^
  • Guidet eventyr ved Ayers Rock

    Oplev Ayers Rock, The Olgas og Kings Canyon på denne 3-dages safaritur fra Alice Springs.

Guidet eventyr ved Ayers Rock

3 dage fra kr. 4.000

Dette er en ægte vildmarkstur for dig, som vil opleve den røde ørken helt tæt på. På dette 3-dages eventyr oplever du blandt andet Ayers Rock (Uluru), The Olgas (Kata Tjuta) og Kings Canyon.

Med til en ægte vildmarkstur hører overnatning i telte. Du sover i permanente telte, som du kan stå oprejst i. De har fast gulv og rigtige senge. Fra dit telt kan du høre vinden og dyrelivet i bushen, dufte ørkenens planter og mærke temperaturen falde, når solen går ned over ørkenen.

Turen er for dig, som gerne vil have en aktiv udflugt i ørkenen. Du bor under enkle forhold og man skiftes til at hjælpe med madlavningen, samle brænde til bålet mm. På denne tur vil du med andre ord få en ægte outbackoplevelse. Så har du bare den mindste eventyrlyst, bør du overveje denne vildmarksoplevelse i den røde, sagnomspundne ørken midt i Australiens outback.

Vi anbefaler, at du tager en lille rygsæk med på turen, som du kan have lidt ekstra vand og snacks med i. Tag også varmt tøj med, da udsvingene i temperaturerne er store i ørkenen. Det er varmt om dagen og ofte koldt om aftenen og natten.

Særligt om turen

Denne tur tager dig lagt ud i den australske Outback. Derfor er en grundlæggende fysisk form vigtig for, at du får mest muligt ud af oplevelsen. Som udgangspunkt bør du kunne gå mindst 6 km ubesværet over stenet og ujævnt terræn. Du bør også kunne gå op og ned ad stejle skråninger uden hjælp. Er dette ikke tilfældet, bedes du meddele det på bookingtidspunktet. Er du i tvivl, om dette er den perfekte rejse for dig, er du altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter for at høre nærmere. 

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Få et tilbud

Program

Dag 1: Alice Springs - Ayers Rock

Udflugten starter i Alice Springs, turen går videre mod Mount Ebenezer Roadhouse, hvor du kan købe aboriginal kunst. På turen videre mod Ayers Rock kommer du til at opleve den første spektakulære stenformation: Mount Conner (Atila).

Efter frokost ankommer du til Ayers Rock, som ligger i Kata Tjuta National Park. Her bliver du mødt af en repræsentant fra områdets oprindelige anangu-folk, som vil introducere dig for sin urgamle kultur. Sammen med guiden begiver du dig ud på en spændende gåtur til vandhullet Mutitjulu ved basen af Ayers Rock. Undervejs vil guiden fortælle om områdets natur og ikke mindst de spændende legender, der gør den mægtige sten til en af anangu-folkets vigtigste helligdomme. Herefter får du selv mulighed for at prøve kræfter med aborigin malerkunst, hvilket er en integreret del af anangu-folkets kultur. 

Dagen afsluttes med et glas mousserende vin og en snack, mens du nyder solnedgangen over den majestætiske monolit. Derefter går turen til lejren, hvor middagen serveres i det flakkende skær fra stearinlys under den funklende klare stjernehimmel. Natten tilbringes i permanente telte, eller hvis du har lyst, kan du overnatte under åben himmel i en såkaldt swag, som er en kombineret sovepose og madras. Hvis det er skyfrit og stjerneklart kan denne løsning varmt anbefales. Sover du i telt, får du den første nat udleveret en sovepose, en pude og et håndklæde. I lejren deler du bad- og toiletfaciliteter med andre gæster. 

Australien - Northern Territory - Kings canyon

Dag 2: Ayers Rock - Kings Creek/Kings Canyon

Dagen starter, inden solen står op, så du kan nå at opleve solopgangen over Ayers Rock og The Olgas. I mørket pakker du sammen og kan du nyde en kop kaffe, mens du venter på, at solen langsomt viser sig i horisonten og varmer ørkenen op efter den kølige nat.

Efter solopgang tager du videre til Kata Tjuta, hvor du kommer på en god vandretur i Valley of the Winds. Efter et kort stop ved Ayers Rock Resort er det videre til lejren.

I nat skal du igen overnatte i permanente telte. Denne gang ved Kings Creek Cattle Station, som ligger med en smuk udsigt over George Gill Ranges. Lejren ligger helt for sig selv, så mere vildmarksagtigt bliver det ikke. Når mørket sænker sig, mærker du rigtigt, at du befinder dig midt i ørkenen. Her er der intet kunstigt lys, hvilket betyder, at stjernehimlen er helt specielt smuk og klar. Fra lejren har du udsigt til Kings Canyon. 

Også denne overnatning er i enkle omgivelser og her findes kun et enkelt toilet og bruser, som er bygget uden døre, så du har en fantastisk udsigt over de smukke landskaber. Det ligger på en lille bakke med åbningen vendt væk fra campingpladsen, og et simpelt flagsystem sørger for, at du altid ved om der er ledigt eller optaget. Husk at medbringe en lygte, da der ikke findes kunstigt lys. Det betyder også, at man kan tage et brusebad med udsigt til en fantastisk stjernehimmel efter mørkets frembrud. 

Dag 3: Kings Canyon – Alice Springs

Denne morgen tager guiderne dig med på en fantastisk vandretur gennem de rustrøde landskaber ved Kings Canyon eller Watarrka, som kløften officielt hedder. Undervejs besøges blandt andet klippeformationer som Amfiteatret, The Lost City og Garden of Eden. Der bliver naturligvis også mulighed for at ligge på maven og kigge ud over kanten af den dybe kløft. Efter gåturen sættes kursen tilbage mod Alice Springs ad en typisk outback grusvej. Du er fremme ved dit hotel tidligt på aftenen efter 3 dages ægte outbackeventyr.

Pris pr. person

3 dage fra kr. 4.000

Prisen inkluderer

  • Fuldt program som beskrevet
  • Afhentning ved hotel i Alice Springs eller Ayers Rock lufthavn
  • Sightseeing og transport i 4-hjulstrækker bus (Max 21 personer)
  • Campingudstyr og afgifter
  • 2 x morgenmad, 3 x frokost og 2 x middag
  • Nationalparkafgifter

Tillæg

  • Frokost indgår ikke for dem der bliver afhentet ved Ayers Rock lufthavn

Kombiner denne tur til Ayers Rock med 3-dagesturen Kakadu og Litchfiled med guide og spar 500 kr. person.