^
 • Kakadu, Katherine og Litchfield

  5 dage med vild natur, rigt dyreliv, fantastiske vandfald og klippemalerier fra tidernes morgen

 • Kakadu, Katherine og Litchfield

  5 dage med vild natur, rigt dyreliv, fantastiske vandfald og klippemalerier fra tidernes morgen

 • Kakadu, Katherine og Litchfield

  5 dage med vild natur, rigt dyreliv, fantastiske vandfald og klippemalerier fra tidernes morgen

Kakadu, Katherine og Litchfield

5 dage fra kr. 6.300

Bad for foden af fantastiske vandfald, vandre gennem solbagte klippelandskaber, mød urgamle kulturer og hold udkig efter noget af Australiens rigeste dyreliv. Dette 5 dages eventyr til Kakadu, Katherine Gorge og Litchfield fra Darwin byder på alt det bedste af Northern Territories Top End. Du rejser i en mindre international gruppe i en specialbygget firehjulstrækker og overnatter i gode telte til lyden af den australske nat. Alle måltider er inkluderede, og på hele turen ledsages du af en dygtig, engelsktalende guide. I teltlejrene er der bade- og toiletforhold. Men du skal være opmærksom på, at denne tur kræver lidt eventyrånd, og at alle forventes at hjælpe til med at lave mad, opvask osv. Til gengæld kommer du meget langt ud i den vilde, australske natur.

Særligt om rejsen

En grundlæggende fysisk form vigtig for, at du får mest muligt ud af oplevelsen. Som udgangspunkt bør du kunne gå mindst 6 km ubesværet over stenet og ujævnt terræn. Du bør også kunne gå op og ned ad stejle skråninger uden hjælp. Er dette ikke tilfældet, bedes du meddele det på bookingtidspunktet. Er du i tvivl, om dette er den perfekte rejse for dig, er du altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter for at høre nærmere. 

Adgang til Wangi Falls i Litchfield samt Twin Falls og Jim Jim Falls i Kakadu er ikke altid muligt fra december til juni. Er dette tilfældet, vil disse steder blive erstattet af andre spændende oplevelser.

Sejlturen til Twin Falls koster 12,5 australske dollars, hvilket betales direkte til bådsmanden. Nationalparksafgiften til Kakadu er heller ikke inkluderet i prisen. Denne er pt. 40 australske dollars. Så sørg for at have kontanter med.

Bagage er begrænset til 15 kg pr. person i en blød taske eller rygsæk. Overskydende bagage kan efterlades på hotellet i Darwin.

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Få et tilbud

Program

Dag 1: Darwin til Kakadu via Litchfield

Du bliver hentet i Darwin fra morgenstunden, og inden længe har du lagt byen bag dig. Forude venter Litchfield. Nationalparken er ikke nær så berømt som Kakadu. Men landskaberne er lige så spektakulære, dyrelivet er rigt, og vandfaldene Florence Falls og Wangi Falls indbyder til en forfriskende dukkert midt i den frodige natur. Ved Florence Falls er det værd at holde udkig efter de nuttede rock wallabies, der ofte ses langs stien ned til lagunen for foden af vandfaldet. Litchfield er også kendt for sine termitboer, hvoraf nogle er gigantiske, mens andre står på rad og række rettet ind efter verdenshjørnerne.

Efter frokost drejer du af hovedvejene og kører ad de støvede bagveje Marrakai Road og Old Jim Jim Road mod Kakadu National Park. Dette enorme naturområde er næsten halvt så stort som Danmark, og nationalparken er et af de få steder i verden, der er indskrevet på UNESCO's liste over verdensarv for både sin kultur og natur. Også dyrelivet er særdeles rigt. Farvestrålende papegøjer og kakaduer fylder luften, mens kænguruer dovent hopper på udkig efter noget at spise. Dingoerne er også på jagt i det høje græs, og med held ser du måske vilde heste langs vejen. Flere steder kan det være nødvendigt at krydse små vandløb på vej mod aftenens lejrplads, der består af permanente telte. 

Australien - Northern Territory - Kakadu National Park

Dag 2: Kakadu

Næste morgen vågner du til lyden af fuglekvidder midt i et af verdens største vildnis. Sollyset er blødt i det tidlige morgengry, og dyrene nyder godt af de lave temperaturer. Dette er det perfekte tidspunkt at stå til søs på Yellow Water Lagoon, der er berømt for sit rige fugleliv. Også andre dyr kommer ned til vandet for at drikke, og det er præcis, hvad de mange store saltvandskrokodiller venter på. Nogle af verdens største krokodiller lever her, og der er gode chancer for at se de gigantiske rovdyr lure lydløst i vandskorpen. Ikke mindst takket være de dygtige guider, der kender naturen og dyrelivet indgående. 

Tilbage på landjorden fortsættes mod Nourlangie Rock. Her har den oprindelige befolkning fortalt deres historier og mytologi gennem klippemalerier i mere end 20.000 år. Du kan få en dybere forståelse for områdets urgamle kulturer på besøgscenteret Bowali, inden flere enestående klippemalerier venter ved Ubirr Rock. Fra Ubirr fører en sti op til et udsigtspunkt, hvor du belønnes med en storslået udsigt over de åbne sletter og afsidesliggende Arnhem Land i horisonten. Solen står lavt på himlen nu, og hvis vejret tillader det, venter en smuk solnedgang over Kakadu, inden turen går det sidste stykke mod lejren.

Dag 3: Kakadu

I dag bliver der virkelig brug for firehjulstrækket, når du forlader de store veje og kører ad små, sandede hjulspor til afsidesliggende Twin Falls. Det sidste stykke op til vandfaldene foregår med båd og til fods ad en sti, der snor sig mellem store, gyldne klipper. Målet er den lille strand foran vandfaldene, der fylder en smuk lagune med klart, rent vand. Om muligt endnu mere spektakulært er dagens næste mål; Jim Jim Falls, som det også kræver en mindre ekspedition at nå frem til. Vandfaldet er særlig dramatisk lige efter regntiden (der slutter i juni), når vandet vælter ud over klippekanten og falder mere end 150 meter ned i en bred slugt. Der er mulighed for en svømmetur for foden af vandfaldet, inden du fortsætter til aftenens lejrplads, hvor dagens eventyr kan fordøjes.

Dag 4: Kakadu - Katherine Gorge

Dagen starter med et besøg ved Gunlom Falls, hvor du har god tid til at slappe af og nyde en forfriskende dukkert omgivet af Kakadus vilde natur. Fra lagunen for foden af vandfaldet fører en sti op til toppen, der byder på en af Kakadus bedste udsigter. Der er adskillige fristende vandhuller på vejen. Eller fortsæt helt op til det øverste vandfald, hvor det er muligt at svømme ind under vandfaldet. Efter frokost er det tid at tage afsked med Kakadu og sætte kurs mod Katherine. På vejen gøres stop ved Edith Falls, hvor rejsestøvet vaskes af, inden turen fortsætter det sidste stykke mod lejrpladsen.

Dag 5: Katherine Gorge til Darwin

Katherine er et travlt lille knudepunkt på hovedvejen mellem Adelaide og Darwin. Historisk spillede byen en vigtig rolle for telegraflinjen og i udforskningen af Northern Territory. Men i dag er Katherine bedst kendt som udgangspunkt for den spektakulære Katherine Gorge i Nitmiluk National Park. Her rejser høje, lodrette klippevægge sig på begge sider af floden og danner en serie af 13 dramatiske kløfter. Du oplever området på bedst tænkelige vis; på en sejltur gennem kløfterne tidligt om morgenen (ikke inklkuderet. Pris AUD 100), mens guiden fortæller om naturen, dyrelivet og områdets oprindelige befolkning. Foretrækker du at blive på land, fører stier rundt i området, hvor der blandt andet er gode chancer for at se de store frugtspisende kæmpeflagermus.

Efter frokost går turen nordpå mod Darwin. Men inden du kommer så langt, skal du møde den lokale kunstner Manuel Pamkal, der fortæller om sin oprindelige kultur og kunst. Du hører også om, hvordan man overlever i naturen og jager med spyd og boomerang, inden turen går det sidste stykke tilbage mod Darwin og civilisationen, hvor du ankommer sidst på dagen.

Pris pr. person

5 dage fra kr. 6.300

Prisen inkluderer

 • Dygtig engelsktalende guide
 • Helpension fra frokost på dag 1 til frokost på dag 5
 • 4 overnatninger i permanente teltlejre med toiletforhold. 
 • Stort sightseeingprogram som beskrevet
 • Kørsel i en specialbygget firehjulstrukken bus med plads til maksimalt 17 passagerer
 • Lån af sovepose, pude og håndklæde