^
  • Western Australia - Kimberley - Devil marbles - Boab Træ
    Rejser til Kimberley

    Eventyret lever i Kimberley, der hører til de mest storslåede hjørner af Australien.

Rejser til Kimberley

Eventyret lever i bedste velgående i Kimberley, der hører til de mest storslåede og utilgængelige hjørner af Australien.

I Kimberley strækker gamle baobabtræer deres krogede grene mod den høje blå himmel, mens standhaftige floder danner afsidesliggende oaser af tropisk bevoksning mellem de tørre, orangerøde klipper. Der er noget tidløst over Kimberleys uendelige vidder. Vægmalerier fra tidernes morgen fortæller om fortidens kulturer. Men udover spredte kvægfarme og støvede hjulspor, fylder mennesket stadig uendelig lidt i de solbagte ørkenlandskaber. 

Bungle Bungle

De stribede, bikubeformede klippeformationer Bungle Bungle ligner mest af alt en kulisse fra en eventyrfilm. Men de er naturens værk. Formen skyldes års erosion fra regnvand, og striberne er skabt af forskellige stensammensætninger i klipperne. Den lokale befolkning har altid kendt til klipperne. Men de blev først for alvor kendt i resten af verden i midten af 1980’erne. I 2003 blev de optaget på UNESCO’s liste over verdensarv, og i dag er de Kimberleys mest berømte attraktion. Det til trods, er Bungle Bungle stadig kun forbundet med omverdenen af en lille, ujævn jordvej.  

Områder i Western Australia

Kort