^
  • Flinders Ranges i bil

    4 dage fra kr. 4.690 pr. person

Flinders Ranges i bil

4 dage fra kr. 4.690 pr. person

Denne 4-dagestur til Flinders Ranges i bil er perfekt for dig, der ønsker at køre selv og se stederne i dit eget tempo. I Flinders Ranges oplever du den australske outbacks tørre landskaber og eroderede bjerge på en guidet tur i firehjulstrækker, og du kommer på en flyvetur over Wilpena Pound, der er et spektakulært, naturligt amfiteater omgivet af en ring af bjerge. Begge udflugter er inkluderet i prisen for at give dig den bedste oplevelse af Flinders Ranges National Park. South Australia er også kendt for sine vine, og på turen tilbage mod Adelaide besøger du vinområdet Clare Valley, der byder på smukke omgivelser og ikke mindst vin i absolut verdensklasse.

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

70 12 50 11

Program

Dag 1: Adelaide til Wilpena Pound

Læg Adelaide bag dig og kør nordpå ad Princes Highway mod Port Pirie og Port Augusta. Det er værd at gøre stop i den lille by Quorn, der er kendt for sin fine, gamle togstation på den originale Ghan-jernbane. Veterantog kører af og til stadig herfra til Port Augusta. Fortsæt til Yourambulla Caves, hvor aboriginere i tidernes morgen prydede klipperne med malerier. Du kører nu for alvor ind i Flinders Ranges; et enormt naturområde med solbagte vidder, stenede kløfter og bløde bakker. Trods sit tørre udseende er området rigt på både dyr og fugle, og med held ser du måske papegøjer og kænguruer langs vejen. Områdets ubestridte højdepunkt er Wilpena Pound, der er et stort plateau med form som et amfiteater omkranset af 1.000 meter høje bjerge. Området opleves bedst fra luften, hvilket er præcis, hvad du har i vente denne eftermiddag. I cirka 20 minutter cirkler du over Wilpena Pound og de omkringliggende bjerge, hvilket giver den bedst tænkelige introduktion til Flinders Ranges.

Distance: ca. 460 km fra Adelaide til Flinders Ranges.  

Dag 2. Flinders Ranges i firehjulstrækker

Helt andre oplevelser venter i dag, når du sætter dig til rette i en solid firehjulstrækker og sammen med en guide triller ud i de stenede landskaber. Turen fører dig langt ’off the beaten track’ og giver en fantastisk introduktion til områdets natur. Efter nogle spændende timer vender du tilbage til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til egne eventyr. Eksempelvis i form af en vandretur ad de stier, der fører på kryds og tværs i Flinders Ranges.

Dag 3. Wilpena Pound til Clare Valley

Nyd den sidste morgen i Flinders Ranges gyldne landskaber, inden turen igen går sydpå mod Clare Valley. Gradvist bliver landskaberne mere frodige, og vinstokke begynder at dukke op langs vejen. Clare Valley er et af South Australias smukkeste vinområder. Det er måske knap så kendt som nogle af statens øvrige vindistrikter, men blandt vinelskere står Clare Valley for noget af det ypperste inden for australsk vin. Især hvidvinene på riesling-druen er i sand verdensklasse, men også rødvine af meget høj kvalitet fremstilles på områdets mere end 50 vingårde. Besøg de hyggelige småbyer Burra og Kapunda, og kig indenfor på en vingård eller to for at smage på den seneste høst. Et godt bud kunne eksempelvis være områdets ældste vingård Sevenhill Cellars, der blev grundlagt af jesuitter i 1851.

Distance: ca. 310 km fra Flinders Ranges til Clare Valley.

Dag 4: Clare Valley til Adelaide

Der er tid til at besøge et par vingårde mere om formiddagen, inden turen går tilbage mod Adelaide. Du behøver ikke skynde dig, da du har bilen hele dagen. Du kan reelt set vente med at aflevere den til morgen. Bare du gør det inden det tidspunkt på dagen, hvor du hentede bilen den første dag.

Distance: ca. 140 km fra Clare Valley til Flinders Ranges.

Pris pr. person

4 dage fra kr. 4.690

Prisen inkluderer

  • 4 dages billeje
  • Kørselsvejledning og kort
  • 2 nætter på Wilpena Pound Resort inklusiv morgenmad
  • 20 minutters flyvetur over Wilpena Pound
  • Halvdagstur i firehjulstrækker med guide inkl. formiddags/eftermiddagste
  • 1 nat på Clare Country Club i Clare Valley