^

Det vestlige Canadas ikoner

Oplev Vancouver, Vancouver Island og imponerende Rocky Mountains på dette road trip i Canada, hvor du rejser i både bil og autocamper.

22 dage fra kr. 11.900

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 15.400 ved 2 voksne. Tillæg højsæson fra 4.600
Prisen inkluderer: Fly, bil og overnatninger, leje af autocamper (kilometer tilkøbes), udstyr og VIP-møde før afrejse

På denne rejse oplever du alle det vestlige Canadas ikoner på den bedst tænkelige måde. Kombinér tre fantastiske ferieformer; nyd en storbyferie i grønne Vancouver, tag på en spændende bilferie på Vancouver Island og slut af med en motorhomeferie i Canadas smukke Rocky Mountains.

Canadas ikoner
Du begynder rejsen med nogle dage i hjertet af Vancouver. Fra hotellet kan du gå rundt til mange af byens attraktioner, tage hop on - hop off-bussen eller leje cykler og udforske Canadas smukkeste storby. Rejsen fortsætter til Vancouver Island, hvor du i en lejet bil kan opleve øens mange spændende seværdigheder. Vi har reserveret en række gode hoteller til dig på forhånd, så alt hvad du skal gøre er at opleve øens smukke natur og hyggelige byer. Både i Campbell River, Tofino og Victoria er der gode muligheder for at få nogle ekstraordinære oplevelser. Fra Vancouver Island går turen i motorhome mod de majestætiske Rocky Mountains. I programmet kan du se vores forslag til en god rute med forskellige stop i bjergene. Rytmen og campingpladser vælger du selv, og du er naturligvis velkommen til at køre en hel anden rute, hvis du hellere vil det.

Stort udvalg af motorhomes
Du kan i det vestlige Canada vælge mellem gode standard motorhomes fra Cruise America og super fine luksusmotorhomes fra Fraserway.

Klik her og se de forskellige motorhomes 

Få 11 gode råd til din autocampertur til Canada og USA

Kom til rejseforedrag om Canada

I løbet af året holder vores dygtige foredragsholder Arne Naamansen foredrag om rejser til Canada. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her

Rejsens varighed, rute og oplevelser tilpasser vi naturligvis.

Lad dig inspirere, og kontakt os.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse Danmark

Du rejser fra Danmark mod Vancouver på Canadas vestkyst, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen. Efter ankomsten til Vancouver Airport går turen til hotellet i centrum af Vancouver. Når du har tjekket ind på hotellet, kan du for eksempel gå en tur i Stanley Park eller langs Canada Place, hvor folk går, løber, cykler eller står på rulleskøjter døgnet rundt. Her mærker du virkelig Vancouvers puls, og du vil snart forstå, hvorfor indbyggerne er så glade for deres by.

Dag 2-3: Vancouver

I evig kamp med Sydney i Australien kæmper Vancouver om prædikatet som verdens smukkeste storby. Vancouver ligger i det flade Fraser River floddelta og har snedækkede bjergtoppe mod nord, havet lige uden for døren mod vest og USA's grænse en kort køretur mod syd. Vancouver er ikke én by, men flere byer eller bydele med hver deres hjerte og unikke charme, som tilsammen gør Vancouver-metropolen helt speciel. Hele verden er samlet her, og på byens restauranter serveres lækkerrier fra hele kloden.

Besøg for eksempel frugt- og kunstner-markedet på Granville Island, eller gå en tur rundt om bygningen Canada Place, som var Vancouvers bidrag til Verdensudstillingen i 1986. Interesserer du dig for historie, er Museum of Anthropology på UBC et spændende sted at besøge. Her kan du lære mere om den oprindelige befolkning i British Columbia og se et udvalg af deres totempæle.

Med et hop-on hop-off buspas er det let at udforske Vancouvers mange bydele og attraktioner. Du bestemmer selv hvor, hvornår og i hvilket tempo. Busruten har stop ved Stanley Park, Vancouver Aquarium, English Bay Beach, Granville Island, Chinatown, UBC Museum of Anthropology, Robson Street, Gastown og Canada Place.

Dag 4-5: Campbell River

Denne morgen tager ud færgen til Vancouver Island og kører i den lejede bil til byen Campbell River, der ligger som et smørhul østsiden af øen. Her tilbydes et væld af udflugter i den omkringliggende natur.

Holder du af et godt adrenalinsus, så tag med på en tur i zodiac-gummibåd ved Discovery Islands, hvor der er gode chancer for at se dyreliv langs kysten. Sortbjørne og hjorte går ofte på stranden, mens kongeørne svæver over hovedet på dig. Det er heller ikke sjældent at se hvaler, søløver og delfiner lege i vandet omkring båden. Undervejs vil guiden fortæller om livet og naturen på øerne øst for Vancouver Island. Du kan også tage på en spændende hvalsafari-tur i zodiac-gummibåd. Turen går derhen, hvor der senest er set hvaler, så der er gode muligheder for at se eksempelvis spækhuggere i deres naturlige element.

Fiskeinteresserede bør bestemt unde sig selv at komme på en fire-timers guidet fisketur. I en 17 fods Boston Whaler går turen ud på havet, hvor du kan begejstringen ved at slås med en kæmpelaks for enden af linen. Fiskeriet topper i sensommeren og det begyndende efterår.

Ved Campbell River er der også mulighed for at svømme og snorkle med laks, hvilket er en helt enestående chance. På en guidet fire-timers tur komme du helt tæt på laksene, som går op i Campbell River.

Distance: ca. 200 km fra Vancouver til Campbell River plus færgetur fra Horseshoe Bay til Nanaimo.

Dag 6-7: Tofino

Fra Campbell River går turen først tilbage langs østkysten og derefter tværs over Vancouver Island hvor du snor dig langs floderne og gennem bjergene til Cathedral Grove. Her er træerne næsten 90 meter høje og over 800 år gamle. Dette er den barske, rå natur på vestkysten af Vancouver Island.

Ikke langt fra Pacific Rim National Park på vestkysten af Vancouver Island ligger Tofino. Her kan du komme på hval- og bjørneture, men bådture på sundet og vandreture på de små ubeboede øer er også en mulighed. Du har også mulighed for at komme på en tre-timers hvalsafaritur, hvor du i båd sejler ud i fjordene på vestkysten på udkig efter hvaler, sæler, oddere, havskildpadder og meget andet marint dyreliv.

Distance: ca. 300 km fra Campbell River til Tofino.

Dag 8-9: Victoria

Det er tid til at sige farvel til den barske vestkyst og søge mod den hyggelige og charmerende by Victoria på sydspidsen af Vancouver Island. Undervejs kan du vælge at gøre stop i Chemanius, der er berømt for sine mange gavlmalerier.

Victoria har en imponerende maritim historie og masser af engelsk kolonitidscharme. Du bor centralt og kan gå rundt i Victorias hyggelige gader. En god måde at opleve byens britiske stemning på er med en Five-O-Clock Tea på the Empress Hotel ved havnefronten.

Victoria byder desuden på flere gode museer såsom Royal British Columbia Museum, hvor udstillingerne fortæller om nybyggerliv og nordvestkyst-indianernes fascinerende kultur. Du kan også opleve indianernes op til tyve meter høje og meget flot udskårne totempæle. Flere totempæle kan ses i Thunderbird Park bag museet. Victoria Bug ZOO, Craigdarroch Castle og Art Gallery of Victoria tiltrækker også mange besøgende. Emily Carr House på 207 Government Street hylder Canadas store kvindelige forfatter og maler, Emily Carr, og en kort gåtur fra centrum ligger Beacon Hill-parken, der er et populært åndehul for de lokale.

Victorias lille Chinatown er en af Canadas ældste asiatiske bydele. Den byder på den klassiske røde port, gadenavne på kinesisk, eksotiske frugter foran butikkerne, familiedrevne restauranter og den smalle Fan Tan Alley mellem Fisgaard S og Pandora. Bydelen tiltrækker i dagtimerne besøgende med smag for det eksotiske.

Distance: ca. 300 km fra Tofino til Victoria.

Dag 10: Vancouver

Brug formiddagen på at opleve lidt mere af Victoria, inden turen går tilbage til fastlandet. På vej til færgen kan du vælge at gøre stop ved Butchard Gardens, som ligger lige på ruten. Haven er en af verdens smukkeste og uden tvivl blandt Vancouver Islands største attraktioner. Nyd de dejlige arrangementer af blomster i The Sunken Garden, i de japanske og italienske haver, den engelske rosenhave og den pragtfulde Ross fontæne.

Efter halvanden times storslået færgetur gennem skærgården er du tilbage på fastlandet. Herfra er der kun en kort køretur til lufthavnshotellet, hvor du kan gøre dig klar til morgendagens korte flyvetur til Calgary.

Distance: ca. 50 km fra Victoria til Vancouver Airport plus færgetur fra Swatrz Bay til Tsawwassen.

Dag 11-20: Rocky Mountains

Rejser i motorhome i de canadiske Rocky Mountains kan gøres på mange måder. Nedenfor kan du se vores forslag til en god rute med spændende stop i Alberta-provinsen.

Du bestemmer selv, hvor mange dage du vil bruge de forskellige steder. Hvis du ønsker at lægge flere stop ind eller køre en helt anden rute er du naturligvis også velkommen til det. Vi har i rutebeskrivelsen nedenfor foreslået nogle campingpladser. Men der er mange flere at vælge imellem og noget for enhver smag.

Stop 1: Calgary og Canmore

Du flyver fra Vancouver til Calgary på den canadiske prærie, hvor du, når du lander i lufthavnen, kan se de majestætiske Rocky Mountains i horisonten. Brug eventuelt nogle dage i Calgary, inden du henter motorhomet, så du har tid til at opleve byen.

Albertas rige olieforekomster trækker folk til, og Calgary er i dag en af Canadas hurtigst voksende byer. I 1988 var byen vært for vinter-OL, og det gamle OL-område vest for byen er nu omdannet til et rekreativt område, hvor alle former for udendørsaktiviteter kan prøves. Spil minigolf, hop på trampoliner, kom til vejrs i et klatretårn, kør i sommerbobslæde, eller tag en tur på mountainbike med OL-skihopbakken i baggrunden.

Når du får motorhomet udleveret, kan du vælge at tage en campingplads i udkanten af Calgary den første nat. Eller læg byen bag dig og kør mod Rocky Mountains og Canmore-området.

Distance: ca. 100 km fra Calgary til Canmore.

Stop 2: Lake Louise

Campingpladsen ved Lake Louise er et godt udgangspunkt for et morgenbesøg ved både Lake Louise og Moraine Lake. Stå op med solen, og begynd dagen med at køre de få kilometer til søerne. Det er værd at besøge både Lake Louise og Moraine Lake. Følg farveskiftet over bjergene mod vest, mens solen får samlet sine kræfter. Langsomt oplyses søerne helt og først på formiddagen, når solen kommer over bjergtoppene, ses søernes smaragdgrønne farve klart.

Det er muligt at leje en kano på både Moraine Lake og Lake Louise. Der er desuden mange gode både korte og lange vandreture ved Lake Louise. Turene ved Moraine Lake er dog mere for erfarne vandrere. Fra skisportsstedet Lake Louise kan du tage en gondol til toppen af bjerget, og i Lake Louise Village ligger en lille købmandsbutik, hvis du har brug for at handle lidt.

Distance: ca. 100 km fra Canmore til Lake Louise.
Forslag til camping: Lake Louise Trailer Village i Banff National Park.

Stop 3: Icefields Parkway

Herefter går det mod nord ad verdens smukkeste landevej; den 232 km lange Icefields Parkway. Vejen snor sig langs brusende floder, mellem sneklædte bjergkæder med hvide gletsjere og videre gennem nationalparkerne Banff og Jasper til Jasper by.

Gør stop ved Bow Summit og udsigtspunktet over Peyto Lake, hvor smeltevand fra de omkringliggende gletsjere fylder søen med frisk vand. Fremme ved Columbia Icefield og Athabasca-gletsjeren er det muligt at tage på en tur helt op på gletsjeren i en specialbygget bus. Inden du når Jasper by går turen forbi Athabasca-vandfaldet, der vælter overdøvende ned i en smal kløft.

Langs Icefields Parkway er der mange udsigtspunkter, hvorfra du kan tage korte og lange vandreture ud i Canadas imponerende vildmark. Overvej den to en halv kilometer lange Parker Ridge vandretur, der udspringer seks kilometer syd for Columbia Icefield. Ruten stiger kraftigt i terrænet og ender i et alpint engområde med imponerende udsigt til Saskatchewan-gletsjeren. Er der kun tid til én vandretur langs Icefields Parkway, så er Parker Ridge et godt valg.

Distance: ca. 100 km fra Lake Louise til Columbia Icefields Visitor Center.
Forslag til camping: Rampart Creek, Wilcox Creek og Jonas Creek i Rocky Mountains, der alle byder på få faciliteter.

Stop 4: Jasper National Park

Patrica Street og Connaught Drive er de to vigtigste indkøbsgader i Jasper by. Her er gallerier, supermarkeder, souvenirbutikker og outdoor-butikker, der bugner af udstyr og frister sjæle med hang til udendørsliv. I og omkring Jasper er der mange hjorte, og det er ikke usædvanligt, at de går og græsser helt inde i Jasper by.

Nogle kilometer nord for Jasper ligger Patricia Lake og Pyramid Mountain, der spejler sig i søen, mens kanoerne glider gennem vandet. Sydvest for Jasper ligger Whistler-bjerget. Prøv kræfter med den otte kilometer lange vandretur til toppen, eller vælg gondolen, Jasper Tramway. Anstrengelserne belønnes med en flot udsigt til dalen, Athabasca-floden og Jasper by.

Vælg eventuelt at gøre som pelsjægerne, og oplev landskaberne fra floden. Prøv en familievenlig flydetur i gummibåd på Athabasca-floden. Turen begynder syd for Jasper og bringer eventyrerne 16 kilometer mod nord og nord-øst, inden du atter får fast grund under fødderne lige uden for Jasper.

Distance: ca. 150 km fra Columbia Icefields Visitor Center til Jasper by.
Forslag til camping: Whistler campingpladsen lige syd for Jasper by.

Stop 5: Banff National Park

Det er værd at starte køreturen tilbage ned ad Icefields Parkway i det tidlige morgengry. Dyrene er mest aktive på dette tidspunkt af dagen, og der er gode chancer for at opleve dyrelivet søge føde langs vejen.

Fremme i Banff by mødes du af en charmerende hovedgade med forskellige butikker og hyggelige spisesteder. Du finder også gode museer med udstillinger om Banffs historie, områdets dyreliv og malerier af kunstnere, som er blevet inspireret af de smukke bjerglandskaber omkring byen.

Banff bugner af muligheder. Tag gondolen til Sulphur Mountain, leg cowboy på en ridetur i bjergene, sejl i kano på Bow River og Vermillion Lakes, lej cykler eller udforsk de utallige stier på gåben. Lige uden for Banff by ligger også Lake Minnewanka. Her kan du få en sejltur på søen og opleve bjergene fra vandsiden. Få kilometer fra Lake Minnewanka ligger Two Jake Lake, hvor bjerggederne ofte går og græsser i vejkanten. Mod syd ses Mount Rundle, der spejler sig i søens smaragdgrønne vand.

Distance: ca. 300 km fra Jasper til Banff by. Overvej en overnatning på en campingplads langs Icefields Parkway.
Forslag til camping: Castle Mountain, Johnston Canyon, Tunnel Mtn. Village I, Tunnel Mtn. Village II, Tunnel Mtn. Village II, Two Jake Lakeside og Two Jake Main i Banff National Park.

Fra Banff er der ca. 150 km til Cruise Canadas og Fraserways kontorer i Calgary, hvor motorhomet afleveres.

Kort

Pris pr. person

Ved 2 voksne og 2 børn

Rejseperiode Standardpakke Luksuspakke
Lavsæson  Fra kr. 11.900  Kontakt os for pris
Højsæson  Fra kr. 15.500  Kontakt os for pris

Ved 2 voksne

Rejseperiode Standardpakke Luksuspakke
Lavsæson  Fra kr. 15.400  Kontakt os for pris
Højsæson  Fra kr. 23.100  Kontakt os for pris

Prisen inkluderer

Standard-pakke med sedan-bil plus motorhome fra Cruise Canada

 • Flyrejse til Vancouver
 • 3 overnatninger i Vancouver på hotel med fitness-center og morgenmad
 • 7 døgns leje af mellemklasse sedanbil i stil med Chevrolet Impala inkl. forsikringer, fri km og første tankfuld benzin
 • Mulighed for opgradering til en bil i stil med Cadillac luksussedan eller amerikansk stationcar (SUV) fra kr. 400
 • 2 overnatninger lige ved vandet i Campbell River på lodge med pool, fitnesscenter og tennisbane
 • 2 overnatninger i Tofino på hotel
 • 2 overnatninger i Victoria på hotel med fitnesscenter
 • 1 overnatning ved Vancouver Lufthavn på hotel med pool og fitnesscenter
 • Alle 10 hotelovernatninger er på gode turistklassehoteller
 • Mulighed for opgradering til højere hotelstandard
 • Flyrejse fra Vancouver til Calgary
 • 10 dages leje af standard motorhome i mellemstørrelse inkl. forsikringer
 • Køkkenudstyrspakke
 • Personlig udstyrspakke (vat-tæppe, sengelinned, pude, håndklæder, viskestykker, etc.)
 • Flyrejse fra Calgary til Danmark
 • Invitation til VIP-før-afrejse-møde om ferie i motorhome/autocamper i det vestlige Canada

Luksuspakke med SUV bil plus motorhome fra Fraserway

 • Flyrejse til Vancouver
 • 3 overnatninger i Vancouver på hotel med fitnesscenter og morgenmad
 • 7 døgns leje af amerikansk stationcar (SUV) inkl. forsikringer, fri km og første tankfuld benzin
 • Mulighed for opgradering til en bil i stil med Cadillac luksussedan eller amerikansk stationcar (SUV) fra kr. 400
 • 2 overnatninger lige ved vandet i Campbell River på lodge med pool, fitnesscenter og tennisbane
 • 2 overnatninger i Tofino på hotel
 • 2 overnatninger i Victoria på hotel med fitnesscenter
 • 1 overnatning ved Vancouver Lufthavn på hotel med pool og fitnesscenter
 • Alle 10 hotelovernatninger er på gode turistklassehoteller
 • Mulighed for opgradering til højere hotelstandard
 • Flyrejse fra Vancouver til Calgary
 • 10 dages leje af premium motorhome i mellemstørrelse inkl. forsikringer
 • Startpakke med den første tankfuld gas (propan), toiletpapir og kemikalier til toilet
 • Køkkenudstyrspakke
 • Personlig udstyrspakke (vat-tæppe, sengelinned, pude, håndklæder, viskestykker, etc.)
 • Campingudstyrspakke emd campingstole og økse
 • Transport til/fra udvalgte hoteller eller lufthavn til Fraserway udlejningsstation og retur
 • Flyrejse fra Calgary til Danmark
 • Invitation til VIP-før-afrejse-møde om ferie i motorhome/autocamper i det vestlige Canada

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring - klik her, hvis du vil se mere om rejseforsikringer
 • Hop on - Hop off bus i Vancouver
 • Færge fra Horseshoe Bay (North Vancouver) til Nanaimo og fra Swartz Bay til Tsawwassen (Vancouver)
 • Fisketure eller dyresafariture ved Campbell River
 • Bjørne eller hvalsafari ved Tofino
 • Ekstra dages leje af motorhome
 • Ved leje af motorhome/autocamper: Pakker af 800 kilometer eller ubegrænset kilometer

Højsæson 
Højsæson for rejser til Canada er juli og august, men priserne er ofte baseret på udbud og efterspørgsel, så derfor kan der både i høj- og i lavsæson forekomme stor variation i priserne.