^
  • Rejser til Perth

    Vi sammensætter din rejse til Perth i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Perth

Velkommen til Perth, som er en af Australiens mest solrige byer og 19 hele strande at vælge imellem.

Det er ualmindelig let at forelske sig i Perth. Byen ligger smukt ned til Swan River og er den mest solrige hovedstad i Australien – hvilket ikke siger så lidt! Dette nyder lokalbefolkningen i fulde drag på byens strande, i parkerne og ikke mindst på de mange fortovscaféer med et glas af den lokale vin i hånden. 

Strande og smuk natur

Med hele 19 strande at vælge imellem, er der en for enhver smag. Cottesloe og Scarborough er begge populære valg, men forstaden Fremantle er også hyggelig. Væk fra kysten byder Perth på adskillige smukke parker såsom Kings Park And Botanical Garden, der er blandt de største byparker i verden. Eller tag færgen til Rottnest Island, der er berømt for sit unikke dyreliv. I Yanchap National Park lige nord for Perth kan du kigge efter kænguruer og koalaer i det fri, og ved The Pinnicle hæver tusindvis af orange kalkstensklipper sig op af ørkensandet. Syd for byen lokker dramatiske kyster, drypstenshuler og berømte vingårde ved Margaret River.

Guld og shopping i Perth

Det fascinerende guldmuseum, Perth Mint, er uden tvivl blandt Perths mest unikke seværdigheder. Bagefter kan du meget passende kaste dig ud i byens adskillige stormagasiner og mere end 900 specialbutikker. 

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Perth i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Områder i Western Australia

Fakta

De fleste, der lægger vejen forbi Perth, forelsker sig i byens helt unikke stemning. Under Australiens sol nyder de lokale livet på fortovscaféerne, slapper af ved en af de mange strande og finder ro i de smukke grønne oaser, der bryder byens skyline. Sug byen puls til dig, men udforsk også de mange unikke naturområder, der ligger lige uden for byen.


En dag i Perth


Perth ligger på Australiens øde, rå vestkyst og tilbyder mange spændende oplevelser for besøgende. Du kan nemt få en dag eller to til at gå i Perth, og her får du vores bud på, hvordan din dag i Perth kan se ud.


Morgen


Nyd en god morgenmad på dit hotel, inden dagen starter. Find den nærmeste cykeludlejning, og sæt kursen mod Perths Kings Park and Botanical Garden. Parken er stor og byder på bløde bakker, grønne områder og et væld af planter, blomster og træer fra hele verden. Små stier snor sig gennem landskabet, og i udkanten af parken bugter The Lotterywest Federation Walkway sig højt over jorden mellem trætoppene. Flere steder kan du også nyde en fantastisk udsigt over byen.


Formiddag


Fra Kings Park and Botanical Garden cykler du ad cykelstien langs med Swan River mod øst. Det er en flot tur med udsigt til Perth’s skyskrabere forude. Målet er The Bell Tower: et højt klokketårn i glas med to store kobbersejl, der står smukt på kanten af floden. Tårnet er blandt de største musikinstrumenter i verden, og det blev bygget til at huse klokkerne fra Saint Martin-in-the-Fields Church, som ligger på Trafalgar Square i London. Klokkerne blev til i det 14. århundrede og hænger i dag i det smukke klokketårn i Perth. I tårnet er der udstillinger om klokkerne, og det er muligt at komme op på sjette etage, hvorfra du kan nyde udsigten over Swan River, Kings Park and Botanical Garden samt byen.


Frokost


Efter at have udforske The Bell Tower kan du passende nyde en god middag på The Reveley, som ligger lige for foden af tårnet. I stueetagen kan du få et hurtig bid mad og en kop kaffe, mens der på første sal bliver kælet mere for detaljerne i den lyse og moderne restaurant. Lige meget hvad du har lyst til, bør du unde dig selv et stop på tagterrassen, hvor du med en lækker drink i hånden kan nyde den fantastiske udsigt over byen og floden. Fra The Reveley hopper du af cyklen og kører de 1,5 km til guldmuseet Perth Mint, hvor du kan lære meget mere om guldets historie i det vestlige Australien. Du kan se ægte guldklumper, verdens største guldmønt, som vejer et ton, samt hvordan en guldbar bliver til. Skal du have en souvenir med hjem, er der også en glimrende museumsbutik, hvor du kan købe guld-, sølv- og platin-barer og mønter, naturlige guldklumper, smykker og ædelsten.


Eftermiddag


Det er blevet tid til at returnere cyklerne og sætte kursen sydpå mod bydelen Fremantle, der byder på flere forskellige spændende oplevelser. Du kan tage en guidet rundtur i bydelens historiske fængsel, der blev bygget af straffefanger i Australiens unge år. Guiden fortæller om fængslets historie og de mange fantasifulde flugtforsøg, der er blevet forsøgt gennem tiden. Eller hvad med at se nærmere på Fremantles udvalg af mikrobryggerier. Bryggerierne Sail & Anchor eller Little Creatures er gode steder at smage på de gyldne dråber.


Aften


Det har været en dag fyldt med spændende oplevelser og god mad. Så nu er det tid til at sætte kurs mod den populære Cottesloe Beach, som ligger nord for Fremantle. Her kan du slappe af i det bløde, hvide sand, tage en dukkert i det turkisklare vand og nyde den smukke solnedgang. Udforsk også de små surfbutikker langs kysten, og find en god restaurant eller en hyggelig café, hvor du kan fuldende dagen med et godt måltid mad.


Udflugter fra Perth


Perth er omgivet af smukke steder og unikke naturfænomener, som bestemt er et besøg værd. Her kan du læse om nogle af dem.


Nambung National Park


Et par timers kørsel nordpå langs kysten ligger Nambung National Park. Et område med et helt unikt landskab. Her rejser tusindvis af kalkstenssøjler sig fra det orange ørkensand og skaber et sceneri helt ulig noget, du har set før. Parken byder også på smukke strande ved Kangaroo Point og Hangover Bay, samt sandklitter og hede med blomstrende vegetation fra august til oktober. Det er ikke muligt at bo inde i parken. Men overnatningssteder findes i byen Cervantes nord for parken, hvis du vil tilbringe et par dage i området, inden turen går tilbage til Perth.


Svøm med delfiner


I Rockingham lidt syd for Perth kan du få den helt specielle oplevelse at svømme med vilde delfiner. Du står til søs på båden, som har alt nødvendigt udstyr med. Du sejler rundt mellem små øer i Rockingham-bugten på udkig efter delfinerne, som ikke er spor sky. Det er muligt at svømme helt tæt på dem. Så på med snorklen og ned i vandet. Det bliver uden tvivl en fantastiske oplevelse.


Rottnest Island


Tag færgen fra Fremantle til Rottnest Island. Turen tager cirka en time, og inden du ved af det, lægger færgen til på den naturskønne ø. Øen er særlig kendt for det specielle dyr quoukkaen, som lever her. Blandt de første europæere til at beskrive quokkaen var hollænderen de Vlamingh. Han mente, at quokkaen lignede en rotte på størrelse med en almindelig kat og kaldte derfor øen for "Rotte nest", hvilket betyder "Rotterede". Quokkaen ligner dog mere en ualmindelig sød kænguru i ministørrelse. Hold øjnene åbne på din vej rundt på øen – måske ser du det lille dyr i landskabet. Hold også øje med havet, hvor pukkelhvaler i stort antal samler sig lang kysterne om foråret. Også delfiner lever i disse farvande, og fiskeørne ses af og til. Lej en cykel, tag på en guidet tur, snup en dukkert ved en af øens smukke strande eller udforsk livet under vandet med snorkel. Valget er dit. Du kan også klatre hele vejen til toppen af Wadjemup Lighthouse, hvorfra du har en fantastisk udsigt over hele øen.


Margaret River


Et par timers kørsel syd for Perth finder du Margaret River. Byen er ikke ret stor, men langs bymidtens gader ligger caféer, gourmetrestauranter, gallerier og små butikker side om side. Om aftenen vækkes byens pubber til live, og flere steder kan du opleve livemusik. Byen er omgivet af vingårde og vinmarker til den ene side og en kort køretur mod vest ligger den rå kyst med de gode surfbølger. Du kan nemt få en dag eller to til at gå i Margaret River, men uden for byen findes der også et væld af seværdigheder. Oplev for eksempel områdets smukke huler med kalksten- og krystalformationer som for eksempel Mammoth Cave og Lake Cave.


Vejret I Perth


Klimaet i Perth er subtropisk middelhavsklima med varme og tørre somre. Sommeren strækker sig fra december til februar, og i denne periode ligger temperaturerne mellem 25 og 30°C om dagen. Fra slutningen af marts begynder efteråret, som varer april og maj måned ud. Her falder temperaturerne en smule, og mængden af nedbør tager til. Vintrene er milde med temperaturer mellem 10 og 20°C. I denne periode falder der en del nedbør, men det stilner lige så stille af i løber af foråret, som strækker sig fra september til november. Her stiger temperaturen igen. Ved stranden er vandtemperaturen på omkring 20°C hele året, så det er altid muligt at tage en forfriskende dukkert.


Fakta om Perth


  • Stat: Western Australia

  • Befolkning: 2 mio.

  • Areal: 8 km2

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Australske dollars      

  • Flyvetid fra Danmark: ca. 19 timer

Kort