^
  • Rejser til Sydney

    Vi sammensætter din rejse til Sydney i Australien helt efter dine ønsker. Lad dig inspirere, og tag en snak med en, der har været der.

Rejser til Sydney

Rejs til skønne Sydney og oplev Utzons enestående Operahus, havnefront og livsglæde. 

Med sin fantastiske beliggenhed omkring en stor naturlig havn, er Sydney uden tvivl blandt verdens smukkeste storbyer. Men Sydney er også en ægte australsk storby med et væld af seværdigheder, glimrende shopping og nogle af Australiens bedste restauranter.  

Operahuset i Sydney

Utzons berømte Operahus ligger som et skib ned til vandet i hjertet af byen. Det kan i høj grad anbefales at købe billetter til en af de mange forestillinger. Eller tag på en guidet rundvisning gennem de forskellige sale og foyer, mens du hører anekdoter fra bygningens farverige historie. Guiden vil også fortælle om de unikke, arkitektoniske detaljer, der er med til at gøre operahuset til et af de mest markante bygningsværker i det 20. århundrede.

Udforsk Sydney med færge

Små færger sejler på kryds og tværs mellem Sydneys bydele. Dette er en fantastisk måde at komme rundt på, mens I oplever byen fra forskellige vinkler. Hop eksempelvis på færgen fra Operahuset med kurs mod det folkelige shoppingområde Darling Harbour. Eller tag båden til Manly, og nyd Sydneys berømte strandliv. 

Bridge Climb i Sydney

Byens bedste udsigt fås dog fra toppen af Sydney Harbour Bridge, som I kan bestige på et såkaldt Bridge Climb. Sikkerheden er naturligvis i top, og udsigten over Operahuset, havnen og midtbyens skyskrabere er intet mindre end forrygende.

Vi tilpasser rejsen til dig

Nedenfor ser du nogle forslag til, hvordan en rejse til Sydney i Australien kan se ud. Her kan du finde masser af inspiration til, hvordan din personlige rejse skal sammensættes.

Ring på 70 12 50 11eller send en forespørgsel, når du har brug for en snak med en rejsekonsulent, som har været der selv. Så tilpasser vi sammen rejsens varighed, rute og oplevelser til dine ønsker.

Rejseforslag

Oplevelser

Rejseforslag

Oplevelser

Fakta

Sydney er Australiens største by og byder på sol, strande, shopping og god mad i massevis. Byen ligger smukt omkring den store naturlige havn, der skaber en enestående kulisse for den moderne, multikulturelle storby, som bugner af kultur og spændende seværdigheder. Du kan nemt få flere uger til at gå i Sydney, men har du kun et par dage til rådighed, vil du stadig nå at fornemme, hvilken fantastisk by det er.


 


24 timer i Sydney


Har du kun en dag eller to til rådighed i Sydney, kræver det lidt planlægning at få mest muligt ud af dagen. Her får du vores bud på en indholdsrig og sjov dag i Sydney.


Morgen: Sydneys botaniske hav

Start dagen i Sydneys botaniske have. Den ligger i midtbyen og er et populært mødested for byens indbyggere. Tidligt om morgenen vil du sandsynligvis møde travle forretningsfolk på vej på arbejde, mens parken senere på dagen fyldes af folk, der holder fri og nyder de naturlige omgivelser. Men det er først og fremmest udsigten over Sydneys naturlige havn, Operahuset og Sydney Harbour Bridge, der gør parken til noget særligt. Ikke mindst fra udsigtspunktet Mrs Macquarie’s Chair, hvor mange postkortfotos er taget. Lyset er bedst om morgenen, hvor du får solen i ryggen og en perfekt udsigt mod Operahuset. Køb eventuelt en kop kaffe og noget morgenmad, og nyd en picnic med byens bedste udsigt i den lune morgensol.


Formiddag: Operahuset

Fortsæt gennem parken til Operahuset, som altid er et besøg værd. Ligegyldigt hvor mange gange, du har set den berømte tagkonstruktion, tager den altid pusten fra én. Har du endnu ikke været på en guidet tur indenfor i bygningen, er det en oplagt mulighed. Her får du set den smukke bygning indefra og hører en masse om bygningens historie.


Frokost: The Rocks

Fortsæt til området The Rocks, der er det ældste kvarter i Sydney. Det var her, det hele startede, og det er hyggeligt at gå rundt mellem de gamle pakhuse, der i dag rummer caféer, gallerier og små butikker. Her er der rig mulighed for at spise en god frokost på en af The Rocks mange caféer. Måske endda med udsigt til Operahuset.


Eftermiddag: Sydney Bridge Climb

Forude venter en af Sydneys helt store højdepunkter – i bogstaveligste forstand. Et Bridge Climb er en fantastisk måde at opleve Sydney og ikke mindst Operahuset fra en helt ny vinkel. Det går i alt sin enkelhed ud på, at du bestiger den historiske Sydney Harbour Bridge. Sikkerheden er naturligvis i top, men alligevel kan det godt være lidt af en overvindelse at bevæge sig højere og højere op, mens jorden bliver mindre, og vinden tager til. Men udsigten er det hele værd. På toppen ligger Sydney for dine fødder, og du har verdens bedste udsigt over Operahuset, midtbyens skyskrabere og den store naturlige havn.


Sen eftermiddag: Manly Beach

Når fødderne igen er solidt plantet på landjorden, er det tid til lidt at styrke sig på. Snup en kop kaffe, og hop på færgen til Manly Beach, der afgår fra færgelejet Circular Quay. Færgerne sejler i pendulfart herfra til forstæder overalt i byen, og de er en fantastisk og billig måde at opleve byen og Operahuset fra søsiden. På solrige weekender strømmer lokale til stranden i Sydneys udkant. Bondi Beach er måske nok den mest kendte strand i Sydney med sine ikoniske livreddere. Men stemningen i Manly er noget helt særligt. Der er små butikker og caféer, der lokker med kølig hvidvin i solen, og det er det perfekte sted at bruge et par timer på det, australiere er så gode til: at hygge sig udendørs i det vidunderlige klima.


Aften: Darling Harbour

Ud på eftermiddagen går turen tilbage mod midtbyen. Solen står lavt på himlen nu, og byen ligger badet i et smukt gyldent lys. Tag eventuelt færgen tilbage til Circular Quay, hvilket vil føre dig lige forbi Operahuset. Her kan du skifte og hoppe på færgen til Darling Harbour. Det summer altid af liv i Darling Harbour, der er et af byens mest populære forlystelseskvarterer. Her er naturligvis et bredt udbud af restauranter, hvor du kan få en god middag og nyde stemningen side om side med de lokale indbyggere, mens lysene tændes i Sydneys skyskrabere, og natten sænker sig over Australien.


Udflugter fra Sydney


Har du et længere ophold i Sydney, kan du passende bruge noget af tiden på at udforske området omkring byen. Her venter der nemlig også mange skønne oplevelser. Her kan du læse mere om vores tre favoritter.


Hunter Valley

Fra Sydney kan du tage på en dagstur til Hunter Valley. Her venter dig en fantastisk dag fyldt med smagsoplevelser i et af Australiens ældste og mest kendte vinområder. Det er vinene, der har sat Hunter Valley på gourmetens verdenskort, men området byder også på andre fantastiske råvarer og smuk natur. Vælg nogle vingårde ud, og smag på årets høst. På nogle vingårde er det også muligt at komme om bag kulisserne og se, hvordan vinen bliver til.


Blue Mountains
Blue Mountains storslåede natur ligger cirka halvanden times kørsel vest for Sydney. Dyrelivet her er særdeles rigt, og der er gode chancer for at se både kænguruer, papegøjer og et væld af andre dyr. Oplev det spektakulære Wentworth Falls og Echo Point, hvorfra du har en helt fantastiske udsigt over de skovklædte bjerge, hvor den berømte klippeformation Three Sisters stikker op af landskabet. Læg eventuelt også vejen forbi Waradah Aboriginal Cultural Centre, der giver indsigt i den lokale aboriginal-kultur.


Wildlife tur

Elsker du dyr, og vil du gerne opleve Australiens dyreliv på tæt hold? Så tag på en wildlife-udflugt. Sammen med en dygtig guide sætter du kurs mod bushlandet syd for Sydney for at opleve en række af Australiens mest ikoniske dyr. Hvilke dyr du ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Men både koalaer, kænguruer, emuer og sågar næbdyr lever i området. Det samme gør et væld af farverige papegøjer, så det er med at holde øjne og ører åbne. Turen foregår med firehjulstrækker, så du kan komme væk fra vejene og dybt ind i naturen. 


Vejret i Sydney


Du kan trygt besøge Sydney året rundt. Men der er naturligvis forskel på vejret afhængig af, hvornår du rejser dertil. Sydney har tempereret klima, og der falder nedbør året rundt – dog mindst fra juli til september, hvor temperaturerne også er lavest med dagtemperaturer på omkring 18°C. Foråret fra september til november byder på lunt og behageligt vejr med temperaturer omkring de 22°C. Sommeren i Sydney er varm og solrig. Fra slutningen af marts begynder efteråret, som varer fra april til maj måned. Disse måneder er også nogle af de vådeste i Sydney sammen med februar-, marts- og juni-måned. Ved strandene er vandtemperaturen på mellem 19 og 24 grader hele året, så der er altid mulighed for en forfriskende dukkert.


Fakta om Sydney


  • Stat: New South Wales

  • Areal: 25 km2

  • Befolkning: 4,8 mio.

  • Sprog: Engelsk

  • Valuta: Australske dollars

  • Flyvetid fra Danmark: ca. 22 timer

Kort