^
  • Adelaide til Melbourne ad Great Ocean Road

    5 dage fra 3.650 kr. pr. person

Adelaide til Melbourne ad Great Ocean Road

5 dage fra 3.650 kr. pr. person

Køreturen fra Adelaide til Melbourne er et af Australiens klassiske road trips – og det med god grund. For turen fanger på smukkeste vis mange af højdepunkterne i denne del af landet. Fra Adelaide kører du til Barossa Valley, hvor verdensberømte vinhuse ligger side om side i de smukke landskaber. Fortsæt sydpå via den ukendte nationalpark Coorong og kystbyen Robe til Mount Gambier, hvis vulkansøer på mystisk vis skifter farve. Fortsæt langs kysten til Victoria, eller tag en omvej gennem de dramatiske skovklædte bjerge i Grampians. Turen slutter med en forrygende køretur ad Great Ocean Road, der byder på eroderede kyster, tempererede regnskove og hyggelige småbyer.

Du bestemmer selv hvilke oplevelser, du vil have på din rejse. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

70 12 50 11

Program

Dag 1: Adelaide – Barossa Valley

Læg Adelaide bag dig fra morgenstunden, og sæt kurs via Gawler til billedskønne Barossa Valley. Dette er et af Australiens vigtigste vinområder, og mere end 50 vinhuse ligger spredt ud i landskaberne mellem de små byer Tanunda, Nuriootpa og Angaston. Barossa Valley er især berømt for sine solmodne rødvine på shiraz-druen. Men der produceres også forrygende hvidvine på chardonnay og riesling i både Barossa Valley og nærliggende Clare Valley. Andre druesorter samt et væld af forskellige blandinger findes naturligvis også, og et besøg ved vinhuse som Peter Lehmann, Penfolds Barossa, Henschke, Jacob’s Creek eller Wolf Blass giver en god introduktion til områdets vine. Også andre gourmetprodukter produceres i Barossa Valley, og mange af disse finder vej til områdets mange glimrende restauranter.

Distance: ca. 80 km fra Adelaide til Barossa Valley.

Dag 2: Barossa Valley – Robe

Læg Barossa bag dig og kør via Mt. Pleasant og Murray Bridge til Tailem Bend. Fortsæt til det store vådområde Coorong National Park, der er en af South Australias bedst bevarede hemmeligheder. Naturområdet ligger mellem havet og søerne Lake Alexandria og Lake Albert og tiltrækker et væld af fugle. Fra Kingston kan du fortsætter ad Southern Ports Highway til den lille kystby Robe, der ligger ned til Guichen Bay.

Distance: ca. 360 km fra Barossa Valley til Robe.

Dag 3: Robe – Port Fairy

Du har nu et valg mellem to ruter. Den korte rute fører dig via Millicent og Mount Gambier, hvor vandet i byens to vulkansøer på mystisk vis skifter farve i løbet af året. Fortsæt herfra langs kysten til Portland og videre til Port Fairy.

Den længere rute kræver en tidlig start. Men den fører til en anden af Australiens mindre kendte naturperler; Grampians. Fra Robe kører du via Mount Gambier, Hamilton, Coleraine og Casterton til Dunkeld, hvor en flot vejstrækning fører gennem Grampians National Park til Halls Gap. Hvis tiden tillader det, byder de skovklædte bjerge på et væld af fantastiske vandreture, inden turen fortsætter via Penhurst til Port Fairy. Port Fairy er en hyggelig lille fiskerby med mange gamle stenhuse fra midten af 1800-tallet.

Distance: ca. 305 km fra Robe til Port Fairy ad den direkte vej og ca. 490 km via Grampians.

Dag 4: Port Fairy – Apollo Bay

I dag venter et af turens helt store højdepunkter, når du kører ud på Great Ocean Road. Her smyger vejen sig langs kysten, hvor vejr og havet har gnavet sig ind i klipperne og formet fantastiske skulpturer. Et godt eksempel er stenbuen London Bridge, der tidligere var forbundet med fastlandet af en naturlig stenbro. Fortsæt via den hyggelige lille kystby Port Campbell til Loch Ard Gorge og De Tolv Apostle, der er den mest berømte klippeformation langs denne kyst. I Cape Otway er det værd at gå en tur for at udforske de tempererede regnskove i Cape Otway National Park, inden turen fortsætter det sidste stykke til Apollo Bay.

Distance: ca. 188 km fra Port Fairy til Apollo Bay.

Dag 5: Apollo Bay – Melbourne

Køreturen fra Apollo Bay til Lorne bliver ofte beskrevet som en af de smukkeste køreture i verden. Så tag dig god tid til at stoppe og nyde scenerierne undervejs. Nær Lorne kan du udforske Erskine Falls, inden du fortsætter langs kysten via Anglesea til den lille fotogene by Torquay. Blandt surfere er Torquay noget af det ypperste i Australien, og det er fascinerende at se de dygtige vovehalse prøve kræfter med de store bølger omkring byen. Herfra fortsætter vejen mod Melbourne. Du behøver ikke skynde dig, da du har bilen hele dagen. Du kan reelt set vente med at aflevere den til morgen. Bare du gør det inden det tidspunkt på dagen, hvor du hentede bilen den første dag. 

Pris pr. person

5 dage fra kr. 3.650

Prisen inkluderer

  • 5 dages billeje inkl. fri kilometer og forsikringer
  • 4 nætter på gode turistklassehoteller
  • Kørselsvejledning og kort