^
  • Broome til Darwin i firehjulstrækker

    Turen i firehjulstrækker fra Broome til Darwin er et af Australiens helt store eventyr.

Broome til Darwin i firehjulstrækker

9 dage fra kr. 11.995

Kast dig ud i det helt store eventyr i firehjulstrækker fra Broome til Darwin. Turen fører dig gennem stenede, vidtstrakte ørkenlandskaber med gamle baobabtræer, højt til himlen og dramatiske kløfter. Svøm i vandhuller, oplev vægmalerier fra tidernes morgen, og kom helt tæt på Australiens rige dyreliv. Fra Broome går turen ad afsidesliggende Gibb River Road tværs gennem Kimberley til Northern Territory, hvor du sejler gennem Katherine Gorge og udforsker det verdensberømte vådområde Kakadu, inden rejsen slutter i Darwin. 

Særligt om turen

Kimberleys er et af de vildeste og mest afsidesliggende steder i Australien. Mange veje er ikke asfalteret, og broer over floderne er ikke noget, man almindeligvis bruger. Derfor foregår turen i en kraftig og veludstyret firehjulstrækker, og du bor godt på komfortable og interessante hoteller undervejs. Derfor vil langt de fleste rejsende med eventyr i blodet sagtens kunne være med. Også selvom man ikke tidligere har begivet sig ud på sådanne ekspeditioner – og der er ingen tvivl om, at Kimberley er en oplevelse for livet.

 

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Få et tilbud

Program

Australien - Western Australia - Broome - Cable Beach

Dag 1: Broome - Bell Gorge Wilderness Lodge

Eventyret begynder allerede i dag, når du forlader Broome og følger den afsidesliggende kvægrute Gibb River Road mod øst. Ruten er kun asfalteret på nogle strækninger, mens resten består af hullet grusvej, der kun er farbar i tørtiden fra maj til oktober. Besøg Tunnel Creek National Park, hvor du kan soppe i Tunnel Creek, der strømmer gennem en naturlig grotte. Fortsæt ad Gibb River Road til Imintji Safari Camp, som er dagens mål.

Distance: ca. 575 km.

Dag 2: Bell Gorge Wilderness Lodge - Mt. Elizabeth Station

Fra Bell Gorge Wilderness Lodge fører støvede Gibb River Road jer dybere ind i Kimberleys landskaber med røde klipper og spredte baobabtræer, der på forunderlig vis formår at overleve i de solbagte ørkenlandskaber. Overvej en omvej til Bell Gorge, hvor floden har skåret sig ned i klipperne og skabt en række vandfald og naturlige swimmingpools. Du kan også vaske rejsestøvet af i Galvans Gorge eller Barnet River Gorge, inden du fortsætter til Mt. Elizabeth Station, hvor natten tilbringes på en ægte kvægfarm.  Husk at fylde benzin på ved Mt. Barnett Road House.

Distance: ca. 225 km.

Dag 3: Mt. Elizabeth - El Questro

Cowboys, der på australsk hedder Jackaroos, findes stadig i Kimberleys, og det er ikke ualmindeligt at se kvæget blive indfanget fra hesteryg. Dog får de i dag ofte hjælp fra folk i helikoptere og på motorcykler. Dagens mål er den aktive kvægfarm, El Questro Station, der ligger omgivet af vild natur i hjertet af Kimberley. En række scener til filmen ”Australia – The Movie” fra 2008 blev optaget i dette område, som byder på rå og utæmmede natur. Natten tilbringes i lejren ved Emma Gorge, der består af store luksustelte med rigtige senge og eget toilet omgivet af vild natur. 

Distance: ca. 330 km.

Dag 4: El Questro

Du har hele dagen til at udforske de rustrøde klippelandskaber omkring lejren ved Emma Gorge Creek. Gå en tur til skjulte vandhuller, eller tag på en af de mange organiserede ture, der varierer fra vandreture og rideture til sejlture og ekspeditioner i firehjulstrækker. Du er naturligvis også velkommen til at blive i lejren og nyde en stille og rolig dag omkring poolen efterfulgt af en god middag i den hyggelige restaurant, mens natten sænker sig over ørkenen.

Dag 5: El Questro - Kununurra

Fra El Questro fortsættes østpå, hvor Gibb River Road genforenes med hovedvejen til Kununurra. Med sine ca. 6.000 indbyggere føles Kununurra næsten som en storby, og dette er et godt sted at tanke og købe ind. Brug eftermiddagen på at udforske nærliggende Mirima National Park, der byder på eroderede landskaber og et rigt dyreliv. Eller bestig Kelly’s Knob Lookout, og nyd en fantastisk solnedgang. 

Distance: ca. 125 km.

Dag 6: Kununurra - Katherine

Du lægger nu definitivt Kimberleys tørre landskaber bag dig, og begiver dig ind i en langt mere frodig verden i den nordlige del af Northern Territory. Dagens mål er Katherine, der er en travl lille by på hovedvejen mellem Adelaide og Darwin. Byen spillede en vigtig rolle i udforskningen af Northern Territory, men i dag er den bedst kendt som udgangspunkt for den spektakulære Katherine Gorge i Nitmiluk National Park. 

Distance: ca. 525 km.

Dag 7: Katherine - Kakadu National Park

Start dagen med en sejltur gennem Katherine Gorge, hvor lodrette klippevægge rejser sig på begge sider af floden og danner en serie på hele 13 dramatiske kløfter. Fra Katherine går turen nordpå mod Kakadu National Park; et gigantisk vildnis med storslåede landskaber, et rigt dyreliv og fantastiske vægmalerier, der fortæller om områdets oprindelige kultur. Hold øje med kænguruer, dingoer og sågar vilde heste langs vejen. Fuglelivet er ligeledes rigt, og der er gode chancer for at se kakaduer og papegøjer i trækronerne. Denne aften overnatter I på et hotel, der er formet som en gigantisk krokodille. 

Distance: ca. 325 km. Vær opmærksom på at mange veje er lukkede i regntiden fra november til april. 

Dag 8: Kakadu National Park

Du har hele dagen til at udforske Kakadu. Start eksempelvis dagen med en sejltur på Yellow Water Lagoon, hvor vadefugle søger føde i vandkanten og gigantiske saltvandskrokodiller lurer i vandskorpen. Tilbage på land er det værd at fortsætte til Ubirr og Noulangie Rock, der gemmer på nogle af de bedste klippemalerier i hele Australien. Har du mod på mere eventyr, kan du snøre vandreskoene og gå fra Nourlangie til udsigtspunktet Gunwarddehwardde, hvorfra du belønnes med en fabelagtig udsigt over Kakadu. Udsigten fra Nadab nær Ubirr er lige så storslået. Eller sæt bilens firehjulstræk på en prøve ved at køre til de afsidesliggende og svært tilgængelige vandfald Jim Jim Falls og Twin Falls.

Dag 9: Kakadu til Darwin

Nyd formiddagen i Kakadu, inden turen går tilbage mod Darwin. På vejen er der mulighed for at stoppe ved Fogg Dam og Window on the Wetlands Visitor Centre. Eller sluk tørsten på den farverige, lokale pub, Bark Hut. Tag dig bare god tid om køreturen, for du har bilen helt til i morgen. Sørg dog for at aflevere den inden det tidspunkt, hvor du hentede den på dag 1 for at undgå ekstra gebyrer. 

Distance: ca. 260 km.

Pris pr. person

9 dage fra kr. 11.995

Prisen inkluderer

  • 9 dages billeje inkl. fri km, lovpligtig ansvarsforsikring, gps og detaljeret rutebeskrivelse
  • 1 nat i Imintji
  • 1 nat i Mt. Elizabeth Station
  • 2 nætter i El Questro
  • 1 nat i Kununurra
  • 1 nat i Katherine
  • 2 nætter i Kakadu National Park