^
  • Rejser til Adelaide

    Vi sammensætter din rejse til Adelaide i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Adelaide

Charmerede Adelaide er måske den mest europæiske blandt Australiens storbyer.

Hyggelige Adelaide har en særlig evne til at charmere sine besøgende. Byen ligger flot ned til Torrens-floden omgivet af grønne parkområder, og med sine smukke kirker, gågaden Rundle Mall og sin rige madkultur, er Adelaide måske den mest europæiske af alle Australiens storbyer.

Vinture fra Adelaide

Sydaustralien blev primært koloniseret af tyske immigranter, hvilket sætter sit præg på de mange småbyer i Adelaide Hills. Med sig havde de deres flair for vindyrkning, og i dag hører områder som Barossa Valley, McLaren Vale og Clare Valley til i den absolutte verdenselite. Her ligger vingårde spredt ud i de frodige landskaber, hvor passionerede vinbønder deler smagsprøver ud på den seneste høst. Det er oplagt at tage en vintur fra Adelaide, der også byder på et spændende vincenter i hjertet af byen.

Med sporvogn til Glenelg

Adelaides mange parker er perfekte til en afslappet picnic. Især omkring Adelaide Festival Centre og North Terrace, hvor også byens botaniske have ligger. Eller tag sporvognen til strandforstaden Glenelg, der altid byder på et rigt folkeliv. Du kan også komme tæt på Australiens ikoniske dyreliv i Cleland Wildlife Park eller Adelaide Zoo, og der er mulighed for at svømme med delfiner på en sejltur ud for kysten.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Adelaide i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Oplevelser

Oplevelser

Fakta

Adelaide er en livlig by med et pulserende kulturliv, fantastiske gourmetrestauranter, smukke gamle bygninger og ikke mindst venlige og imødekommende indbyggere. Mod vest ligger de skønne strande, mod nord kan du smage på årets høst i Barossa Valley, mens der mod syd venter spektakulær natur og dyreliv på Kangaroo Island.


 


24 timer i Adelaide


Har du en dag eller to til rådighed i Adelaide, kan det være en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvad du gerne vil se. Vi har sammensat et program til dig, der gerne vil have byens bedste oplevelser med, men ikke har flere dage til at nå det hele. Måske passer programmet præcis til dig. Måske kan du finde inspiration til at sammensætte din helt egen dag.


Morgen


Efter en god morgenmad tager du til den nærmeste Free Bik-station, hvor du kan låne en cykel ganske gratis. Herfra går turen mod Haigh's Chocolates, som er Australiens ældste chokoladefabrikant. De har fremstille chokolade i Adelaide siden 1915, og på en rundtur på fabrikken får du indblik i, hvordan lækkerierne bliver til. Der bliver naturligvis mulighed for at prøvesmage chokoladen, og du kan jo passende købe lidt lækkerier med fra den 150 m2 store chokoladebutik til resten af dagen.


Formiddag


Hop på cyklen og kør cirka 3 km nordpå ad Pulteney St., ind til du kommer til Rundle Mall, som ligger på din venstre hånd. Den lange gågade er udsmykket med skulpturer, gademusikanter spiller op, og butikkerne ligger side om side og frister med alt fra tøj og sko til bøger og kosmetik. Her finder du både kendte mærkevarebutikker og små charmerende lokale butikker. Interesserer du dig for design, bør du lægge vejen forbi Jam Factory i Rundle Mall Plaza, som sælger håndlavede keramik, glas og smykker af australske kunstnere og designere.


Frokost


Man bliver sulten af at shoppe, så sæt kursen sydpå mod Adelaide Central Market, som har eksisteret siden 1870. Der er altid liv på markedet, som sælger alt fra frugt og grønt til kød, ost og fisk. Her møder du Adelaides lokale og kulturer fra hele verden. Gå på opdagelse i de mange boder, og spis frokost på et af de mange spisesteder. Hvad med pizza fra Lucia’s Pizza Bar eller sushi fra Sunmi’s sushi?


Eftermiddag


Sæt igen kurs mod nord og gaden North Terrace, hvor flere gode museer har til huse. Interesserer du dig for kunst, kunne et besøg på Art Gallery of South Australien være noget for dig. Museet blev grundlagt i 1881 og er hjem for en af Australiens bedste kunstsamlinger med både australsk, europæisk, asiatisk og islamisk kunst. Er kunst ikke lige dig, kan du i stedet besøge Naturhistorisk museum, som ligger side om side med kunstmuseet. Her kan du lære om aboriginernes historie og kultur samt australiens dyreliv. Og så kan du se en model af den største blæksprutte, der nogensinde er fanget. Den målte intet mindre end 11 meter. Et sikkert hit hos børnene.


Sen eftermiddag


Du er ikke langt fra Adelaide Oval, som er byens stadion. Tag på en guidet rundtur, og tag eventuelt på et roof climb, hvor du går øverst på stadionets tag. Du bliver iført en speciel dragt og sele, og efter en længere klatretur ad stiger, gangbroer og trapper når du en højde på næsten 50 meter. Herfra er der en skøn udsigt over Adelaide Hills og byen. Er du ikke til højderne, så tag en rundtur i selve stadionet, hvor du kommer til at se både omklædningsrummene, opvarmningsområderne, pointtavlen og naturligvis banen. Når turen er færdig, er det tid til at aflevere cykel igen.


Aften


Et af Adelaides bedste spisesteder er den afrikanske restaurant Africola. Det kan være nødvendigt at bestille bord i forvejen, for her er der næsten altid fuldt hus og god stemning. Indretningen er farverig, musikken livsglad, og maden er fantastisk. I køkkenet fremtryller den sydafrikanske kok kødretter, fisk og grøntsager, som anrettes på smukt service. Det bliver uden tvivl en farverig og rigtig hyggelig aften på Africola.


Sen aften


Har du energi til mere i dag, kan du se nærmere på nogle af Adelaides barer – nærmere bestemt Adelaides roof-top barer. På 8. etage af en tidligere bankbygning ligger for eksempel 2KW, som byder på udsigt hele vejen fra havet til Adelaide Hills. Der er et spændende udbud af øl som for eksempel den lokale Prancing Pony Double Red Ale. Eller hvad med at besøge The Gallery, hvor du, for at komme til baren, skal gennem et kunstgalleri. Baren er et behageligt og hyggeligt sted omgivet af moderne kontorbygninger, der lyser op i mørket.


Top 5 udflugter fra Adelaide


Se hvilke fem udflugter fra Adelaide, der er vores favoritter. Der er noget for enhver smag, så vælg dem ud, der passer bedst til dig.


Svøm med delfiner


Havet ud for Adelaide er særdeles rigt på liv, og adskillige delfinflokke holder til langs den smukke kyst. Kaptajnen kender dyrene godt, så det varer sjældent længe, før den første flok er fundet. Delfiner er yderst nysgerrige og legesyge dyr, som ofte kommer helt tæt på båden. Det er en fantastisk oplevelse at svømme rundt mellem de intelligente dyr. Du kan tydeligt fornemme dem lege i vandet omkring dig og høre deres karakteristiske lyde. Selv hvis du ikke ønsker at svømme med delfinerne, kan du sejle med og opleve delfinerne fra båden, hvilket også er en stor oplevelse.


Kangaroo Island


Fra Adelaide er det muligt at tage på en dagstur eller en flerdagstur til Kangaroo Island, som ligger syd for byen. Dyrelivet på øen er rigt, og du vil få mulighed for både at opleve kænguruer, koalaer, pingviner, pelssæler, myrepindsvin, emuer og mange andre dyr på din tur. Det er dog ikke kun det spændende dyreliv, der trækker besøgende til Kangaroo Island. Naturen her er spektakulære. Du kan slentre ad hvide sandstrande med turkisblåt vand, skue ud over de åbne landskaber, vandre i den lille ørken eller lade dig fascinere af de forunderlige Remarkable Rocks.


Graet Ocean Road


Fra Adelaide kan du køre sydpå langs med kysten og opleve kyststrækningen Great Ocean Road. Køreturen fra Adelaide til Melbourne er en af de mest kendte og smukkeste i Australien. Fra Adelaide kører du mod den ukendte nationalpark Coorong og kystbyen Robe til Mount Gambier med vulkansøen Blue Lake. Fortsæt langs kysten til Victoria, eller tag en omvej gennem de skovklædte bjerge i Grampians National Park. Forude venter en forrygende køretur ad Great Ocean Road, der byder på eroderede kyster, tempererede regnskove og hyggelige småbyer. Et af højdepunkterne er De Tolv Apostle: en række smukke klippeformationer, der rejser sig lodret op af havet.


Vintur


Ikke langt fra Adelaide ligger nogle af Australiens bedste vinområder. Tilbring en dag i Barossa Valley elelr McLaren Vale, hvor vinstokkene bugter sig over de bløde bakker, og vingårde ligger spredt ud i de smukke landskaber. Nyd en dag, hvor du udforsker de mange små hyggelige byer, smager på årets høst på nogle af de vingårde, som byder gæster velkomne, og nyder en række gode måltider på områdets gourmetrestauranter.


Flinders ranges


Flinders Ranges ligger godt fem timer fra Adelaide, men er uden tvivl køreturen værd. Flinders Ranges er et enormt naturområde med solbagte vidder, stenede kløfter og bløde bakker. Trods sit tørre udseende er området rigt på både dyr og fugle, og med held ser du måske papegøjer og kænguruer langs vejen. Områdets mest kendte seværdighed er Wilpena Pound, som er et stort plateau med form som et amfiteater omkranset af 1.000 meter høje bjerge. Tilbring gerne et par dage i området, eller tag på en guidet tur, hvor du også får mulighed for at opleve stedet fra luften, hvilket er en spektakulær oplevelse.


Vejret i Adelaide


Vejret i Adelaide er generelt varmt og dejligt. Om foråret, som strækker sig fra september til november, er det lunt og behageligt i Adelaide med temperaturer i 20’erne om dagen. Fra december til februar er det sommer, og varmt. Dagtemperaturen ligger oftest over 25°C og kan nå helt op på 40°C. I marts starter efteråret, og temperaturen falder hen imod juni, juli og august, hvor det sjældent bliver varmere end 15°C. Det er også i denne periode, der falder mest regn. Ved kysten er der en vandtemperatur på under 20°C hele året.


Fakta om Adelaide


  • Stat: South Australia

  • Befolkning: 1,3 mio

  • Areal: 15,57 km2

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Australske dollars     

  • Flyvetid fra Danmark: ca. 22 timer

Kort