavn til Fraserway udlejningsstation og retur (kun premium-pakke)
 • Flyrejse fra Calgary til Danmark
 • Invitation til VIP-før-afrejse-møde om ferie i motorhome/autocamper i det vestlige Canada. Holdes i december - marts
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring - klik her, hvis du vil se mere om rejseforsikringer
 • Hop on - Hop off bus i Vancouver
 • Færge fra Horseshoe Bay (North Vancouver) til Nanaimo og fra Swartz Bay til Tsawwassen (Vancouver)
 • Fisketure eller dyresafariture ved Campbell River
 • Bjørne eller hvalsafari ved Tofino
 • Ekstra dages leje af autocamper/motorhome
 • Ved leje af motorhome/autocamper: Ekstra pakker af 500, 800 kilometer eller ubegrænset kilometer
Prisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg i forbindelse med højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Højsæson 

Højsæson for rejser til Canada er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme stor variation i priserne.