^
 • South Australia i bil

  15 dage fra kr. 16.900

 • South Australia i bil

  15 dage fra kr. 16.900

 • South Australia i bil

  15 dage fra kr. 16.900

 • South Australia i bil

  15 dage fra kr. 16.900

South Australia i bil

Med sin varierede natur, rige dyreliv og fantastiske vin- og madkultur byder South Australia på et væld af oplevelser. På denne rundrejse i South Australia i bil har du tilmed friheden til at udforske det hele i dit helt eget tempo.

15 dage fra kr. 16.900

Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 19.900 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 1.000 
Prisen inkluderer: Flyrejse, hoteller og billeje 

 

Rejsen starter i Adelaide, der er kendt for sit rige kulturliv og sin oprigtige passion for god mad og vin. Helt andre oplevelser venter i Flinders Ranges, hvor solbagte ørkenlandskaber og eroderede bjergkæder strækker sig mod horisonten. Her bor du på en ægte fårefarm midt i den vilde natur, der indbyder til udforskning til fods, på mountainbike eller i firehjulstrækker. Fortsæt gennem de verdensberømte vinområder Barossa Valley og McLaren Vale, hvor du har god tid til at smage på de lokale vine, inden rejsen slutter med dramatiske landskaber og rigt dyreliv på Kangaroo Island.

Kom til rejseforedrag om Australien
I løbet af året holder vi foredrag om rejser til Australien. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen mod Australien.

Dag 2: Ankomst til Adelaide

Efter et flyskifte i Qatar fortsættes direkte til Adelaide. Her står en lejebil klar til dig, så inden længe er du indlogeret på dit centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå rejsen. Eller gå en tur og mærk stemningen i denne charmerende storby, der i modsætning til andre store byer i Australien ikke blev grundlagt af straffefanger. Her var det derimod frivillige immigranter fra især Tyskland, der satte skub i Adelaides udvikling. Senere kom immigranter til fra England og resten af Europa. Resultatet er en smuk by fyldt med parker og med tydelige europæiske rødder, der blandt andet kommer til udtryk i de flotte anglikanske kirker.

Dag 3: Adelaide – Flinders Ranges

Læg Adelaide bag dig fra morgenstunden med kursen nordpå. Snart slipper byen sit tag, og du fortsætter gennem frodige landskaber og mindre byer. Længere mod nord bliver landskaberne tørre, og der bliver længere mellem menneskelig bebyggelse. Det er tegn på, at du nærmer dig et af Australiens mest oversete naturområder; Flinders Ranges National Park. Denne gamle, eroderede bjergkæde strækker sig fra Port Pirie i syd og 800 km nordpå og byder på åbne vidder, stenede kløfter og bløde bakker. Vel fremme indlogeres du på Rawnsley Park Station, der ligger smukt med udsigt til de tørre landskaber. Rawnsley er en ægte fårefarm, og på visse tidspunkter af året er det muligt at opleve fåreklipningen og andre aktiviteter på farmen. Fuldend aftenen med en god middag på farmens restaurant, der er stemningsfuldt indrettet i et gammelt fåreskur.

Distance: ca. 450 km fra Adelaide til Flinders Ranges.

Dag 4-5: Flinders Ranges

Dagene er frie til at udforske Flinders Ranges, der byder på et væld af gode vandreture. Du kan også udforske området på mountainbike eller tage med en guide på en tur i firehjulstrækker gennem afsidesliggende dele af området. Dyrelivet er rigt i Flinders Ranges, og der er gode chancer for at se blandt andet kænguruer i de åbne landskaber. Parkens ubestridte højdepunkt er Wilpena Pound, der er et stort plateau med form som et amfiteater omkranset af 1.000 meter høje bjerge. Hvis du har lyst til at opleve landskaberne oppefra, kan vi arrangere en flyvetur over Wilpena Pound. Dette er den bedste måde at få et indtryk af det særprægede landskab på.

Dag 6: Flinders Ranges – Adelaide

Det er værd at stå tidligt op for at nyde solopgangen over Flinders Ranges, inden turen atter går tilbage mod Adelaide. På vejen kunne du overveje at stoppe ved Mount Remarkable National Park, hvor rustrøde klipper flankerer skjulte dale, og de skovklædte bjergsider er hjem for kænguruer, emuer og store firben. Tilbage i Adelaide indlogeres du igen på dit hotel, hvorefter aftenen er fri til at nyde storbyens glæder. Indbyggerne i Adelaide går meget op i mad og vin, og byen byder på mange gode restauranter.

Distance: ca. 450 km fra Flinders Ranges til Adelaide. 

Dag 7: Adelaide – Barossa Valley

De kommende dage står i vinens tegn, når du forlader Adelaide med kurs mod Barossa Valley. I dag holder en række af Australiens bedste kendte vinhuse til i Barossa, hvor både frugtrige hvidvine og kraftige, solmodne rødvine af meget høj kvalitet fremtrylles af de dygtige vinmagere. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde dette skønne område, der foruden vin også byder på hyggelige småbyer, fine landskaber og gode restauranter.

Distance: ca. 80 km fra Adelaide til Barossa.

Dag 8: Barossa Valley

Hele dagen er fri til at nyde dette skønne område. Det kan i høj grad anbefales at kigge forbi et par af de berømte vingårde for at smage på deres seneste høst. Shiraz er den mest berømte drue i Barossa. Men man laver også glimrende hvidvine på chardonnay og riesling i både Barossa og nærliggende Clare Valley. Andre druesorter samt forskellige blandinger findes naturligvis også, og et besøg ved vinhuse som Peter Lehmann, Henschke eller Wolf Blass giver en god introduktion til områdets vine. Du kan også besøge gallerier eller det lokale madmarked, der er fyldt med lokale råvarer. Måske efterfulgt af en lang, afslappet frokost på en af Barossas mange fantastiske gourmet-restauranter – naturligvis med tilhørende vin.

Dag 9: Barossa – McLaren Vale

Turen går igen sydpå mod McLaren Vale syd for Adelaide. På vej gennem Adelaide Hills kunne du vælge at gøre stop i den lille by Hahndorf, der er Australiens ældste og bedst bevarede tyske landsby. De gamle gader, historiske bygninger og små butikker fortæller historien om de mange tyske indvandrere, der koloniserede denne del af Australien. Én ting, de tyske immigranter havde med sig var vindyrkning, og en række steder i South Australia viste sig hurtigt at være perfekt egnet til netop dette formål. Deriblandt McLaren Vale, der i dag er et af statens bedste vinområder. På vejen til McLaren Vale kan du også stoppe i Strathalbyn, der er en hyggelig lille by med gallerier, antikbutikker, caféer og en del historiske bygninger.

Distance: ca. 124 km fra Barossa til McLaren Vale.

Dag 10: McLaren Vale

Du har hele dagen til at nyde McLaren Vale, hvor vingårde ligger spredt rundt i de frodige, bakkede landskaber. Området er især kendt for sine vine på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot og chardonnay. Men innovative vinhuse såsom d’Arenberg forsøger sig også med et væld af andre druer og blandinger. Der er rig mulighed for at smage på herlighederne under besøg ved områdets vingårde. I perioden fra maj til oktober kan du eventuelt vælge at krydre vinoplevelserne med et besøg i den nærliggende kystby Victor Harbor, der er et af de bedste steder i Australien at se hvaler tæt på kysten.

Dag 11: McLaren Vale – Kangaroo Island

Flere store naturoplevelser venter i dag, når du tager bilfærgen fra Cape Jervis til Kangaroo Island. Med bilen til rådighed – og ualmindelig god tid på øen med hele to overnatninger – har du alle muligheder for at udforske dette forunderlige sted i dit helt eget tempo. Kangaroo Island har været isoleret fra fastlandet længe, og det har medført et ualmindelig rig og uberørt natur, der bugner af dyreliv. Besøg eksempelvis Seal Bay Conservation Park, hvor de sjældne australske søløver holder til. Eller udforsk området omkring klippeformationen Admiral Arch, hvor du også kan være heldig at se newzealandske pelssæler lege i havet eller slikke sol på klipperne. Flere fantastiske formationer venter ved Remarkable Rocks, hvor naturen har formet klipperne til surrealistiske skulpturer. Natten tilbringes på Kangaroo Island.

Distance: ca. 74 km fra McLaren Vale til Kangaroo Island plus kørsel på øen.

Dag 12: Kangaroo Island

Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Kig efter koalaer, kænguruer og et væld af andre dyr i Hanson Bay Wildlife Sanctuary, nyd stranden ved Pennington Bay eller Vivonne Bay og bestig sandklitterne i Little Saraha. Der er rigeligt med naturoplevelser på Kangaroo Island til endnu en dag. Men øen har også en række spændende menneskeskabte seværdigheder. På Emu Ridge Eucalyptus Distillery kan du eksempelvis se, hvordan man udvinder eucalyptus-saft, der kan bruges til en række forskellige ting. Eller hør om de helt særlige bier på øen og smag deres honning på Clifford’s Honey Farm.

Dag 13: Kangaroo Island – Adelaide

Nyd den sidste morgen på Kangaroo Island, inden turen går tilbage til fastlandet og Adelaide. Du har bilen til i morgen, så du har god tid til et par stop på vejen, hvis du ønsker det. Tilbage i Adelaide indlogeres du igen på dit centralt beliggende hotel. Overvej at fuldende dagen med en god middag på en af Adelaides mange glimrende restauranter. Har du tid til mere sightseeing i Adelaide, kunne du overveje en tur ned ad gågaden Rundle Mall. Eller hop på sporvognen til strandforstaden Glenelg, der byder på hyggelige caféer, strandliv og muligheden for at svømme med delfiner.

Dag 14: Hjemrejse

Nyd den sidste morgen i Adelaide. Når tid er, kører du mod lufthavnen. Her afleveres bilen og hjemrejsen begynder.

Dag 15: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte i Qatar fortsætter du til Danmark.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne ved 2 voksne og 2 børn
 Lavsæson  Fra kr. 19.900  Fra kr. 16.900
 Højsæson  Fra kr. 21.900  Fra kr. 17.900

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra Danmark til Adelaide tur/retur
 • 3 nætter på godt turistklassehotel i Adelaide
 • 12 dages billeje, gruppe SCAR (Nissan Pulsar eller lignende størrelse) Adelaide - Adelaide
 • 3 nætter på Rawnsley Park Station i Holiday Unit
 • 2 nætter på Lyndoch Hill i Barossa Valley inkl. morgenmad
 • 2 nætter på McLaren Vale Motel, McLaren Vale
 • 1 nat på Aurora Ozone Hotel, Kangaroo Island
 • 1 nat på Kangaroo Island Wilderness Retreat, Kangaroo Island
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Visum
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson i Australien er i folkeskolernes sommerferie samt fra december til marts. Australien er dog et stort land, og der er stor forskel på sæsonerne i de forskellige dele af landet. Går rejsen til Sydney, Adelaide, Melbourne og den sydlige del af landet, er den australske sommer fra december til februar en populær periode. Det centrale og nordlige Australien har derimod højsæson fra maj til september. 

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere.

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.