med jeep genom västra australien

Kør-selv langs Australiens vestkyst

Oplev den anden side af Australien på dette kør-selv-eventyr langs Australiens vestkyst.

 

Husk, at du bestemmer hvornår, hvor længe og hvorhen, du rejser. Dette er blot et forslag til inspiration.
 

11 dage fra kr. 8.400

Når du sender en forespørgsel, kontakter vi dig på SMS, e-mail eller telefon til en indledende snak om din rejse.

*Feltet skal udfyldes

Vestaustralien har det hele og er tilmed fattig på turister. På denne tur får du det bedste af det enorme landsområde serveret på et sølvfad.

Udforsk fjerne nationalparker, snorkel ved farvestrålende koralrev, og kom tæt på det rige dyreliv på dette kør-selv-eventyr langs Australiens vestkyst. Fra Perth går turen nordpå via mystiske Pinnacles og dramatiske Kalbarri National Park til Shark Bay. Hils på delfiner ved Monkey Mia, snorkel blandt hvaler, rokker og tropiske fisk ved Australiens ukendte koralrev, Ningaloo Reef, og nyd kilometervis af øde strande ud til Det Indiske Ocean.

Vestaustralien byder med andre ord på alt det, der gør Australien så fantastisk. Det eneste, du ikke møder, er ret mange andre turister.

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png

Dag-til-dag

Oplev den anden side af Australien på dette kør-selv-eventyr langs Australiens vestkyst.

Dag 1: Perth - Geraldton

Fra Perth sættes kursen nordpå mod Geraldton. Gør eventuelt stop i Yanchap National Park, der er hjem for blandt andet kænguruer, kookaburras og koalaer. Dagens højdepunkt er dog Pinnacles i Nambung National Park, hvor tusindvis af orange kalkstensklipper hæver sig op af ørkensandet og skaber et af Australiens mest forunderlige landskaber. Nogle formationer er ganske små, mens andre er op til fem meter høje. Herfra fortsættes via historiske Greenough til solrige Geraldton, der er et af Vestaustraliens mest populære feriesteder.

Distance: ca. 500 km.

Dag 2: Geraldton - Kalbarri

Det er ikke nogen lang tur til Kalbarri, så du har en god del af dagen til at udforske de dramatiske kløfter og orangerøde klippeformationer i Kalbarri National Park. Mere end 200 fuglearter kan ses i området, hvor også et væld af andre dyr holder til. En anden mulighed er at leje en kano og udforske mægtige Murchison River. Eller tage en af de mange organiserede ture, der rangerer fra firehjulstrukne ekspeditioner til sejlture ad floden. Denne aften overnatter du i den lille kystby Kalbarri ved udløbet af Murchison River.

Distance: ca. 175 km.

Dag 3: Kalbari - Monkey Mia

I dag venter et af vestkystens mest unikke naturområder; Shark Bay. Søkøer, delfiner, havskildpadder, tigerhajer og andre dyr søger føde i det høje søgræs, mens kolonier af mikroorganismer ved Hamelin Pool skaber forsteninger, der fortæller om jordens udvikling for milliarder af år siden. Den unikke naturrigdom har sikret området en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Besøg også den 110 km lange Shell Beach, der består af milliarder af små, hvide skaller samt Shark Bay World Heritage Discovery Centre, inden turen fortsætter til hotellet i Monkey Mia. På vejen kan du vaske rejsestøvet af ved stranden i Australiens vestligste by, Denham.

Distance: ca. 400 km.

Dag 4: Monkey Mia - Carnarvon

Hver morgen kommer vilde delfiner ind til stranden ved Monkey Mia for at blive fodret og hilse på de fremmødte tilskuere. Så dette er en sjælden mulighed for at komme tæt på de legesyge væsener fra landjorden. Bagefter kan du eventuelt bruge et par timer mere på at udforske Shark Bays unikke natur, inden turen fortsætter nordpå mod Carnarvon, der er et godt sted at købe forsyninger til de kommende dage.

Distance: ca. 350 km.

Dag 5: Carnarvon - Coral Bay

Fortsæt nordpå mod Minilya Roadhouse hvor en mindre vej drejer af mod en af Australiens bedst bevarede hemmeligheder: Koralrevet Ningaloo Reef. Revet er mindre end verdensberømte Great Barrier Reef. Men dyrelivet, koralerne og snorklemulighederne er fuldt på højde med Great Barrier Reef. Her er blot langt færre turister. Dagens mål er den lille by Coral Bay, der ligger omgivet af strande, som indbyder til snorkling i det dejlige varme vand. Byen er desuden et godt udgangspunkt for udflugter til koralrevet samt den omkringliggende ørken.

Distance: ca. 250 km.

Dag 6: Coral Bay og Ningaloo Reef

Du har hele dagen i Coral Bay. Slap af på stranden, eller udforsk farvestrålende koraler og fisk på en snorkletur ved Ningaloo Reef. Også havskildpadder og søkøer ses af og til i området, og hvaler migrerer langs kysten fra juli til november. Fra maj til november kommer flokke af rokker til revet, og fra april til juli har du mulighed for at snorkle med verden største fisk, hvalhajen, der kan blive lige så store som en bybus. Heldigvis er de fuldstændig ufarlige, og ofte lader de snorklere komme forbavsende tæt på. En helt anden mulighed er at udforske afsidesliggende Cape Range National Park, der byder på dramatiske ørkenkløfter, et rigt dyreliv og øde strande.

Dag 7: Coral Bay - Karratha

Spænd sikkerhedsselen, indstil radioen og begiv dig gennem de endeløse ørkenlandskaber mod Karratha. Under ørkensandet er jorden rig på mineraler, gas og jern, der udvindes i enorme miner. Karratha i sig selv har ikke mange attraktioner at byde på. Men det er et fint sted at tilbringe natten, og fra den nærliggende havneby Dampier kan du komme på tur til de afsidesliggende øgrupper Montebello og Dampier.

Distance: ca. 600 km.

Dag 8: Karratha - Port Hedland

Der er flere gode stop og små omveje på turen fra Karratha til Port Hedland. Eksempelvis den sjældent besøgte National Park Millstream-Chichester og historiske Roebourne, hvis bygninger fortæller historien om byens storhedstid. En tid, der for længst er falmet. Havnebyen Port Hedland har derimod mere vind i sejlene, da jernmalm fra områdets miner udskibes herfra. Det kan blive meget varmt på disse kanter henover sommeren. I den lille by Marble Bar oplevede man i 1924 en periode på 161 dage, hvor temperaturen aldrig kom under 37,8 grader. Ikke engang om natten. Heldigvis er vintrene langt mere behagelige!

Distance: ca. 250 km.

Dag 9: Port Hedland - Broome

Turen fra Port Hedland til Broome tager det meste af dagen, så det er en god ide at få en tidlig start. Broome blev grundlagt af perlefiskere i 1880’erne, og i årtierne der fulgte, kom størstedelen af verdens perlemor herfra. I dag er det dog de skønne strande, det turkisblå vand og de dramatiske ørkenlandskaber omkring byen, der lokker eventyrer, kunstnere og rejsende til denne ekstremt afsidesliggende by. Resultatet er en rigtig hyggelig by med sin helt egen energi og stemning.

Distance: ca. 625 km.

Dag 10: Broome

Dagen er fri til at nyde Broome og den fantastiske 22 km lange Cable Beach. Kamelture langs stranden er en populær attraktion. Ikke mindst ved solnedgang, når solen forsvinder i Det Indiske Ocean som en stor flammende ildkugle.

Dag 11: Broome

Nyd en sidste morgen i Broome, inden turen går med fly tilbage mod Danmark eller til andre dele af Australien. I har bilen til rådighed hele dagen. Men faktisk kan du vente helt til i morgen med at aflevere den. Bare du afleverer den inden det klokkeslæt, hvor du hentede den på dag 1.

Eller hvad med at fortsætte gennem Kimberleys øde og storslåede landskaber hele vejen til Darwin? Se mere her.

Vis alle dage

Pris

11 dage fra kr. 8.400

Kundernes oplevelser

Se hvad vores kunder synes om os i deres anmeldelser på Truspilot.

Relevante udflugter på rejsen

Disse udflugter kunne også være interessante for dig at søge inspiration i.
Panorama af citronduftende gummitræer og Perth Central Business District fra Kings Park, Perth, Australien

Guidet rundtur i Perth

Kom helt tæt på Perth på en fantastisk guidet rundtur i byen.

4 timer fra kr. 320

Australien - South Australia - Kangaroo Island - kaenguru

Natur og dyreliv fra Perth

Oplev dramatiske landskaber, kør med firehjulstrækker i sandklitter, og kom tæt på Australiens rige dyreliv.

1 dag fra kr. 1.100

Australien - Kimberley - Gibb River Road - Pentecost River Crossing - 67456060 (Custom)

Broome til Darwin i firehjulstrækker

Turen i firehjulstrækker fra Broome til Darwin er et af Australiens helt store eventyr.

9 dage fra kr. 11.995

The Ghan 6

Rejs med tog i Australien

Oplev Australien med de legendariske tog The Ghan og Indian Pacific, og få en rejse ud over det sædvanlige.

2 dage fra kr. 5.790

Australien - Western Australia - Margaret River - Lake Cave.jpg

Dagstur til Margaret River

På denne tur kommer du til at nyde de frodige landskaber omkring Margaret River tæt på Perth.
 

1 dag fra kr. 1.090

Australien - Western Australia - Ningaloo Reef - Dyr - Whale Shark (2).jpg

Svøm med hvalhajer ved Exmouth

Svøm med hvalhajer, og kom helt tæt på verdens største fisk ved Ningaloo Reef i det vestlige Australien.

1 dag fra kr. 2.990

Australien - Western Australia - Perth - Skyline.jpg

Det sydvestlige Australien i bil

Denne 6-dages tur gennem Det sydvestlige Australien i bil byder på både vin, natur og hvaler.

6 dage fra kr. 3.900

Australien - Western Australia - Rottnest Island (10)

Dagstur til Rottnest Island

Oplev den smukke Rottnest Island, hvor du kan se både quokkaer, pukkelhvaler og delfiner.

1 dag fra kr. 860

Flere rejseforslag

Disse rejseforslag kunne også være interessante for dig at søge inspiration i. Alle vores forslag kan tilpasses dine ønsker, så du får præcis den rute, den varighed og de oplevelser, som du drømmer om.
Australien - South Australia - Gawler Ranges - Kangaluna.jpeg

Det kendte og mindre kendte

  • Oplev smukke Sydney
  • Gawler Ranges i firehjulstrækker
  • Vin, natur og dyreliv ved Perth

22 dage fra kr. 39.900

Australien - Kimberley - Gibb River Road - Pentecost River Crossing - 67456060 (Custom)

Kimberley i firehjulstrækker

  • Ultimativt 4WD Outback-eventyr
  • Overnat på ægte kvægfarme
  • Vandfald og rigt dyreliv i Kakadu

13 dage fra kr. 24.900

Australien - Togrejser - Indian Pacific.jpg

Australien fra kyst til kyst

  • Tværs over Australien
  • Masser af dyreliv
  • Gennem outbacken med tog

15 dage fra kr. 32.900

Vi gør dine rejsedrømme til virkelighed

Send os dine ønsker til rejsen, så skræddersyer vi et rejseforslag til dig - helt uforpligtende.

staff-dk.png