^
  • Rejser til Great Barrier Reef

    Vi sammensætter din rejse til Great Barrier Reef i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Great Barrier Reef

Oplev verdens største koralrev, Great Barrier Reef, på din rejse til Australien.

Med et areal som Storbritannien, Holland og Schweiz tilsammen er Great Barrier Reef verdens største koralrev. Revet består af omkring 3.000 mindre rev og utallige små og store tropeøer, der tilsammen danner en 2.000 km lang barrierer langs Australiens østkyst.

En fantastisk mangfoldighed af liv

Ikke mindre end 5000 typer bløddyr, 1800 fiskearter og 125 forskellige hajarter holder til i disse farvande. Det samme gør utallige farvestrålende koraler, havplanter, skaldyr og andre små og større organismer, der lever omkring koralrevet. Tilsammen udgør de et komplekst økosystem med en biomangfoldighed, der overgår de fleste andre steder på jorden. 

Sådan kan du opleve Great Barrier Reef

Dagsture til Great Barrier Reef fra Cairns er den mest populære måde at opleve revet på. Vælg mellem besøg ved en af de smukke tropeøer eller en tur til det ydre rev. En anden mulighed er at overnatte på en af de mange smukke tropeøer langs revet, eller tage på minikrydstogt til afsidesliggende øer og uberørte koralrevet, der sjældent besøges af mennesker.  

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Great Barrier Reef i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Oplevelser

Rejseforslag

Oplevelser

Fakta

Great Barrrier Reef er for mange et sted, de bare skal opleve én gang i livet. Og det er ikke så svært at forstå hvorfor. Verdens største koralrev byder på en forunderlig og farverig verden under havoverfladen, hvor fisk, koraller, rokker og skaldyr er med til at skabe et helt eventyrligt økosystem. Hist og her dukker en tropisk paradisø op og lokker med hvide sandstrande, svajende palmer og krystalklart vand. Snyd ikke dig selv for at opleve det smukke naturområde på din rejse til Australien.


 


Hvordan kan du opleve Great Barrier Reef?


Great Barrier Reef byder på en lang række oplevelser af forskellig art. Der er noget for dig, som vil udforske livet under havoverfladen, for dig som bare trænger til at slappe af og for dig, som vil se det hele lidt fra oven.


Krydstogt


På et krydstogt på Great Barrier Reef får du mulighed for at opleve flere dele af revet og nogle af de frodige tropeøer, der ligger spredt ud i det turkisblå hav. Du får din egen kahyt, hvor du kan slappe af mellem oplevelserne på revet, og dagene byder på snorkling, dykkerture, besøg på smukke sandstrande og afslapning i solen.


Båd med glasbund


Der findes et væld af endagsture til revet fra blandt andet Cairns. Turene fører dig ad forskellige ruter. Alle giver de dig dog mulighed for at nyde revet fra båden eller på en snorkletur. Nogle lægger til ved en af revets smukke øer, så du kan gå i land, mens andre giver dig mulighed for at opleve livet under overfladen gennem en glasbund i båden.


Snorkling


Det er ikke nogen hemmelighed, at de helt store oplevelser på Great Barrier Reef findes under vandet. Og har du ikke mod på at dykke, kan du få nogle lige så fantastiske oplevelser med en snorkel i vandoverfladen. På med dykkerbrillerne og snorklen, lad dig vugge af bølgerne, og nyd så synet at de farvestrålende koraller og fisk. Det er en fantastisk oplevelse at se livet under havoverfladen, og med en snorkel kan alle være med.


Helikoptertur


Det er også muligt at opleve revet fra luften, og heroppe fra venter der dig en helt anderledes oplevelse. Du får ikke oplevelsen af farverne på revet, men til gengæld får du det helt store overblik, hvor du virkelig fornemmer, hvor enormt revet er. Revet danner store mønstre i havet som for eksempel ved det hjerteformede Heart Reef. En helikoptertur over revet vil ofte være kombineret med en tur over regnskoven eller en snorkeltur.


Dykning


At dykke ved Great Barrier Reef er en drøm for alverdens dykkere. Vandet er klart og varmt, og under havoverfladen venter en fantastisk verden af farvestrålende fisk, koraler og andre havdyr på at blive udforsket. Du kan tage på endags-dykkerture på revet. Eller hvad med en 2- eller 3-dagesdykkertur? Du overnatter på båden og kommer helt ud til dele af det ydre rev, hvor der er få dagsturister. På en sådan tur er der også mulighed for natdyk, hvor revet viser sig fra en helt ny side.


6 favoritøer på Great Barrier Reef


Revet er uden tvivl det helt store trækplaster. Men de mere end 1.000 øer, som ligger spredt ud over revet, er der også mange, der er villige til at rejse langt for at opleve. Her får du vores bud på de 6 smukkeste øer ved Great Barrier Reef.


1. Heron Island


72 km ud for Gladstone i Queensland finder du den lille ø Heron Island. Heron Island er en koralø med grøn skov og hvide sandstrande omgivet af smukke koralrev. Øen er kendt for sine fantastiske rev, der er et sandt paradis for dykkere, og dig som gerne vil snorkle. Du kan endda være heldig at møde de store havskildpadder. Det er muligt at overnatte på øens resort, så du har god tid til at slappe af og nyde omgivelserne.


2. Lizard Island


I det nordlige Queensland ligger Lizard Island. Langt fra fastlandet og midt på koralrevet kan du nyde freden på en af de 24 uberørte strande og opleve en overflod af liv i det klare vand. Snyd ikke dig selv for snorkling og dykning fra strandkanten eller ved det verdenskendte ”Cod hole”. Tag på en bush-walk til toppen af øens lille bjerg, eller sejl ud på det turkisblå hav i kajak. Der findes kun et resort på øen, og her er der tænkt på det hele. Udforsk øens strande med en picnic-frokost i tasken, eller slap af i det luksuriøse Azure Spa. Menuen skifter hver dag og er kreativ og fyldt med friske råvarer fra området. Nyd det - det bliver ikke bedre.


3. Hamilton Island


Midt i Whitsundays øgruppen ligger idylliske Hamilton Island, der af mange regnes for at være blandt Whitsundays smukkeste øer. Der findes flere rigtig gode overnatningsmuligheder lige fra lejligheder med udsigt over stranden til bungalows omgivet af frodig vegetation. Du bor med andre ord ikke på øens eneste resort, som det er tilfældet på andre øer ved Great Barrier Reef. Til gengæld er der her et bredt udbud af aktiviteter. Dagene går med afslapning på stranden, en forfriskende dukkert, snorkling ved revet, kajakture eller måske en helikoptertur over øen og revet.


4. Michaelmas Cay


Leder du efter en ”øde ø” så er Michaelmas Cay et godt bud. Sandøen ligger som en lille oase midt i det klare turkisblå hav. Øen er blot 360 meter lang og hæver sig 3,5 meter over havet, men på trods af det er naturen særdeles rig både over og under havoverfladen. Havskildpadder kommer her for at lægge æg på stranden, og et væld af fugle holder til på øen. Besøg øen på en dagstur, og nyd nogle timer på den hvide sandstrand, inden turen går tilbage til fastlandet.


5. Lady Elliot Island


Lady Elliot Island er en koralø i den sydlige ende af Great Barrier Reef og blandt verdens bedste dykker- og snorklelokationer. Øen er omgivet er det smukke levende koralrev, som er hjem for et væld af fisk og i perioder af året også hvaler, delfiner, djævlerokker og skildpadder. Du kan udforske revet fra en båd med glasbund, snorkle eller dykke. Eller måske har du lyst til at udforske øens indre, hvor der blandt andet er et rigt fugleliv.


6. Frankland Islands


Lige syd for Cairns en kort sejltur fra kysten ligger de smukke Frankland Islands. Øerne kan opleves på en dagstur fra Mulgrave River, som inkluderer en sejltur op ad floden og over revet til øerne. Vel fremme har du tid til at snorkle, dykke, udforske øernes indre og prøve kræfter med diverse vandaktiviteter. Det bliver en sjov dag fyldt med gode oplevelser.


Vejret ved Great Barrier Reef


Vejret i Queensland, hvor Great Barrier Reef ligger, er kort sagt fantastisk. Området har to forskellige sæsoner. I vinterperioden, der strækker sig fra maj til oktober, kan du nyde godt af høje temperaturer, som kommer op omkring de 27 °C, og meget lidt regn. Sommerperioden fra november til april byder på endnu højere temperaturer en del regn. Du kan svømme i havet året rundt, da vandtemperaturen altid ligger på mellem 23 og 29 °C. Fra april til oktober kan du trygt svømme i havet, men fra november og frem til marts kommer Havhvepsen, en farlig gople, tættere på kysten, og her anbefales det kun at bade, hvor der er skærmet af for havhvepsen.


Fakta om Great Barrier Reef


  • Areal: 344,400 km2

  • Længde: 2300 km langt

  • Rev: 2900 rev

  • Øer: mere end 1.000 øer

  • Dyrearter: 1625 arter af fisk, 30 arter af hvaler og delfiner, 215 fuglearter, 14 havslange-arter, 133 arter af rokker og hajer samt 6 arter af havskildpadder.

  • Besøgende: 2 mio. hvert år

 


Kort