^
 • Rejs med tog i Australien

 • Rejs med tog i Australien

 • Rejs med tog i Australien

 • Rejs med tog i Australien

Rejs med tog i Australien

En togrejse i Australien en rejse gennem et kontinent og et landskab helt anderledes fra noget, du nogensinde har set.

For en europæer er det svært at forstå, hvor stort Australien egentlig er. En togrejse gennem landet vil give dig en følelse af, hvilke afstande australierne kæmper med. Samtidig vil du fra togets vinduer se, hvor barsk landskabet er i den australske "outback"

Tilbage på toget tilbringes tiden ofte i selskab med en god bog og med at kigge ud af vinduet og holde øje med de unikke australske dyr. Store flokke af vilde kameler vandrer omkring herude i ørkenen, og du kan også nemt være heldig at se flokke af vilde heste - de såkaldte "brumbies".

Der er mange australiere, som ser en togrejse gennem deres land som et af livets store eventyr, så der vil også være god mulighed for at falde i snak med en ægte "Aussie".

Indian Pacific
Indian Pacific har navn efter de to oceaner, den forbinder: Det Indiske Ocean og Stillehavet. Toget kører mellem Perth i det vestlige Australien og Sydney på østkysten. Vil du køre hele strækningen på 4.352 km, skal du afsætte 4 dage.

Strækningen er delt op i to "ben" med et ophold i Adelaide på sydkysten, og det er muligt at vælge kun at køre et af "benene", så turen kun tager 2 dage. Turen kan køres i begge retninger.

Undervejs på turen fra Perth mod Adelaide kører du på verdens længste lige togstrækning: 478 km uden et eneste sving af den simple årsag, at der ikke er noget, der står i vejen for togskinnerne. På denne del af Indian Pacific stopper toget i den lille by, Cook, som ligger midt på "The Nullabor Plain". Her er du virkelig, virkelig langt væk fra alting og du vil blive helt overvældet af ensomheden her i det indre, øde Australien.

Kører du mellem Adelaide og Sydney stoppes der i Broken Hill; en guldmineby, hvor der er mulighed for at få en rundtur i en mine.

The Ghan
The Ghan er navnet på den togstrækning, der forbinder Adelaide og Darwin. Den går via Alice Springs i den røde ørken og er derfor en oplagt transportmulighed, når man vil opleve denne del af Australien.

Togstrækningen er opkaldt efter de afghanske kameler, som blev brugt til anlæggelse af jernbanen, og som bagefter blev sluppet løs i den australske outback. Man troede, de nok ville dø - men det gjorde de ikke, og idag er der så mange kameler i de australske outback, at man eksporterer dem til Mellemøsten. Så hold godt øje, når du kører med The Ghan - måske ser du efterkommere af de første jernbanebyggere derude! 

Den første strækning mellem Adelaide og Alice Springs var færdig i 1929, mens den sidste del mellem Alice Springs og Darwin først stod færdig i 2004.

Hele turen mellem Adelaide og Darwin tager to døgn, men med Alice Springs som naturligt stoppested midt på turen, vælger mange kun at køre halvdelen af turen, som tager godt 24 timer. Det er muligt at tage turen begge veje. Det er en fantastisk måde at opleve Australien på: uanset om du kører fra nord mod syd eller omvendt, vil du opleve, hvordan du kører fra et frodigt grønt landskab og ind mod det tørre indre.

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

70 12 50 11

Pris pr. person

2 dage fra kr. 5.790

Prisen inkluderer

 • Togtur med The Ghan fra Alice Springs til Darwin
 • Gold Service standard om bord
 • Overnatning i kupé med eget bad/toilet
 • Alle måltider om bord inkl vin til maden, serveret i den stilfulde 'Queen Adelaide' togvogn
 • The/kaffe undervejs
 • Fri adgang til 'Outback Explorer Lounge'
 • Evt. udflugter udervejs hvor der stoppes
Gold Service

Du skal vælge Gold Service, hvis din togrejse skal være mere end bare transport. På denne klasse får du din egen kupé med gode sæder, som om aftenen omdannes til køjeseng med puder og dyner. Dobbeltkupeerne har eget bad og toilet (i enkeltkupeerne er der bad og toilet for enden af hver togvogn), og alle måltider er inkluderet i prisen. Ved rejsens start er der en velkomstreception, hvor der serveres et glas vin, og der er gratis te og kaffe på hele rejsen. På Gold Service bliver togrejsen en oplevelse! 

Platinum Service

Platinum Service er den bedste klasse ombord på The Ghan og Indian Pacific. Her får du din egen luksuskupé med god plads, ekstra store panoramavinduer og eget bad og toilet. Platinum Service har egen spisevogn, hvor der rigtig bliver kræset for detaljen. Alle måltider er inkluderet, når du rejser på Platinum Service, og der er ligeledes inkluderet en velkomstdrink og en snack, mulighed for at få morgenmaden serveret i din kupé, samt te- eller kaffe i kupeen om eftermiddagen.