^
 • Rejser til Great Ocean Road

  Vi sammensætter din rejse til Great Ocean Road i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Great Ocean Road

De 12 Apostle er kun et af mange højdepunkter på den skønne rejse ad Great Ocean Road.

En kør-selv-tur langs Great Ocean Road i bil er en af Australiens ultimative køreture. Her slår mægtige bølger ind mod kysten og skaber en række forunderlige klippeformationer, der har drillet søfolk i århundreder. Mest berømt er De 12 Apostle. Men denne kyststrækning fra Torquay til Port Fairy har meget mere at byde på. 

Rig natur langs Great Ocean Road

Også væk fra kysten venter store naturoplevelser. Koalaer ses ofte ved Kennet River, og i Otway National Park fylder enorme bregner, rislende vandløb og brusende vandfald den tætte tempererede regnskov. Port Campbell National Park derimod præges af åbne landskaber, der er hjem for blandt andet myrepindsvin, små kænguruer, firben og et væld af farvestrålende fugle. Dyrelivet er også rigt i Tower Hill Wildlife Reserve, der ligger i et udslukt vulkankrater. Naturen kan opleves på et væld af forskellige måder. Lige fra sejlture i kajak til hængebroer spændt ud mellem trækronerne. 

Hyggelige småbyer

Adskillige fine småbyer indbyde til stops langs Great Ocean Road. Eksempelvis de hyggelige strandbyer Apollo Bay og Lorne, der indbyder til en svømmetur. Eller oplev de frygtløse surfere prøve kræfter med de enorme bølger ved Torquay og Bell Beach. 

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Great Ocean Road i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Områder i Victoria

Fakta

Graet Ocean Road er blandt Australiens mest kendt køreture, og det er ikke uden grund. Kysten på Australiens sydkyst er på en gang rå og dramatisk, men også frodig og rig på dyreliv. Her venter oplevelser langs med kysten, som byder på imponerende klippeformationer, men også lidt inde i landet, hvor koalaer sover i trætoppene, og frodig, grøn vegetation gemmer på små vandløb og smukke vandfald. Alt sammen over en strækning på lige knap 250 km.


 


5 højdepunkter langs Great Ocean Road


Great Ocean Road er en af verdens smukkeste kystruter. Her snor vejen sig langs havet, hvor mægtige bølger i millioner af år har slået ind mod kysten og skabt forunderlige klippeformationer. Her kan du læse mere om de bedste seværdigheder langs med Australiens smukke sydkyst. 1. 1. De 12 Apostle


De unikke klippeformationer De 12 apostle ligger 275 km vest for Melbourne. Gennem millioner af år har havets kræft og den hårde vind eroderet sandstensklipperne langs med kysten. Der blev dannet huler i klipperne og med tiden blev disse til buer. Som havet åd sig ind på kysten, er buerne kollapset, så kun søjlerne står tilbage i dag. Nogle af dem er 45 meter høje, og de er et smukt syn. Især ved solnedgang og solopgang, når solens varme stråler farver klipperne røde og orange. 1. 2. London Arch


London Arch ligger ikke langt fra De 12 Apostle og er endnu et eksempel på erosionen af klipperne. Erosionen havde oprindeligt dannet to smukke buer efter hinanden i sandstensklippen, og det var muligt at gå ud på klippen fra fastlandet. Men i 1990 kollapsede den første bue, og isolerende dermed den anden ude i vandet. Den sidste bue står dog stadig smukt ud for kysten, men det er ikke muligt at gå på den længere. Der findes forskellige udsigtspunkter, hvorfra du kan nyde synet af klippen. Og præcis som med De 12 Apostle er London Arch særlig smuk i solnedgangens eller solopgangens bløde lys. 1. 3. Loch Ard Gorge


Loch Ard Gorge er opkaldt efter klipperen Loch Ard, der forliste ved Muttonbird Island lige ud for Loch Ard Gorge i slutningen af 1800-tallet. Kun to overlevede: Den 19-årige Tom og 19-årige Eva, som immigrerede til Australien med sin familie. Tom reddede Eva fra bølgerne, men hun drog tilbage til Europa kun tre måneder efter sin noget dramatiske ankomst til Australien. I dag står to sandstenssøjler i vandet ud for kløften, og de har fået navnene Eva og Tom. Kløften er fantastisk smuk og byder på flere gode vandreture med skønne udsigter undervejs. 1. 4. Great Otway National Park


På den sydligste del af Great Ocean Road finder du Great Otway National Park. Yderst på spidsen står et fyrtårn, der markerer den ene ende af den kyststrækning, de tidligste pionerer døbte “Ship Wreck Coast”. Søger du fra kysten ind i landet gennem Otway National Park bliver du mødt af et frodigt, tropisk eventyrland. Du går ad stier og gangbroer omringet af høje træer, mægtige bregner og smukke vandfald, der vælter ned over de mørke klipper. Området er kendt for sine mange koalaer, så hold udkig efter de små pelsede dyr i trætoppene. Du kan også være heldig at se kænguruer, myrepindsvin og farvestrålende fugle. 1. 5. Kennett River


Midt imellem Lorne og Apollo Bay ligger den lille by Kennett River, som er omgivet af skøn natur i alle retninger. Her byder stranden med de altid gode bølger erfarne surfere velkommen, og bag kysten bugter bløde skovklædte bakker sig ind i landet. Er du ikke surfer, er det alligevel værd at bruge lidt tid ved kysten. Både for at nyde det skønne landskab men også for – med lidt held – at opleve sæler, delfiner og hvaler, som kommer her forbi i perioden fra maj til september. Grey River Road er et af de bedste steder i Australien at opleve dyrelivet i fri natur. Vejen snor sig fra kysten gennem skoven, og her skal du holde skarpt udkig efter koalaer, papegøjer og latterfugle. Chancerne for at opleve dyrene her er rigtig gode.


Oplevelser i nærheden af Great Ocean Road


Området omkring Great Ocean Road byder også på rigtig meget smuk natur. Så fortsæt lidt nordpå eller ind i landet, så venter der endnu flere storslåede naturoplevelser. Her kan du læse om nogle af vores favoritter.


Mount Gambier

Lidt væk fra kysten et stykke vest for Great Ocean Road ligger byen Mount Gambier, som byder på et væld af spændende naturfænomener. Under byen kan erfarne dykkere for eksempel udforske Engelbrecht Cave, som er en labyrint af tunneller fyldt med vand. To af kamrene i hulen står ikke under vand, så dem kan du besøge, også selv om du ikke kan dykke. Desuden er området hjem for flere cenoter, hvor jorden er kollapset over underjordiske huler. Nogle huller af omdannet til frodige haver, med stier, terrasser og et rigt planteliv, mens andre er hjem for smukke ferskvandssøer. Blue Lake er blandt området mest kendte seværdigheder. Søen ligger i et vulkankrater, der blev til for 5.000 år siden, da vulkanen sidst var i udbrud. Der er rig mulighed for at vandre i området og nyde de fantastiske udsigter fra kanten af krateret.


Coonawarra

Længere mod nordvest ligger Coonawarra. Et frodigt vinområde, hvor vinstokkene breder sig over markerne og omkranser de mange vingårde. Den rige, røde jord er fyldt med næring, og det sammen med det solrige og kølige kystklima giver gode betingelser for nogle af verdens bedste Cabernet Sauvignon-druer. Andre druer dyrkes også her, og flere af Australiens bedste og dyreste vine produceres i Coonawarra.


Grampians National Park

Grampians National Park er et af Australiens mest oversete naturområder, til trods for at nationalparken kun ligger et par timers kørsel nord for Warrnambool på kysten. Parken domineres af spektakulære bjerge, der hæver sig over skovklædte dale og skaber et fantastiskt landskab. Fra udsigtspunkterne The Pinnacle og The Balconies har du et forrygende vue over landskaberne langt under dig. Start eventuelt dit besøg i parken ved besøgscenteret Brambuk, hvor du kan lære lidt om parkens natur og rige dyreliv, inden du begiver dig på vej.


Vejret ved Great Ocean Road


På trods af at Great Ocean Road kun er 243 km lang er klimaet langs med ruten yderst forskelligt og omskifteligt. Klimaet ved kysten i byer som Apollo Bay er køligt og ofte med en del vind. I byerne, som ligger i nærheden af regnskoven ved Cape Otway, er klimaet mere vådt med forbigående byger, som holder jorden frodig og grøn. Sommeren er ofte varm med temperaturer op omkring 20-24°C. Også om vinteren kan du rejse langs med Great Ocean Road, så længe du medbringer varmt tøj og regntøj. Det bliver aldrig frostgrader, men temperaturen kan godt komme ned omkring 5°C om natten.


Fakta om Great Ocean Road


 • Start: Torquay

 • Slut: Allansford

 • Længde: 243 km

Kort