^
  • Kør-selv til Kakadu National Park

    Kakadu Nationalpark og Katherine Gorge byder på spektakulær natur og spændende historie.

Kør-selv til Kakadu National Park

3 dage fra kr. 3.295

Kakadu og Katherine byder på nogle af de mest storslåede naturoplevelser i det nordlige Australien, og i egen bil har du friheden til at udforske den dramatiske natur i dit eget tempo.

Fra Darwin går turen mod Kakadu, der byder på vidtstrakte flodsletter og solbagte klippefremspring. Dyrelivet er særdeles rigt, og landskaberne gemmer på nogle af Australiens bedste klippemalerier. Du overnatter i parken, og har derved mulighed for at opleve både aften og morgen i Kakadu, hvor dyrene er mest aktive.

Næste dag starter med en fantastisk sejltur, inden kursen sættes sydpå mod Katherine Gorge. Her har du god tid til at udforske naturen langs de storslåede kløfter med båd og på vandreture, inden turen går tilbage mod Darwin.

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

70 12 50 11

Program

Australien - Northern Territory - Kakadu National Park

Dag 1: Darwin til Kakadu

Fra Darwin kører du østpå mod et af verdens helt store naturområder. Kakadu er et gigantisk vildnis,
der er næsten halvt så stort som Danmark. Naturen er storslået og varieret. Dyrelivet er fantastisk, og i mere end 40.000 år har den lokale aboriginalbefolkning malet scener fra deres mytologi på klipperne. Aboriginalkulturen er stadig i høj grad til stede i Kakadu, der er et af de få steder i verden, der er indskrevet på UNESCO's verdensarvsliste for både sin kultur og natur.

På vej ind i Kakadu er det værd at stoppe ved Fogg Dam og Window on the Wetlands Visitor Centre. Hold også øje med dingoer, kænguruer og sågar vilde heste langs vejen. Fuglelivet er ligeledes rigt og foruden et væld af vadefugle, er der gode chancer for at se kakaduer og papegøjer i trækronerne. Hvordan du vælger at bruge eftermiddagen, er helt op til dig. Et forslag kunne være at besøge Ubirr og Nourlangie Rock, hvis storslåede landskaber skjuler nogle af de bedste aboriginal klippemalerier i hele Australien. Eventyrlystne kan snøre vandreskoene og gå fra Nourlangie til udsigtspunktet Gunwarddehwardde, hvorfra de belønnes med en fabelagtig udsigt over Kakadu. Udsigten fra Nadab nær Ubirr er lige så storslået.

Distance: ca. 250 km fra Darwin til Kakadu.

Dag 2: Kakadu til Katherine

Morgenen starter med en halvanden-times sejltur på Yellow Water. Et væld af fugle holder som regel til omkring den billedskønne lagune, og det er ikke ualmindeligt at se kænguruer hoppe langs bredden. Men også langt større dyr lever her, og der er gode chancer for at opleve gigantiske saltvandskrokodiller lure i vandskorpen.

Tilbage på land kan du overveje et besøg på Warradjan Aboriginal Cultural Centre, inden kursen sættes sydpå mod Katherine. Nogle veje kan være lukket i regntiden (november til april), så forhør lokalt om forholdene, inden du vælger rute. Vel fremme i Katherine indlogeres du på dit hotel for natten.

Distance: ca. 300 km fra Kakadu til Katherine alt efter rute.

Dag 3: Katherine til Darwin

Også denne dag starter med en fantastisk sejltur. Langs floden nær Katherine rejser høje, gyldne klippevægge sig direkte op af vandet og skaber ikke mindre end 13 dramatiske kløfter kun adskilt af kampesten, klippeskær og hurtige strømfald. Det tager flere dage at udforske hele området, men fra båden får du en god introduktion til disse storslåede landskaber. Efter sejlturen er der mulighed for en kølig dukkert i floden og en gåtur ad en af de mange afmærkede vandrestier.

Turen slutter i Darwin, hvor du afleverer bilen efter endt leje.

Pris pr. person

3 dage fra kr. 3.295

Prisen inkluderer

  • 3 dages billeje
  • 1 overnatning i Kakadu
  • 1 overnatning i Katherine
  • Fuldt program som beskrevet