^
 • Ayers Rock eventyr i firehjulstrækker

  Denne 4-dages campingtur kombinerer alle de store ikoner med ægte eventyr i MacDonnel Ranges.

 • Australien - Northern Territory - Kata Tjuta - The Olgas
  Ayers Rock eventyr i firehjulstrækker

  Denne 4-dages campingtur kombinerer alle de store ikoner med ægte eventyr i MacDonnel Ranges.

Ayers Rock eventyr i firehjulstrækker

4 dage fra kr. 5.200

Du besøger både Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (The Olgas) og Watarrka (Kings Canyon) på dette campingeventyr gennem Centralaustraliens røde ørken. Men turen tilbage til Alice Springs går via Mereenie Loop; en sjældent brugt bagvej gennem West MacDonnel Ranges, der kun er farbar i firehjulstrækkere. Undervejs oplever du den australske outback i al sin rå skønhed. 

Du rejser i en mindre gruppe i en specialbygget firehjulstrukken bus og overnatter i gode telte. Alle måltider er inkluderede, og på hele turen er du ledsaget af en dygtig guide. I teltlejrene er der gode toilet- og badeforhold med varmt vand. Du skal dog være opmærksom på, at dette er en tur, som kræver lidt spejderånd, da du befinder dig langt ude i den australske bush. 

Særligt om turen

Denne tur tager dig lagt ud i den australske Outback. Derfor er en grundlæggende fysisk form vigtig for, at du får mest muligt ud af oplevelsen. Som udgangspunkt bør du kunne gå mindst 6 km ubesværet over stenet og ujævnt terræn. Du bør også kunne gå op og ned ad stejle skråninger uden hjælp. Er dette ikke tilfældet, bedes du meddele det på bookingtidspunktet. Er du i tvivl, om dette er den perfekte rejse for dig, er du altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter for at høre nærmere. 

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Få et tilbud

Program

Dag 1: Alice Springs til Uluru

Du forlader Alice Springs fra morgenstunden, og inden længe er du omgivet af vidtstrakte, røde ørkenlandskaber. På vejen til Uluru gøres der flere stop, hvor du har mulighed for at ride på en kamel (mod et ekstra beløb) samt købe snacks og originalt aboriginal kunst.

Vel fremme ved Uluru - Kata Tjuta National Park bliver du mødt af en repræsentant fra områdets oprindelige anangu-folk, som vil introducere dig for sin urgamle kultur. Sammen med guiden begiver du dig ud på en spændende gåtur til vandhullet Mutitjulu ved basen af Ayers Rock. Undervejs vil guiden fortælle om områdets natur og ikke mindst de spændende legender, der gør den mægtige monolit til en af anangu-folkets vigtigste helligdomme. Herefter får du selv mulighed for at prøve kræfter med aborigin malerkunst, hvilket er en integreret del af anangu-folkets kultur. 

Dagen slutter med en fantastisk solnedgang over Uluru over et glas mousserende vin og snacks. Herefter kører du til den permanente teltlejr, hvor aftensmaden serveres i det flakkende skær fra stearinlys under den funklende klare stjernehimmel. Hvis du har lyst, kan natten tilbringes i en "swag" under åben himmel. Eller du kan vælge at gå til ro i et af de permanente telte. 

Australien - Northern Territory - Kata Tjuta - The Olgas

Dag 2: Uluru og Kata Tjuta til Kings Canyon

Næste morgen vågner du før daggry for at nyde solopgangen over Uluru og Kata Tjuta. Herefter går turen til Kata Tjuta, hvor en fantastisk vandretur fører dig gennem dalen Valley of the Winds, der ligger skjult mellem høje, røde klippevægge. 

Efter en velfortjent frokost sætter du dig til rette i bussen med kurs mod Curtin Springs Cattle Station, hvor du har mulighed for at opleve hverdagen på en ægte kvægfarm midt i outbacken. Fortsæt det sidste stykke til lejren ved Kings Creek, der ligger omgivet af vild natur langt væk fra andre besøgende. Så her får du virkelig fornemmelsen af at være langt ude i naturen. Også denne aften nydes maden omkring bålet, inden det er tid til at gå til ro til lyden af den australske nat.
 

Dag 3: Kings Canyon - Glen Helen

De kølige morgentider byder på en spektakulær vandretur gennem Watarrkas (Kings Canyons) forunderlige verden af eroderede røde klipper, skjulte oaser og lodrette klippevægge. På vejen besøger du steder med navne som The Lost City og Garden of Eden, og du får naturligvis mulighed for at ligge på maven og kigge ud over kanten af den dybe kløft. Hvis du har lyst, kan rejsestøvet vaskes af i et skjult vandhul, inden turen fortsætter mod bussen.  

Nu begynder firehjulstrækker-eventyret for alvor, når du begiver dig ud på Mereenie Loop Road; et afsidesliggende hjulspor, der snor sig gennem storslåede ørkenlandskaber og West MacDonnel Ranges. Ruten er kun farbar i firehjulstrækkere, og tager dig gennem rå og sjældent besøgte landskaber, hvor der er gode muligheder for at se dyr og fugle. Aftenens lejr ligger ved Glen Helen nær et vandhul, som den oprindelige befolkning mener, er hjem for den mytiske regnbueslange. 
 

Dag 4: Glen Helen - Alice Springs

Firehjulstrækket på bussen kommer for alvor på arbejde i dag, når Ormiston Gorge i West MacDonnell Ranges udforskes. Hold øje med store Perentie firben på vejen mod kløften, hvor du har mulighed for tage en kølende svømmetur i klippesøerne. Herefter snøres vandreskoene, og du begiver dig ud på den flotte Ghost Gum Walk. Der er mulighed for endnu en svømmetur ved Ellery Creek Big Hole, inden det er tid til at sætte kurs mod Alice Springs. Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Pris pr. person

4 dage fra kr. 5.200

Prisen inkluderer

 • Professionel guide under hele turen
 • Alle transporter i firehjulstrækker
 • Alle måltider i henhold til program
 • Camping udstyr og gebyr
 • Leje af sovepose, underlag, pude, håndklæde m.m.
 • Drikkevand (medbring egen flaske)