^
  • Rejser til Melbourne

    Vi sammensætter din rejse til Melbourne i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Melbourne

Vin, mad og mangfoldighed. Det er er fascinerende Melbournes kendetegn.

Melbourne er med rette blandt Australiens mest populære storbyer. Den store etniske mangfoldighed sætter et spændende præg på byen, og kulturlivet byder på et væld af muligheder inden for både kunst, musik og sport. Læg dertil de mange glimrende restauranter, samt nærheden til både vild natur og fantastiske vinområder. 

Spændende bydele

Et godt sted at starte udforskningen kunne være en gåtur langs Yarra-floden, der flyder gennem Melbourne. Eller tag sporvognen til den trendy forstad St. Kilda, hvor folk kommer for at nyde stranden og de mange caféer og restauranter. St. Kilda byder desuden på et populært Farmer’s Market samt adskillige små, lokale spillesteder. Brunswick St. i bydelen Fitzroy er også spændende, og glem ikke de flotte arkader såsom Block Arcade i hjertet af storbyen. 

Museer i verdensklasse

Melbourne er med rette berømt for sine museer, der byder på alt fra moderne kunst til dinosaurus-skelletter. Historieinteresserede kan også besøge det gamle fængsel Old Melbourne Gaol, der blandt andet fortæller historien om den lovløse folkehelt Ned Kelly.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Melbourne i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Områder i Victoria

Fakta

Melbourne ligger smukt i Port Phillip-Bugten i det sydlige Australien og har masser at byde på. Specielt for dig som går op i kunst og kultur, arkitektur samt mad og vin. Byen er desuden omgivet af storslået natur og et rigt dyreliv. Så mulighederne for oplevelser af forskellig karakter er gode.


 


24 timer i Melbourne


Har du kun en dag eller to at opleve Melbourne i, er det vigtigt med en god plan. Vi giver her vores bud på, hvordan en sjov og oplevelsesrige dag i Melbourne kan se ud.


Morgen


Start dagen i Royal Botanic Gardens. Parken åbner allerede kl. 7.30, og de tidlige morgentimer er det bedste tidspunkt at høre latterfuglens skrattende latter fra trætoppene, hvor du også være heldig at se kakaduer og den farvestrålende regnbuelori. Nyd den smukke have med de mange eksotiske planter, inden du krydser Swan Street Bridge og fortsætter nordpå langs Yarra-floden gennem parken Birrarung Marr.


Formiddag

Ikke langt fra Birrarung Marr finder du Federation Square med caféer og Potter Centre of Australian Art, hvor der er gratis adgang. Her kan du se en imponerende samling af gammel og ny aboriginal kunst. Fortsæt sydpå over Princes Bridge til området Southbank. Her finder du Eureka Skydeck 88, hvor du fra toppen har en fantastisk udsigt over hele Melbourne og kysten i det fjerne.


Frokost


Det er blevet tid til frokost, og det helt rette sted til det er South Melbourne Market, som ligger 1,5 km fra Eureka Skydeck. Nyd gåturen gennem Southbank med de mange butikker, restauranter og museer, inden du når frem til det hyggelige South Melbourne Market. Her handler de lokale og mødes til en kop kaffe eller en god frokost. Slå dig ned i det store spiseområde. Her er maden billig, og du kan være sikker på at få en ægte Melbourne-oplevelse omgivet af lokale. En sensationel vietnamesisk kyllingesuppe fra Ba Ba Rolls koster cirka 10 australske dollars, og en lækker Reuben-sandwich fra Canteen koster omkring 9 dollars.


Eftermiddag


Hop på sporvogn nr. 96, og fortsæt mod den charmerende strandforstad St. Kilda. Gå ned til stranden, hvor de lokale lever livet på små caféer, surfer på bølgerne, cykler under palmerne og nyder en rolig gåtur med udsigt til Port Phillip-Bugten. Her finder du også Luna Park, som er en lille forlystelsespark lige ved stranden. Har du børn med, så er dette det perfekte sted at tilbringe eftermiddagen.


Aften


Når du har fået nok af rutsjebaner og karruseller, kan du få en god omgang pasta på Leo’s Spaghetti Bar i St. Kilda. Eller du kan nyde en gåtur tilbage mod centrum langs med stranden. Køb eventuelt en omgang fish and chips på Old Salt Fish & Chips på Bay Street, og tag det med ned på stranden. Her slutter en skøn dag i Melbourne. Måske byder morgendagen på flere oplevelser i denne skønne by, eller også går turen videre mod nye eventyr.


Udflugter fra Melbourne


Melbourne ligger omgivet af smuk natur, og der er rig mulighed for at slippe ud af storbyen på en dagstur. Her får du tre bud på, hvor turen kan gå hen.


Yarra Valley


Lige uden for Melbourne finder du den smukke Yarra Valley. Dalen er et sandt paradis for vin- og mad-elskere. Her strækker vinmarkerne sig over de bløde bakker, og rundt i landskabet ligger vingårdene, som fremtryller de dejlige vine. Flere vingårde giver dig mulighed for at smage på årets høst, og nogle steder kan du også få indblik i, hvordan vinene bliver til. Yarra Valley er også hjem for perlerække af fantastiske restauranter, og flere kokke i området gør en dyd ud af at fremtrylle gourmetretter af lokale råvarer, som for eksempel på TarraWarra Estate og Coombe-Yarra Valley.


Grampians National Park


Cirka tre timers køretur fra Melbourne finder du Grampians National Park. Et vildnis af skovklædte bjerge, vandfald og et rigt dyreliv. Parken er for eksempel hjem for kænguruer, wallabies, koalaer, emuer og en mængde andre fugle. Halls Gap er hovedbyen i Grampians National Park. Her finder du små caféer, turarrangører og en dagligvarebutik, hvor du kan købe forsyninger til turen. I Halls Gap kan du også købe et kort over området, så du er godt forberedt, inden du bevæger dig ud på parkens mere end 200 km vandrestier på egen hånd. En mulighed kunne være at vandre til The Balconies Lookout, hvorfra du har en helt fantastisk udsigt over parkens storslåede landskaber.


Great Ocen Road


Great Ocean Road begynder officielt ved byen Anglesea. Herfra snor vejen sig mellem den rå kyst og eukalyptusskovene mod Apollo Bay. Gør eventuelt stop ved Kennett River, hvor der er gode muligheder for at spotte koalaer i træerne. Turen går videre gennem dybe skove, hvor du kan gøre stop og udforske regnskoven, inden du igen kommer ud til kysten, som i dette område er spækket med dramatiske klippeformationer. En af dem er De 12 Apostle, som er den mest kendte attraktion langs med Great Ocean Road. Vil du holde dagen som en dagstur, er det tid at vende om nu. En anden mulighed er også at tage en overnatning i Port Campbell og nyde naturen lidt mere, inden du vender tilbage til Melbourne dagen efter. Eller fortsæt vestpå mod Adelaide og South Australia.


Vejret i Melbourne


I Melbourne kan du nyde en dejlig varm sommer fra december til februar med temperaturer op til 25°C. Sommeren er ofte tør, men om eftermiddagen kan du opleve en behagelig kølig brise fra bugten. Hen imod marts bliver det køligere, og i vintermånederne fra juni til august kan det blive helt ned til 5°C. Efteråret fra september til november byder igen på varmere temperaturer, men oktober måned er samtidig den vådeste måned på året.


Fakta om Melbourne


  • Stat: Victoria

  • Befolkning: 4,8 mio.

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Australske dollars

  • Flyvetid fra Danmark: ca. 22 timer

Kort