^
 • Natur, dyreliv og vin i Australien

  15 dage fra kr. 21.700

 • Natur, dyreliv og vin i Australien

  15 dage fra kr. 21.700

 • Natur, dyreliv og vin i Australien

  15 dage fra kr. 21.700

Natur, dyreliv og vin i Australien

Kombinér fantastiske naturoplevelser med Australiens bedste vinområder. Masser af spændende udflugter inkluderet undervejs.

15 dage fra kr. 21.700
Pris pr. person, når 2 voksne og 2 børn rejser sammen
Fra kr. 25.900 ved 2 voksne. Tillæg i højsæson fra kr. 500
Prisen inkluderer: Fly, overnatninger, billeje samt to guidede udflugter

Rejsen starter i den hyggelige storby Adelaide, der er udgangspunkt for en guidet tur til det verdensberømte vinområde Barossa Valley. Fra Adelaide fortsættes i bil gennem McLaren Vale til Kangaroo Island, hvor du har rigtig god tid til at udforske den unikke natur og det rige dyreliv. Tilbage på fastlandet besøges den lille, tyske by Hahndorf i Adelaide Hills, inden turen fortsætter gennem landskaber med gamle udslukte vulkaner, mægtige huler og spredte vinområder mod Victoria.

Her besøger du The Grampians, der er et af de mest storslåede men også oversete naturområder i det sydlige Australien. Tilbage langs kysten byder Great Ocean Road på dramatiske klippeformationer, tempererede regnskove og hyggelige småbyer. Du har god tid til at nyde området med adskillige overnatninger langs kysten. Fortsæt via populære Mornington Peninsula til Melbourne, hvor du blandt andet tager på udkig efter koalaer og kænguruer sammen med en koalaforsker.

Kom til rejseforedrag om Australien
I løbet af året holder vi foredrag om rejser til Australien. Tilmeld dig foredraget i dag, og få en masse inspiration, gode råd og tips med hjem. Tilmeld dig her.

Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der. Så tilpasser vi rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Få et tilbud

Rejsen dag for dag

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Singapore.

Dag 2: Ankomst til Adelaide

Efter et flyskifte i Singapore fortsættes til Adelaide, hvor du ankommer midt på aftenen. Fra lufthavnen er der ikke langt til dit centralt beliggende hotel, hvor du kan slappe af ovenpå rejsen.

Dag 3: Dagstur til Barossa

Du får de første indtryk af Australiens smukke natur allerede i dag, når du lægger storbyen bag dig på en guidet tur til det verdensberømte vinområde Barossa Valley. Her produceres en række af Australiens bedste vine, og især rødvine på shiraz-druen og hvidvine på chardonnay og riesling herfra har gået sin sejrsgang verden over. Du får selv mulighed for at smage på herlighederne, når du besøger vinhusene TeAro Estate, prisvindende Pindarie samt Lambert Estate. Frokosten serveres på Lambert Estate og består af en lækker to-retters menu med lokale råvarer. Du kan også se frem til et besøg ved Maggie Beer’s Farm Shop, der er en lokal institution i Barossa Valley, samt udsigten fra Mengler Hill Lookout, inden turen ud på dagen går tilbage mod Adelaide.

Her er resten af dagen fri til at nyde stemningen i denne charmerende storby, der i modsætning til andre store byer i Australien ikke blev grundlagt af straffefanger men af især tyske immigranter. I dag er Adelaide en smuk by fyldt med parker, flotte anglikanske kirker og et mylder af gode spisesteder.

Dag 4: Adelaide – McLaren Vale – Kangaroo Island

Der er mulighed for flere vinoplevelser i dag, når du henter lejebilen fra morgenstunden og kører sydpå mod McLaren Vale. Området er især kendt for sine vine på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot og chardonnay. Men innovative vinhuse forsøger sig også med andre druer og blandinger. Der er mulighed for at smage på den seneste høst på områdets vingårde, inden turen fortsætter til Cape Jervis. Her ligger færgen klar til at sejle dig mod et af Australiens mest spændende naturområder; Kangaroo Island.

Kangaroo Island har været isoleret fra fastlandet længe, og det har sikret øen en ualmindelig rig og uberørt natur, der bugner af dyreliv. Med hele to nætter på Kangaroo Island og bil til rådighed, har du god tid til at udforske dette forunderlige sted i dit helt eget tempo.

Distance: ca. 190 km fra Adelaide via McLaren Vale til Kangaroo Island.

Dag 5: Kangaroo Island

Hvordan du vælger at bruge dagen er helt op til dig. Besøg eksempelvis klippeformationen Admiral Arch, hvor du også kan være heldig at se newzealandske pelssæler slikke sol på klipperne. Flere fantastiske formationer venter ved Remarkable Rocks, hvor naturen har formet klipperne til surrealistiske skulpturer. Du kan også kigge efter koalaer, kænguruer og et væld af andre dyr i Hanson Bay Wildlife Sanctuary, nyde stranden ved Pennington Bay eller bestige sandklitterne i øens lille ørken, der er kendt som Little Sahara. På Emu Ridge Eucalyptus Distillery kan du se, hvordan man udvinder og bruger eucalyptus-saft, og hos Clifford’s Honey Farm kan lære alt om øens helt særlige bier. Mulighederne er mange, og dagen er helt din egen. Natten tilbringes på Kangaroo Island.

Dag 6: Kangaroo Island – Hahndorf

Du forlader øen denne morgen. Men på vej til færgen er det værd at gøre stop ved Vivonne Bay, der er blandt de flotteste strande i Australien. Herfra er der ikke langt til Seal Bay Conservation Park, hvor de sjældne australske søløver som regel holder til.

Tilbage på fastlandet fortsætter turen forbi vinmarker mod Adelaide Hills og den hyggelige lille by Hahndorf. Dette er en af Australiens ældste og bedst bevarede tyske landsby, der fortæller historien om de mange tyske indvandrere, der koloniserede denne del af Australien. Hahndorf er et populært udflugtsmål for de lokale i Adelaide, der kommer for at nyde de historiske bygninger, hyggelige caféer og små butikker. Du har god tid til at nyde stemningen, for natten tilbringes i byen.

Distance: ca. 320 km fra Kangaroo Island til Hahndorf.

Dag 7: Hahndorf – Halls Gap

Fortsæt østpå gennem landskaber med rullende bakker til Murray Bridge. Det er værd at gøre et kort stop i byen, der ligger smukt ud til Murray River. Gamle hjuldampere og private husbåde ses af og til på floden, der snor sig 2.500 km fra De Australske Alper gennem det sydlige Australien, inden den løber ud i Lake Alexandrina ved havet.

Gradvist bliver landskaberne mere og mere øde jo længere østpå, du kommer. Dette er et område præget af gamle vulkanske landskaber og store hulesystemer. Men også af frugtbar jord, og vinområder som Limestone Coast og især Coonawarra, der er kendt for at fremtrylle nogle af landets bedste rødvine på cabernet sauvignon. Fortsæt ind i Victoria til Halls Gap, der ligger i hjertet af The Grampians. Med sine fantastiske skovklædte bjerge, storslåede udsigter, brusende vandfald og rige dyreliv er The Grampians et af de mest spektakulære naturområder i Victoria. Alligevel finder forbavsende få rejsende vej hertil. På vej mod hotellet er det værd at tage en lille omvej forbi McKenzie Falls. Herefter er resten af dagen fri til at udforske området, hvor du kan være heldig at opleve blandt andet emuer, kænguruer og kookaburras.

Distance: ca. 475 km fra Hahndorf til Halls Gap.

Dag 8: Halls Gap – Port Fairy – Port Campbell

Det er værd at stå tidligt op for at opleve morgengryet i The Grampians, inden turen fortsætter mod den charmerende fiskerlandsby Port Fairy ved kysten. Foruden at være en af landets vigtigste fiskerihavne, byder byen også på spændende butikker, gallerier og hyggelige caféer.

Fra Port Fairy kører du nu ind på Great Ocean Road, hvor havet har gnavet sig ind i klipperne og skabt en af de mest dramatiske kyststrækninger i verden. Der er mange gode stop på vejen. Eksempelvis ved London Bridge, inden du triller ind i Port Campbell, hvor du indlogeres for natten. Port Campbell er en hyggelig lille kystby omgivet af smuk natur og med hyggelige små spisesteder.

Distance: ca. 285 km fra Halls Gap via Port Fairy til Port Campbell.

Dag 9: Port Campbell – Great Ocean Road – Torquay

Flere storslåede scenerier venter i dag, når du fortsætter østpå ad Great Ocean Road. De Tolv Apostle er den mest berømte klippeformation på ruten. Men der er mange flere gode stop at gøre, og du har god tid til at nyde turen. Så sørg for at holde ind ofte, og måske gå en tur langs nogle af de fine strande. Det er også værd at udforske Great Otway National Park, der prydes af Australiens ældste fyrtårn. Blanket Bay er også et stop værd. Det samme er nationalparkens frodige tempererede regnskove med rislende vandløb og store bregner. Dyreinteresserede bør desuden gøre stop ved Conservation Ecology Centre, hvor der mulighed for at lære mere om Australiens unikke dyreliv. Dagens mål er den lille by Torquay, hvor dagen kan fuldendes med en middag med udsigt på en af restauranterne langs kysten.

Distance: ca. 200 km fra Port Campbell til Torquay.

Dag 10: Torquay – Mornington Peninsula

Med sit innovative, lokale køkken samt hyggelige udendørs spisesteder er Mornington Peninsula et populært udflugtsmål for Melbournes indbyggere. Fra hotellet kører du til Queenscliffe, hvor en kort færgetur fører dig til Sorrento. Hold øje med delfinflokke og sæler fra båden. Ved ankomsten til Sorrento har du et væld af muligheder. Besøg de lokale vingårde, smag på lokale gourmetprodukter, bad i varme kilder, eller udforsk naturen på hesteryg. En spil golf er en anden mulighed, og lyder dette en smule for aktivt, indbyder halvøens strande til afslapning i vandkanten. Mornington har noget for alle, og du har god tid til at nyde dette skønne sted.

Distance: ca. 100 km fra Torquay til Mornington Peninsula.

Dag 11: Mornington Peninsula – Melbourne

Melbourne er kun en kort køretur væk, så du kan bruge dagen på Mornington Peninsula, hvis du ønsker det. Eller kør tidligt til Melbourne og nyd dagen der. Melbourne er med rette en af Australiens mest populære storbyer. Også blandt australiere, der kommer for at nyde byens caféer, rige kulturliv og populære sportshold. Melbourne byder naturligvis også på shopping og spændende museer samt masser af storbystemning. Ved ankomsten til Melbourne afleveres bilen, hvorefter du indlogeres på dit hotel for de kommende tre nætter.

Dag 12: Kig efter koalaer med en koalaforsker

En spændende og ganske usædvanlig dagstur venter i dag, når du tidligt om morgenen bliver hentet på hotellet. Snart har du lagt storbyen bag dig og er i stedet omgivet af stenede, skovklædte landskaber, der er ideelt habitat for blandt andet kookaburras, små kænguruer og vilde koalaer. Koalaerne kan være vanskelige at spotte mellem eukalyptusbladene, men du får hjælp af en lokal koala-forsker. Guiden deler også hellere end gerne ud af sin store viden om koalaerne, og om det arbejde der bliver gjort for at redde deres truede leveområder. Du får selv mulighed for at hjælpe med at indsamle data, og en del af turens pris går til Koala Clancy Foundation, der arbejder for at sikre koalaernes levesteder. Efter en picnic-frokost, går eftermiddagen med at kigge efter kænguruer og fugle i de nærliggende åbne græssletter og skove, hvor også emuer og papegøjer holder til. Din guide er ekspert i dyrelivet, hvilket ikke blot højner chancen for at se det rige dyreliv. Du lærer også en masse om dyrene undervejs og hører om forskernes spændende arbejde i felten. 

Dag 13: Melbourne på egen hånd

Dagen er fri til at nyde alle Melbournes herligheder.

Dag 14: Afrejse fra Melbourne

Nyd den sidste morgen i Melbourne, inden det er tid at køre mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Dag 15: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte i Singapore ankommer du til Danmark. Eller forlæng rejsen med oplevelser i Australien eller et par dages stop i Singapore, der byder på gastronomi, masser af seværdigheder og shopping i verdensklasse.

Kort

Pris pr. person

Rejseperiode Ved 2 voksne Ved 2 voksne og 2 børn
Lavsæson Fra kr. 25.900 Fra kr. 21.700
Højsæson Fra kr. 26.600 Fra kr. 22.600

 

 

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra Danmark til Adelaide og Melbourne til Danmark
 • 1 nat på hotel i Adelaide inden kør-selv turen
 • Heldagstur til vinområdet Barossa med stop ved flere vingårde og 2-retters gourmet frokost
 • 9 dages kør-selv tur fra Adelaide - Melbourne
 • Detaljeret turmanual med rejseplan og kort
 • 8 hotelovernatninger på gode Bed & Breakfast, resorts og hoteller
 • 4 x morgenmad
 • Meet & Greet i lufthavnen ved ankomst og transfer til hotellet
 • Leje af bil med ubegrænset antal kilometer, forsikringer og selvrisikoeliminering
 • Færge Cape Jervis til Penneshaw for bil og passagerer t/r
 • Færge Queenscliffe til Sorrento for bil og passagerer
 • 3 nætter på hotel i Melbourne
 • Heldagstur Kænguruer og koalaer i vild natur med ekspert guide, inkl. picnic frokost og ’Billy Tea’
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere her

Tilkøb

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
Højsæson

Højsæson i Australien er i folkeskolernes sommerferie samt fra december til marts. Australien er dog et stort land, og der er stor forskel på sæsonerne i de forskellige dele af landet. Går rejsen til Sydney, Adelaide, Melbourne og den sydlige del af landet, er den australske sommer fra december til februar en populær periode. Det centrale og nordlige Australien har derimod højsæson fra maj til september. 

Rejselængde og indhold

Rejsens varighed og indhold kan naturligvis tilpasses dine ønsker. Det samme kan antallet af rejsedeltagere.

Børn på rejsen

Priserne er baseret på børn i alderen 2-11 år, som overnatter i eksisterende senge sammen med voksne.