Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (6)

South Australia i bil

Med sin varierede natur, rige dyreliv og fantastiske vin- og madkultur byder South Australia på et væld af oplevelser. På denne rundrejse i South Australia i bil har du tilmed friheden til at udforske det hele i dit helt eget tempo.

 

Vores passionerede rejseeksperter har designet dette rejseforslag til inspiration.

 

Du bestemmer afrejsedato, antal dage og indhold. Dette er et eksempel på, hvordan en rejse kan se ud.

15 dage fra kr. 18.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Rejsen starter i Adelaide, der er kendt for sit rige kulturliv og sin oprigtige passion for god mad og vin. Helt andre oplevelser venter i Flinders Ranges, hvor solbagte ørkenlandskaber og eroderede bjergkæder strækker sig mod horisonten. Her bor du på en ægte fårefarm midt i den vilde natur, der indbyder til udforskning til fods, på mountainbike eller i firehjulstrækker. Fortsæt gennem de verdensberømte vinområder Barossa Valley og McLaren Vale, hvor du har god tid til at smage på de lokale vine, inden rejsen slutter med dramatiske landskaber og rigt dyreliv på Kangaroo Island.

Brandene i Australien

Er du i tvivl om, hvordan brandene i Australien påvirker din rejse eller rejseplaner? Så læs mere på siden Brandene i Australien.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Udvalgte højdepunkter

AdobeStock_94431259.jpeg
CO2-neutrale rejser

Der er mange gode miljø-projekter, som vi gerne vil støtte. Men effekten bliver ganske enkelt større, ved at vi vælger at fokusere på ét projekt. Når du rejser med MyPlanet kompenserer vi derfor for dit CO2-udslip i forbindelse med rejsen ved at støtte projektet ”Jacundá REDD+” i Brasilien. Projektet tilhører organisationen South Pole (www.southpole.com), som varetager en lang række bæredygtighedsprojekter verden over.

Projektet, vi støtter, ligger i den brasilianske stat Rondônia i Amazonas. Stedet er rigt på biodiversitet og hjem for hundredvis af dyre- og plantearter. Store dele af regnskoven i området er dog i fare, da bønder i årtier har ryddet skoven, for at gøre plads til landbrug. Desuden har levevilkårene og økonomien i mange året været trykket, og mange lokale samfund er meget sårbare. Projektet "Jacundá REDD+" giver de lokale mulighed for at få en indkomst ved at opbygge en forsyningskæde for lokale produkter, der ikke er relateret til tømmer. Det kunne for eksempel være gummi, acai og paranødder. Projektets mål er desuden at beskytte 35.000 hektar regnskov fra fældning samt at etablere yderligere 95.000 hektar beskyttet skov. Der afholdes også workshops for lokale kvinder og unge med fokus på sundhed, biodiversitet og lederskab. Dette skal ruste disse ellers meget udsatte befolkningsgrupper bedre til fremtiden.

Det ikke kun socialt, projektet bidrager positivt til en bæredygtig udvikling. Samlet set bidrager projektet nemlig med en reduktion i CO2-udslippet på 140.290 ton per år. Vil du vide mere om projektet, kan du klikke her.

Når du rejser med MyPlanet, kompenserer vi for dit CO2-forbrug på rejsen ved at bidrage til projektet ”Jacundá REDD+”, og samlet set gør kompensationen en stor forskel, idet MyPlanet årligt bidrager til en fjerdedel af projektets CO2-reduktion.

Eksempler på CO2-udslip

En rejsende med MyPlanet udleder i gennemsnit 5 ton CO2 på sin rejse, hvilket udgør cirka en tredjedel af en danskers gennemsnitlige CO2 forbrug på et helt år. 

Her kan du se nogle eksempler på, hvor meget CO2 en typisk MyPlanet rejse udleder:

Australien - 24 dage - 2 indenrigsfly = 7,45 ton CO2
New Zealand - 24 dage = 7,4 ton CO2
USA - 20 dage - 1 indenrigsfly = 4,25 ton CO2
Canada - 17 dage - 1 indenrigsfly = 3,55 ton CO2
Sydafrika - 12 dage - 2 indenrigsfly = 4,15 ton CO2

Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien
Rejser til Kangaroo Island

Kangaroo Island er vild og uberørt - og dybt fascinerende. Kun få andre steder i det sydlige Australien får du samme fornemmelse af, hvordan Australien må have set ud, da de første opdagelsesrejsende ankom til det ukendte kontinent.

Kangaroo Islands rige dyreliv

Dyrelivet på Kangaroo Island er særdeles rigt. Kig efter kænguruer, koalaer, myrepindsvin, emuer og et væld af andre dyr i Hanson Bay Wildlife Sanctuary samt Flinders Chase National Park. Oplev pelssælerne ved Admiral’s Arch, og kig efter nogle af de 260 fuglearter, der er registreret på øen. Deriblandt pingviner, der går i parade over stranden nær Kingscote ved solnedgang. Hold også øje med havet fra juni til august, hvor hvaler holder til ud for øen.

Vilde landskaber

Trods øens relativt lille størrelse byder Kangaroo Island på en stor variation af landskaber. Fra hvide strande med turkisblåt vand til dramatiske klippekyster og åbne busklandskaber med spredte eukalyptustræer. Sågar en lille ørken med gyldne sandklitter ved navn Little Sahara er at finde på øen. Mest berømt er dog Remarkable Rocks. En samling surrealistiske stenskulpturer på en klippe ud mod havet, der er blevet formet af elementernes rasen gennem millioner af år.

En panoramaudsigt over Flinders Ranges, Australien
Rejser til Flinders Ranges

Flinders Ranges er et af de mest spektakulære naturområder i Australien. Rig på aborigin kultur og med et fantastisk dyreliv.

 

Nogle af Australiens mest unikke naturområder går under betegnelsen "Natural Landscapes", og Flinders Ranges i South Australia faldet ind under denne betegnelse. Området er 540 millioner år gammelt og byder på et eroderet bjerglandskab med dramatiske kløfter. Udover enestånede natur finder du desuden en rig aborigin kultur og histore, som du kan få dybere indsigt i under dit besøg. Dyrelivet såvel som fuglebestanden i området lokker også mange besøgende til.

Wilpena Pound

Wilpena Pound ligger i Flinders Ranges og ligner et kæmpestort amfiteater omkranset af 1.000 meter høje bjerge. Med en længde på 17 km og en bredde på 8 kilometer opleves det bedst fra luften på et såkaldt scenic flight. Men der findes også mange fantastiske vandreture. Både i krateret og langs kanten. Eller hvad med at udforske området i en firehjulstrækker?

Vejen dertil

Flinders Ranges ligger omkring 450 kilomter nord for Adelaide, og det tager omkring fem timer at køre dertil i bil. Hvis du ikke vil køre den lange vej, kan du flyve fra Adelaide til Port Augusta. Det er en kort flyvetur på under en time, og så er det blot en par timers kørsel til Flinders Ranges.

En panoramaudsigt over Adelaide-skyline fra floden Torrens, Australien
Rejser til Adelaide

Hyggelige Adelaide har en særlig evne til at charmere sine besøgende. Byen ligger flot ned til Torrens-floden omgivet af grønne parkområder, og med sine smukke kirker, gågaden Rundle Mall og sin rige madkultur, er Adelaide måske den mest europæiske af alle Australiens storbyer.

Vinture fra Adelaide

Sydaustralien blev primært koloniseret af tyske immigranter, hvilket sætter sit præg på de mange småbyer i Adelaide Hills. Med sig havde de deres flair for vindyrkning, og i dag hører områder som Barossa Valley, McLaren Vale og Clare Valley til i den absolutte verdenselite. Her ligger vingårde spredt ud i de frodige landskaber, hvor passionerede vinbønder deler smagsprøver ud på den seneste høst. Det er oplagt at tage en vintur fra Adelaide, der også byder på et spændende vincenter i hjertet af byen.

Med sporvogn til Glenelg

Adelaides mange parker er perfekte til en afslappet picnic. Især omkring Adelaide Festival Centre og North Terrace, hvor også byens botaniske have ligger. Eller tag sporvognen til strandforstaden Glenelg, der altid byder på et rigt folkeliv. Du kan også komme tæt på Australiens ikoniske dyreliv i Cleland Wildlife Park eller Adelaide Zoo, og der er mulighed for at svømme med delfiner på en sejltur ud for kysten.

Kort

Rejsen dag for dag

Med sin varierede natur, rige dyreliv og fantastiske vin- og madkultur byder South Australia på et væld af oplevelser. På denne rundrejse i South Australia i bil har du tilmed friheden til at udforske det hele i dit helt eget tempo.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen mod Australien.

Dag 2: Ankomst til Adelaide

Efter et flyskifte i Qatar fortsættes direkte til Adelaide. Her står en lejebil klar til dig, så inden længe er du indlogeret på dit centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå rejsen. Eller gå en tur og mærk stemningen i denne charmerende storby, der i modsætning til andre store byer i Australien ikke blev grundlagt af straffefanger. Her var det derimod frivillige immigranter fra især Tyskland, der satte skub i Adelaides udvikling. Senere kom immigranter til fra England og resten af Europa. Resultatet er en smuk by fyldt med parker og med tydelige europæiske rødder, der blandt andet kommer til udtryk i de flotte anglikanske kirker.

Dag 3: Adelaide – Flinders Ranges

Læg Adelaide bag dig fra morgenstunden med kursen nordpå. Snart slipper byen sit tag, og du fortsætter gennem frodige landskaber og mindre byer. Længere mod nord bliver landskaberne tørre, og der bliver længere mellem menneskelig bebyggelse. Det er tegn på, at du nærmer dig et af Australiens mest oversete naturområder; Flinders Ranges National Park. Denne gamle, eroderede bjergkæde strækker sig fra Port Pirie i syd og 800 km nordpå og byder på åbne vidder, stenede kløfter og bløde bakker. Vel fremme indlogeres du på Rawnsley Park Station, der ligger smukt med udsigt til de tørre landskaber. Rawnsley er en ægte fårefarm, og på visse tidspunkter af året er det muligt at opleve fåreklipningen og andre aktiviteter på farmen. Fuldend aftenen med en god middag på farmens restaurant, der er stemningsfuldt indrettet i et gammelt fåreskur.

Distance: ca. 450 km fra Adelaide til Flinders Ranges.

Dag 4-5: Flinders Ranges

Dagene er frie til at udforske Flinders Ranges, der byder på et væld af gode vandreture. Du kan også udforske området på mountainbike eller tage med en guide på en tur i firehjulstrækker gennem afsidesliggende dele af området. Dyrelivet er rigt i Flinders Ranges, og der er gode chancer for at se blandt andet kænguruer i de åbne landskaber. Parkens ubestridte højdepunkt er Wilpena Pound, der er et stort plateau med form som et amfiteater omkranset af 1.000 meter høje bjerge. Hvis du har lyst til at opleve landskaberne oppefra, kan vi arrangere en flyvetur over Wilpena Pound. Dette er den bedste måde at få et indtryk af det særprægede landskab på.

Dag 6: Flinders Ranges – Adelaide

Det er værd at stå tidligt op for at nyde solopgangen over Flinders Ranges, inden turen atter går tilbage mod Adelaide. På vejen kunne du overveje at stoppe ved Mount Remarkable National Park, hvor rustrøde klipper flankerer skjulte dale, og de skovklædte bjergsider er hjem for kænguruer, emuer og store firben. Tilbage i Adelaide indlogeres du igen på dit hotel, hvorefter aftenen er fri til at nyde storbyens glæder. Indbyggerne i Adelaide går meget op i mad og vin, og byen byder på mange gode restauranter.

Distance: ca. 450 km fra Flinders Ranges til Adelaide.

Dag 7: Adelaide – Barossa Valley

De kommende dage står i vinens tegn, når du forlader Adelaide med kurs mod Barossa Valley. I dag holder en række af Australiens bedste kendte vinhuse til i Barossa, hvor både frugtrige hvidvine og kraftige, solmodne rødvine af meget høj kvalitet fremtrylles af de dygtige vinmagere. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde dette skønne område, der foruden vin også byder på hyggelige småbyer, fine landskaber og gode restauranter.

Distance: ca. 80 km fra Adelaide til Barossa.

Dag 8: Barossa Valley

Hele dagen er fri til at nyde dette skønne område. Det kan i høj grad anbefales at kigge forbi et par af de berømte vingårde for at smage på deres seneste høst. Shiraz er den mest berømte drue i Barossa. Men man laver også glimrende hvidvine på chardonnay og riesling i både Barossa og nærliggende Clare Valley. Andre druesorter samt forskellige blandinger findes naturligvis også, og et besøg ved vinhuse som Peter Lehmann, Henschke eller Wolf Blass giver en god introduktion til områdets vine. Du kan også besøge gallerier eller det lokale madmarked, der er fyldt med lokale råvarer. Måske efterfulgt af en lang, afslappet frokost på en af Barossas mange fantastiske gourmet-restauranter – naturligvis med tilhørende vin.

Dag 9: Barossa – McLaren Vale

Turen går igen sydpå mod McLaren Vale syd for Adelaide. På vej gennem Adelaide Hills kunne du vælge at gøre stop i den lille by Hahndorf, der er Australiens ældste og bedst bevarede tyske landsby. De gamle gader, historiske bygninger og små butikker fortæller historien om de mange tyske indvandrere, der koloniserede denne del af Australien. Én ting, de tyske immigranter havde med sig var vindyrkning, og en række steder i South Australia viste sig hurtigt at være perfekt egnet til netop dette formål. Deriblandt McLaren Vale, der i dag er et af statens bedste vinområder. På vejen til McLaren Vale kan du også stoppe i Strathalbyn, der er en hyggelig lille by med gallerier, antikbutikker, caféer og en del historiske bygninger.

Distance: ca. 124 km fra Barossa til McLaren Vale.

Dag 10: McLaren Vale

Du har hele dagen til at nyde McLaren Vale, hvor vingårde ligger spredt rundt i de frodige, bakkede landskaber. Området er især kendt for sine vine på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot og chardonnay. Men innovative vinhuse såsom d’Arenberg forsøger sig også med et væld af andre druer og blandinger. Der er rig mulighed for at smage på herlighederne under besøg ved områdets vingårde. I perioden fra maj til oktober kan du eventuelt vælge at krydre vinoplevelserne med et besøg i den nærliggende kystby Victor Harbor, der er et af de bedste steder i Australien at se hvaler tæt på kysten.

Dag 11: McLaren Vale – Kangaroo Island

Flere store naturoplevelser venter i dag, når du tager bilfærgen fra Cape Jervis til Kangaroo Island. Med bilen til rådighed – og ualmindelig god tid på øen med hele to overnatninger – har du alle muligheder for at udforske dette forunderlige sted i dit helt eget tempo. Kangaroo Island har været isoleret fra fastlandet længe, og det har medført et ualmindelig rig og uberørt natur, der bugner af dyreliv. Besøg eksempelvis Seal Bay Conservation Park, hvor de sjældne australske søløver holder til. Eller udforsk området omkring klippeformationen Admiral Arch, hvor du også kan være heldig at se newzealandske pelssæler lege i havet eller slikke sol på klipperne. Flere fantastiske formationer venter ved Remarkable Rocks, hvor naturen har formet klipperne til surrealistiske skulpturer. Natten tilbringes på Kangaroo Island.

Distance: ca. 74 km fra McLaren Vale til Kangaroo Island plus kørsel på øen.

Dag 12: Kangaroo Island

Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Kig efter koalaer, kænguruer og et væld af andre dyr i Hanson Bay Wildlife Sanctuary, nyd stranden ved Pennington Bay eller Vivonne Bay og bestig sandklitterne i Little Saraha. Der er rigeligt med naturoplevelser på Kangaroo Island til endnu en dag. Men øen har også en række spændende menneskeskabte seværdigheder. På Emu Ridge Eucalyptus Distillery kan du eksempelvis se, hvordan man udvinder eucalyptus-saft, der kan bruges til en række forskellige ting. Eller hør om de helt særlige bier på øen og smag deres honning på Clifford’s Honey Farm.

Dag 13: Kangaroo Island – Adelaide

Nyd den sidste morgen på Kangaroo Island, inden turen går tilbage til fastlandet og Adelaide. Du har bilen til i morgen, så du har god tid til et par stop på vejen, hvis du ønsker det. Tilbage i Adelaide indlogeres du igen på dit centralt beliggende hotel. Overvej at fuldende dagen med en god middag på en af Adelaides mange glimrende restauranter. Har du tid til mere sightseeing i Adelaide, kunne du overveje en tur ned ad gågaden Rundle Mall. Eller hop på sporvognen til strandforstaden Glenelg, der byder på hyggelige caféer, strandliv og muligheden for at svømme med delfiner.

Dag 14: Hjemrejse

Nyd den sidste morgen i Adelaide. Når tid er, kører du mod lufthavnen. Her afleveres bilen og hjemrejsen begynder.

Dag 15: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte i Qatar fortsætter du til Danmark.

Vis alle dage

Priseksempel

15 dage fra kr. 18.900

Pris pr. person ved 2 voksne

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Luftfoto af Snelling Beach. Kangaroo Island, South Australia, Australien

Dagstur til Kangaroo Island

Oplev Kangaroo Islands dramatiske landskaber og rige dyreliv på denne guidede dagstur med fly fra Adelaide.

1 dag fra kr. 3.740

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 2_0

Adelaide til Melbourne ad Great Ocean Road

Turen mellem Adelaide og Melbourne byder på fantastiske vinområder, dramatiske kyster og hyggelige småbyer.

5 dage fra kr. 3.650

Australien - victoria - Great Ocean Road - de tolv apostle 1

Kør selv ad Great Ocean Road

Begiv dig ud på en uforglemmelig køretur langs Great Ocean Road i Australien.

5 dage fra kr. 3.625

mclaren_vale_5

Barossa Valley og McLaren Vale i bil

Oplev South Australias rige mad- og vinkultur i de verdensberømte vinområder Barossa Valley og McLaren Vale.

5 dage fra kr. 3.270

australien_-_south_australia_-_gawler_ranges_-_saltslette_3.jpg

Glamping i Gawler Ranges

På denne 4 dags glamping tur svømmer du med søløver og ogplever vild natur samt et rigt dyreliv i ukendte Gawler Ranges.

4 dage fra kr. 10.500

Australien - South Australia - Adelaide - Flod.jpg

Adelaides højdepunkter

Tag på en spændende rundtur i Adelaide, der tager dig til byens største seværdigheder.

4 timer fra kr. 375

The Ghan 6

Rejs med tog i Australien

Oplev Australien med de legendariske tog The Ghan og Indian Pacific, og få en rejse ud over det sædvanlige.

2 dage fra kr. 5.790

Australien - South Australia - Barossa Valley - Vinmarker (10)

Dagstur til Barossa og Hahndorf

Smag på vin i verdensberømte Barossa Valley, og udforsk Sydaustraliens tyske rødder i landsbyen Hahndorf.

1 dag fra kr. 750

Australien - South Australia - Kangaroo Island - Dyr - Søløve (12).jpg

Guidet tur til Kangaroo Island

Mød sæler, koalaer, pingviner, kænguruer og wallabies på denne to-dages tur til Kangaroo Island.

2 dage fra kr. 2.490

Australien - South Australia - Flinders Ranges - Wilpena Pound (7)

Flinders Ranges i bil

Oplev South Australias outback i Flinders Ranges, og smag på vin i Clare Valley på dette 4-dages kør-selv eventyr.

4 dage fra kr. 4.690

australien_-_south_australia_-_kangaroo_island_-_dyr_-_soeloeve_7.jpg

Det bedste af Kangaroo Island

Oplev det bedste af Kangaroo Islands storslåede natur og rige dyreliv på denne 2-dages tur fra Adelaide.

2 dage fra kr. 3.100

mclaren_vale_4

Dagstur til McLaren Vale

En herlig dagstur til McLaren Vale, der byder på en guidet tur med fem vinsmagninger og en udsøgt frokost.

1 dag fra kr. 920

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
NY-Australien-kangaroos_0

Natur, dyreliv og vin i Australien

 • Enestående natur og dyreliv
 • Besøg charmerende vingårde
 • Friheden i egen bil

15 dage fra kr. 27.000

Leopard som ligger ner på marken och vilar i skuggan, Afrika

Sydafrika og Australien

 • Safari i Sydafrika
 • Rundrejse i Australien
 • Rigt dyreliv

21 dage fra kr. 31.900

Australien - South Australia - Gawler Ranges - Kangaluna.jpeg

Det kendte og mindre kendte

 • Oplev smukke Sydney
 • Gawler Ranges i firehjulstrækker
 • Vin, natur og dyreliv ved Perth

22 dage fra kr. 39.900

Great Ocean Road_Twelve Apostles_918192-305

South Australia i autocamper

 • Nyd friheden i autocamper
 • Natur, vin og dyreliv
 • 2-dagestur til Kangaroo Island

17 dage fra kr. 16.900

koala-magasin-cover

Kænguruer og koalaer

 • Besøg det sydøstlige Australien
 • Oplev naturen på guidede ture
 • Sydney, Brisbane og Melbourne

25 dage fra kr. 37.900

Aktuelt

Panorama over Sydney Harbour. Sydney, Australien

Rejser til Sydney

Rejs til skønne Sydney og oplev Utzons enestående Operahus, havnefront og livsglæde.

Panorama over Sydney Harbour. Sydney, Australien

Rejser til Sydney

Rejs til skønne Sydney og oplev Utzons enestående Operahus, havnefront og livsglæde.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png