^
  • Barossa Valley og McLaren Vale i bil

    5 dage fra 3.270 kr. pr. person

Barossa Valley og McLaren Vale i bil

5 dage fra kr. 3.270

South Australia er kendt for sit rige kulturliv og indbyggernes oprigtige passion for god mad og vin. Sidstnævnte oplever du i fuld flor i de verdensberømte vinområder Barossa Valley og McLaren Vale, hvor vinstokke fylder landskaberne mellem hyggelige småbyer, og dygtige kokke fremtryller det ene vidunderlige måltid efter det andet. Med to nætter hvert sted og en lejebil til rådighed, er der rig mulighed for at besøge vingårde og udforske områdets øvrige seværdigheder.

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Få et tilbud

Program

Dag 1: Adelaide – Barossa Valley

Bilen hentes i Adelaide, og inden længe har du lagt storbyen bag dig med kurs mod Barossa Valley. Dette er et af Australiens mest kendte vinområder, og i dag holder en række af landets førende vinhuse til i Barossa Valley. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde dette skønne område, der foruden vin også byder på hyggelige småbyer, små gallerier og ikke mindst gode restauranter.

Distance: ca. 80 km fra Adelaide til Barossa.

Dag 2: Barossa Valley

Du har hele dagen til at nyde Barossa Valley. Mange vingårde er åbne for besøgende, og det kan i høj grad anbefales at lægge vejen forbi for at smage på den seneste høst. Barossa Valley er især berømt for sine solmodne rødvine på shiraz-druen. Men der produceres også forrygende hvidvine på chardonnay og riesling i både Barossa Valley og nærliggende Clare Valley. Andre druesorter samt et væld af forskellige blandinger findes naturligvis også, og et besøg ved vinhuse som Peter Lehmann, Penfolds Barossa, Henschke, Jacob’s Creek eller Wolf Blass giver en god introduktion til områdets vine. Ofte er det endda muligt at komme en tur rundt på gården og høre om vindyrkningen.

Vin er dog ikke det eneste, der dyrkes i Barossa Valley, og områdets madmarkeder er altid fyldt med lokale råvarer af høj kvalitet. Lyder alt dette en smule for aktivt, kunne du overveje at dedikere en god del af dagen til en lang, afslappet frokost på en af Barossas mange fantastiske gourmet-restauranter – naturligvis med tilhørende vin.

Dag 3: Barossa – McLaren Vale

Turen går igen sydpå mod McLaren Vale syd for Adelaide. Det er værd at tage vejen gennem Adelaide Hills, hvor du kan gøre stop i den lille by Hahndorf. Dette er Australiens ældste og bedst bevarede tyske landsby. I dag er de historiske bygninger indrettet som caféer og små butikker, der fortæller historien om de mange tyske indvandrere i denne del af Australien. Et andet godt stop på vejen til McLaren Vale kunne være Strathalbyn, der er en lille, hyggelig provinsby med gallerier, antikbutikker, caféer og en del historiske bygninger. Det var i høj grad tyske immigranter, der fik sat gang i vindyrkningen i South Australia, og klimaet viste sig hurtigt at være ideelt til formålet. Ikke mindst i McLaren Vale, der i dag er et af statens bedste vinområder. Vel fremme indlogeres du på dit hotel for de kommende to nætter.

Distance: ca. 124 km fra Barossa til McLaren Vale.

Dag 4: McLaren Vale

Du har hele dagen til at nyde McLaren Vale, hvor vingårde ligger spredt rundt i de frodige, bakkede landskaber. Her produceres fortrinsvist vine på shiraz, cabernet sauvignon, grenache, merlot og chardonnay. Men innovative vinhuse såsom d’Arenberg forsøger sig også med et væld af andre druer og blandinger. Det er dog ikke vin det hele. Også oste, oliven, mandler og forskellige frugter produceres i området, og der er naturligvis rig mulighed for at smage på herlighederne. Enten ved at besøge producenterne eller på områdets glimrende restauranter, der i høj grad benytter sig af lokale råvarer. I perioden fra maj til oktober kan du eventuelt vælge at krydre gourmetoplevelserne med en tur til den nærliggende kystby Victor Harbor, der er et af de bedste steder i Australien at se hvaler tæt på kysten.

Dag 5: McLaren Vale – Adelaide

Turen tilbage til Adelaide er ikke lang. Så der er tid til par vingårdsbesøg mere denne formiddag, hvis du har lyst til det. Tag eventuelt en lille omvej til Aldinga Beach for at nyde udsigten over havet på vej tilbage til Adelaide. Du behøver ikke skynde dig, da du har bilen hele dagen. Du kan reelt set vente med at aflevere den til morgen. Bare du gør det inden det tidspunkt, hvor du hentede bilen den første dag. 

Distance: ca. 40 km fra McLaren Vale til Adelaide.

Pris pr. person

5 dage fra kr. 3.270

Prisen inkluderer

  • 5 dages billeje inkl. fri kilometer og forsikringer
  • 2 nætter i Barossa Valley inkl. morgenmad
  • 2 nætter i McLaren Vale